הסאונד נשמע רע
שלום,
אני קניתי מערכת חדשה שמורכבת מ:
project rpm 1.3
wharfedale diamond 121
SHERWOOD RX-4109
הכבל של הרמקולים והפטיפון קניתי ב-30 שקל
אני עכשיו מקשיב למטאל והסאונד נשמע מאד שטוח וחסר בו עומק . זה בערך כמו לשמוע מוזיקה ביוטיוב ב-144pm . אני לא מצליח למצוא את הסיבה לזה שהסאונד נשמע מוזר או שאולי אני פשוט לא רגיל לסאונד הזה . אשמח לעזרה .
אני קניתי מערכת חדשה שמורכבת מ:
project rpm 1.3
wharfedale diamond 121
SHERWOOD RX-4109
הכבל של הרמקולים והפטיפון קניתי ב-30 שקל
אני עכשיו מקשיב למטאל והסאונד נשמע מאד שטוח וחסר בו עומק . זה בערך כמו לשמוע מוזיקה ביוטיוב ב-144pm . אני לא מצליח למצוא את הסיבה לזה שהסאונד נשמע מוזר או שאולי אני פשוט לא רגיל לסאונד הזה . אשמח לעזרה .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תשמע אני לא מכיר את המגבר והרמקולים שרכשת , אבל אני יכול לנחש שלנגן מטאל זה לא הצד החזק שלהם.
ניחוש פרוע אבל אני הולך עליו בלב שלם.
רמקול קטן , אלמנט באס קטן , מגבר לא מהשורה הראשונה אפילו בתקציב נמוך. ( מבלי לפגוע כמובן )
למוזיקה הזו הייתי קונה רסיבר סנסוי או מרנץ ישן שבועט ומחבר לו זוג JBL ישנים או דומים עם אלמנט באס גדול.
מאמין שזה היה פותר לך הרבה שאלות.
ניחוש פרוע אבל אני הולך עליו בלב שלם.
רמקול קטן , אלמנט באס קטן , מגבר לא מהשורה הראשונה אפילו בתקציב נמוך. ( מבלי לפגוע כמובן )
למוזיקה הזו הייתי קונה רסיבר סנסוי או מרנץ ישן שבועט ומחבר לו זוג JBL ישנים או דומים עם אלמנט באס גדול.
מאמין שזה היה פותר לך הרבה שאלות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
למה?cptnbuffy כתב:את הסטאפ לא שמעתי לפני הרכישה כי הייתי בטוח שתהיה אינטגרציה טובה בין החלקים האלו ....
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
זה כמו שידוך.. שם מקווים שהאהבה תבוא עם הזמן ומאמינים לשדכן שיש התאמה.
אבל אפילו בשידוך בני הזוג רואים ושומעים אחד את השניה.
לפעמים זה עובד טוב ולפעמים לא.
אם יש לך בעיות עם השידוך אולי תפנה לשדכן??
תכלס שקונים מערכת חייבים לשמוע אותה לפני הרכישה
אבל אפילו בשידוך בני הזוג רואים ושומעים אחד את השניה.
לפעמים זה עובד טוב ולפעמים לא.
אם יש לך בעיות עם השידוך אולי תפנה לשדכן??
תכלס שקונים מערכת חייבים לשמוע אותה לפני הרכישה
אני יותר מתעסק במחשבים מאשר באודיו לכן אני רגיל שאם לוקחים כמה חלקים ביחד מבלי לנסות אותם הם עדיין יעבדו טוב . אני אזכור את זה להבא וביינתים אני מתחיל להתרגל לסאונד ולראות שזה לא רע כמו שחשבתי שזה בהתחלה .תודה על העזרה .
- epony
- חבר במועדון 10K

ממליץ לך בכל זאת לקחת את הסטאפ ואת המוזיקה שלך לחנות מתמחה ולהתחיל להשוות את הציוד שלך לציודים שונים בחנות (פטיפון, מגבר, רמקולים...), ולראות אם אתה מצליח למצוא שילוב שנשמע לך יותר טוב...

