Monitor Audio
קרוקס44 כתב:מה זה משנה מה דעתם של אחרים?
לך לחנות מתמחה (חפש בדף הראשי איפה קונים) ותן לאוזניים ולכיס שלך להחליט...
הבעיה שאני לא מכיר בסביבה שלי מקום שיש בו אפשרות לשמוע את הסדרות השונות
הסדרה היחידה ששמעתי היתה הMR שנשמעה לי די טוב ורציתי לנסות להבין האם יש שיפור משמעותי כאשר עוברים לסדרות הגבוהות יותר..
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קודם כל, מה שאמרו מעלי מאוד חשוב - אתה חייב לשמוע את הרמקולים בעצמך כדי לקבל החלטה סופית, כי רק האוזניים שלך קובעות מה טוב לך אישית (ואם אתה מוצא משהו שמתאים לך בול, אז מותר גם לחרוג קצת מהתקציב
)!! 
עכשיו, בתור בעלים (מזה עשור!) של סדרת ה-BR ששמה שונה לסדרה M כשיצאה סדרת ה-BX, אני אנסה לעשות קצת סדר בבלאגן
ראשית, חשוב להבין שסדרת הסילבר RX היא משמעותית שונה מה-BX, M ו-MR (סדרה חדשה שמחליפה בימים אלה ממש את ה-M...) - העיצוב (חיצונית ופנימית, כלומר גם מבחינה הנדסית-תכנונית), איכות ההרכבה, החומרים והאלמנטים השונים (וופר, קרוסאובר וכיו"ב...) כולם משודרגים בסילבר (למשל וופרים שמיוצרים בטכנולוגיה ייחודית שנקראת RST) ולמעשה "טיפטפו" למטה מהסדרות הבכירות של מוניטור אודיו: הגולד (GX) והפלטינום (PL). לצורך העניין, הסילבר RX משתמשת למעשה כמעט בכל הרכיבים והטכנולוגיות שפותחו עבור סדרת הגולד GS הוותיקה (שהוחלפה כאמור ע"י ה-GX לפני כמה שנים...)
כעת, לגבי ה-M, MR ו-BX - למעשה מדובר ברמקולים די זהים, כאשר ההבדלים העיקריים הם שה-BX כבר מקבל קצת טכנולוגיות ואלמנטים מהסדרות הגבוהות יותר, שכאמור "טיפטפו" למטה לאורך השנים (זו כאמור הפילוסופיה של מוניטור אודיו, שמפתחת רמקולים מזה למעלה מ-40 שנה, ודוגלת באסטרטגיה של פיתוח טכנולוגיות מאוד מתקדמות עבור הסדרות הבכירות שלה, אשר מגיעות מקץ כמה שנים גם לסדרות הנמוכות יותר - קצת כמו השיכלולים במכוניות פורמולה 1, שמגיעים אח"כ לפרארי ומרצדס ובסוף גם משתלבים בפולקסוואגן וטויוטה...)
ניקח לדוגמה את ה-M2, MR2 ו-BX2 - הרמקול המדפי הגדול בכל סדרה:
[img2=550x214]http://i.imgur.com/dmcmDCd.jpg[/img2]
לצורך העניין, ה-BX2 כבר נשען על הטכנולוגיות שפותחו עבור הסילבר והגולד, כגון פורט באס HiVe II שיש חריצים לכל אורכו להנעה משופרת של אוויר. גם העיצוב כבר שונה משמעותית: הגריל מגנטי, והאלמנטים לא מוברגים לקדמת התיבה במספר רב של ברגים, אלא לאחוריה באמצעות הברגה בודדת (מה שלטענת מוניטור אודיו מפחית משמעותית ויברציות בתיבה).
מעבר לכך, ישנם כמובן פערים בנתונים הטכניים של הרמקולים: הטוויטר ב-MR וב-BX עולה עד 30KHz, לעומת 22KHz "בלבד" ב-M2; ל-BX עכבה נומינלית של 8 אוהם, לעומת 6 אוהם בשני האחרים; ול-BX וה-MR נצילות גבוהה יותר של 90DB לעומת 88DB "בלבד" ב-M2.
