עניין העכבה - מבולבל לגמריי.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

החלטתי לשדרג את הזוג הריצפתיים הקיימים שלי לזוג ריצפתיים של CERWIN VEGA XLS12 6OHM.
ועפ"י קריאה מהשרשור שפתחתי כבר בעבר הבנתי שבעצם לרסיבר למשל כמו שלי SONY STR-DE 675 שמתוכנן לעבוד ב8 הום יהיה קצת יותר קשה להפעיל רמקול 6 הום.
כמו כן הבנתי שהסרווין ווגה האלה אמורים להיות נצילים במיוחד אבל יחד עם זאת האם לרסיבר הקיים שלי יהיה יותר קשה בעצם להפעיל את הזוג הריצפתיים הנ"ל מעצם העובדה ש:
א - הם יותר חזקים במחינת הRMS 300?
ב- בגלל העכבה הנמוכה יחסית 6 אום מול 8 אום של הרסיבר?

או לחילופין האם הרסיבר הקיים כן יוכל בקלות לעבוד ב6 אום למרות שנתון הזה לא צויין?

בנוסף קראתי את הדבר הבא:
Joshua_G כתב:אין קשר מחייב בין עכבת הרמקול לבין מידת הנצילות שלו.
יש לי רמקולים של Misson בעלי עכבה של 6 אום שהם הרבה יותר נצילים מרמקולים אחרים בעלי עכבה של 8 אום.
לכן, אין טעם לבחור רמקול לפי העכבה שלו – אלא אם כן המגבר אינו מסוגל לתמוך מעכבה נמוכה יותר מאשר עכבה מסוימת.

נ.ב.,

נתון ההספק הרשום על הרמקול הוא לא ההספק שהרמקול מוציא, אלא ההספק המרבי שהוא מסוגל לקבל מבלי להינזק.

ההספק שהרמקול מוציא מותנה בהספק שהוא מקבל מהמגבר ובנצילות שלו.
...
תקנו אותי אם אני טועה.
נ.ב אני פונה אליכם כי מחר אני אמור להגיע והאזין לרמקולים האלה אצל היבואן. בטלפון הוא טען שלא תיהיה בעיה לרסיבר להפעיל את הרמקולים בצורה מכובדת

תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

.ב אני פונה אליכם כי מחר אני אמור להגיע והאזין לרמקולים האלה אצל היבואן. בטלפון הוא טען שלא תיהיה בעיה לרסיבר להפעיל את הרמקולים בצורה מכובדת
...
היבואן צודק.

במידה ונשמעים לך טוב קנה ותהנה. (Y)
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #3 

ציפית שהיבואן יגיד לך שהרמקולים שהוא מוכר לא מתאימים לך ??? :D

מבחינתי הגדרות היצרן הן הקבועות :

אם כתוב על הרסיבר שהוא תומך 8-16 אוהם , אני לא הייתי מחבר רמקולים של 6 אוהם .
על אחת כמה וכמה אם אני אוהב לשמוע חזק.

בהצלחה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

הבעיה עם חיבור רמקולים בעלי עכבה נמוכה יותר ממה שהרסיבר תומך על הנייר היא שהרסיבר צריך לעבוד יותר קשה כדי לדחוף את הרמקולים.
יחד עם זאת, הרסיבר מתחיל לעבוד קשה באמת רק כשאתה מאוד מאוד קרוב לפול ווליום.

לצורך העניין, רק אם אתה שומע ב-90% מפול ווליום ומעלה למשך פרקי זמן ארוכים הייתי אומר שחבל לבדוק את הרמקולים ביחד עם המגבר שלך. אחרת, לא צריכה להיות לך שום בעיה לשלב בין המגבר לרמקולים הנ"ל.

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

לאחר בדיקה שביצעתי היתברר כי הרסיבר אכן עובד על 8-16 אום.

השאלה האם ה"נזק"/ ה"עומס" לא מתחיל כבר ב55-70 אחוז ווליום?

אני אחד שלא אוהב לשמוע מוזיקה ברמה של מסיבה אבל יש לי רגעים שאני אוהב להרים את הווליום לגבוה למשך שיר,שתיים או שלוש גג. יחד עם זאת אני לא רוצה כל הזמן "לחשוש" מלהגביר או לשמוע חזק למשך זמן ממושך אם הדבר יעשה נזק לרסיבר תוך כמה ימים/חודשים/שנים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אז ככה, כל ירידה של 3DB בווליום (שזה משהו כמו 3% מהווליום בערך), מובילה לירידה של 50% בהספק.

במילים אחרות, כשאתה מוריד 10% מפול ווליום, אתה נמצא בערך בשמינית מההספק, כלומר באיזור ה-12W.
כשאתה נמצא ב-70% ווליום, אתה כבר דוחף לרמקולים הרבה פחות מ-1W, ובהספק כזה העכבה לא צריכה להדאיג אותך יותר מדי.

מה שכן, אם היום אתה שומע ב-70% ווליום ברמקולים עם עכבה של 8 אוהם, יכול להיות שתמצא את עצמך מגביר את הווליום כדי לקבל את אותה עוצמת סאונד מרמקולים של 6 אוהם. מצד שני, הנצילות הגבוהה יותר של הסרווינים כנראה תמתן מאוד את הצורך להגביר כדי לקבל את אותה עוצמת סאונד, אז יש לנו סוג של קיזוז פה.

בשורה התחתונה כאמור, לא צריך לפסול את הסרווינים על הסף, והסיבה היחידה כנראה שהמגבר שלך לא נותן ערך של הספק לרמקולים עם עכבה של 6 אוהם היא שבווליום מאוד גבוה לאורך זמן ייתכן והמגבר יתחמם עד כדי השבתה, אז היצרן העדיף לכסת"ח את עצמו ופשוט לא להתחייב על תמיכה ברמקולים כאלה...

בקיצור, לך לשמוע את הסרווינים ביחד עם הרסיבר שלך (או שתתעקש לחבר אליהם רסיבר שלא תומך ב-6 אוהם על הנייר), כדי להבין מי נגד מי, ואז תקבל החלטה מושכלת. (Y)

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה על הפירוט. עזרת לי מאוד.

לצערי הרב ליבואן אין להשמעה את הדגם XLS12 אלא רק את הדגם XLS15 או לחילופין את XLS28.
בהיזדמנות הראשונה שיצא לי לשמוע את XLS 12 / 28 אחזור ואעדכן לגביי התוצאה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #8 

אתה חייב ללכת לשמוע עם הרסיבר שלך.
לכל רסיבר יש צליל אחר.
כיף חיים.

שלח תגובה