- epony
- חבר במועדון 10K

איפה קנית? חדש או משומש? רוב החנויות המתמחות יעשו לך טרייד אין על הציוד הקיים, וילכו לקראתך משמעותית בכל הנוגע לעלויות אם תפגין קצת רצינות...
- epony
- חבר במועדון 10K

קפוץ לפיוז ותריץ עוד כמה השוואות. הפטיפון סבבה, אבל אולי תקבל יותר תמורה לכסף משילוב אחר של רמקולים והגברה... בכל מקרה זה שווה בדיקה!cptnbuffy כתב:את הפטיפון קניתי מתצוגה באודיו פידלטי ואת המגבר והרמקולים חדשים בפיוז סטריאו . אני עדיין בודק אם יש בכלל צורך בהחלפה של הציוד ....
אני דווקא אוהב את הרכיבים שקנית - ממבט כללי על הרכיבים אתה אמור לקבל צליל איכותי, רמקולים טובים, מגבר סטריאופוני, מקור משובח, לכאורה התאמה טובה.
אתחיל מתנאי הסביבה - האם הקפדת על מיקומים נכונים של הרמקולים מהקירות, בינם לבין עצמם וכן שלך מהרמקולים ?
האם המגשר בין הטרמינלים מחובר נכון (הם BI-WIRE) (אדום לאדום שחור לשחור) ?
האם הרמקולים מחוברים תוך שמירה על קוטביות נכונה למגבר ? (שוב - אדום לאדום שחור לשחור )
תנסה לחבר, ויסלחו לי חובבי הפטיפון (ואני ביניהם) נגן CD למגבר בכדי לבודד את הבעיה שייתכן ושורשה נעוץ בתקליט, בראש או בפונו סטייג' ? (אם חסר לך אני מוכן להשאיל לך אחד פשוט לפחות לבדיקה).
פשוט בפטיפון הצליל תלוי בהרבה גורמים בדרך שיכולים להוות כל אחד בתחומו צוואר בקבוק מבחינת הצליל..
בהצלחה
יוסי
אתחיל מתנאי הסביבה - האם הקפדת על מיקומים נכונים של הרמקולים מהקירות, בינם לבין עצמם וכן שלך מהרמקולים ?
האם המגשר בין הטרמינלים מחובר נכון (הם BI-WIRE) (אדום לאדום שחור לשחור) ?
האם הרמקולים מחוברים תוך שמירה על קוטביות נכונה למגבר ? (שוב - אדום לאדום שחור לשחור )
תנסה לחבר, ויסלחו לי חובבי הפטיפון (ואני ביניהם) נגן CD למגבר בכדי לבודד את הבעיה שייתכן ושורשה נעוץ בתקליט, בראש או בפונו סטייג' ? (אם חסר לך אני מוכן להשאיל לך אחד פשוט לפחות לבדיקה).
פשוט בפטיפון הצליל תלוי בהרבה גורמים בדרך שיכולים להוות כל אחד בתחומו צוואר בקבוק מבחינת הצליל..
בהצלחה
יוסי
פיוז ? ולא הציעו לך לשמוע כמה אפשרויות בנוסף למה שבחרת לפני שאתה רוכש ?cptnbuffy כתב:את הפטיפון קניתי מתצוגה באודיו פידלטי ואת המגבר והרמקולים חדשים בפיוז סטריאו . אני עדיין בודק אם יש בכלל צורך בהחלפה של הציוד ....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני מצטרף להמלצה של יוסי. לפני שאתה 'נפטר' מכל הציוד נסה לבודד את הבעיה. חיבור CDP במקום הפטפון אמור לתת קנה מידה. בפטפון יש מספר גורמים שמשפיעים על איכות השמע כמו כיוון הזרוע, כיוון הראש והגורמים הגאומטריים, מיקום הפטפון, וכמובן התקליט עצמו. הראש בראשם. ראש יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ. נסה קודם חיבור מקור אחר... ספר לנו אם יש שיפור משמעותי. בהצלחה.
בחלק האחורי ישנם 2 זוגות של חיבורים.cptnbuffy כתב:שמתי לב שלא יוצא סאונד מחלק העליון של הרמקולים . זה אמור להיות ככה? (סליחה על השאלה האידיוטית )...
בהנחה שאתה מחבר כבל יחיד (+-) לכל רמקול,
בדוק שהמגשרים שאמורים לקשר בין החיבור העליון
לתחתון ממוקמים ומהודקים היטב.