מכונה אוטומטית כתחליף לנספרסו?

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני משתמש בנספרסו כבר די הרבה שנים, מתוך ברירת מחדל. לפני הנספרסו היתה לי מכונה ידנית, אבל ההתעסקות בבוקר לא התאימה לי. הנספרסו קפה סביר+, בנוחות מירבית. אבל, עדיין, הקפה רק סביר+. כשאני יושב במקום *טוב* של קפה, אני נהנה מכוס אספרסו טובה הרבה יותר מזו של נספרסו כמובן.

לאחרונה התחלתי לחשוב על לקנות מכונה אוטומטית הביתה. כן, אני יודע. זה לא כמו מכונה ידנית, אבל במבחן ההתעסקות ידנית נפסלת. ולכן השאלה, האם מכונה אוטומטית, כדוגמת ה-Melitta (שנשמעת די מומלצת בפורום וגם על ידי בית קפה שאני מעריך), או Jura (שהומלצה על ידי חברים), ביחד עם פולים איכותיים, מסוגלת להפיק אספרסו שהוא יותר טוב במידה מורגשת מנספרסו?

אנחנו שותים כ-20 כוסות בשבוע, כך שההפרש במחיר למכונה האוטומטית יחזיר את עצמו תוך כ-3-4 שנים, כך שהשיקול הוא לא כלכלי בעיקרו - אלא בטעם. האם אוכל להגיע לאספרסו טוב יותר בבית (ובהתאמה להפוך טוב יותר, קפה קר טוב יותר וכו' :)))

אשמח לשמוע את דעותיהם של חברי הפורום.....

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היחיד שיוכל להעיד הוא אתה.
אני עוד לא נתקלתי במכונה אוטומטית שהקפה בה טעים לי יותר מאשר בנספרסו (או ב Illy אם כבר אני משווה), לרוב הקפה מימי / תפל או שרוף.
אתה צריך להשוות בחנויות שמוכרות את המכונות, עם תערובת פולים שאתה אוהב (למשל מבית הקפה שאתה מעריך :P), ולראות אם אתה מרוצה מהתוצאה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

slarti כתב:האם מכונה אוטומטית...מסוגלת להפיק אספרסו שהוא יותר טוב במידה מורגשת מנספרסו?
...
בעיני התשובה החד-משמעית היא: לא.
לא שתיתי עד היום אספרסו ממכונה אוטומטית שהיה משמעותית יותר טוב מנספרסו.
יש קצת יותר טוב, אולי, אבל בטח שלא ישדרג לך את הטעם.

היתרון במכונה אוטומטית הוא רק במחיר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מוטי,
לפי החתימה שלך ושעת התגובה - אתה לא במחסור...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

יאפ. אתמול ציידתי את עצמי בהרבה קפאין, שלא יהיה חסר.
ואכן, לא חסר! :sheep:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

ממכונה אוטומטית תקבל סביר פלוס פלוס
תקבל קפה יותר זול
את הכיף של טחינת קפה טרי
ומגוון יותר גדול
ועדיין הנוחות הנהדרת בבוקר

אבל כל זה לא ייתן לך את הקפה שאתה רוצה.

מצטרף לדעתו של מוטי.

כבעלים של jura ברור לי שהמכונה הבאה היא לא אוטומטית ולא נספרסו
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 22/07/2013 12:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

יש בשוק היום הרבה מכונות אוטומטיות (לא קפסולות) שאפשר להזין אותן באיזה סוג של פולי קפה שאוהבים ורוצים, האם עדין הקפה יהיה פחות טוב משל נספרסו?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

בחלק מהן אותו קפה, אבל לא יותר טוב.

לגבי סוג פולים: למען האמת, גם אני פעם אמרתי שזה יתרון. אבל היות ואיכות האספרסו גם ככה בינונית ומטה, די קשה להבדיל בטעמים השונים של הפולים. עבורי זה אותו המצב עם נספרסו. תן לי קפסולה של גוואטמלה "מתוק" מול קפסולה של הודי "מר", ואני לא באמת מצליח להבדיל ביניהן. ההבדל היחיד שאני מרגיש הוא בעוצמת הקפה (הקפסולה השחורה, המרה, הכי מוצאת חן בעיני) וזה גם ההבדל שמתקבל, לדעתי, עם מכונה אוטומטית.

למען האמת, עם מקינטה אתה מרגיש הבדלים הרבה יותר גדולים...

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #9 

אם אני מבין מדבריך שאין באמת הבדל בין נספרסו אוטומטית עם קפסולה לבין מכונה אוטומטית יקרה מקצוענים עם פולים.
אם כך אז מה הקטע?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #10 

הקטע הוא כמה דברים:
1. מחיר. אוטומטית אמנם יקרה יותר משמעותית, אך לצרכן כבד היא תהיה זולה יותר בחישוב מצטבר של עלות קפה.
2. אפשרויות. אמנם נספרסו נותנת המון אפשרויות יחסית לקפסולות, אך זה לא ישתווה למבחר שאפשר לקבל עם מכונה אוטומטית, כולל האפשרות לקלות לבד.
3. הטריות. זה אמנם נשאר רק "על הנייר" ולא באמת מורגש בכוס, אך רוב האנשים חושבים שהקפה יהיה טוב יותר.

אני אגב מוצא הבדל גדול מאוד בין הקפסולות של נספרסו. במבחן עיוור אני לרוב מצליח לזהות את הקפסולה בניחוש ראשון או שני, ואני מדבר רק על החזקות: בין הארפג'יו (סגול) לריסטרטו (שחור) וההודי (ירוק זהוב כזה) יש הבדלים ברורים מאוד.

