סטרימר של DUNE

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי רסיבר 5006 של Marantz.
יהיה הבדל מבחינת השמע אם אני אחבר דרכו סטרימר DUNE בין הדגמים TV102 או 303D ?
אני רוצה אפשרות לשמוע DTS ודולבי בסראונד ובאיכות טובה, ואין לי צורך להמיר את השמע לסטריאו.
הרסיבר שיש לי תומך בכל סוגי השמע, השאלה אם סוגי הסטרימרים שרשמתי תומכים בהם.
יש גם את דגם ה-SMART, שלפחות מבחינת המפרט שלו יש תמיכה בכל סוגי השמע, אבל הדגמים האלה לא תומכים בצורה מלאה בסרטי 3D (לפחות מבחינת המפרט שלהם).

arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מצאתי באתר הזה מאמר לגבי דגם TV-303D, שבו רשום שיש תמיכה מלאה בכל תצורות השמע כולל HD audio.
ב-spec של המוצר לא רשום שיש תמיכה כזאת. ובפורום שלהם נשאלת השאלה אם יש תמיכה בHD Audio, והתשובה היא שלא, ושיש תמיכה כזאת רק בדגמים היותר יקרים שלהם.
בהנחה שהבדיקה שעשו כאן באתר היא נכונה ויש תמיכה, זה אומר שאי אפשר ממש לסמוך על הפרסום הרשמי של DUNE.
ולכן נשאלת השאלה: מישהו כאן אולי יודע אם דגם TV102 תומך גם כן ב-DTS / Dolby / HD Audio ?
אם כן, מה בדיוק ההבדל בינו לבין TV303D ?
יש סיבה מוצדקת לקנות סטרימר במחיר כפול אם הוא בעצם נותן את אותו דבר?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #3 

arlev כתב:מצאתי באתר הזה מאמר לגבי דגם TV-303D, שבו רשום שיש תמיכה מלאה בכל תצורות השמע כולל HD audio.
ב-spec של המוצר לא רשום שיש תמיכה כזאת. ובפורום שלהם נשאלת השאלה אם יש תמיכה בHD Audio, והתשובה היא שלא, ושיש תמיכה כזאת רק בדגמים היותר יקרים שלהם.
בהנחה שהבדיקה שעשו כאן באתר היא נכונה ויש תמיכה, זה אומר שאי אפשר ממש לסמוך על הפרסום הרשמי של DUNE.
ולכן נשאלת השאלה: מישהו כאן אולי יודע אם דגם TV102 תומך גם כן ב-DTS / Dolby / HD Audio ?
אם כן, מה בדיוק ההבדל בינו לבין TV303D ?
יש סיבה מוצדקת לקנות סטרימר במחיר כפול אם הוא בעצם נותן את אותו דבר?
...
צודק הנתונים באתר שלהם ,לגבי ה 303, לא מדויקים .

arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מה לגבי TV102 ?

שליחה #4 

גם הנתונים של TV102 לא מדוייקים באתר הרשמי?
אם אי אפשר לסמוך על הנתונים באתר של DUNE, איך אפשר לדעת שיש בכלל הבדל בין TV102 לבין 303D ?
בינתיים ההבדל היחיד שאני בטוח לגביו הוא שהמחיר של TV102 הוא חצי מזה של ה-303D .

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

Re: מה לגבי TV102 ?

שליחה #5 

arlev כתב:גם הנתונים של TV102 לא מדוייקים באתר הרשמי?
אם אי אפשר לסמוך על הנתונים באתר של DUNE, איך אפשר לדעת שיש בכלל הבדל בין TV102 לבין 303D ?
בינתיים ההבדל היחיד שאני בטוח לגביו הוא שהמחיר של TV102 הוא חצי מזה של ה-303D .
...
לגבי ה 102 אין לי תשובות לא מכיר אותו, צר לי.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

באתר הרשמי הכל רשום...
ה102 זו גרסה משודרגת ל101 הישן והטוב...

ה303 זה סטרימר חדש שבניגוד ל102 תומך ב:
פורמט תלת מימד רחב יותר MVS (בלוריי ברזולוציה מלאה), תומך בDTS, תומך בWIFI, חיבור USB3.0, יציאה אופטית SPDIF, הכי חשוב תומך ברשת קווית 1000...

