קרב ענקים רסיבר MARANTZ 7007 נגד רסיבר PIONEER LX 85
לאחר כמה שנים טובות החלטתי לשדרג את האונקיו 905. עברו כ-5 שנים והנחתי שכל רסיבר מהסדרה העליונה של אונקיו או של המתחרים אמור להוות שיפור. היות וגם את המרנץ 7007 וגם את הפיוניר LX85 החליפו לא מזמן בדגמים חדשים ולי לא בוער להיות עם החדש ביותר, ביקשתי מדור מפיוצ'ר להביא את שניהם אליי הביתה שאוכל להשוות ביניהם ובהנחה שאכן ינעמו לאוזניי - לרכוש אחד מהם בסוף הבדיקה.
כל מה שאני כותב פה זה עניין של טעם והתרשמות אישיים שלי מהביצועים של אותם מכשירים בסלון שלי.
התחלנו עם המרנץ.
לזכותו ייאמר שזה מכשיר יפהפה ונראה כמה ליגות מעל הפיוניר. זה כמו להשוות בין מזדה ליגואר. המזדה יפה ויעילה, אבל אין לה את החן של היגואר, כאשר במקרה הזה המרנץ הוא היגואר.
בדקתי את המכשירים עם סצינות מסרטים + הופעה שאני מכיר היטב.
הופעה חיה של א-הא, הענק הירוק (סצינת הבריחה בהתחלה), הדרך לפרדישן (סצינת החיסול בגשם), דו"ח מיוחד (סצינת רגע האמת כשהספירה לאחור עומדת להסתיים) ועוד סצינה שכרגע אני לא זוכר מה הייתה.
יש לציין שבשני המכשירים הכיול שנעשה היה בסיסי יחסית עם תיקונים תוך כדי בשביל להתאים לטעם שלי ולחזק נקודות תורפה (המרחק מהקדמיים גדול ותמיד צריך להעצים מאוד את הסנטר כדי שהדיבור יבלוט במידה שאני אוהב).
מבחינת המרנץ - בחלק מהסצינות הוא נשמע טוב מאוד, אבל גם בהופעה החיה וגם בחלק מהסצינות האחרות הוא נשמע בהעדר תיאור מתאים יותר "לא נקי". אני מאוד אוהב צליל נקי ושכל כלי מקבל את הספייס וההדגשה שלו, כאילו שאותו נגן/תוף/...ממש נמצא אצלי בסלון. התחושה הזו של להיות בתוך ההופעה/הסרט זה מה שאני מחפש במערכת.
סיימנו עם המרנץ מבחינתי עם אכזבה. הרגשתי שהוא לא נותן לי דבר מעבר לאונקיו שברשותי ובמובנים מסויימים אפילו צעד לאחור. זה כמובן מאוד הפתיע אותי גם בגלל ביקורות טובות שקראתי עליו ועל המוזיקליות שלו (אמנם אני שומע במערכת בעיקר סרטים, אבל גם שם אני שומע עם פסקולים שהם יצירות מוזיקליות בפני עצמן). אז נכון שהאונקיו הוא מכשיר מצויין והיה רסיבר על בימי, אבל עברו 5 שנים מאז שקניתי את הרסיבר! לא נראה לי הגיוני שלא התקדמו מהותית בזמן הזה.
משם עברנו לפיוניר. כיול קצר ומהיר ויוצאים לדרך. המון שמעתי על הפירוט העדיף של הפיוניר וזה לא היה נשמע לי חשוב. למה שיהיה חסר לי צליל שלא ידעתי על קיומו???
ובכן גיליתי מדוע זה מוסיף. הפיוניר נשמע גם נקי וגם מפורט הרבה יותר מהמרנץ. כאילו פתאום התזמורת גדלה. היה יותר נפח לסצינות ויכולתי בבירור לשמוע יותר פירוט וסאונד באחוריים. למשל בסצינת החיסול בגשם בפיוניר יכולתי לשמוע הרבה יותר טיפות מרמקולי הסראונד ולהרגיש בתוך הסצינה (למרות שדווקא במרנץ הגברנו את הDB של האחוריים בצורה משמעותית יותר).
