תרגיל חדש של גביית האגרה
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שמעתי על זה כבר פעמיים מאנשים שונים.
הם מקבלים טלפון מנציג של הוט או מיס ששואלים אם אתה מעוניין במנוי. אני מניח שמי שלא משלם אגרה יגיד שאין לו טלוויזיה. אם מתעניינים, הם מנתקים את הקו.
אם עונים בשלילה הם שואלים אם אתה מנוי יס או הוט כבר (אם כן, מנתקים). אם לא, שואלים אם יש לך עידן פלוס.
אני מניח שהבנתם כבר מה הם עושים עם המידע.
הם מקבלים טלפון מנציג של הוט או מיס ששואלים אם אתה מעוניין במנוי. אני מניח שמי שלא משלם אגרה יגיד שאין לו טלוויזיה. אם מתעניינים, הם מנתקים את הקו.
אם עונים בשלילה הם שואלים אם אתה מנוי יס או הוט כבר (אם כן, מנתקים). אם לא, שואלים אם יש לך עידן פלוס.
אני מניח שהבנתם כבר מה הם עושים עם המידע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני פשוט משלם. המס הזה הוא חובה ולדעתי הוא פשוט סובל מיחסי ציבור גרועים מאוד.
אם היו מכניסים את זה למס הכנסה והמדינה היתה נותנת "חינם" את השירות הזה, נראה לי שזה היה מתקבל הרבה יותר טוב.....
לדעתי ההיסטוריה של האגרה הזו הולכת אחורה לתחילת ימי המדינה, כשטלוויזיה היתה מוצר של עשירים ולא רצו להעמיס את העלויות של השידור הציבורי על כל האוכלוסיה. מאז לכולנו יש לפחות מקלט אחד בבית (בממוצע) ופתאום שטות כמו "גביה" נהיה מסובך מידי למודל הקודם.
אם היו מכניסים את זה למס הכנסה והמדינה היתה נותנת "חינם" את השירות הזה, נראה לי שזה היה מתקבל הרבה יותר טוב.....
לדעתי ההיסטוריה של האגרה הזו הולכת אחורה לתחילת ימי המדינה, כשטלוויזיה היתה מוצר של עשירים ולא רצו להעמיס את העלויות של השידור הציבורי על כל האוכלוסיה. מאז לכולנו יש לפחות מקלט אחד בבית (בממוצע) ופתאום שטות כמו "גביה" נהיה מסובך מידי למודל הקודם.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא מסכים. אני חושב שהעובדה שזה מס גלוי רק חושפת את הפער בין כמה שהמדינה מוציאה על הערוץ ומה שמקבלים.
ראית את תוכנית הדגל שלהם ״יענקלה ו..שקר כלשהו״? ב hd בליל שישי? שיעור מאלף בטלויזיה. מומלץ בחום לכל מי שחושב שערוץ 1 עדיין רלוונטי.
ראית את תוכנית הדגל שלהם ״יענקלה ו..שקר כלשהו״? ב hd בליל שישי? שיעור מאלף בטלויזיה. מומלץ בחום לכל מי שחושב שערוץ 1 עדיין רלוונטי.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
מרטין, אתה בטוח במיעוט. זה פשוט לא נתפס שהמדינה לוקחת מס ישיר על שידורים ציבוריים בשנת 2013. הערוץ הזה כבר לא רלוונטי מאז כניסת הכבלים לישראל. מבחינתי אפשר לסגור את הערוץ הזה היום בבוקר. מדינת חלם 
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

מרטין, זה בבירור עוד מס שהמדינה לא רוצה לוותר עליו כי נוח לה עם זה. כמו אגרת הרישוי לרכב שהיא יקרה בלי שום היגיון.
למה לא להפוך אותו לערוץ פרטי? מי שירצה לראות שישלם עליו כחלק מהחבילה של יס או משהו בסגנון. אם אני לא רואה אותו כבר שנים למה אני צריך לשלם עליו בכוח?
למה לא להפוך אותו לערוץ פרטי? מי שירצה לראות שישלם עליו כחלק מהחבילה של יס או משהו בסגנון. אם אני לא רואה אותו כבר שנים למה אני צריך לשלם עליו בכוח?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

ברמה העקרונית לדעתי לא. מה היתרון שלו על פני ערוצים מסחריים? איזה תוכן הוא כן מביא שאתה לא יכול למצוא אותו במקום אחר?
יש הרבה טענות לאורך השנים שערוץ 1 הוא שופר לממשלות הימין. אם הוא נגוע פוליטית אז בתור ערוץ ממלכתי ציבורי הוא לא מייצג את כל העם.
יש הרבה טענות לאורך השנים שערוץ 1 הוא שופר לממשלות הימין. אם הוא נגוע פוליטית אז בתור ערוץ ממלכתי ציבורי הוא לא מייצג את כל העם.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מרטין, היו לי לא מעט דיונים באוניברסיטה בנושא זה. התשובה היא - לא רלבנטי, אבל לדינוזאורים לקח מלא זמן למות, וגם לממלכתית ייקח זמן למות. היא תצטרך להחליט האם להתחדש כמו ה BBC או למות ולפנות את דרכה לדברים אחרים, חשובים יותר.MartinHSabag כתב:toxin,
אז בוא נפריד רגע, כמו שכתבתי מעלה, ונדבר על "האם מדינת ישראל צריכה ערוץ ממלכתי ציבורי" (ללא קשר מי משלם עליו ואיך ונניח לרגע שהוא ינוהל כמו שצריך), אני מדבר ברמה העקרונית....
כן - ההתנהלות שלהם לא תורמת כלום להבנת המצב או חשיבות המס, כפי שאתה מגדיר אותו.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני בשמחה הייתי סוגר את הערוץ הראשון... אבל מייד פותח ערוץ ממלכתי חדש, שממומן ע"י אגרה ומנוהל בשקיפות ובמקצועיות.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1463 פעמים
אני רואה ערוץ 1!!
אני רואה רק ערוץ 1!
הערוץ היחידי לטעמי שאינו צהוב, שיש לו תכניות מאוד איכותיות ומעניינות, HD אמיתי ולא דחוס, בלי פירסומות!!! חדשות לא צהובות ולא סנסציוניות, ללא תכניות ריאליתי, ללא תכניות בידור רדודות, ללא פרסומות חבויות בתכניות הבוקר, חדשות די מאוזנות, תכניות כמו מבט שני או הסיפור האמיתי שבד"כ מרתקות אותי למסך, 60 דקות בשבת, ועוד!!
אז נכון אני לא צרכן של תכניות בידור (למרות שלטעמי התכנית עם יעקב כהן ווילוז'ני היא טובה מאוד) הסדרות המיובאות טובות מאוד.
כנראה שהזדקנתי!! אבל גם בצעירותי לא ראיתי תכניות בערוצים עם פרסומות (שהות של כמה שנים בארצות הברית עם צפייה כמעט אבסולוטית ב PBS).
אהה וכן אני רואה מעט מאוד טלוויזיה ודי הרבה סרטים. (עדיין עם SRT).
אז לדעתי יש תמורה לאגרה.... הבעיה שלי שאין HD בעידן פלוס וזה איזשהו סתירה בין השידור הציבורי וההכרח להתחבר להוט/יס כדי לראות ערוץ 1 ב HD
אני רואה רק ערוץ 1!
הערוץ היחידי לטעמי שאינו צהוב, שיש לו תכניות מאוד איכותיות ומעניינות, HD אמיתי ולא דחוס, בלי פירסומות!!! חדשות לא צהובות ולא סנסציוניות, ללא תכניות ריאליתי, ללא תכניות בידור רדודות, ללא פרסומות חבויות בתכניות הבוקר, חדשות די מאוזנות, תכניות כמו מבט שני או הסיפור האמיתי שבד"כ מרתקות אותי למסך, 60 דקות בשבת, ועוד!!
אז נכון אני לא צרכן של תכניות בידור (למרות שלטעמי התכנית עם יעקב כהן ווילוז'ני היא טובה מאוד) הסדרות המיובאות טובות מאוד.
כנראה שהזדקנתי!! אבל גם בצעירותי לא ראיתי תכניות בערוצים עם פרסומות (שהות של כמה שנים בארצות הברית עם צפייה כמעט אבסולוטית ב PBS).
אהה וכן אני רואה מעט מאוד טלוויזיה ודי הרבה סרטים. (עדיין עם SRT).
אז לדעתי יש תמורה לאגרה.... הבעיה שלי שאין HD בעידן פלוס וזה איזשהו סתירה בין השידור הציבורי וההכרח להתחבר להוט/יס כדי לראות ערוץ 1 ב HD
אין ספק שהם נחשים יצירתיים.oferlaor כתב:שמעתי על זה כבר פעמיים מאנשים שונים.
אני מניח שהבנתם כבר מה הם עושים עם המידע....