המלצה למזגנים (אחד מיני מרכזי) ועוד ארבעה קטנים

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
spacedude פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
בשעה טובה רכשנו בית חדש.
כרגע אני מתלבט לגבי המזגנים:
בקומת החדרים אני אשים 3 מזגנים (אחד לכל חדר). שני חדרים בגודל של 13מ"ר וחדר אחד בגודל של 18מ"ר.

בקומת הכניסה מיני מרכזי שאמור לקרר חלל של 85+-מ"ר בערך, מטבח, סלון, פינת אוכל וממ"ד (אפשר בכלל להתקין מזגן בממ"ד?) המזגן הזה לא יעבוד יותר מידי אבל פה אני לא יכול לוותר על מיני מרכזי מטעמי אסתטיקה.

ומזגן אחד נוסף במרתף בחדר שאני מייעד אותו לקולנוע ביתי. מדובר על חלל בגודל של 30מ"ר +- הדבר הכי חשוב לי במזגן הזה הוא השקט.

אשמח להמלצות...

תודה מראש
שחר
שחר

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

מה התקציב?

אם אין מגבלת תקציב (או אם בא לך לוותר על כליה אחת), אני ממליץ על מיצובישי Power Multi.
יתרונות -
שקט מאוד
חסכוני בחשמל (באופן משמעותי)
מדויק (כלומר עומד ביעדי הטמפרטורה +-1 מעלה)
שומר על הטמפרטורה (אינוורטר אמיתי, שלא כמו on/off בו הטמפרטורה עולה ויורדת +-4 מעלות)
מצריך יחידה חיצונית אחת
מאפשר להנמיך פחות את התקרה (כי אתה לא צריך לכסות על שרוולי אוויר בעלי חתך רחב אלא על צנרת נחושת דקה)
מאפשר אינטגרציה לבית חכם
3 שנים אחריות

חסרונות -
יקר!

אני עם מערכת כזו בבית של 125 מ"ר. לכל חדר יש מזגן עילי ובסלון/מטבח יש 2 יחידות עיליות נסתרות.
אז המחיר אמנם יקר, אבל המערכת פשוט מדהימה. אין יותר וויכוחים של קר לי/חם לי. כל הבית נשאר בטמפרטורה אחידה בלי עליות/ירידות דרסטיות בטמפרטורה. כשאנחנו נכנסים הביתה לוקח למזגן לקרר את השטח העיקרי (סביבות ה-75 מ"ר) מ-32 מעלות ל-24 מעלות בפחות מ-7דקות.

לדעתי, המזגן הוא אחת התשתיות החשובות בבית ושווה להשקיע בו. אם זה בית שאתה מתכוון להשתקע בו 10+ שנים לא הייתי מתקין בו את הפירמות המוכרות Electra/Tornado וגרוע מכך - Saba/Family line. לדעתי הדירוג במגבלת התקציב צריך להיות -
1. Daikin (אבל כאן צריך לוותר על 2 כליות...)
2. Mitsubishi
3. Fujitsu
4. LG
5. תדיראן
6. טורנאדו/אלקטרה

בהצלחה ותתחדש על הבית!

spacedude פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה רועי,
אני חושב שמיצובישי ירד מהפרק לצערי (שמעתי עליהם הרבה דברים טובים אבל הם יקרים מידי).
מבחינת תקציב, אני לא רוצה לעבור את ה 35K (הגבול העליון) לארבע מזגנים עילים ואחד מיני מרכזי כולל התקנה ואיש גבס.

המזגנים של מנוע אחד עם כמה יחידות פנים לא בזבזניות בחשמל? (מה קורה שרק יחידת פנים אחת פועלת?)

fujitsu זה לא מותג מדבקה (כמו טורנדו)?

על טורנדו אני מוותר מראש.