עכשיו מובן מאיפה התוספת תשלום...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

JEXY,
אתה מסתמך על הפרסום באתר הרישמי, שאנחנו כבר יודעים שלא מדוייק.
באתר הרישמי רשום שדגם BASE תומך ביותר פורמטים מאשר 303D, יש שיגידו שזה מצדיק את ההפרש במחיר. אבל בביקורת של זיו נמצא ששני הדגמים הם בעלי אותן תכונות בדיוק ורק המארז שונה.
באתר הרישמי רשום ש303D תומך בDTS רגיל לעומת BASE שתומך ב HD Audio. ללא בדיקה איך אפשר לקפוץ למסקנה שTV102 לא תומך בכל הפורמטים של השמע גם כן?
ב-303D יש תמיכה של USB3.0 רק כSLAVE, כלומר אם מחברים דרכה את המחשב, לא ממש שימושי. הרבה יותר הגיוני לחבר דרך הרשת.
וכאן בעצם עלית על מה שפיספסתי. יש תמיכה של רשת 1G רק ב-303D. לשידורי HD רגילים גם 100M מספיק, אבל כנראה עבור MVC צריך קצת יותר (לא בטוח, אבל נשמע הגיוני).
האמת לא בטוח ששווה להשקיע במכשיר פי 2 יותר רק בגלל תמיכה בפורמט 3D שכמעט ואי אפשר להשיג בשבילו תכנים.

השאלה המרכזית נשארה, האם TV102 מבחינת השמע תומך באותם פורמטים כמו 303D ?
אם כן, קניית TV102 תהיה הרבה יותר cost effective.
אם לא, עדיף לקנות את 303D ולשלם קצת יותר.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

arlev כתב: האמת לא בטוח ששווה להשקיע במכשיר פי 2 יותר רק בגלל תמיכה בפורמט 3D שכמעט ואי אפשר להשיג בשבילו תכנים
...
כדאי או לא זה עניין אישי אבל תכנים יש המון...

arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

הדברים החשובים לי בסטרימר הם איכות תמונה ואיכות צליל.
TV102 יודע להציג סרטי HD רגילים באיכות לא פחות טובה מהדגמים היותר יקרים.
מבחינת השמע אני אשמח לשמוע אם מישהו יודע פרטים יותר מדוייקים מאשר מה שרשום באתר שלהם.

guyezra,
רשמת שיש הרבה תכנים של סרטי 3D, אתה יכול בבקשה לפרט איפה אני מוצא את התכנים האלה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

רשמת שיש הרבה תכנים של סרטי 3D, אתה יכול בבקשה לפרט איפה אני מוצא את התכנים האלה?
...
באותם מקומות שאתה מוצא תכנים של 2D רק שחוקי הפורום לא מאפשרים לדבר על המקומות הללו :(

לגבי כמות התכנים ובכן אני בצד של אלו שחושבים שאין הצדקה לרכישת ציוד לתלת מיימד (למרות שיש לי).
מרבית הסרטים לא הוסרטו בתלת ועברו המרה לפורמט זה ולא תמיד ההמרה מוצלחת ומצדיקה את ההתעסקות.
יש סרטי מדע בדיוני כמו אווטר ועוד כמה שללא ספק כיף לראות בתלת.
יש סרטי אנימציה לילדים שחלקם מצדיקים וחלקם ממש לא.
יש סרטי טבע שגם פה חלקם מצדיקים וחלקם לא.

מי שמרבית התוכן שלו מבוסס על סרטים ,שאינם חלק מהג'אנרים שציינתי ,ימצא את עצמו שואל לא פעם למה בכלל השקעתי בקשקוש הזה?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #11 

מצד שני, כל הבלוקבאסטרים הגדולים מגיעים ב- 3D. אני לפחות לא הייתי רוצה לפספס בבית את החוויה הזאת.

arlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בסופו של דבר רכשתי 2 סטרימרים, אחד לסלון 303D ועוד אחד TV102 לחדר שינה.
מבחינת השמע, שקודם היו לי ספקות, שני הדגמים תומכים בכל הפורמטים. תכלס אני חושב שההבדל היחידי זה הרשת 100M מול 1G שיש ב-303D.
יצא לי לעבוד כמה ימים עם TV102 מחובר לטלויזיה בסלון, וזה עובד מצויין בקונפיגורציה של 1080p 50Hz.
303D דווקא עושה בעיות. מדי פעם התמונה מתחילה לרצד, לא רק בהקרנת סרט אלא גם כשמציגים את התפריט של dune. בינתיים אני פותר את זה ע"י שינוי ההגדרה של התצוגה מ-1080 ל720 וחזרה. בד"כ זה פותר זמנית את הבעיה, אבל אחרי זמן מסויים הבעיה חוזרת על עצמה.
אני רץ עם ה-firmware האחרון, ניסיתי להחזיר לfirmware המקורי אבל הבעיה קיימת גם שם.
אני רוצה להדגיש שTV102 לא עשה את הבעיות האלה. זאת בעיה ידועהב-303D? או שאולי הסטרימר שלי תקול?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”