בהופעה החיה הפיוניר די קלקל ויכולתי להבין למה פרפקציוניסט כמו איתי חש צורך בכיול מתמיד. הפיוניר נוטה להדגיש דברים מסויימים. בסרטים זה מבחינתי עבד מצויין, אבל בהופעה החיה זה לא היה מאוזן ופגם בחווייה. ברגע שעברתי לסטריאו בהופעה החיה זה היה מצוין ולטעמי עדיף בהרבה על הסראונד.
אז את היום הזה סיימתי עם הפיוניר בביתי ועכשיו צריך להתנסות עם האפליקציה של אנדרויד, לשים סרט וליהנות.
תודה לדור מפיוצ'ר על חווית קניה איכותית.
נ.ב.: אם מישהו שואל את עצמו לגבי האונקיו 905 - הוא מחכה בלוחות למשפחה חמה ואוהבת.
כל מה שאני כותב פה זה עניין של טעם והתרשמות אישיים שלי מהביצועים של אותם מכשירים בסלון שלי.
התחלנו עם המרנץ.
לזכותו ייאמר שזה מכשיר יפהפה ונראה כמה ליגות מעל הפיוניר. זה כמו להשוות בין מזדה ליגואר. המזדה יפה ויעילה, אבל אין לה את החן של היגואר, כאשר במקרה הזה המרנץ הוא היגואר.
בדקתי את המכשירים עם סצינות מסרטים + הופעה שאני מכיר היטב.
הופעה חיה של א-הא, הענק הירוק (סצינת הבריחה בהתחלה), הדרך לפרדישן (סצינת החיסול בגשם), דו"ח מיוחד (סצינת רגע האמת כשהספירה לאחור עומדת להסתיים) ועוד סצינה שכרגע אני לא זוכר מה הייתה.
יש לציין שבשני המכשירים הכיול שנעשה היה בסיסי יחסית עם תיקונים תוך כדי בשביל להתאים לטעם שלי ולחזק נקודות תורפה (המרחק מהקדמיים גדול ותמיד צריך להעצים מאוד את הסנטר כדי שהדיבור יבלוט במידה שאני אוהב).
מבחינת המרנץ - בחלק מהסצינות הוא נשמע טוב מאוד, אבל גם בהופעה החיה וגם בחלק מהסצינות האחרות הוא נשמע בהעדר תיאור מתאים יותר "לא נקי". אני מאוד אוהב צליל נקי ושכל כלי מקבל את הספייס וההדגשה שלו, כאילו שאותו נגן/תוף/...ממש נמצא אצלי בסלון. התחושה הזו של להיות בתוך ההופעה/הסרט זה מה שאני מחפש במערכת.
סיימנו עם המרנץ מבחינתי עם אכזבה. הרגשתי שהוא לא נותן לי דבר מעבר לאונקיו שברשותי ובמובנים מסויימים אפילו צעד לאחור. זה כמובן מאוד הפתיע אותי גם בגלל ביקורות טובות שקראתי עליו ועל המוזיקליות שלו (אמנם אני שומע במערכת בעיקר סרטים, אבל גם שם אני שומע עם פסקולים שהם יצירות מוזיקליות בפני עצמן). אז נכון שהאונקיו הוא מכשיר מצויין והיה רסיבר על בימי, אבל עברו 5 שנים מאז שקניתי את הרסיבר! לא נראה לי הגיוני שלא התקדמו מהותית בזמן הזה.
משם עברנו לפיוניר. כיול קצר ומהיר ויוצאים לדרך. המון שמעתי על הפירוט העדיף של הפיוניר וזה לא היה נשמע לי חשוב. למה שיהיה חסר לי צליל שלא ידעתי על קיומו???
