דעתו של יאיר לפיד על אספרסו

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

יאיר לפיד:
"הנה מה שאמרתי לאלפי הפעילים שהגיעו מכל נקודה ויישוב בארץ לכנס שלנו בנצר סירני:
התחרות שתיווצר בענף האספרסו החדש והמתפתח תביא להורדת מחירים משמעותית ותדחוף למטה את יוקר המחיה.
בקמפיין, ככשאלו אותי על עמדתי לגבי אספרסו, נהגתי לומר לאנשים, שמנהיגות פירושה שאתה מפיח באנשים תקווה, ואז גורם להם לעבוד יחד כדי לגרום לה להתממש.
המשרד לענייני אספרסו זקוק כמובן לאנשים מוכשרים – יש בו לא מעטים כאלה, וחלק מתפקידי הוא לכנס סביבי את אנשי המקצוע הטובים ביותר בישראל, ולגרום להם לעבוד ביחד. אולם על הכסא לא צריך לשבת מומחה אספרסו חיצוני, אלא פוליטיקאי שיש מאחוריו כוח פוליטי משמעותי.
אני לא כופר בזה שהייתה פגיעה באספרסו. גם הגזירות יעלו לריקי כהן 385 שקל לחודש, זה הרבה כסף, אבלו זו גם תעודת ביטוח מפני התרסקות, שתפגע באספרסו משמעותית יותר. בתמורה לכסף הזה ריקי כהן יודעת שגם היא וגם בעלה לא יאבדו את מקום העבודה שלהם, שלא נקלע למצב של ספרד עם 32% אבטלה, שבמקום זה היא חלק מכלכלה חזקה עם חזון ברור שאומר: אספרסו במרכז.
אבל באנו לשנות, כי מוכרחים. כי מדינת ישראל חייבת להיות מקום צודק יותר, שוויוני יותר וטוב יותר לאספרסו."

אני יושב כאן וצוחק עם דמעות בעיניים :-)
מעולה, פשוט מעולה!
האתר קרס אבל אם תתעקשו תצליחו לגשת אליו:
http://www.lapidomator.com
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

יאיר לפיד

אומרים עלינו שאנחנו פוסלים את החרדים בגלל סקס.
זה כמובן לא נכון. אנחנו לא פוסלים ולא מחרימים אף אדם, ובוודאי שאנחנו לא שונאים אף אחד.
ידעתי, כמובן, שיש אנשים המפגינים בחוץ בטענה שסקס זה חשוב (אני לא רוצה לפגום בהתלהבות הדמוקרטית שלהם, אבל הם צריכים לדעת שעוד לא נולד המגפון שישמעו אותו בתוך ישיבת הממשלה).
באתי לפוליטיקה בשביל סקס, התפקיד שלי הוא לסייע לסקס, אני עובד כל יום לדאוג לסקס. זה הג'וב שלי.
מהות הפוליטיקה החדשה היא לא הפייסבוק וגם לא האינסטגרם. מהות הפוליטיקה החדשה היא הוויתור על הציניות. היא הדאגה לסקס.
ההפגנות האלימות והשיח הפופוליסטי על סקס לא ישפיעו עלי. ההיסטוריון פול ג'והנסון כתב פעם: "אין דבר מסוכן יותר בעולם מאשר המון הנמצא במצב של צדקנות נסערת." אחליט לפי מה שטוב לסקס ולמדינת ישראל.
באנו לשנות.

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #3 

שואלים אותי אנשים, "מה עם יאיר לפיד? לא הבטחתם לדאוג ליאיר לפיד?"
אני חושב שהם עוד לא הפנימו, או שהם מעמידים פנים שהם לא מבינים על מה אנחנו מדברים. הציבור רוצה פוליטיקה נקיה שעוסקת בנושאים אמיתיים, כמו יאיר לפיד.
אחד הדברים הכי מסוכנים שיכול אדם לעשות, הוא להתחיל להיזהר יותר מדי. תפקידי אינו להיות פופולארי, אלא להנהיג. כך גם אני מתכנן להתמודד עם יאיר לפיד.
המשרד לענייני יאיר לפיד זקוק כמובן לאנשים מוכשרים – יש בו לא מעטים כאלה, וחלק מתפקידי הוא לכנס סביבי את אנשי המקצוע הטובים ביותר בישראל, ולגרום להם לעבוד ביחד. אולם על הכסא לא צריך לשבת מומחה יאיר לפיד חיצוני, אלא פוליטיקאי שיש מאחוריו כוח פוליטי משמעותי.
מהות הפוליטיקה החדשה היא שבכל פעם שאתה צריך לבחור בין מה שטוב לך אישית למה שטוב ליאיר לפיד, אתה תמיד תבחר ביאיר לפיד.
זה יקרה. באנו לשנות.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

אני קצת רחוק ומאוד מנותק אז אני מבין את הבדיחות רק חלקית
אבל
מי שחושב שהבעייה בספרד היא 32 אחוזי אבטלה לא טעם את האספרסו השרוף והמשעמם שמגישים שם.

