xbox מהדיוטי- שאלות לפני קניה

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

הפלייסטיישן 2 העתיק שבק חיים לפני כמה ימים. אמרנו קדיש, והחלטנו שאנחנו רוצים לשמח את האמצעי שלנו, עוד מעט בן 6.

חיפוש זריז העלה את באג דיוטי פרי, ו xbox בסיסי של 4 ג'יגה ב 190 דולר. יחד עם נדידה של כמה קרובי משפחה לחו"ל ובחזרה בקרוב, אנחנו יכולים גם לקנות אחד.

אבל לפני שאנחנו שולפים את כרטיס האשראי, יש לנו כמה שאלות (לי למעשה, האישה עומדת במרחק בטוח וממלמלת "לא מבינה בזה כלום, תעזוב אותי בשקט, תעשה מה שצריך"):

- האם ניתן לפרוץ אותו לבד בהסתמך על מידע ברשת, או שצריך ללכת למישהו שיעשה את העבודה (המלוכלכת)?
- (כמעט שאלה רטורית) הפריצה מאפשרת להריץ משחקים מכונן נייד חיצוני/זיכרון USB נייד?
- האם המכשיר כולל כבר WIFI מובנה? (לא רשום במפרט באתר באג)
- האם ניתן להתקין על המכשיר הזה גם xbmc, ועל הדרך להיפטר מהאקסטרימר הישן?
- האם ניתן לנגן גם תקליטורי DVD, ועל הדרך להיפטר גם מהפיוניר (המשובח) הישן?
- לגבי שלט נוסף- האם איביי הוא הפיתרון הזול/איכותי, או שעדיף לשלם עוד 50$ בדיוטי ולקנות שם את השלט השני?

תודה מראש לעוזרים,

אורן

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

דגם slim כולל wifi. הפריצה של המכשיר היא פריצת חומרה. יש הסברים ב-youtube, איך בדיוק [url=]מלחימים את הנגדים, ואיך מחברים אותם, וכו'. תראה האם תרצה לעשות את זה לבד

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #3 

oren29at כתב:שלום לחברי הפורום,

הפלייסטיישן 2 העתיק שבק חיים לפני כמה ימים. אמרנו קדיש, והחלטנו שאנחנו רוצים לשמח את האמצעי שלנו, עוד מעט בן 6.

חיפוש זריז העלה את באג דיוטי פרי, ו xbox בסיסי של 4 ג'יגה ב 190 דולר. יחד עם נדידה של כמה קרובי משפחה לחו"ל ובחזרה בקרוב, אנחנו יכולים גם לקנות אחד.

אבל לפני שאנחנו שולפים את כרטיס האשראי, יש לנו כמה שאלות (לי למעשה, האישה עומדת במרחק בטוח וממלמלת "לא מבינה בזה כלום, תעזוב אותי בשקט, תעשה מה שצריך"):

- האם ניתן לפרוץ אותו לבד בהסתמך על מידע ברשת, או שצריך ללכת למישהו שיעשה את העבודה (המלוכלכת)?
- (כמעט שאלה רטורית) הפריצה מאפשרת להריץ משחקים מכונן נייד חיצוני/זיכרון USB נייד?
- האם המכשיר כולל כבר WIFI מובנה? (לא רשום במפרט באתר באג)
- האם ניתן להתקין על המכשיר הזה גם xbmc, ועל הדרך להיפטר מהאקסטרימר הישן?
- האם ניתן לנגן גם תקליטורי DVD, ועל הדרך להיפטר גם מהפיוניר (המשובח) הישן?
- לגבי שלט נוסף- האם איביי הוא הפיתרון הזול/איכותי, או שעדיף לשלם עוד 50$ בדיוטי ולקנות שם את השלט השני?