אני מודה שגם אני מתקשה להבין למה האוטומטיות מוציאות קפה כל כך רע. אני אהיה מוכן לשלם לא מעט כסף לאוטומטית שתיתן תוצר קרוב למכונה ידנית.

irit24
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

לדעתי עדיף לרכוש מקינטה שהיא מפיקה בהרבה יותר "אספרסו" טעים . אני אישית רציתי לרכוש אחת ממכונות של נספרסו אך כשהלכתי לבוטיק שלהם במטרה לרכוש בטעימת הקפה שלהם הזדעזעתי ממש לא טעים!! אני משתמשת במקינטה +מטחנת הריו ידנית + פולים טריים ויוצא לי קפה נפלא.(והאורחים שלי יעידו על כך) והכי טוב שזה לא מצריך התעסקות רבה וגם זה הכי זול מקינטה עולה היום 100 שקלים(מלבד הבריקה שעולה 350 ) + מטחנה ידנית שעולה באיביי 200 שקלים בערך וכמובן פולי הקפה שהם בהרבה יותר זולים להבדיל מנספרסו שכל קפסולה עולה קרוב לשלושה שקלים

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

עירית, אני מסכים איתך שזה קפה הרבה יותר טעים, אבל אי אפשר לומר שזו לא התעסקות, ובמיוחד כשאת טוחנת במטחנה ידנית.
החבר'ה כאן לוחצים על כפתור ומקבלים קפה :)

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #13 

נספרסו יותר טעים (לי) ממליטה.
קרמריקה כתב:אני אהיה מוכן לשלם לא מעט כסף לאוטומטית שתיתן תוצר קרוב למכונה ידנית.
...
חשבת על זאת? נראית מבטיח

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

אני כמעט בטוח שטעמתי את המכונה הזו במפעל של quickmill באיטליה!!
אני זוכר את הצורה הזו של הידיות מהצדדים, אבל אני לא בטוח ב-100%.

האספרסו שלה היה פשוט מעולה. לגמרי. ליגה אחרת לגמרי מכל מכונה אוטומטית, ואפילו טוב יותר ממכונות הכניסה הידניות.

אבל... זה היה מזמן, והתרגשתי מאוד מהמעמד ומה עשינו ב-48', שלושים שנה, לך תזכור :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

סופסוף מישהו באמת ניסה לבנות אוטומטית נורמלית!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

פעם רועי מאינטרפרק הראה לי מכונה של צ'ימבלי שעובדת בדיוק ככה. טוחנת, דוחסת, חולטת - ממש מדמה עבודה ידנית.
אבל לא טעמתי אותה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #17 

רועי נתו לי לטעום את הצ'ימבלי האוטומטית הזו, כשקניתי את הצ'ימבלי שלי בזמנו. אמנם זה היה קפה ההדגמה שלהם שאין לי מושג כמה הוא טרי או טוב, אבל זה היה קפה אוטומטי לכל דבר ועניין. כלומר פחות טוב מנספרסו.

shoki222
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

אני מספר בכל הזדמנות על חוויה שהייתה לי במקום עבודתי

שליחה #18 

קנינו מסיבות כאלה ואחרות מכונה אוטומטית philips saeco exprelia. כולנו במחלקה, כולל אני כחובב מתקדם עברנו טלטול. אנו שותים ממנה קפה מצויין בכל פרמטר שהוא, ברמה שאיננה מזכירה במאום דיעות מוכרות קודמות על כך שקפה ממכונה אוטומטית הוא דלוח וכו... המכונה גם מפיקה בצורה אוטומטית עם מיכל ייעודי חיצוני, משקאות חלב נהדרים, ללא כל לכלוך של חלב קרוש בצינורות. אתה כמובן מוזמן לשים את הפולים שאתה אוהב במטחנה. המכונה מאפשרת שליטה ישירה בכל הפרמטרים של החליטה, עם טווח נרחב לשינויים.

המחיר לא משתווה לנספרסו, מדובר בכ- פי 3-4 אבל הקפה טוב בהרבה ומשמעותית.

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #19 

ראיתי סרטונים שלה ביו טיוב, הזרימה שלה נראית אותו דבר כמו הזרימה של המליטה של ההורים שלי, וכמו זרימה של הרבה מכונות אוטומטיות אחרות שבדקנו. אם זה יותר או פחות טעים מנספרסו זו כבר שאלה אחרת.

הקוויקמיל הזאת מוציאה שוט שנראה לא רחוק (מבחינת זרימה וצבע) מהE-61 שלי.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #20 

bnaya_d כתב:ראיתי סרטונים שלה ביו טיוב, הזרימה שלה נראית אותו דבר כמו הזרימה של המליטה של ההורים שלי, וכמו זרימה של הרבה מכונות אוטומטיות אחרות שבדקנו. אם זה יותר או פחות טעים מנספרסו זו כבר שאלה אחרת.

הקוויקמיל הזאת מוציאה שוט שנראה לא רחוק (מבחינת זרימה וצבע) מהE-61 שלי.
...
יש לך דעה לגבי ה"שאלה האחרת"? :)

כלומר - המליטה של ההורים שלך בהשוואה לנספרסו? שכן מספר אנשים כבר המליצו לי על המליטה בתור האוטומטית המוצלחת ביותר (אני שם את הקוויקמיל בצד מסיבות פרקטיות). ו

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”