יש גם הבדל במשקל (שיכול להעיד על איכות בניה גבוהה יותר): ה-BX2 שוקל 5.84 ק"ג, ה-MR2 שוקל 5.6 ק"ג וה-M2 שוקל 5.24 ק"ג...
וכמובן שיש גם הבדלים במחירים - המחיר לצרכן (כלומר מחיר מחירון לזוג לפני הנחות) של ה-BX2 הוא 2,690 ש"ח, של ה-MR2 הוא 1,890 ש"ח, ושל ה-M2 היה 1,890 ש"ח, אבל כאמור כיום הוא בעצם כבר לא נמכר (יש אולי קצת עודפי מלאי אצל היבואן...)
רק כדי לסבר את האוזן, הרמקול הכי קטן בסדרת הסילבר RX של מוניטור אודיו, ה-RX1, עולה 3,890 ש"ח.
בשורה התחתונה ניתן לראות שההבדלים בין הרמקולים הם (מן הסתם) לא רק במחיר, אלא גם בעיצוב, בתכנון, בבנייה, בטכנולוגיות ובחומרים.
האם זה מספיק כדי להכריע מה עדיף? זה כבר שיקול אישי שתלוי גם באוזן וגם בארנק...
עכשיו, בתור בעלים (מזה עשור!) של סדרת ה-BR ששמה שונה לסדרה M כשיצאה סדרת ה-BX, אני אנסה לעשות קצת סדר בבלאגן
ראשית, חשוב להבין שסדרת הסילבר RX היא משמעותית שונה מה-BX, M ו-MR (סדרה חדשה שמחליפה בימים אלה ממש את ה-M...) - העיצוב (חיצונית ופנימית, כלומר גם מבחינה הנדסית-תכנונית), איכות ההרכבה, החומרים והאלמנטים השונים (וופר, קרוסאובר וכיו"ב...) כולם משודרגים בסילבר (למשל וופרים שמיוצרים בטכנולוגיה ייחודית שנקראת RST) ולמעשה "טיפטפו" למטה מהסדרות הבכירות של מוניטור אודיו: הגולד (GX) והפלטינום (PL). לצורך העניין, הסילבר RX משתמשת למעשה כמעט בכל הרכיבים והטכנולוגיות שפותחו עבור סדרת הגולד GS הוותיקה (שהוחלפה כאמור ע"י ה-GX לפני כמה שנים...)
כעת, לגבי ה-M, MR ו-BX - למעשה מדובר ברמקולים די זהים, כאשר ההבדלים העיקריים הם שה-BX כבר מקבל קצת טכנולוגיות ואלמנטים מהסדרות הגבוהות יותר, שכאמור "טיפטפו" למטה לאורך השנים (זו כאמור הפילוסופיה של מוניטור אודיו, שמפתחת רמקולים מזה למעלה מ-40 שנה, ודוגלת באסטרטגיה של פיתוח טכנולוגיות מאוד מתקדמות עבור הסדרות הבכירות שלה, אשר מגיעות מקץ כמה שנים גם לסדרות הנמוכות יותר - קצת כמו השיכלולים במכוניות פורמולה 1, שמגיעים אח"כ לפרארי ומרצדס ובסוף גם משתלבים בפולקסוואגן וטויוטה...)
ניקח לדוגמה את ה-M2, MR2 ו-BX2 - הרמקול המדפי הגדול בכל סדרה:
[img2=550x214]http://i.imgur.com/dmcmDCd.jpg[/img2]
לצורך העניין, ה-BX2 כבר נשען על הטכנולוגיות שפותחו עבור הסילבר והגולד, כגון פורט באס HiVe II שיש חריצים לכל אורכו להנעה משופרת של אוויר. גם העיצוב כבר שונה משמעותית: הגריל מגנטי, והאלמנטים לא מוברגים לקדמת התיבה במספר רב של ברגים, אלא לאחוריה באמצעות הברגה בודדת (מה שלטענת מוניטור אודיו מפחית משמעותית ויברציות בתיבה).