תודה מראש לעוזרים,

אורן
...
-אפשרי לבד, אבל העלות של הקיט המלא עם משלוח תעלה לך רק 50 ש"ח פחות מאיש מקצוע שיפרוץ לך.
אני מציע איש שמתמחה בזה, בעיקר בלוחות החדשים שמצריכים דיוק הלחמה בכדי למזער זמני העלאה ארוכים.
-כולל WIFI
-אפשר להתקין עליו נגן, אבל הוא לעולם לא יהיה איכותי כמו האקסטרימר שלך ופשוט כמוהו.
-אפשרי, אבל שוב, זה לא תחליף לנגן ייעודי.
-תקנה בדיוטי פרי, לא באיביי, הפרש המחירים בין שלטים מקוריים אינו גבוה.
(ולא מומלץ לקנות באיביי שלט לא מקורי, יש לרוב ביקורות לא טובות)

oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות ועל המדריכים המצולמים. ברגע שראיתי את המילה "להלחים" הבנתי שזה עסק לאיש מקצוע, או לפחות לאחד עם שתי ידיים לא שמאליות, כלומר- לא לי.

gal-cohen, אשמח אם תוכל להרחיב טיפה:

- לגבי xbmc- בגדול, אני רוצה 2 דברים: יכולת לעיין בסרטים/סדרות דרך ממשק "מודרני", או "ידידותי" (ג'וקבוקס. כרגע יש לי ממשק תיקיות באקסטרימר), ויכולת הזרמה מיוטיוב, שכרגע אין לי. ראיתי והבנתי שהשימושיות של xbmc די פשוטה. האם xbmc על xbox נחות יותר באופן משמעותי מ xbox על htpc?

- לגבי dvd- איזה יכולות אני מאבד מול מכשיר dvd? אנחנו מדברים פה על הכנסת תקליטור וניווט בין תפריטים, עם עדיפות ברורה לאופציית "נגן סרט". זה קצת "עולם עתיק", אלא אם כן ה xbix דורש הרבה התעסקות עד שמגיעים לתפריט של תקליטור ה dvd. חוצמזה, אני מקבל פה חיבור hdmi, שזה (סוג של) שדרוג. אני טועה?

(לגבי השלט- קיבלתי את העצה. יתבצע.)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

oren29at כתב:תודה רבה על התשובות ועל המדריכים המצולמים. ברגע שראיתי את המילה "להלחים" הבנתי שזה עסק לאיש מקצוע, או לפחות לאחד עם שתי ידיים לא שמאליות, כלומר- לא לי.

gal-cohen, אשמח אם תוכל להרחיב טיפה:

- לגבי xbmc- בגדול, אני רוצה 2 דברים: יכולת לעיין בסרטים/סדרות דרך ממשק "מודרני", או "ידידותי" (ג'וקבוקס. כרגע יש לי ממשק תיקיות באקסטרימר), ויכולת הזרמה מיוטיוב, שכרגע אין לי. ראיתי והבנתי שהשימושיות של xbmc די פשוטה. האם xbmc על xbox נחות יותר באופן משמעותי מ xbox על htpc?

- לגבי dvd- איזה יכולות אני מאבד מול מכשיר dvd? אנחנו מדברים פה על הכנסת תקליטור וניווט בין תפריטים, עם עדיפות ברורה לאופציית "נגן סרט". זה קצת "עולם עתיק", אלא אם כן ה xbix דורש הרבה התעסקות עד שמגיעים לתפריט של תקליטור ה dvd. חוצמזה, אני מקבל פה חיבור hdmi, שזה (סוג של) שדרוג. אני טועה?

(לגבי השלט- קיבלתי את העצה. יתבצע.)
...
בשמחה:
לאקס בוקס עד כמה שזכור לי, בגרסא הלא פרוצה יש לו סוג של מדיה סנטר.
לא יצא לי אישית להכיר אותה, אני כן זוכר שפעם אחת התעסקתי (ממש לפני שנים) בשביל לראות סרט מהמחשב
אבל זו היתה התעסקות רבה, ובסופו של דבר אפילו כתוביות לא היה ניתן לראות עם הסרט, אז ויתרתי.
מאז יש לי גם אקסטרימר וגם בוקסי והחיים יפים יותר.
אני מציע שתבדוק ברשת אם יש XBMC מלא למכשיר (אני חושב שלא)
לגבי ה DVD, הכוונה שהשליטה דרך שלט האקס בוקס היא שונה מהשליטה של שלט ייעודי לדוגמה.
אבל בגדול, נכון - אתה מרוויח חיבור איכותי יותר, HDMI
מה שכן, אם תפעיל על המכשיר הפרוץ נגן מדיה, לא תצטרך תקליטורים, תוכל לנגן הכל דרך הכונן הנייד החיצוני.

oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יכולת ה dvd היא עבור "תאימות לאחור"- קצת עבור תקליטורים לילדים (כמעט ולא) והרוב דווקא עבורי- כל מיני הופעות חיות שיש לי, ומעט סרטים. אני מעדיף כמה שפחות קופסאות אלקטרוניות, ועכשיו הגיע הזמן להיפרד ממכשיר הפיוניר הנאמן בן ה 7, שעשה עבודה מצוינת, אבל שייך לעידן אחר, של מכשירי dvd שאין להם אפילו חיבור usb.

ריחרחתי קצת מסביב ל xbmc4xbox, ועושה רושם שזה לא תחליף מוצלח לסטרימר או למדיה סנטר. לא נורא. אני ממילא מכוון לאיזה HTPC מבוסס אנדרואיד זול, בשלב מאוחר יותר (כשהמכשירים האלה גם יהיו שווים משהו :-) )

תודה רבה

oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני אנצל את ההזדמנות כדי לשאול על חלופה לקניה בדיוטי פרי:

באמזון גרמניה ניתן לקנות xbox+ בקר נוסף במחיר של 173 יורו, שזה בערך 820 ש"ח. המחיר בדיוטי פרי הוא 240 דולר, שזה בערך 890 ש"ח.

השאלה היא שאלה של אחריות- האם יש יתרון לקניה בדיוטי פרי, במיוחד כשפריצה עומדת על הפרק? או שיש סיבות אחרות להעדיף את הקניה בארץ, ולא בגרמניה? 70 ש"ח זה לא הרבה, אבל גם לא מעט.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

באמת צריך לציין בפניך את העובדה שהמזוודות שלך מגרמניה עוברות "טלטול קל"? :lol:
אגב, לא משנה מהיכן תקנה, ברגע שביצעת לו פריצה - פגעת באחריות היצרן.
כלומר בשביל ה"שקט הנפשי" המלא, אתה אמור לקנות קונסולה, פרוצה מראש, בחנות בארץ.
כך למעשה אתה מקבל מהחנות הזו אחריות לשנה גם על הקונסולה וגם על הפריצה. :wink:

oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כל אחד ממקם את עצמו על הציר שנמתח בין שתי הנקודות: "חסרון כיס" ו"שקט נפשי" (וכולם מחפשים את הדיל הכי זול אבל הכי בטוח, ומופתעים לגלות כל פעם שאין כזה).

מצד אחד- שילוח מחו"ל, טילטולים וכאלה. מצד שני- אמזון. חברה מכובדת, ששולחת לא פעם לישראל, אני מניח. מצד שלישי- מה שוות ההנחות כשהמוצר מגיע לארץ מטולטל כהלכה.

לגבי אחריות- נקודה חשובה. גם הפריצה עולה כסף, ובטח באה בלי אחריות (אלא אם כן "סמוך עלי גבר, עשיתי את זה אלף פעם, קטן עלי. שיט!" נחשב לאחריות). אבל קניה בארץ מוודאי מרימה את הרף הכספי לאיזור ה 1000 ש"ח לפחות, בזמן שאנחנו בנינו על 190$.

שורה תחתונה- אין, לפחות לא כרגע. צריך לחשוב על זה קצת. אני מקווה שאנשים שנמצאים במצב שלי יקראו את כל מה שכתוב פה, ויבינו את הפער שבין הבטחה ל xbix בזול למימוש של זה בפועל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

יש יותר מפחד או אהבה על הציר (אם אתה מכיר את הסרט דוני דארקו) :mrgreen:
כי 70 ש"ח זה לא חסרון כיס למי שמעוניין לקנות קונסולה שהיא מכשיר מותרות לכל דבר.
ושקט נפשי זה יחסי כי גם אחרי הרכישה הכל יכול לקרות.
190$ זה קונסולה עם שלט, קוראת משחקים מקוריים.
אם אתה רוצה "להתפנק" עם שלט נוסף, פריצה וכו', יש לקחת בחשבון שזו הוצאה נוספת.

oren29at פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אנחנו אומרים למעשה את אותו הדבר.

