רכשתי מגבר מרנץ וינטאג' מדגם 2270 8) . האם בדיקה מקיפה ושיפוץ מומלצים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה

בחודשים האחרונים חיפשתי מגבר סטריאו עם פונו סטייג מובנה טוב במחיר סביר (עבור פטיפון טכניקס 1210 עם ראש Denon Dl-110). לאחר מחקר ומספר התייעצויות, הבנתי שמגברי וינטאג' (ומרנץ בפרט) נחשבים ל-VFM גבוה מאוד.

בסופ"ש האחרון שמתי את ידי על מגבר וינטאג' של מרנץ מדגם 2270 עם התיבה היפייפיה מהעץ (באלף שקלים בשוק הפשפשים ביפו). חוץ מטיונר שאינו מכויל ונורה אחת או שתיים שאינן עובדות, נראה לי שכל השאר עובד בצורה טובה - הסאונד טוב מאוד ואני נהנה מהמוזיקה. עם זאת, קראתי בכמה פורומים בארץ ובחו"ל (בעיקר AudioKarma) על המלצות גורפות לשיפוץ כל מגברי וינטאג' (בעיקר החלפת כל הקבלים בחדשים).

אשמח לשמוע את תגובתכם בנוגע לשתי שאלות:

1.האם חוץ מכיול הטיונר והחלפת הנורות, לדעתכם בדיקת המגבר במעבדה מקצועית מומלצת וכדאית כלכלית אף על פי שאיני מרגיש בחסרון/תקלה כלשהיא? או שמא, האם נכונה לדעתכם הטענה שאף פעם לא אוכל לדעת עד כמה שיפוץ חלקים מסויימים במגבר עשויים לשפר את איכות הסאונד והפיצ'רים השונים במגבר?

2. אשמח לדעת היכן מומלץ לכייל את הטיונר ולהחליף מספר נורות (שאינן LED) ובנוסף, מהו התמחור המומצע הן של בדיקת מעבדה מקיפה של המכשיר והן של החלפת כל הקבלים למגבר הנ"ל.

תודה רבה ואחלה סופ"ש,
חזי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495

שליחה

נסה בפורום וינטאג'

לדעתי אם אתה נהנה כל השאר פחות חשוב.

אני הייתי מתקן רק את מה שמפריע לי...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

להעביר לפורום וינטאג'.תתחדש על הרסיבר. (Y) נדיר למצוא בפשפשים כאלה דגמים גדולים.האם הוא מהחנות ברח' עולי ציון? וכן,כדאי לך מאוד להעביר את הרסיבר לתיקון ושיפוץ (החלפת קבלים).חפש בפורום את יאיר פורמן למשל בשביל המלאכה הזאת.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה

Kosh - כן, רכשתי אותו מהחנות ברחוב עולי ציון. מה שקצת מוזר לי הוא כשנודע לי שהמגבר הוצע למכירה לתקופה ארוכה (כ-8 חודשים ואפילו יותר) בכ-1200 שקלים. האם אתה מכיר את המגבר המדובר? יש משהו שאני צריך לדעת עליו? :roll:

שאלה טכנית - כיצד מתבצעת העברה של השירשור לפורום וינטאג'? ישנה דרך להעביר את השרשור מבלי למחוק את כל תוכן ההודעה? (לא ניתנת אפשרות להעתיק את אותו פוסט).

תודה רבה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

כשהמנהלים יבחינו שהפוסט שלך עוסק בפריט סטריאו ישן,הם יעבירו אותו. :) בנוגע לרסיבר עצמו,יש לי את ה-2275 ועוד
כמה מרנצים קטנים יותר.באשר להבדלים בין ה-2270 ל-2275,יש לא מעט שירשורים שעוסקים בכך באודיוקארמה.
הנה אחד ישן:
http://www.audiokarma.org/forums/archiv ... 66448.html
בגדול,ה-2270 הוא דגם הרבה יותר מוקדם מה-2275,מתחילת הסבנטיז עד לאמצע העשור לעומת ה-2275 שהוא מאמצע העשור עד לשלהי הסבנטיז.ל-2275 יש הרכבה ובניה מעט יותר מודרנית,וטיונר משוכלל מעט יותר עם מעגל "לולאת פאזה" שאמורה לגרום לו להיות בעל רגישות גבוהה יותר.בכל מקרה,שניהם רסיברים טובים וחזקים שחובבי ואספני מרנץ מאוד אוהבים והם דגמים שתמיד מבוקשים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”