אזהרת חפירה לפניכם
את תחילת דרכי בתחום הסטרימינג\קולנוע ביתי התחלתי לפני מספר שנים.
תחילה זה היה עם הסטרירמ Asus Air סטרימר שהלבשתי עליו מערכת הפעלה של PlayOn ששיפרה את תיפקודו (המעט לוקה בחסר)
לאחר מכן התקדמתי ועברתי למחשב נייד, וככזה, לא רציתי שתכני הטרונטים שלי יגרמו לו להשאר דולק כל הלילה. אז בקומבינה התקנתי שרת טורנטים על הראוטר, שהיה מוריד תכנים לזוג ההרדיסקים שלי שמחוברים אליו.
הבעיה היתה שהתכנים היו נוטים לקרטע בטלויזיה כי השיתוף דיסק מהראוטר הוא איטי מאוד (בקושי 2מגה לשניה, כלומר בקושי FHD)
מפה לשם, התקדמתי לקופסת אנדרואיד Minix neo x5, שעובדת יפה מאוד, סייר קבצים עם MX Player ועובד בסהכ טוב.
כדי להתגבר על הקרטועים חשבתי שאולי מעבר לכבל רשת יעזור, אז חיבור 100מגהביט יש, אבל צוואר הבקבוק של הראוטר עדיין קיים ולא היתה לי ברירה אלא להעביר את ההרדיסקים להיות מחוברים ישירות לאותו נגן שיש לי.
אבל אז הכרתי את XBMC וממש רציתי.
נתקלתי פה בפורום בהמלצה למכשירי QNAP, אבל מאחר והם יקרים מאוד, החלטתי לחטט ממש לעומק.
גיליתי שהמוצר שאני רוצה הוא ה 269L, שמצויד ב HDMI ומסוגל להכיל 2 כוננים והרבה חבילות מעניינות להתקנה.
וכמובן מריץ XBMC, שזה הרי מה שחיפשתי...לא?
אבל לצערי גיליתי שכל דגמי ה QNAP הקיימים משתמשים בסדרת מעבדי אינטל שיוצרת בעיות בניגון תכני HD (שיבושים בתמונה). בנוסף קראתי על ה QTS4 - המ"ה החדשה שלהם, שהיא איטית ומקור לצרות.,אז נאלצתי לרדת מזה. (כבר הייתי עם הכסף ביד..)
מאוד הצטערתי על כך, שכן זה היה פתרון אולטימטיבי עבורי. קופסה אחת קטנה (ודיי יפה), מכילה בתוכה את הכוננים כבר ומונעת סבך חוטים עצום וצריכה רק שקע חשמל אחד.
אז מפה לשם, התלבטתי המון, ובסוף החלטתי לרכוש רספברי פי. שמתי עליו Raspbmc ויצאתי לדרך.
החלטתי שהפעם, אני עושה את זה נכון. שני ההרדיסקים (3.5", עם ספק כח משלהם, למען הסר ספק) מחוברים אליו ישירות. הוא מנגן תכנים טוב. יופי.. כבר שיפור.
כבל רשת ישירות לראוטר, שנמצא צמוד אליו, וממשיכים.
הגדרתי את הראוטר להוריד טורנטים (transmission) ישירות לכוננים שמחוברים לרספברי (SMB) אך כעת אני חווה בעיות:
1. הרספברי קופא לסירוגין, ממש לשבריר שניה. אבל רק בתפריטים..בניגון הוא בסדר.
2. יש קפיצות מהירות מטורפות. רגע אחד 1-1.5 מ"ב\ש ורגע שני 1ק"ב\ש
קראתי עכשיו ברשת שזו בעיה ידועה וכרגע מסתבר שיש אותה במרבית מ"ה הקיימות.
כרגע אני די אבוד. אני כל פעם הולך על פתרון "זול" שנחשב לטוב ועם הרבה הייפ ברשת, ובסוף מתאכזב.
הרסברי מתפקד בסהכ יפה, מה שציפיתי ממנו - ספריית סרטים וספריית סדרות והורדה אוט' של כתוביות.
בלי לדוג אותן עם תוכנה\בדפדפן כל פעם במחשב ולשים בתיקייה המתאימה...פשוט לנגן ולהנות.
מה כבר ביקשתי? שרת טורנטים + נגן מדיה מבלי יותר מדי כבלים וצרות. בלי יותר מדי רעש.