טלויזיה 47 או 55?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
rincewind פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

קודם כל, יש לכם פורם נפלא כאן, למדתי המון מהשיטוטים כאן, והביקורות כאן מפורטות לפחות כמו הביקורות שראיתי באתרים מובילים בגוגל (אם לא יותר)

ועכשיו לאחר החנופה, הנה הדילמה שלי:

אני עובר לדירה ואני וחברתי החלטנו להתחדש בטלויזיה, הסלון שלנו מעט קטן (2.5- 3 מטר) והנה התהיות שלי:

1. גודל טלויזיה - הרבה אנשים אמרו לי "bigger is better", אבל אני מפחד ש55 אינץ' זה טיפה גדול מדי למרחק הזה
2. תלת מימד - אני יודע שזו סוגיה שנידונה רבות, אז השאלה שלי היא לבעלי טלויזייות בעלות תלת מימד: כמה אתם משתמשים בפיצ'ר הזה? והאם הייתם קונים היום טלויזיה, האם הייתם הולכים על תלת או לא?
3. LG - הטלויזיות שלהם נראו לי אחלה, והתלת הפסיבי קורץ לי. אבל שמעתי כמה ביקורות פחות מחמיאות עליהן. האם יש חברה שיותר מומלץ לרכוש ממנה (עם\בלי תלת)

התקציב שלי הוא בסביבות ה 6, אבל בהנחה שיש טלויזיה מוצלחת מאוד אני יכול לחרוג לכיוון ה7.

תודה רבה רבה לעונים! :)

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום,

שכחת לציין במה אתה צופה ובאיזה תמהיל,
אילו רכיבים יוחברו למסך או לרסיבר במידה ויש
יש גם באמצע, 50 ו 51 אינץ - אפשרי ?
האם הדירה בה אתה מתגורר כרגע עם החברה היא דירת קבע או שאתה שאתם שוכרים ?
(כלומר באם יתכן בעתיד הקרוב שינוי של גודל הסלון... )

לגבי התלת, זה מאוד סובייקטיבי, תמצא כאלו שרואים פעם בחודש וכאלו שפעם בשבוע.
אני אישית חושב שזה מהנה מאוד. יש להביא בחשבון שמרבית היצרנים כבר מכניסים את היכולת לרוב המסכים שלהם. ככל שתעלה בתקציב סביר להניח שתמצוא את התכונה הזו בפנים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

אם אתה צופה בערוצים רגילים לא צריך מסך גדול מדי. אם HD כמה שיותר גדול יותר טוב

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #4 

55 ל 3 מטרים זה מצוין אם אתה צופה בתוכן HD איכותי (לא מה שמשדרים ביס והוט)

לגבי LG - יש להם דגמים מצוינים ויש פחות טובים - אי אפשר להכליל.

לגבי תלת: אני רק שבועיים עם תלת ולא מפסיק להתלהב... אני מניח שזה יעבור בהמשך אבל נכון לעכשיו לא הייתי מוותר (זו חוויה שונה לגמרי מה"תלת" שחוויתי בקולנוע

rincewind פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה על התגובות המהירות!

באמת לא ציינתי את תמהיל הדברים שאנחנו רואים. אז קודם כל, אין לנו כבלים בכלל (מי צריך את זה שיש אינטרנט). אנחנו רואים הכל המחשב, שרוב מה שאנחנו רואים זה ב HD למרות שיש תוכניות (קומדיות למשל) שאנחנו רואים ברזולוציה "רגילה", האם זה יראה מרוח מהמרחק הזה על 55 אינץ'?

shlompis, יש אופציה לטלויזיות בכל הספקטרום בין שני הערכים שציינתי. הדירה שכורה.

oris74, אפשר לדעת איזה דגם אתה קנית?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

שמע, לגודל מתרגלים. זו לא הבעיה. עם 55" אתה תהנה בוודאות מכל תוכן HD מכמעט כל מרחק. אתה יכול להעזר בערך וויקיפדיה הבא (יש פה כמה דברים משוגעים אבל תבין את העקרון):
http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HD ... g_distance
עם מסך טוב והרבה סבלנות, תוכל לעשות קליברציה נכונה (צבעים, sharpness, noise reduction וכו') ולהנות ממסך 55" גם ב SD עד כמה שאפשר ממרחק כזה. לי יש 55" ממרחק 3.2 מ' בערך ואני כבר רגיל לגודל אחרי כמה שבועות למרות שנהניתי ממנו מהרגע הראשון.
הבעיה היא התקציב. ממה שאני בדקתי, קשה למצוא פשרה טובה עם תלת מימד פאסיבי במחיר הזה. הכי טוב בתקציב הזה זה ככל הנראה סדרה 6 של סמסונג והיא עם 3D אקטיבי.
בתקציב שלך תצטרך להחליט מה יותר חשוב לך - איכות תמונה או גודל. בתקציב שלך ב 47" אפשר לעלות לסדרות הגבוהות כמעט בכל החברות.

rincewind פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

freedom_il, ראיתי את הLG 55LM620Y ב 6900+-

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #8 

rincewind כתב:freedom_il, ראיתי את הLG 55LM620Y ב 6900+-
...
זה דגם של 2012 וזה לא מחיר זול במיוחד בשבילו... ב LG ה 620 מקביל לסדרה 5 של רוב החברות כש 660-690 מקביל לסדרה 6. משם זה די סטנדרטי 740-790 זה 7 וכן הלאה.
אז אתה מדבר על דגם מסדרה לא גבוהה שיכול להיות שהוא מוצלח ויכול להיות שלא.
מה שאני מתכוון, זה שעל איכות משלמים ואם אתה רוצה מסך גם גדול וגם איכותי מבחינת עיבוד תמונה ואיכות מסך זה עולה יותר.
כמו שאמרתי, זו פשרה שתצטרך להחליט מה לעשות איתה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”