מעבר לכך, ישנם כמובן פערים בנתונים הטכניים של הרמקולים: הטוויטר ב-MR וב-BX עולה עד 30KHz, לעומת 22KHz "בלבד" ב-M2; ל-BX עכבה נומינלית של 8 אוהם, לעומת 6 אוהם בשני האחרים; ול-BX וה-MR נצילות גבוהה יותר של 90DB לעומת 88DB "בלבד" ב-M2.
יש גם הבדל במשקל (שיכול להעיד על איכות בניה גבוהה יותר): ה-BX2 שוקל 5.84 ק"ג, ה-MR2 שוקל 5.6 ק"ג וה-M2 שוקל 5.24 ק"ג...
וכמובן שיש גם הבדלים במחירים - המחיר לצרכן (כלומר מחיר מחירון לזוג לפני הנחות) של ה-BX2 הוא 2,690 ש"ח, של ה-MR2 הוא 1,890 ש"ח, ושל ה-M2 היה 1,890 ש"ח, אבל כאמור כיום הוא בעצם כבר לא נמכר (יש אולי קצת עודפי מלאי אצל היבואן...)
רק כדי לסבר את האוזן, הרמקול הכי קטן בסדרת הסילבר RX של מוניטור אודיו, ה-RX1, עולה 3,890 ש"ח.
בשורה התחתונה ניתן לראות שההבדלים בין הרמקולים הם (מן הסתם) לא רק במחיר, אלא גם בעיצוב, בתכנון, בבנייה, בטכנולוגיות ובחומרים.
האם זה מספיק כדי להכריע מה עדיף? זה כבר שיקול אישי שתלוי גם באוזן וגם בארנק...
- epony
- חבר במועדון 10K

אלה חטיבות ה-Performance של היצרן שלעיתים משתלבות בחטיבות המירוצים, ולעיתים מנוהלות באופן נפרד. תחשוב גם על אופל OPV, סובארו STI, רנו SPORT וכד'...eyosha כתב:epony כתב:קצת כמו השיכלולים במכוניות פורמולה 1, שמגיעים אח"כ לפרארי ומרצדס ובסוף גם משתלבים בפולקסוואגן וטויוטה...)...![]()
מה תגיד על סדרת ה AMG של מרצדס / M של BMW
...
- epony
- חבר במועדון 10K

לאוזניי, ה-RX2 עדיף.DorM כתב:אותי מעניין לבדוק ולהשוות בין הBX6 לRX2....
בכלל, אם אין דגש משמעותי על מוזיקה, אני תמיד נוטה להמליץ על מדפיים ולא על רצפתיים, כי הסאב יחפה עליהם בתחום הבאסים, ואפשר לקבל רמקול מדפי יותר איכותי מרמקול רצפתי באותו התקציב.
נ.ב. ספציפית לגבי ה-RX2, יש לו אלמנט 8 אינץ' מטורף פשוט, והוא יורד עד 40 הרץ. לעומת זאת, ה-BX6 שיורד עד 34 הרץ (אבל הוא רמקול 3WAY פרופר, עם אלמנטים נפרדים למיד ולבאס, שהם אמנם רק 6.5 אינץ', אבל יש שניים מהם רק לבאס...)
עם איזו הגברה השוות?epony כתב:לאוזניי, ה-RX2 עדיף.DorM כתב:אותי מעניין לבדוק ולהשוות בין הBX6 לRX2....
בכלל, אם אין דגש משמעותי על מוזיקה, אני תמיד נוטה להמליץ על מדפיים ולא על רצפתיים, כי הסאב יחפה עליהם בתחום הבאסים, ואפשר לקבל רמקול מדפי יותר איכותי מרמקול רצפתי באותו התקציב.