מה שכן- בקר נוסף זה לא פינוק, זה די בסיסי. אחרת- איך יוכל הילד לארח חבר, ולשחק איתו באיזה מירוץ מכוניות כשלשניהם הבעה של זומבי?

לגבי הסרט- ישנה נקודה בזמן, שהולכת ומתרחקת, שממנה והלאה הידע הקולנועי שלי דל מאד. דוני דארקו נופל בפרק הזמן הזה, לצערי.

saharony
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

כמה דברים חשובים:
1. כיום החנות בדיוטי פרי היא אלמ והם מוכרים את האקס בוקס ב200 דולר.

2. מה שהציגו כאן על הפריצה (הסרטונים ביוטיוב), לא רלוונטי לחלוטין. היום הקונסולות שונות והפריצה היא אחרת (ואפילו עוד יותר מסובכת) ובעלות שונה (לפחות 300 שח) רק החומרים לפריצה עולים באיזור ה-200 הש"ח

דימה, גל, שניכם בכירים בפורום וההודעות שלכם בנושא עלולות להטעות, שימו לב.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

saharony כתב:כמה דברים חשובים:
1. כיום החנות בדיוטי פרי היא אלמ והם מוכרים את האקס בוקס ב200 דולר.

2. מה שהציגו כאן על הפריצה (הסרטונים ביוטיוב), לא רלוונטי לחלוטין. היום הקונסולות שונות והפריצה היא אחרת (ואפילו עוד יותר מסובכת) ובעלות שונה (לפחות 300 שח) רק החומרים לפריצה עולים באיזור ה-200 הש"ח

דימה, גל, שניכם בכירים בפורום וההודעות שלכם בנושא עלולות להטעות, שימו לב.
...

לא הטעיתי כלל.
לא העליתי סרטונים אלו. (שאכן עושה רושם רלוונטיים ללוחות ישנים יותר)
לא טענתי שפריצה לבד זה כדאי או משתלם.
ציינתי שקניית הקיט לפריצה תעלה כמעט כמו לשלם לאיש מקצוע לפרוץ.
אני מכיר אישית לפחות אדם שפורץ גם את המכשירים החדשים בין 250 ש" ל 300 ש"ח. (ולא שקל אחד יותר)
וכן גם ציינתי שתקציב של 800 ש"ח לא מספיק להכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #14 

מטרת הסירטונים הייתה להמחיש את הפריצה, להראות שמודבר לא בהתקנת תוכנה, אלא בשינוי בחומרה, וזה עשה את העבודה. oren שפתח את שירשור הבין שלבד הוא לא יפרוץ. מי שמסוגל באמת לעשות זאת לבד ימצא בקלות מדריך מעודכן ומתאים.
לגבי המחיר, בדיוק השבוע בדקתי, יש חנות ברמת אביב שמוכרת קונסולה לא פרוצה ב-1500 ש"ח. מדובר ב-xbox 250GB HDD ו-kinect ביחד. אותה ערכה עם פריצה עוברת 2000 ש"ח

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #15 

בתור אחד שמכיר קצת את נושא הפריצה מצד ההלחמות, צריך לדעת להלחים מעט וציוד מתאים בכדי להתקין את הצ'יפ.
לא מדובר פה במהנדס חשמל תואר שני ולא במלחם ב3000 ש"ח אבל כן חשוב לדעת מה צריך :
1. יכולת הלחמה של נקודות 3 מ"מ
2. בדיל איכותי, דק.
3. מלחם עם ראש דק מאוד (למשל http://goo.gl/sgdSQ מה שאני משתמש)

שימו לב שלדגמים שנמכרים בדיוטי (או כל מקום אחר) הם דגמים חדשים אשר דורשים פירוק של קירור המעבד ולכן קצת יותר מורכב.
אגב, היום כבר יש מכשירי Xbox 360e חדשים (עדיין לא הOne) שנראה שהם פריצים אך עדיין בחיתולים.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #16 

הפריצה היא לא בהכרח ברמת החומרה, תלוי באיזו פריצה אתה מעוניין (אם בכלל, יותר ויותר אנשים מוותרים על הפריצה בימינו).

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”