מקריאה באתר הבנתי שמזגן עילי האלקטרה לא רע ומיני מרכזי תדיראן לא רע...
תודה
שחר

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

אני ממליץ לך להימנע ממזגנים בעלי מנוע אחד לכמה חדרים.
רק צרות.
כבר התנסיתי עם שתי החברות הגדולות - אלקטרה ותדיראן.
פשוט כל הזמן תקלות.
ושיש תקלה, אז כל החדרים מושבתים..... וזה תמיד יהיה בימים הכי חמים או קרים של השנה.
ממליץ על מזגני אינוורטר - אחד לכל חדר עם המנוע שלו.
לשטח הציבורי - מיני מרכזי.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

גם אני חשבתי כך לגבי פוג'יטסו. זה ממש לא מזגן מדבקה. בזמנו ערכתי סקר שוק גדול מאוד ויצאתי להתרשם בכמה וכמה מקומות מכל המותגים האפשריים. אני זוכר שמבחינת תקרת רעש - הפוג'יטסו היה המוצלח ביותר. אבל אני חושש שגם כאן אתה תחרוג מהתקציב - אולי כדאי לקחת מהפירמה הזו רק את המזגן לחדר הקולנוע?
לגבי יחידה חיצונית אחת - שמעתי שמועות על אלקטרה ותדיראן (לא יצא לי להתנסות איתם במזגני מולטי) אין ספק ששם לא מומלץ לקחת יחידה חיצונית אחת על כמה פנימיות - פשוט מפני שהמערכות האלו די חדשות אצל החברות האלו). היפניות (פוג'יטסו, מיצובישי ודייקין) עובדות כך כבר למעלה מחמש עשרה שנים, כך שכאן אין ממש סיכון (להיפך...). מזגנים כאלו הם תמיד מזגני אינוורטר, כך שאם רק יחידה פנימית אחת פועלת - היחידה החיצונית עובדת בתפוקה נמוכה יותר.
לגבי נצילות החשמל - אני גר בבאר שבע (לא קר כאן...). בבית הקודם היה לי מזגן אחד עילי של 4 כ"ס ושני מזגנים קטנים בחדרים. הגדול של טורנדו והקטנים של אלקטרה. מאז שעברתי חשבון החשמל שלי נמוך משמעותית (במעל 250 ש"ח לחודשיים) ומיותר לציין שמאז רק נוספו צרכני חשמל נוספים... מעבר לכך, ניתן לבדוק בנתוני המזגן לגבי צריכת החשמל של כל יחידה... קח בחשבון שצריכת חשמל של מיני מרכזי לרוב גבוהה משמעותית מצריכת חשמל של יחידה עילית בעלת מאפיינים דומים (עוצמת קירור, סוג פעולה - אינוורטר/On-Off וכו').

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

הכל שאלה של מקום בחוץ. כשיש מסתור לכביסה ולמזגן בשטח קטן אז זו תמיד בעיה כאשר רוצים מעבה לכל חדר ובפועל זה בלתי אפשרי, ואפילו אם נהיה אפשרי יש גם פה כמות תקלות מאוד גבוהה (המדחסים מתלהטים מחוסר אוויר ונוצר לחץ ראש גבוה או שהמזגן מפסיק לקרר בתדירות תכופה כפועל יוצא ממצבי הגנה).

כמו שאמרו אין מתחרים זולים שווי ערך למזגני המולטי היפניים - הם עדיין הטובים ביותר. אצלי יש מזגן מיצובישי מהסדרה FA מזה כ- 7 שנים ועדיין עובד בצורה מרשימה. לדעתי הייחוד של מיצובישי הוא בחימום חרישי לחלוטין ולא מייבש. LG גם מייצרת מזגני אינוורטר קטנים טובים שזולים בהרבה. הם קצת פחות שקטים, אך זהו חיסרון לא יותר מדי בולט, החיסרון המשמעותי לטעמי הוא שהם עדיין לא יודעים לחמם ללא יובש באותה עדינות כמו המיצובישי, לא הייתי מופתע יותר מדי מכך ההבדל היה צפוי לנוכח הפער העצום במחיר, לפחות המזגן הקוריאני מחמם בצורה טובה מאוד כמו המיצובישי מתחת ל-5 מעלות. מחזורי הפשרה בשניהם מתחילים לקרות ב-1 מעלות ומטה. ברוב הטסטים באירופה כל מזגן של מיצובישי מוביל בכמות החום שיודע להוציא לחדר במינוסים. LG מייצרת גם מזגנים בעלי תפוקת חום מעולה למינוסים, אבל הדגמים הספציפיים שיודעים לבצע זאת מסדרת פרסטיג' אינם מיובאים כי עולים אותו דבר והסיכוי שלהם להימכר בכמות סבירה קלוש.