ובכן גיליתי מדוע זה מוסיף. הפיוניר נשמע גם נקי וגם מפורט הרבה יותר מהמרנץ. כאילו פתאום התזמורת גדלה. היה יותר נפח לסצינות ויכולתי בבירור לשמוע יותר פירוט וסאונד באחוריים. למשל בסצינת החיסול בגשם בפיוניר יכולתי לשמוע הרבה יותר טיפות מרמקולי הסראונד ולהרגיש בתוך הסצינה (למרות שדווקא במרנץ הגברנו את הDB של האחוריים בצורה משמעותית יותר).
בהופעה החיה הפיוניר די קלקל ויכולתי להבין למה פרפקציוניסט כמו איתי חש צורך בכיול מתמיד. הפיוניר נוטה להדגיש דברים מסויימים. בסרטים זה מבחינתי עבד מצויין, אבל בהופעה החיה זה לא היה מאוזן ופגם בחווייה. ברגע שעברתי לסטריאו בהופעה החיה זה היה מצוין ולטעמי עדיף בהרבה על הסראונד.
אז את היום הזה סיימתי עם הפיוניר בביתי ועכשיו צריך להתנסות עם האפליקציה של אנדרויד, לשים סרט וליהנות.
תודה לדור מפיוצ'ר על חווית קניה איכותית.
נ.ב.: אם מישהו שואל את עצמו לגבי האונקיו 905 - הוא מחכה בלוחות למשפחה חמה ואוהבת.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש ותהנה 
אני החלפתי רסיבר מימהה RXV 620 ל RXA-710 אחרי 11 שנה
אולי 5 שנים לא באמת מספיקות כדי לתת ביטוי טכנולוגי עדיף מבחינת איכות סאונד. חיבורי USB, רשת, ותמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים יותר, כאן יש הבדל. אבל בהאזנה לפורמטים סטנדרטים, כנראה 5 שנים לא מספיקות
אולי 5 שנים לא באמת מספיקות כדי לתת ביטוי טכנולוגי עדיף מבחינת איכות סאונד. חיבורי USB, רשת, ותמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים יותר, כאן יש הבדל. אבל בהאזנה לפורמטים סטנדרטים, כנראה 5 שנים לא מספיקות
היי דור
תמיד יש התקדמות. עוד חצי שנה/שנה גם יהיה LX87 ואני בטוח שגם הוא יהיה שיפור.
ברגע שאני קונה דגם שבדיוק הוחלף, אני גם מקבל מוצר מצויין ובהבדל של כמה אלפי שקלים טובים.
ברגע שאני קונה דגם שבדיוק הוחלף, אני גם מקבל מוצר מצויין ובהבדל של כמה אלפי שקלים טובים.
תתחדש ותהנה!
יחד עם זאת, האם תוכל להבהיר איך זה שאתה אוהב שהלהקה אצלך בסלון ובכל זאת העדפת מגבר שבסטריאו נשמע יותר טוב מבסראונד? (* ראה ציטוט) בכל מקרה, אני מאמין שמדובר ברכישה מצויינת לכל הדיעות.
(* )"אני מאוד אוהב צליל נקי ושכל כלי מקבל את הספייס וההדגשה שלו, כאילו שאותו נגן/תוף/...ממש נמצא אצלי בסלון. התחושה הזו של להיות בתוך ההופעה/הסרט זה מה שאני מחפש במערכת. ..
הפיוניר נוטה להדגיש דברים מסויימים. בסרטים זה מבחינתי עבד מצויין, אבל בהופעה החיה זה לא היה מאוזן ופגם בחווייה. ברגע שעברתי לסטריאו בהופעה החיה זה היה מצוין ולטעמי עדיף בהרבה על הסראונד. .."[/i]
יחד עם זאת, האם תוכל להבהיר איך זה שאתה אוהב שהלהקה אצלך בסלון ובכל זאת העדפת מגבר שבסטריאו נשמע יותר טוב מבסראונד? (* ראה ציטוט) בכל מקרה, אני מאמין שמדובר ברכישה מצויינת לכל הדיעות.
