מה קורה למשלוח סאב שמגיע מ-DHL PREMIUM גרמניה ומועבר לדואר ישראל?
צלצלתי לדואר ישראל, לא הבינו איפלו מה אני רוצה מהם. אז פונה לחבר'ה פה עם הנסיון:
חנות בגרמניה שולחת לי סאב דרך DHL PREMIUM. בארץ המוצר כבר עובר לאחריות דואר ישראל, DHL לא מטפלת בו.
אז מי ישחרר אותו מהמכס (אני?)אם דואר ישראל משחרר ומביא אלי, מה העמלות שהם לוקחים?
האם אני אמור לצפות לחבילה שתתעכב שבועות/תעלם/תשבר כי זה דואר ישראל?
חנות בגרמניה שולחת לי סאב דרך DHL PREMIUM. בארץ המוצר כבר עובר לאחריות דואר ישראל, DHL לא מטפלת בו.
אז מי ישחרר אותו מהמכס (אני?)אם דואר ישראל משחרר ומביא אלי, מה העמלות שהם לוקחים?
האם אני אמור לצפות לחבילה שתתעכב שבועות/תעלם/תשבר כי זה דואר ישראל?
ז"א שהם משחררים מהמכס ומביאים לסניף דואר, אז הוא יעבור את מסכת ההתעללויות שעוברות החבילות הרגילות המסכנות ?asaf23 כתב:אתה לוקח את הפריט מסניף הדואר וכן, זה יכול לקחת כמה שבועות....
וכמה עמלות ודמי אחסון/שקר כלשהו הם לוקחים?
אני מנסה להחליט אם רק בגלל זה כבר כדאי לוותר על הרכישה
התכוונתי למשהו אחר.
החנות בגרמניה הסכימה למכור את הרמקול+משלוח לארץ ב375 אירו. לפי הטבלה באתר המכס סה"כ המיסים הם 35.7%
עד פה זה יוצא 2390 ש"ח. (נמכר בארץ ב3900)
אני מנסה להגיע להחלטה אם לבצע את הרכישה הזו בהתאם לשתי הנקודות הבאות:
1. כמה עוד אאלץ להוסיף לסכום הזה כדי שישלים את המסע מהמכס לסניף הדואר הקרוב (במידה ואכן אנשי הדואר ישחררו מהמכס וזה לא יפול עלי).
2. כמה מסוכן לרמקול המסע והאחסנה בארץ (כמה השלכות על הריצפה..) בידי דואר ישראל (DHL פרימיום כולל ביטוח אבל לא נראה לי שזה תופס מהמכס אלי בדואר ישראל)
החנות בגרמניה הסכימה למכור את הרמקול+משלוח לארץ ב375 אירו. לפי הטבלה באתר המכס סה"כ המיסים הם 35.7%
עד פה זה יוצא 2390 ש"ח. (נמכר בארץ ב3900)
אני מנסה להגיע להחלטה אם לבצע את הרכישה הזו בהתאם לשתי הנקודות הבאות:
1. כמה עוד אאלץ להוסיף לסכום הזה כדי שישלים את המסע מהמכס לסניף הדואר הקרוב (במידה ואכן אנשי הדואר ישחררו מהמכס וזה לא יפול עלי).
2. כמה מסוכן לרמקול המסע והאחסנה בארץ (כמה השלכות על הריצפה..) בידי דואר ישראל (DHL פרימיום כולל ביטוח אבל לא נראה לי שזה תופס מהמכס אלי בדואר ישראל)
עמיל מכס (שרות EMS של דואר ישראל או DHL) ישחרר עבורך את החבילה מהמכס ויביא אותה עד אליך.
האחריות צריכה לכלול את כל שלבי המסע של החבילה.
תחוייב בתשלום המסים והעמלות.
האחריות צריכה לכלול את כל שלבי המסע של החבילה.
תחוייב בתשלום המסים והעמלות.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde