הטיה פנימה לזוג רמקולים רצפתיים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מה הבעיה לנסות ?
אין טוב ממשמע אוזניים .
אין טוב ממשמע אוזניים .
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מה מרחק הישיבה שלך מהרמקולים?
האם מדובר על רמקולים חדשים, או שהם כבר "רצו" אצלך כבר תקופה?
היות וזה לא מסובך נורא לבדוק את זה, הייתי בודק הטיה פנימה והחוצה של 5, 10 ו-15 מעלות...
מעבר לאיכות שמע ככלל כפרמטר להשוואה, הייתי בודק:
האם מדובר על רמקולים חדשים, או שהם כבר "רצו" אצלך כבר תקופה?
היות וזה לא מסובך נורא לבדוק את זה, הייתי בודק הטיה פנימה והחוצה של 5, 10 ו-15 מעלות...
מעבר לאיכות שמע ככלל כפרמטר להשוואה, הייתי בודק:
- מה קורה לבמה ("הנוכחות" של הסאונד בחדר - האם היא מרגישה גדולה ורחבה יותר או פחות בכל מצב)
- מה קורה כשזזים מעמדת ההאזנה האופטימאלית (ה-"sweet spot" - האם הבמה משתנה, האם הצליל פחות ממורכז והאם שומעים פתאום באופן יותר ברור מאחד הרמקולים ולא משניהם)
- מה קורה כשמסתכלים על כל אחד מהרמקולים (האם שומעים באופן יותר ברור מהמרקול שמסתכלים עליו)
הטיה פנימה לזוג רמקולים רצפתיים
להלן תרשים מה שאני מתכנן (ללא קנה מידה)
-
- להלן תרשים מה שאני מתכנן (ללא קנה מידה)
- epony
- חבר במועדון 10K

לא אידיאלי, כי בעולם מושלם צריך ליצור משולש שווה צלעות בין עמדת ההאזנה והרמקולים הקדמיים, אבל גם לא נורא.
היות והמשולש שלך צר בבסיס שלו, יכול להיות שדווקא לא תצטרך לעשות TOE IN (אולי אפילו TOE OUT), אבל כאמור, זה לא נורא מסובך לבדיקה...
היות והמשולש שלך צר בבסיס שלו, יכול להיות שדווקא לא תצטרך לעשות TOE IN (אולי אפילו TOE OUT), אבל כאמור, זה לא נורא מסובך לבדיקה...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

וואי וואי תכף נתחיל להריץ פה שעורי הנדסה , משפטי פיתגורס ,שכידוע ייצא זכאיfz12 כתב:להלן תרשים מה שאני מתכנן (ללא קנה מידה)...
מה הבעיה פשוט לבדוק? בלי שרטוטים ובלי תהיות כאלו ואחרות.
בהצלחה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

עזוב אותך מה קראת ומה יגידו לך. במקרה דנן זה לא רלוונטי ,כי הבדיקה ממש ממש ממש פשוטה.fz12 כתב:כי אני קראתי פעם (לא זוכר איפה) כי במרחקים קצרים בין הרמקולים לא עושים tow in . ולפני עריכת נסיונות אני שואל אתכם האם זה נכון! גם היצרן הרמקול ma rx6 לא מתיחס לנושא tow in...
שב עם עצמך ותבדוק ותקבל החלטה לפי מה שנשמע לך הכי טוב . יותר פשוט מזה אין.
- epony
- חבר במועדון 10K

כמו שאמרתי, המרחק שלך בין הרמקולים יחסית קטן גם אבסולוטית וגם ביחס למרחק מעמדת ההאזנה, ולכן לא בטוח ש-TOE IN יעזור (זאת גם הסיבה שהצעתי לבדוק TOE OUT בנוסף).
יחד עם זאת, לנסות לא עולה כסף ותכל'ס, זו כזאת בדיקה פשוטה שגם יותר מדי זמן הי אלא תיקח לך, אז כמו שיואב אומר, פשוט תנסה ותשמע..!
יחד עם זאת, לנסות לא עולה כסף ותכל'ס, זו כזאת בדיקה פשוטה שגם יותר מדי זמן הי אלא תיקח לך, אז כמו שיואב אומר, פשוט תנסה ותשמע..!
- epony
- חבר במועדון 10K

זאת המלצה, לא הנחייה, ומייד אח"כ כתוב שכדאי להתנסות בכל מיני הצבות ומיקומים כי כל חדר הוא שונה...fz12 כתב:יש לי גם הגבלת המרחק ע"י יצרן הרמקולים MA מקסימום 2.50 מטר בין הרמקולים עבור שימוש לקולנוע ביתי...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- epony
- חבר במועדון 10K

המניואל מדבר על אידיאל ואצלנו בחלל ההאזנה של כולנו זה רחוק מהאידיאל.
כמו שהמליצו לך ניסוי ותהייה זה המפתח, באודיו אין שום דבר אבסולוטי,
שב לך עם כוס קפה ותתחיל להאזין לחומרים שאתה מכיר ותתחיל לשחק עם ה-TOE IN/OUT.
לבד תרגיש את השינוי ותחליט אתה עצמך מה התוצאה שמוגשת לך נכונה לאוזנך יותר או פחות.
כל רמקול בנוי אחרת וכולל קרוס שונה ורגיש יותר או פחות לגבולות החלל, למיקום הישיבה והתוצאה הכללית.
בהצלחה
כמו שהמליצו לך ניסוי ותהייה זה המפתח, באודיו אין שום דבר אבסולוטי,
שב לך עם כוס קפה ותתחיל להאזין לחומרים שאתה מכיר ותתחיל לשחק עם ה-TOE IN/OUT.
לבד תרגיש את השינוי ותחליט אתה עצמך מה התוצאה שמוגשת לך נכונה לאוזנך יותר או פחות.
כל רמקול בנוי אחרת וכולל קרוס שונה ורגיש יותר או פחות לגבולות החלל, למיקום הישיבה והתוצאה הכללית.
בהצלחה