זקוק להמלצה על רסיבר ורמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
orengueta פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על 5 רמקולים שקועים (חייב שקועים) וסאב + רסיבר איכותי בתקציב של סביבות 8,000 ש"ח.
תודה לעוזרים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

תקציב "תחרותי" בשביל מערכת קומפלט של שקועים + סאב + רסיבר... :oops:

תבדוק רמקולים שקועים מהסדרות הנמוכות של פולק אודיו, B&W ומוניטור אודיו, ותקצה לזה משהו כמו 5,000 ש"ח (מאחורה אפשר לשים גם זוג ADVENT סיניים כי האחוריים הרבה פחות חשובים מבחינת איכות הצליל...)

סאבים טובים בתקציב הנתון אפשר למצוא של וורפידייל באיזור ה-1,500 ש"ח.

רסיבר קח משהו בסיסי של ימאהה מסדרת ה-73 (הוחלפו לא מזמן בסדרת ה-75 אז צריכים להיות במחירי חיסול) או של פיוניר מסדרת ה-21 או 22.

בכל מקרה, גש לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב ותבדוק שילובים של הרמקולים הנ"ל עם הרסיברים הנ"ל כדי לראות מה נשמע לך הכי טוב. (Y)

orengueta פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה.
העניין הוא שרסיבר אני אולי קצת מבין ויודע מה כדאי לקחת לפי המפרט, אבל בנוגע לרמקולים השקועים, אין לי חצי מושג מה לקחת כי הנתונים לא מדברים אליי בכלל (שום הבנה, אפס).
אשמח אם תוכל לתת לי כמה קישורים לרמקולים שכדאי לקנות.
תודה ושבוע טוב.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

בסופו של יום, הנתונים ברמקולים הרבה פחות רלוונטיים - מה שחשוב הוא איך הם נשמעים לך. ממש החודש עשיתי סיבוב בכמה חנויות מתמחות כדי להקשיב לכמה שיותר רמקולים שקועים, ופשוט באתי עם מוזיקה מהבית והתחלתי להקשיב - בלי לדבר על תקציב או על נתונים, פשוט לשמוע אותם..! (Y)

ובכל זאת, לגבי דגמים רלוונטיים מהרמקולים שהצעתי לעיל, ורק בשביל ההכוונה:
  • מוניטור אודיו WT165 ו-WT180 (וסנטר WT150). שווה גם לשאול אם נשארו דגמים במכירת חיסול מסדרת ה-CPW הוותיקה יותר, למשל רדיוס, BR או RS...
  • B&W 362 ו-B&W 652
  • פולק אודיו RC-65i ו-RC-85i (לא שמעתי, אבל יש עליהם ביקורות טובות)
  • שקועים אחוריים זולים של ADVENT, דגמים IW450 ו-IW550 (לא שמעתי, אבל הם הומלצו לי בכמה מקומות בתור אחוריים עם תמורה גבוהה יחסית למחיר)
  • אופציה זולה יותר שיכולה לאוזניים מסויימות לתתן המון תמורה למחיר (עולים בערך חצי מה-B&W 362 למשל): JAMO 660
רק כדי לסבר את האוזן, אם תלך על סט קדמיים + סנטר של מוניטור אודיו ואחוריים של ADVENT תגיע לעלות כוללת של בערך 5,000 ש"ח. תוסיף לזה סאב קטן כמו המוניטור אודיו VW8 או סאב גדול יותר כמו הוורפידייל SW150, ורסיבר כמו הפיוניר 522, ימאהה 373 או דנון 1312 (ניתן למצוא אותם בזאפ בפחות מ-2,000 ש"ח), ואין סיבה שלא תתכנס לתקציב הנתון. (Y)

orengueta פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מה אתם אומרים על הזמנה מ-Amazon? כדאי?
כי אני יכול להזמין משהו בתקציב שלי כולל מיסים ומשלוח ב-Buy2Usa של אתר מאקו, כשבארץ זה עולה בסביבות ה-20 אלף כל החבילה.
כדאי?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

על פניו לא צריכה להיות בעיה עם זה, למרות שנראה לי שההערכה שלך לגבי החיסכון טיפה מוגזמת - דבר איתנו בדגמים ומחירים ונראה אם ההערכה שלך מדוייקת...

בכל מקרה, לעניות דעתי אתה חייב לשמוע את השילוב של המגבר והרמקולים שאתה מעוניין בהם לצד שילובים אחרים לפני שאתה הולך על רכישה כזאת!

orengueta פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Yamaha RX-V575
מחיר בישראל: 4590 - מחיר באמזון: 3124

Polk Audio RC65i - Pair
מחיר בישראל: 2450 - מחיר באמזון: 961

Polk Audio RC80i - Pair
מחיר בישראל: 2550 - מחיר באמזון: 948

Polk Audio Dual 5.25" Two-Way Center Channel In-Wall Speaker - 255c-RT
מחיר בישראל: 2690 - מחיר באמזון: 1488

Polk Audio PSW505 12-Inch Powered Subwoofer
מחיר בישראל: 4990 - מחיר באמזון: 1637

סה"כ מישראל:
17270

סה"כ מאמזון (כולל מיסים, שחרור ממכס ומשלוח עד הבית עם Buy2Usa):
8158

orengueta פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אשמח לדעתך על המפרט והמחירים לפני הקנייה.
תודה על העזרה 8)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

טוב, נתחיל מזה שהמחירים בארץ שציטטת לעיל הם מחירי ZAP...
בפועל, אם תיכנס לחנות מתמחה תחסוך עשרות אחוזים מהמחירים הנ"ל (סתם לדוגמה, נכנסתי לא מזמן לחנות מתמחה וביקשתי הצעת מחיר לרמקולים והגברה. בלי קומבינות ובלי להתמקח - רק התקשרתי מראש להגיש שאני בא, להבהיר מה הצרכים שלי, ולשמוע כמה רמקולים במשך כחצי שעה עם מוזיקה שהבאתי מהבית - ואחרי שהתמקדנו על כמה מוצרים רלוונטיים, קיבלתי הצעת מחיר ששיקפה 20% הנחה על השורה התחתונה, ועוד היה מקום לירידה נוספת במחיר כשכן ביקשתי להתמקח (בעקבות הצעה טובה יותר ממקום אחר).

לענייננו, אם לא שמעת את הרמקולים, אל תקנה. אתה יכול לקפוץ לאולם התצוגה של סיריוס ולשמוע את הרמקולים במו אוזניך לפני שאתה מחליט, והייתי ממליץ לך בחום לשמוע עוד כמה רמקולים על הדרך...

באשר לפער המחירים, הוא כנראה יותר קרוב ל-5,000 ש"ח מאשר ל-9,000 ש"ח (בהינתן הנחה של 25% על כל המוצרים הנ"ל), ועל זה צריך להוסיף עלויות של שנאי ממיר מתח בהספק של 1,000W עבור הרסיבר והסאב (סדר גודל של עוד 500-600 ש"ח), וכן לקחת בחשבון שביבוא אישי מחו"ל אין לך למעשה אחריות...

בכל מקרה, אתה מצליח לייצר פה חיסכון יפה של כמה אלפי ש"ח אם אתה הולך על יבוא אישי, רק חשוב לי שתבין למה בדיוק אתה נכנס. (f)

נ.ב. הדגמים האמריקאים של ימאהה לא זהים בדיוק לדגמים האירופאיים שנמכרים בארץ (יש בעיות עם הרדיו, הבדלים בהספקים וכיו"ב...) :!:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”