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

גדול :lol:
אלדד

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מגדל_קפה_קולומבי,
עלה היום לרשת גימיק חדש - "לפידומטור" - אתה מזין מה שעולה על דעתך (אספרסו, סקס, יאיר לפיד וכו') והוא שותל את המונח בפוסטים שיאיר לפיד העלה לפייסבוק בנושאים שונים...

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים

שליחה #7 

uriler כתב:מגדל_קפה_קולומבי,
עלה היום לרשת גימיק חדש - "לפידומטור" - אתה מזין מה שעולה על דעתך (אספרסו, סקס, יאיר לפיד וכו') והוא שותל את המונח בפוסטים שיאיר לפיד העלה לפייסבוק בנושאים שונים...
...
תודה אורי
עכשיו אני מבין מה העניין
מזכיר לי אפליקציה שחברים שלי (דווקא מ"עלה ירוק") כתבו לפני יותר מ10 שנים, ביבי וירטואלי.......יכולת לשאול אותה כל שאלה שהיא והיא היתה עונה "תשובות ביבי" שבאמת נשמעו כמו תשובות שביבי.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #8 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #9 

מה שהכי הצחיק אותי זה כשאתה ממתין באתר ליציאת הטקסט זה כותב "מבלשט...."
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

היום אני רוצה לדבר על מטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי.
אני מתנגד נחרצות לכך שהכנסת (כלומר פוליטיקאים) תתערב בנושאים כמו מטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי דרך חקיקה. זה נוגד לחלוטין את העקרון המקודש של הפרדת רשויות. אסור ללכת בכיוון הזה.
אנשים אומרים שהם מאוכזבים. אני שואל אותם תמיד אם הם באמת חשבו שהכל ישתנה תוך כמה שבועות? כי אם לא, הרי שהם בסך הכל כועסים עלי בגלל שאמרתי להם את האמת שהם לא רצו לשמוע: שצריך מטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי וזה כרוך גם בצעדים כואבים.
אני לא מציע לאף אחד להתבלבל בגלל זה שאני מתנהל באופן אחראי בתחומים אחרים. "יש עתיד" לא תתקפל בעניין המטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי. יש פה הזדמנות היסטורית לתקן פצע שמדמם בליבה של החברה הישראלית.
אנחנו רוצים לוודא שנוכל להוציא לפועל את התוכנית שלנו; אנחנו רוצים לדעת שלא תהיה פגיעה במטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי, ונוכל להתחיל את "עשור המטחנות שמתאימות לאספרסו וטמפר נורמלי" עליו הכרזנו.
זה צריך להשתנות.
ואנחנו נשנה.
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #11 

איך קורים דברים גדולים? מה גורם לדברים הגדולים לקרות?
דברים גדולים קורים – תמיד – דווקא כשאנשים נתקלים בקשיים גדולים. מכונת מנוף עם ראש מקצועי לשימוש ביתי זה קושי גדול.
ידעתי, כמובן, שיש אנשים המפגינים בחוץ בטענה שמכונת מנוף עם ראש מקצועי לשימוש ביתי זה חשוב (אני לא רוצה לפגום בהתלהבות הדמוקרטית שלהם, אבל הם צריכים לדעת שעוד לא נולד המגפון שישמעו אותו בתוך ישיבת הממשלה).
המשרד לענייני מכונת מנוף עם ראש מקצועי לשימוש ביתי זקוק כמובן לאנשים מוכשרים – יש בו לא מעטים כאלה, וחלק מתפקידי הוא לכנס סביבי את אנשי המקצוע הטובים ביותר בישראל, ולגרום להם לעבוד ביחד. אולם על הכסא לא צריך לשבת מומחה מכונת מנוף עם ראש מקצועי לשימוש ביתי חיצוני, אלא פוליטיקאי שיש מאחוריו כוח פוליטי משמעותי.
רוב השינויים נמצאים רק בתחילת הדרך, ותידרש עוד עבודה רבה כדי ליישם אותם במלואם. הדרך למכונת מנוף עם ראש מקצועי לשימוש ביתי שאנחנו רוצים עוד ארוכה. אבל אנחנו לא הבעיה, אלא הפתרון. כולם כבר יודעים שבאמת באנו לשנות, ושיש גם מה לשנות.