נ.ב. ספציפית לגבי ה-RX2, יש לו אלמנט 8 אינץ' מטורף פשוט, והוא יורד עד 40 הרץ. לעומת זאת, ה-BX6 שיורד עד 34 הרץ (אבל הוא רמקול 3WAY פרופר, עם אלמנטים נפרדים למיד ולבאס, שהם אמנם רק 6.5 אינץ', אבל יש שניים מהם רק לבאס...)...
- epony
- חבר במועדון 10K

אונקיו 616 ומרנץ 5007 (היה גם דנון מדגם כלשהו, אבל הוא נשמע לי פחות טוב מול שני האחרים...)
ככה בדיוק צריכה להעריך השוואה, ככה הגעתי לזה שיש לי Quad...shigidar כתב:כיוון שרמקול זה לא סך החלקים שלו, אין מנוס מלשמוע.
אצלנו יש השוואה ישירה בין MR,BX,RX וישנם לקוחות שאהבו אחד מהם יותר מהאחר ללא ידיעה איזה דגם הם שומעים ומה מחירו....
- epony
- חבר במועדון 10K

מצחיק, בדיוק שמעתי על עיוור את ה-Quad 11L ליד ה-RX1 ומאוד התרשמתי מהראשון..!eyosha כתב:ככה בדיוק צריכה להעריך השוואה, ככה הגעתי לזה שיש לי Quad...shigidar כתב:כיוון שרמקול זה לא סך החלקים שלו, אין מנוס מלשמוע.
אצלנו יש השוואה ישירה בין MR,BX,RX וישנם לקוחות שאהבו אחד מהם יותר מהאחר ללא ידיעה איזה דגם הם שומעים ומה מחירו.......
הוא מדהים בעיני לרמקול מדפי, בהנחה שיש רסיבר שתומך 6 אום.epony כתב:מצחיק, בדיוק שמעתי על עיוור את ה-Quad 11L ליד ה-RX1 ומאוד התרשמתי מהראשון..!eyosha כתב:ככה בדיוק צריכה להעריך השוואה, ככה הגעתי לזה שיש לי Quad...shigidar כתב:כיוון שרמקול זה לא סך החלקים שלו, אין מנוס מלשמוע.
אצלנו יש השוואה ישירה בין MR,BX,RX וישנם לקוחות שאהבו אחד מהם יותר מהאחר ללא ידיעה איזה דגם הם שומעים ומה מחירו..........
לא השוותי אותו מול ה RX1 , כי RX זה מעל התקציב שלי, אבל אם אתה אומר שהתרשמת, זה משמח אותי עוד יותר!
- epony
- חבר במועדון 10K

הייתי אצל יגאל בסטריאוסקופ והקשבתי ל-RX1, ואז אמרתי לו משהו כמו: "תגיד, יש רמקול שיכול עליו בכלל ברמת מחיר הזאת", אז הוא אמר: "יש אחד", והעביר לרמקול אחר שבאמת נשמע עם יותר עומק וצלילות. הסתכלתי על כל הרמקולים בתצוגה שלו, ואז אמרתי לו: "זה ה-Quad, נכון?", והוא רק חייך...eyosha כתב:הוא מדהים בעיני לרמקול מדפי, בהנחה שיש רסיבר שתומך 6 אום.epony כתב:מצחיק, בדיוק שמעתי על עיוור את ה-Quad 11L ליד ה-RX1 ומאוד התרשמתי מהראשון..!eyosha כתב:ככה בדיוק צריכה להעריך השוואה, ככה הגעתי לזה שיש לי Quad...shigidar כתב:כיוון שרמקול זה לא סך החלקים שלו, אין מנוס מלשמוע.
אצלנו יש השוואה ישירה בין MR,BX,RX וישנם לקוחות שאהבו אחד מהם יותר מהאחר ללא ידיעה איזה דגם הם שומעים ומה מחירו..........
לא השוותי אותו מול ה RX1 , כי RX זה מעל התקציב שלי, אבל אם אתה אומר שהתרשמת, זה משמח אותי עוד יותר!...