(* )"אני מאוד אוהב צליל נקי ושכל כלי מקבל את הספייס וההדגשה שלו, כאילו שאותו נגן/תוף/...ממש נמצא אצלי בסלון. התחושה הזו של להיות בתוך ההופעה/הסרט זה מה שאני מחפש במערכת. ..
הפיוניר נוטה להדגיש דברים מסויימים. בסרטים זה מבחינתי עבד מצויין, אבל בהופעה החיה זה לא היה מאוזן ופגם בחווייה. ברגע שעברתי לסטריאו בהופעה החיה זה היה מצוין ולטעמי עדיף בהרבה על הסראונד. .."[/i]
אין סתירה
אני אוהב את תחושת בתוך ההופעה. הפיוניר לא עשה זאת היטב במוד של סראונד. וההופעה בסטריאו לעומת זאת נשמעה מצויין ועדיין הצליחה להעביר את התחושה של הלהקה באה לפה להופיע. פשוט יש רק במה קדמית ולא עוטפים אותך בצליל.
בתור אחד שהיו לו כמה וכמה רסיברים בשנה האחרונה כולל ה7007,
הכל עניין של טעם,המרנץ לטעמי היה עדיף על ה85,
אבל ה86 שהיה לי אכן קפיצת מדרגה משמעותית,
עכשיו אני עם הLX60 לפני כל ההגברות "הקרות" ולטעמי זה הרסיבר!!סאונד נטו בלי קישקושים
הבעיה שלי כרגע זה שקניתי אסתי-3D ואאלץ להחליף כנראה או שלא...
הזמן יגיד את שלו.
תתחדש,טעם או לא טעם,רסיבר פצצה.

הכל עניין של טעם,המרנץ לטעמי היה עדיף על ה85,
אבל ה86 שהיה לי אכן קפיצת מדרגה משמעותית,
עכשיו אני עם הLX60 לפני כל ההגברות "הקרות" ולטעמי זה הרסיבר!!סאונד נטו בלי קישקושים
הבעיה שלי כרגע זה שקניתי אסתי-3D ואאלץ להחליף כנראה או שלא...
הזמן יגיד את שלו.
תתחדש,טעם או לא טעם,רסיבר פצצה.
40 שנה לך תיזכור..
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
קודם כל, תודה רבה על הסקירה
שנית, ת.ת.ת.

האמת שיצא לי לשמוע בשבועיים האחרונים לא מעט רסיברים ברמת הביניים דווקא, ושם מרנץ בהחלט הפתיע אותי לטובה בסטריאו, וסיפק צליל יותר מלא ובשרני (בעיקר בנמוכים) מאונקיו, דנון ופיוניר... עדיין מצאתי את האונקיו מדוייק יותר לטעמי, אבל אין ספק שכבודו של המרנץ במקומו מונח..!
בכל אופן, מחכים לתמונות!
נ.ב. אני מאוד מסכים עם הגישה של לקנות דגם יוצא מבחינת חיסכון בעלויות - בוא נאמר שבימים אלה ממש אני עושה מהלך דומה (אני מקווה שבעוד חודש תהיה "הכרזה רשמית"...), ואני מצליח לחסוך ככה עשרות אחוזים, ולהכניס מוצרים פנומנליים לתקציב שהוגדר ע"י ההנהלה...
שנית, ת.ת.ת.
האמת שיצא לי לשמוע בשבועיים האחרונים לא מעט רסיברים ברמת הביניים דווקא, ושם מרנץ בהחלט הפתיע אותי לטובה בסטריאו, וסיפק צליל יותר מלא ובשרני (בעיקר בנמוכים) מאונקיו, דנון ופיוניר... עדיין מצאתי את האונקיו מדוייק יותר לטעמי, אבל אין ספק שכבודו של המרנץ במקומו מונח..!
בכל אופן, מחכים לתמונות!
נ.ב. אני מאוד מסכים עם הגישה של לקנות דגם יוצא מבחינת חיסכון בעלויות - בוא נאמר שבימים אלה ממש אני עושה מהלך דומה (אני מקווה שבעוד חודש תהיה "הכרזה רשמית"...), ואני מצליח לחסוך ככה עשרות אחוזים, ולהכניס מוצרים פנומנליים לתקציב שהוגדר ע"י ההנהלה...
epony אני קורא הרבה את הפוסטים שלך, לדעתי אתה חיי במערכת ק"ב אחת גדולה ואתה ומשפחתך "ההנהלה" רק חלק מהרכיבים של המערכת ולא ההפךepony כתב:קודם כל, תודה רבה על הסקירה![]()
![]()
שנית, ת.ת.ת.![]()
בכל אופן, מחכים לתמונות!
נ.ב. אני מאוד מסכים עם הגישה של לקנות דגם יוצא מבחינת חיסכון בעלויות - בוא נאמר שבימים אלה ממש אני עושה מהלך דומה (אני מקווה שבעוד חודש תהיה "הכרזה רשמית"...), ואני מצליח לחסוך ככה עשרות אחוזים, ולהכניס מוצרים פנומנליים לתקציב שהוגדר ע"י ההנהלה......
תודה למברכים (Y)
מקווה הערב שאוכל קצת לשבת וליהנות מהמערכת ואז כבר אצלם גם תמונות ואעלה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מהפה שלך לאראלה ממפעל הפיסeyosha כתב:epony אני קורא הרבה את הפוסטים שלך, לדעתי אתה חיי במערכת ק"ב אחת גדולה ואתה ומשפחתך "ההנהלה" רק חלק מהרכיבים של המערכת ולא ההפךepony כתב:קודם כל, תודה רבה על הסקירה![]()
![]()
שנית, ת.ת.ת.![]()
בכל אופן, מחכים לתמונות!
נ.ב. אני מאוד מסכים עם הגישה של לקנות דגם יוצא מבחינת חיסכון בעלויות - בוא נאמר שבימים אלה ממש אני עושה מהלך דומה (אני מקווה שבעוד חודש תהיה "הכרזה רשמית"...), ואני מצליח לחסוך ככה עשרות אחוזים, ולהכניס מוצרים פנומנליים לתקציב שהוגדר ע"י ההנהלה......
...
קודם כל תודה על הסקירה ותתחדש
שנית , לא היה לי ספק ( ובטח פה יכעסו עלי
) שפיוניר בקולנוע עולה על המרנץ .
לגבי איכויות מוזיקה והופעות , כל אחד , אוזניו וטעמו האישי.
דרך אגב , פרט חשוב , לא כתבת עם איזה סט רמקולים בדקת ?
או שאני פיספסתי...
שנית , לא היה לי ספק ( ובטח פה יכעסו עלי
לגבי איכויות מוזיקה והופעות , כל אחד , אוזניו וטעמו האישי.
דרך אגב , פרט חשוב , לא כתבת עם איזה סט רמקולים בדקת ?
או שאני פיספסתי...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ולמה לענין הקולנוע זה לא כל אחד , אוזנו וטעמו האישי???לגבי איכויות מוזיקה והופעות , כל אחד , אוזניו וטעמו האישי...
ולא לא שמעתי את המרנץ .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
theezway
תתחדש ותהנה, סהכ פיוניר עושים ציוד טוב, לאחרונה ה90 ביקר אצלי והתרשמתי ממנו מאוד לטובה.
את המארנץ 7005 שמעתי בזמנו במקביל לLX83 והעדפתי לקחת הביתה את ה83, הוא היה נשמע בקולנוע יותר רזולטיבי (מהמלה רזולוציה) ונתן תחושה של יותר detail שמיע בעוד המארנץ היה נשמע לי מאט אנמי ו״עייף״ (כאמור מדובר בדגם 7005).
ל83 לא חסרים בעיות שלא הצלחתי לחיות איתו בשלום אבל לטעמי הוא היה רסיבר טוב מהמארנץ (בזמנו).
בקיצר אחלה בחירה תתחדש ידידי
תתחדש ותהנה, סהכ פיוניר עושים ציוד טוב, לאחרונה ה90 ביקר אצלי והתרשמתי ממנו מאוד לטובה.
את המארנץ 7005 שמעתי בזמנו במקביל לLX83 והעדפתי לקחת הביתה את ה83, הוא היה נשמע בקולנוע יותר רזולטיבי (מהמלה רזולוציה) ונתן תחושה של יותר detail שמיע בעוד המארנץ היה נשמע לי מאט אנמי ו״עייף״ (כאמור מדובר בדגם 7005).
ל83 לא חסרים בעיות שלא הצלחתי לחיות איתו בשלום אבל לטעמי הוא היה רסיבר טוב מהמארנץ (בזמנו).
בקיצר אחלה בחירה תתחדש ידידי
אפשר להגיד מה שאני אכתוב כאן לגבי המון דיונים כאן בפורום
לכל אחד אוזן שונה
לכל אחד רמקולים שונים
לכל אחד מבנה סלון אחר
לכל אחד מקורות השמעה שונים
מה שאומר שאצל כל אחד המערכות הנ"ל יישמעו שונה וההעדפות ישתנו
בסלון של אחד המרנץ יישמע טוב ואצל אחר הפיוניר.
הכי חשוב זה להעלות תמונות ולהתענג על רשמים של הכותבים, כי המלצה של אחד לא תהיה תמיד נכונה עבור מישהו אחר
לכל אחד אוזן שונה
לכל אחד רמקולים שונים
לכל אחד מבנה סלון אחר
לכל אחד מקורות השמעה שונים
מה שאומר שאצל כל אחד המערכות הנ"ל יישמעו שונה וההעדפות ישתנו
בסלון של אחד המרנץ יישמע טוב ואצל אחר הפיוניר.
הכי חשוב זה להעלות תמונות ולהתענג על רשמים של הכותבים, כי המלצה של אחד לא תהיה תמיד נכונה עבור מישהו אחר
לא ממש
כמו שכתבתי...הייתי תחת ההנחה (מסתבר השגויה) שכל רסיבר מודרני מהסדרה הגבוהה יהיה יותר טוב מה-905. קראתי ביקורות משתפכות (מקצועיות ולגבי ה-85 גם של גולשים כאן) לגבי שני המוצרים. אולי אם הייתי שומע על דנון/ימאהה דור אחד אחורה שנמכר בדיסקאונט רציני הייתי בודק גם אותו.Mad כתב:מתוך סקרנות לא ניסית לבדוק דגם מקביל של ימהה או דנון ?...
ייתכן שדנון/ימאהה בסדרה מקבילה יותר טובים/יותר יקלעו לטעם שלי, אבל לא הייתה לי כ"כ סבלנות לעשות מזה מבחן בין 4 מגברים שונים. מה גם שככל שאתה בוחן יותר, יותר קשה להשוות בצורה טובה (אלא אם זה בצורה של טורניר).
אני מאוד מעריך את החבר'ה פה שבוחנים בביתם שורה מלאה של רסיברים מאותה מדרגה ואז בוחרים את זה שהיה מבחינתם אופטימלי. אבל בדיקה בחנות זה בעיניי פחות מייצג ולהביא אליי הביתה יותר משני רסיברים...לא בשבילי.
הייתי מרוצה מהסאונד, מהפונקציונליות (חייב רסיבר עם 2 יציאות HDMI לטובת פלזמה ומקרן כך שזה לא מותיר הרבה מתחרים) והמחיר..זה סגר לי עניין.
תתחדש ותהנה לפיוניר יש אכות שמע טובה מאוד
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html