מעבר מ-5.1 ל-7.1, או האם יותר זה לפעמים פחות?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

השאלה היא אולי טרוויאלית לבעלי נסיון עם מערכת קולנוע ביתי של 7.1 רמקולים-
במסגרת התכנון שלי לשדרג את המערכת אצלי, אני מתכוון לעבור מ-5.1 ל-7.1 רמקולים. אני מבין שיש לזה יתרון ב"מעטפת" צליל יותר טובה, כגון בהופעות חיות, כשאתה מעוניין לשמוע את תשואות הקהל ואת הקריאות והשריקות, כאילו אתה בתוך הופעת פרידה של ה"איגלס" אצלך בסלון (ולא במלבורן, אוסטרליה ,נובמבר 2004).
השאלה היא, לגבי אפקטים של תנועה מצד לצד- האם שני רמקולים סראונד אחוריים (הממוקמים מאחורי הצופה, בנוסף לאילו הצדדיים), אינם מפחיתים ופוגעים באפקט הזה.
לדוגמא, כשנורה חץ מקשת (כגון בסרט "גלדיאטור"), האפקט הוא שאתה שומע את החץ יוצא מצד ימין שלך , שורק את כל הדרך, ופוגע מצד שמאל מאחוריך. אתה מפנה את הראש באופן בלתי מודע לראות אם זה הוואזה עם שני הוורדים מפלסטיק שעל השידה מאחור, שנפלה מעצמה והתנפצה אל הרצפה- עד שאתה מבין שזה בכל זאת רק אפקט מהסרט.
איך מערכת של 7.1 מטפלת בזה, האם האפקט מאבד מעוצמתו? במיוחד הדבר אמור, כאשר רוב הסרטים-לפחות אלה שאני מכיר- יוצאים בפורמט של 5.1 ולא 7.1.
תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

הכל תלוי מה החליט איש הסאונד באולפן.

ברגע שיש 7.1 איכותי אתה מקבל אחלה במה מאחורה . ברגע שה 7.1 הוא לא מי יודע כמה לא ממש תבין על מה המהומה.

ניתן להפעיל DSP ברמות שונות על 5.1 כדי לקבל 7.1/9.1/11.1 אבל מנסיוני ,אני אוהב לשמוע את מה שהוקלט במקור ,בלי להפעיל DSP כזה או אחר.

התנאי להנאה מ 7.1 הוא מרחב מגב הספה עד לקיר האחורי.

אודסי בכלל טוענים שעדיף למקם שני רמקולים צדדיים מקדימה (בין הקידמיים לספה שלך, מאשר 2 בק סראונד אבל לא בדקתי את הענין.
http://www.audyssey.com/audio-technology/audyssey-dsx-2

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

הייתי מוסיף שאין מה לדאוג לגבי "איבוד" פרטים או אפקטים בבמה האחורית בהוספת ערוצי SURROUND BACK, אלא להיפך (בהנחה שהמיקס טוב כמו שיואב ציין)! אתה מקבל יותר פירוט ותחושה יותר טובה של תנועת האפקטים מערוץ לערוץ, בדיוק כמו שקורה בבמה הקדמית בשילוב של הקדמיים והסנטר.

זאת גם לדעתי הסיבה העיקרית שההמלצה של אודיסי שיואב צירף לעיל היא דווקא "להתרחב" ל-7.1 דרך ערוצי ה-FRONT WIDE, אפילו לפני ה-SURROUND BACK (וה-FRONT HEIGHT, שהם בד"כ השדרוג שרוב האנשים עושים כשהם עולים ל-9 ערוצי סראונד אחרי שהם הוסיפו את ה-SURROUND BACK) - פשוט מקבלים חוויית סראונד יותר טובה כשמוסיפים רמקולים במקומות החסרים מסביב לעמדת ההאזנה... (i)

IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

נשמע מעניין...כבר ראיתי תרשים כזה, אם אני לא טועה זה כבר 11.1 או 11.2 (עם 2 סאב), צריך לחשוב איך לעשות את זה בלי שהסלון הופך להיות מחסן של רמקולים ובלי שההנהלה תארוז לי מזוודה ותשלח אותי לישון בחדר המדרגות..אולי ניתן ליישם רמקולים מיניאטוריים? 8)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אפשר שקועי-קיר, שקועי-תקרה, תלויי-תקרה, סאטליטים קטנטנים וכיו"ב... אם רוצים, אז מוצאים פתרון ;)

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

תוספת רמקולים קדמיים

שליחה #6 

אם אתה בקטע של תוספת רמקולים (לא כל אחד יכול/רוצה) שקול גם רמקולים להרחבת הבמה (זו קדמיים הממוקמים מטר או שניים קיצונית לרמקולים הקדמיים)
אני הוספתי 2 רמקולים קדמיים להרחבת הבמה (הרסיבר תומך) וההבדל מוחשי בסרטים וכו'.
אפשר להספק גם בסטליטים או רמקולים קטנים יותר, אם כי כמובן הכל עניין של אסתטיקה תקציב וכו'.

שים לב שלפעמים, למרות שהגברה של הרסיבר אמורה לכאורה לסחוב 7 או 9 רמקולים, בפועל זה די כבד ואז מומלץ להוסיף הגברה חיצונית, לפחות עבור זוג הרמקולים הקדמיים.

בכל מקרה, נשמח לשמוע מה היו התוצאות אצלך.

לשאלתך לגבי 7 רמקולים, זה תלוי במבנה החדר מיקום אפשרי של הרמקולים וכו'.
אם אתה יכול, פשוט תנסה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”