קניית טלוויזיה חדשה - רשמים ומסקנות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Batman_HT פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
שם מלא: kebforix
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

רציתי לשתף אותכם בתהליך שעברתי לפני קניית טלוויזיה חדשה

הסיבה:
- לפני כשנה וחצי קניתי "47 של LG (דגם 451) , לסלון ברוחב 4.5 מטר , הטלוויזיה שירתה אותי נאמנה , עד שהוזמנתי יום אחד לבית של חבר לצפות בסרט במסך חדש בגודל 55" וקלטתי את אפקט ה"וואו" בצפייה במסך גדול,כשחזרתי הביתה פתאום טלוויזיית ה47" שלי נהייתה ממש קטנה.

הדרישות:
1. גודל מסך - במסכים "הגודל כן קובע" (גם בדברים אחרים , והמבין יבין :D ) , וכמה שיותר גדול יותר טוב.
2. איכות תמונה - עם כל הגימיקים , שיש היום , בינינו , זה הדבר הכי חשוב במסך , שהתמונה תהיה עשירה בצבעים "חיים" , שהשחור יהיה עמוק ושהלבן יהיה "בוהק" שלא יהיו "עננים" , ושהתמונה לא "תימרח"
3. גימיקים - בעיני (דעתי האישית) , תלת מימד זה גימיק (הLG היה כזה ולהוציא את השבוע הראשון לא ראיתי סרט אחד בתלת מימד , אפילו בקולנוע אני מעדיף 2 מימדים) , גם סמארט ואינטרנט זה גימיק (עדיף ANDROID STICK) , וגם יכולות ניגון (אין על הפופקורן , או על HTPC טוב) , כך שאישית הFEATURES האלה פחות מעניינים
4. חדר מואר - אנחנו רואים טלויזיה גם ביום לכן פלסמה לא באה בחשבון מטעמי השתקפויות.
5. מחיר - בעבר האמנתי בקניית הדגם "הכי-הכי" אולם התברר לי שהדגם שהוא היום הכי STATE OF THE ART תמיד ייראה תוך שנתיים מיושן ומגושם , אבל עקב המחיר הגבוה "כאב הלב" למכור אותו ו"נתקעתי" איתו לזמן רב , ולכן החלטתי שני מעדיף את הVALUE FOR MONEY על פני "המילה האחרונה" , כדי לאפשר לי להתמודד עם מחלת ה"שדרגת" ללא כאבי לב מיותרים :)
6ץ מסך אמין מבית טוב (לא סינים למיניהם).

טיול לחנויות:
התחלתי את תהליך החיפוש בחנויות מתמחות , והבטתי ב"קיר המסכים" כדי לראות מה אני הכי אוהב (ולא מה המוכר שמונע משיקולי מלאי שעליו להיפטר , או עמלה מוגדלת מספק מסוים שרוצה לתות לו צ'ופר על מכירת הדגמים שלו) , ושמתי לב שההבדל העיקרי שראיתי היה באיכות התמונה (בעיקר המסכים היקרים יותר) , ובעיצוב (בעיקר סמסונג עם המסגרת הדקה הכסופה ,בכלל לקוריאניות היה מראה ועיצוב "סקסי" וחדשני יחסית לשאר לפחות לדעתי)
לאחר התבוננות מקיפה היה דגם של (SHARP (635LE שמשך את עיני יותר מכולם , לא בגלל העיצוב , אלא משהו בתמונה שלא יכולתי להסביר עד שהתקרבתי למסך , והתברר לי שמדובר במסך של 60" בעוד שכל האחרים היו של 55". התובנה שקיבלתי ממנה הייתה שחווית צפייה במסך גדול יותר הינה משמעותית עבורי , אבל מכיוון שלא ידעתי על המסך והחברה כמעט כלום , התחלתי לחפש.

חיפוש באינטרנט:
ביקורות שראיתי באינטרנט מציגות דגם זה כדגם ENTRY LEVEL של SHARP , מציינות לטובה את איכות התמונה , את השחור העמוק (0.03cd/m^2) , ואת הקונטרסט 1:5000 , והבהירות הגבוהה 350cd/m^2 שטובה לחדרים מוארים , ואת האמינות הגבוהה של שארפ (המסך מיוצר ביפן) עיקר הביקורת הייתה על היעדר 3D על פונקציות הסמארט שפחות מפותחות יחסית לקוריאניות , ועל שלט לא מואר ופחות מוצלח מהמתחרים.