הוא כנראה לא ממש מבין... :lol:

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #12 

moti_r כתב:יאיר לפיד:

אני יושב כאן וצוחק עם דמעות בעיניים :-)
מעולה, פשוט מעולה!
האתר קרס אבל אם תתעקשו תצליחו לגשת אליו:
http://www.lapidomator.com
...
ענננננק תודה רבה !!! :lol: :lol: :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

יאיר לפיד על לפידומטור:
בואו נדבר על חברת מופת, כזו המבקשת להוציא מכולנו את הטוב שבאדם, המבקשת לבנות חברה ערכית וסולידארית המבוססת על לפידומטור.
כשהכל מפסיק לתפקד, גם רוב האנשים מפסיקים לתפקד. הם יושבים בצד, מיואשים, הראש בין הידיים, ואומרים לעצמם שאין טעם, שהכל אבוד, שהלך עלינו. אבל אני מאמין בלפידומטור, וכדאי גם לכם.
כל הההפגנות מבוססות על טענה שאין מאחוריה בסיס עובדתי. בכסף שיכנס מהמכירה של לפידומטור למדינות זרות, נוכל לדאוג כבר היום לחינוך, לבריאות, ובעיקר כדי להוריד את יוקר הלפידומטור לכל אזרח ישראלי.
ההפגנות האלימות והשיח הפופוליסטי על לפידומטור לא ישפיעו עלי. ההיסטוריון פול ג'והנסון כתב פעם: "אין דבר מסוכן יותר בעולם מאשר המון הנמצא במצב של צדקנות נסערת." אחליט לפי מה שטוב ללפידומטור ולמדינת ישראל.
העולם השתנה. וגם לפידומטור. והצעירים – גם הם השתנו. ולצד הכמיהה ללפידומטור הם קוראים להדרכה, להובלה, למצויינות. הם מבקשים שניתן להם כתף יציבה בעולם רב ערוצי, הם מבקשים לדעת שמשהו יציב מחכה להם תמיד.
זה צריך להשתנות.
ואנחנו נשנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #14 

שימו לב למשפטים המודגשים... לא נגעתי, יצא ככה מהלפידומטור :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

בואו נתחיל לדבר על למה יהיה פה טוב.
התחייבתי להוביל מפלגה שבה הפוליטיקאים דואגים ליאיר לפיד ומפלגת יש עתיד במקום לדאוג רק לעצמם ולמקורבים שלהם.
אני לא נגד יאיר לפיד ומפלגת יש עתיד. אני לא מאמין במתכונת הנוכחית של יאיר לפיד ומפלגת יש עתיד.
כשהכל מפסיק לתפקד, גם רוב האנשים מפסיקים לתפקד. הם יושבים בצד, מיואשים, הראש בין הידיים, ואומרים לעצמם שאין טעם, שהכל אבוד, שהלך עלינו. אבל אני מאמין ביאיר לפיד ומפלגת יש עתיד, וכדאי גם לכם.
המשימה הראשונה שלי בתפקיד היתה לסגור בור ענק בתקציב של יאיר לפיד ומפלגת יש עתיד. אוברדראפט לאומי איים להביא את היאיר לפיד ומפלגת יש עתיד לפשיטת רגל והיינו צריכים למנוע את זה. איך עשינו את זה? קודם כל לקחנו מאלה שלא נגעו בהם מעולם – העשירים, הישיבות, הועדים הגדולים, משרד הביטחון.
הסתה אלימה כנגד יאיר לפיד ומפלגת יש עתיד, היא איום ישיר על מדינת ישראל וכך נטפל בה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #15 

והנה אחד רלוונטי לפורום:

בואו נתחיל לדבר על למה יהיה פה טוב.
מהות הפוליטיקה החדשה היא לא הפייסבוק וגם לא האינסטגרם. מהות הפוליטיקה החדשה היא הוויתור על הציניות. היא הדאגה למכונת אספרסו מסחרית שעולה יותר מעשרת אלפים שקל.
הרבה מדברים על כך שאנחנו פוגעים במכונת אספרסו מסחרית שעולה יותר מעשרת אלפים שקל. אבל בואו נסתכל על העובדות:
העובדות הן שלקחנו מדינה שנקלעה לצרות, ובזמן קצר להפליא שמנו אותה על המסלול. זה שיש טענות זה בסדר, לומר שאכפת לך ממכונת אספרסו מסחרית שעולה יותר מעשרת אלפים שקל זה נהדר. אבל האנשים שמוחים נגדנו בחרו לעמוד ולצעוק. אנחנו בחרנו להיות בפנים ולעשות את העבודה.
אמרתי השבוע בישיבת הסיעה על מכונת אספרסו מסחרית שעולה יותר מעשרת אלפים שקל, "אומרים שאנחנו לא מבינים בפוליטיקה, הם צודקים. מה זה אומר? זה אומר שאין לנו ברירה אלא להצמד לעקרונות ולערכים שלנו, כי בזה אנחנו דווקא כן מבינים."
ועל זה אנחנו צריכים לדבר.
על מכונת אספרסו מסחרית שעולה יותר מעשרת אלפים שקל.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #16 