ל-30 מ"ר בחדר הקולנוע אני מציע שתשים שני מאיידים עיליים שווי תפוקה מחוברים למעבה מולטי משותף מיצובישי או פוג'יטסו, רמת הרעש נמוכה מאוד וביחד עם עם SWING דינמי רוחבי ולא רק אנכי שזמין בדגמי FD יתקבל פיזור אוויר מעולה. בשאר הבית LG אינוורטר או תדיראן סדרה A רגיל/אינוורטר. תדיראן מספקת מזגנים באיכות גבוהה משל אלקטרה, אולם במזגן תדיראן R הישן אני התמודדתי עם חסרונות - רעש של צפירה בחימום, הפתרון היה לשים מפלר חיצוני לריסון תנודות הגז. המזגן לא מחמם טוב מתחת ל-6 מעלות מפשיר כל כחצי שעה וכאן לאינוורטר יש יתרון של נוק אאוט. אני לא כל כך מסתכל על הכיוון של חיסכון בחשמל, כי אי אפשר לחשב את זה ולהעריכו מראש מספיק שתגדיר את המזגן לקירור ב-20 מעלות או לחימום ב-25 אז המזגן לא חוסך. הפתרון הוא לרכוש וואטמטר לכל מזגן שיעזור לקבוע הגדרות טמפ' אופטימליות. חשוב לדעת שאם המעבה חשוף לשמש ישירה למשל על הגג האינוורטר יצרוך יותר חשמל מאשר אותו מעבה שמותקן בצורה מוצלת.

spacedude פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

המוח שלי לא מצליח לעכל את כל האינפורמציה :roll: ... אני צריך לדאוג למיזוג, גבס, מטבח, ארונות, אמבטיות, חשמל, רשת ועוד...

מבחינת מקום אין בעיה כי יש מקום ייעודי למיזוג, וגם עליית גג סגורה ומוצלת.

בגדול אני מבין שאם אני הולך על יחידות נפרדות אז בסה"כ תדיראן לא רעים. אם אני הולך על יחידה חיצונית אחת עם 3 מזגנים עיליים אז עדיף להסתכל על מיצובישי (מבחינת מחיר ההפרש הוא לא גדול).
שחר

חנן62
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

מוסיף עוד משהו קטן:
לתדיראן יש מזגן שנקרא SLIM INVERTER 35 שיכול להתאים לחדר של ה30 מ"ר, בעיקר כי אתה צריך משהו שקט ואם זה מרתף אתה תרצה לשמור שם על הטמפ' גם כשאתה לא נמצא, אחרת הוא יתחמם.
אני לא ידעתי על קיומו של הדבר הזה כשהתקנתי את המזגנים אצלי בבית, אבל אולי לך זה יתאים.
לחדרים הקטנים מספיקים לך מזגני 1 כ"ס, כמו שיש אצלנו בחדרים- A10 של תדיראן. אין תלונות.

spacedude פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

חנן, ה slim inverter הוא מיני מרכזי.
אני לא אשים מיני מרכזי במרתף. אני אעבוד מהמרתף ככה שיוצא שרוב שעות היום המזגן יעבוד ואני לא רוצה לפשוט את הרגל בגלל החשבון חשמל.

אתמול היה בבית איש מיזוג שצריך לתת לי הצעת מחיר.
על מזגן אחד 5כ״ס מיני מרכזי
שני עיליים של 1.25 כ״ס
עילי אחד של 1.5כ״ס
כל הנ״ל של תדיראן

ואחד 2 כ״ס למרתף, אינורטר של מיצובישי. (אם הוא יהיה יקר מידי אני אקח תדיראן גם למרתף).
שחר

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”