שאלה לגבי פטיפון ושני מגברים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Avi5667 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
שם מלא: Avi5667
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש לי שאלה בהקשר לחיבור פטיפון למגבר וחיבור בין מגברים, אבל לפני זה רקע קצר: יש לי פטיפון קנווד KD-36R שתמיד היה מחובר למגבר/רסיבר JVC דגם RX-250BK מתחילת שנות התשעים. בנוסף, יש לי מגבר/רסיבר RX-5022V של JVC שקניתי לפני כמה שנים בדיוטי פרי ולא היה כמעט בשימוש. כרגע, אני מעוניין לחבר לרסיבר RX-5022V החדש יותר סט של 4 רמקולי סטלייט וסאבוופר ולהשמיש אותו כ"מערכת קולנוע ביתי" ביחד עם נגן DVD RC288 של LG וקומפקט דיסק של Denon ובעיקר, יחד עם הפטיפון של קנווד... בקיצור, שעטנז אמיתי.

הבעיה כמובן היא שברסיבר RX-5022V אין יציאה ייעודית לפטיפון, רק במגבר הישן של JVC דגם RX-250BK יש לי יציאה ייעודית לפטיפון.

ועכשיו השאלה: מאחר ואני לא רוצה/לא צריך פונו סטייג', האם ניתן לחבר בין שני המגברים כך שכאשר אפעיל את הפטיפון אשמע באיכות טובה? אם זה אפשרי, מה אני מחבר למה? מבחינת שמות כניסות ויציאות בשני המגברים?

תודה מראש מדינוזאור מודל 67... :-)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

עם כל הכבוד ל-250 "הוותיק" שלך, לא עדיף לקנות פונו סטייג' פשוט ולחבר אותו ל-5022?

Avi5667 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה. חשבתי שאם ממילא צריך לחבר איזה שהוא התקן בין הפטיפון למגבר אז אולי נחסוך את עלות הקניה של פונו סטייג' וניעזר במגבר הישן ואליו נחבר את הפטיפון... אלא אם לדעתכם לא ישמעו טוב ו/או הדבר לא ישים... אין כאן עניין של נוסטלגיה או סנטימנטים :-).. רק ניסיון למצוא פתרון יעיל, טוב וחסכוני..

תודה!

Avi5667 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לילה טוב,

אשמח לקבל עוד התייחסויות לשאלה.

תודה מראש!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

אני מניח של-JVC הישן שלך יש יציאות TAPE OUT.מה שאתה צריך לעשות הוא לחבר את הפטיפון לכניסת הפונו של ה-JVC הישן יותר,ואז כבל RCA מיציאות ה-TAPEOUT שלו אל אחת הכניסות הרגילות ב-JVC החדש יותר(AUX/CD/TAPE IN).במגבר הישן לבחור בכניסת הפונו כ-INPUT וזהו,ולא לשכוח לחבר את כבל ההארקה כמובן.
לא אידאלי במיוחד,אבל זה יעבוד לך ללא בעיה,המגבר הישן ישמש בתצורה הזאת כפונוסטייג' בלבד.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Avi5667 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6