חיפשתי ללמוד מעט על החברה , והתברר לי שלSHARP יש מפעל לייצור פאנלים השלישי בגודלו בעולם , והגדול ביפן , המפעל הוסב לייצור מסכים מסוג 60" ומעלה , עקב שיקול אסטרטגי של החברה להתמקד במסכים הגדולים (60" - 90") שבהם שולי הרווח גדולים יותר , אני רואה בכך שתי יתרונות משמעותיים , הראשון הוא שבניגוד להרבה החברות שקונות מסך מספק אחר (פיליפס , סוני חלק מהדגמים , פנסוניק ..) , ולכן הרווח מתחלק בין יצרן הטלוויזיה והפנל , כאן הרווח הוא כולו של גורם אחד מה שמאפשר לשארפ לתת להציג מחירים תחרותיים , בנוסף ההנחה שלי היא שהחברה תעדיף לשמור לעצמה את הפנלים האיכותיים , והחדשים , כדי שיהיה לה יתרון טכנולוגי על המתחרות.

ממי קונים ?
טוב הולכים לאלוהי הZAP ובודקים האופציות היו ייבוא ישיר ב7300 או ייבוא מקבילי ב1000 פחות , עם אחריות לשנה במקום ל3 , ביררתי גם ביד 2 ומצאתי אופציה מעניינת - פנסיונר מכר מסך זה ב4800 (לאחר מיקוח קל) , הסיבה לטענתו היא התפריטים שאינם בעברית , בדיקה של החשבונית הראתה שהמסך בן חצי שנה בלבד (עוד 2.5 אחריות יבואן) כי נקנה ב8800 ש"ח , בירור מול החנות והיבואן שהמסך אינו "תצוגה"\"עודפים" ,כך למרות החששות מקניית יד שנייה , הסיכוי ל"עוקץ" מצד החבר הפנסיונר נראה לא גדול , והעסקה יצאה לדרך ..

רשמים ראשוניים
תמונה - למסך תפריט כיולים , מאד מאד עשיר , לאחר שיטוט בפורומים , מצאתי אתר המתמחה בנושא , שכלל אפשרויות כיול של אנשים שקנו את המסך , עקבתי אחרי שתי כיולים שזכו להרבה פידבקים , ובחרתי במועדף עליי.
מה אני יגיד לכם , השילוב של גודל המסך , ואיכות התמונה , כולל השחור העמוק והצבעים החיים , היו שדרוג משמעותי לעומת הLG , וחוויית הצפייה בטלוויזיה , הפכה להיות למעין חווית "קולנוע" בבית :) , גם הילדים , וה"בוסית" התמוגגו.

הפתעה לטובה היה העובדה כי שחיברתי את הרסיבר (פיוניר דגם הדיוטי) הוא ידע (איך ??) אוטומטית לשנות את שם הכניסה מhdmi לPOCORN A200 , כמו כן השלט של הטלוויזיה הפך אוטומטית לשלט של הרסיבר (אני חושב שזה קשור לתמיכה של שתיהם בHDMI CEC אבל אני לא משוכנע) , מצד שני כשהרסיבר דלוק והטלויזיה עובדת ה"סאונד" נכבה , זה מראה לי קשור לFEATURE שנקרא hdmi arc אבל אני צריך "לשחק" עם זה קצת כדי להבין איך לפתור את זה.

מסקנות - לכו "תראו בעיניים" , תתרשמו ,והכי חשוב תבחרו משהו שאתם מרוצים ממנו , אל תשכחו שהרי חלק מה"כיף" הוא החיפוש אחר ה"צעצוע" החדש.

תודה לפורום שלמדתי ממנו הרבה , והכי חשוב פוסט ראשון , תנו בפידבקים :)

רונן

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

סיפור יפה - תתחדש על המסך , אבל אני לא חושב ש 3D זה גימיק ,
נכון גם אני לא צופה הרבה ב 3D ,
אבל יש תוכן ב 3D שהוא פשוט מדהים ואני מדבר על IMAX וסרטי טבע והיסטוריה בעיקר.
כמוכן יש גם מצלמות וודאו 3D ביתיות אז להכין סרט שכזה זה גם חוויה .
מה גם כך סרט 3D אפשר לנגן גם כסרט רגיל, אני מדבר על H-SBS.
במקרן שלי EH9000 עם ה פרודיגי זה מאוד פשוט , בטעות הפעלתי את המצב הזה
ומאז יצא לי אפילו להשתמש בו במכוון כמה פעמים.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9458
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1142 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

בהחלט פוסט מענין - תודה על השיתוף (Y)
באופן אישי אני לא מסוגל לקנות יד שנייה (אני מניח שלעובדה שאנחנו גרים בישראל יש השפעה...), בטח שלא באלקטרוניקה אבל כל אחד ושיקוליו...

לגבי תלת מימד: אני חדש בתחום ועדיין בשלב ההתלהבות, כנ"ל לגבי פוטנציאל הסמארט כתחליף לסטרימינג בסיסי. (בעזרת תוכנות כמו PLEX)

בכל מקרה תתחדש ותהנה!

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6641
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #4 

תתחדש (Y)

ברוך הבא למועדון ה 60 אינטש .

נשמח לראות תמונות של הטלוויזיה