מכונת Gaggia Espresso Color עם בעיית טמפרטורה
שלום חבר'ה, יש לי את המכונה הזאת כבר כשנתיים, אני לא יודע מתי זה התחיל אבל כאשר אני מדליק את המכונה להכנת אספרסו לדוגמה, וכאשר האור הירוק נדלק ומסמן שהמכונה הגיע לטמפרטורה הנכונה, כאשר אני לוחץ על הכפתור לחלוט את הקפה לאספרסו האור נכבה לאחר כ 2-3 שניות ממש בתחילת הכנת האספרסו, עוד לפני שהוא מסיים.
השאלה שלי היא האם יש בעיה כל שהיא במכנה?
האם זה נורמלי?
הקפה עצמו יוצא טוב דווקא אבל אני רוצה להסיר ספק אם יש כאן פוטנציאל ליותר
תודה מראש על התשובות
השאלה שלי היא האם יש בעיה כל שהיא במכנה?
האם זה נורמלי?
הקפה עצמו יוצא טוב דווקא אבל אני רוצה להסיר ספק אם יש כאן פוטנציאל ליותר
תודה מראש על התשובות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עשית טיפול אבנית לאחרונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נכנסים לך מים קרים לדוד בזמן חליטה ולכן הטמפרטורה שלו יורדת - זה טבעי.
אם יש אבנית אז גוף החמום משפיע פחות מהר וזה יכול להסביר את זה, יכול להיות שגם התרמוסטט לא תקין אבל אבנית זה דבר שקל לבדוק.
אם יש אבנית אז גוף החמום משפיע פחות מהר וזה יכול להסביר את זה, יכול להיות שגם התרמוסטט לא תקין אבל אבנית זה דבר שקל לבדוק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לפותח השרשור,
יכול להיות שבתחילת ההפעלה הדוד אינו מלא מספיק. זה עשוי לקרות אם הפעולה האחרונה שעשית לפני כיבוי המכונה הייתה הקצפה ולא מילאת מחדש את הדוד (אין מילו אטומטי במכונה כזאת וההקצפה מרוקנת אט אט את הדוד ממים).
נסה מעתה לעשות כך: בהדלקה לפתוח את בורג הזרמת הקיטור ולהזרים באמצעות הפעלת המשאבה (לחצן שמאל) מים לתוך הדוד עד שיצאו מעט מים דרך צינורית ההקפצה, לכוס שתניח מתחתיה. לאחר מכן תן למכונה להתחמם כרגיל. חלוט קפה וראה אם יש שינוי. אני מניח כי הנורה אכן אמורה להכבות תוך כדי החליטה אך לאחר זמן מה, לא מיד.
יכול להיות שבתחילת ההפעלה הדוד אינו מלא מספיק. זה עשוי לקרות אם הפעולה האחרונה שעשית לפני כיבוי המכונה הייתה הקצפה ולא מילאת מחדש את הדוד (אין מילו אטומטי במכונה כזאת וההקצפה מרוקנת אט אט את הדוד ממים).
נסה מעתה לעשות כך: בהדלקה לפתוח את בורג הזרמת הקיטור ולהזרים באמצעות הפעלת המשאבה (לחצן שמאל) מים לתוך הדוד עד שיצאו מעט מים דרך צינורית ההקפצה, לכוס שתניח מתחתיה. לאחר מכן תן למכונה להתחמם כרגיל. חלוט קפה וראה אם יש שינוי. אני מניח כי הנורה אכן אמורה להכבות תוך כדי החליטה אך לאחר זמן מה, לא מיד.