יאיר לפיד
ממשיכים לקיים הבטחות.
היום קיימנו דיון בנוגע לשניצל, בעקבות האירועים האחרונים, שם עלו הדברים שכבר כולנו מכירים.
רק לפני עשר דקות סיימנו ישיבה של קבינט השניצל, שבה העפנו סוף סוף את הקריטריון השערורייתי אשר הבטיח עדיפות בזכאות לשניצל בעיקר לקבוצה אחת. הקבינט אישר פה אחד. ככה שמים את האדם העובד במרכז, ומאפשרים לזוגות שנלחמים על הזכות לשניצל, לחיות בכבוד.
ידעתי, כמובן, שיש אנשים המפגינים בחוץ בטענה ששניצל זה חשוב (אני לא רוצה לפגום בהתלהבות הדמוקרטית שלהם, אבל הם צריכים לדעת שעוד לא נולד המגפון שישמעו אותו בתוך ישיבת הממשלה).
אני לא נגד שניצל. אני לא מאמין במתכונת הנוכחית של שניצל.
אנחנו המפלגה שיכולה להוביל שניצל עם גיבוי של כוח פוליטי אמיתי, ולא רק לייצר עלי תאנה שיאפשרו עוד ארבע שנים של קפאון בשניצל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #17 

הבעיה? זה נשמע מאוד אמין...

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #18 

nimitzg - זה בשבילך:

אומרים עלינו שאנחנו פוסלים את החרדים בגלל סיגרים קובניים איכותיים ויקרים.
זה כמובן לא נכון. אנחנו לא פוסלים ולא מחרימים אף אדם, ובוודאי שאנחנו לא שונאים אף אחד.
נכון, צריך לעשות צעדים מקיפים אבל הם ארוכי טווח. סיגרים קובניים איכותיים ויקרים במצב קטסטרופלי. הוא מאיים על קיומנו. לא פחות. וכשיש חודש וחצי להציל את המצב, צריך להסתער על המשימה, גם אם היא לא קלה.‎‎
העובדה שיש אנשים המקדישים ללימוד ומחקר של סיגרים קובניים איכותיים ויקרים את רוב חייהם ראויה לכל שבח, ואני אפילו חושב שסיגרים קובניים איכותיים ויקרים צריך להיות חלק מהחינוך הממלכתי בבתי הספר בכל שכבות האוכלוסיה.
אמרתי השבוע בישיבת הסיעה על סיגרים קובניים איכותיים ויקרים, "אומרים שאנחנו לא מבינים בפוליטיקה, הם צודקים. מה זה אומר? זה אומר שאין לנו ברירה אלא להצמד לעקרונות ולערכים שלנו, כי בזה אנחנו דווקא כן מבינים."
ועל זה אנחנו צריכים לדבר.
על סיגרים קובניים איכותיים ויקרים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #19 

ומה עם ביבימטור? מכניסים נושא, לוחצים על "מבלשט" ומקבלים:
[שקט שקט שקט שקט שקט] איראן [שקט שקט שקט שקט שקט שקט] איראן
what's next?

Nevopash
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #20 

יאיר לפיד
שלום לכם. היה לנו שבוע מוצלח, עם סיום קצת מבהיל.
רק פוליטיקאי שאכפת לו מטחורים, שאינו תלוי באף אחד יכול לעשות את מה שהטיפול בטחורים דורש לעשות כל יום, כל היום - להגיד "לא."
התחייבתי להוביל מפלגה שבה הפוליטיקאים דואגים לטחורים במקום לדאוג רק לעצמם ולמקורבים שלהם.
אני מאמין שאנחנו צריכים לחיות בחברה שבה טחורים זה חשוב. אני מכיר בכך שיש גם דעות אחרות בציבור, אבל הדעות האלה הפסידו בבחירות.
באתי לפוליטיקה בשביל טחורים, התפקיד שלי הוא לסייע לטחורים, אני עובד כל יום לדאוג לטחורים. זה הג'וב שלי.
הסתה אלימה כנגד טחורים, היא איום ישיר על מדינת ישראל וכך נטפל בה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”