נמאס לי לטחון ידנית, איזה מטחנה כדאי לקנות?
שלום חברים.
נשבר לי לטחון ידנית כל פעם שאני רוצה קפה, וזה מוציא לי את כל החשק מהעניין.
התקציב שלי לא גבוה ואני מנסה להשאר באזור האלפייה.
קראתי שרשורים קודמים ואני רואה שיש קונצנזוס בעניין האסקסו i-mini.
אני אוהב שהיא קטנה, והעיצוב גם כן נחמד, אבל אני לא יודע עד כמה אני מתלהב מהכיוון האינסופי שלה.
מצד אחד זה לא טוב למי שרוצה לגוון בדרגות טחינה קיצוניות כמו אספרסו ומקינטה, אבל מצד שני אני חושב ש95 אחוז מהזמן אני אשתה אספרסו ואולי לא כדאי לייחס חשיבות רבה למקינטה שאני משתמש בה מעט.
שמתי לב גם לK3 המאוד מומלצת, אבל היא מחוץ לתקציב.
ראיתי גם את הגרינטה, נראית אופציה נחמדה, וניתנת לכיוון, אבל ראיתי שיש הרבה ביקורות עליה שהיא מוציאה גושים, ושהרבה קפה נשאר בפייה ושצריך לנער את המטחנה בסיום השימוש בשביל להוציא את כל הקפה.
אז... דעות? המלצות?
אני אוהב שהיא קטנה, והעיצוב גם כן נחמד, אבל אני לא יודע עד כמה אני מתלהב מהכיוון האינסופי שלה.
מצד אחד זה לא טוב למי שרוצה לגוון בדרגות טחינה קיצוניות כמו אספרסו ומקינטה, אבל מצד שני אני חושב ש95 אחוז מהזמן אני אשתה אספרסו ואולי לא כדאי לייחס חשיבות רבה למקינטה שאני משתמש בה מעט.
ראיתי גם את הגרינטה, נראית אופציה נחמדה, וניתנת לכיוון, אבל ראיתי שיש הרבה ביקורות עליה שהיא מוציאה גושים, ושהרבה קפה נשאר בפייה ושצריך לנער את המטחנה בסיום השימוש בשביל להוציא את כל הקפה.
אז... דעות? המלצות?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אחת מהגרסאות של גראף היא עם כיוון דרגות. זאת אותה מטחנה רק בייצור סיני.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כמו שכתבתי התקציב סביבות האלף.
בעיקרון אני מעדיף בהרבה חדש, אבל אם הייתה איזה מציאה מטורפת ביד 2 הייתי שוקל את זה.
ראיתי את הגראפים, אם זה אותה מטחנה אבל עיצוב שאני פחות אוהב, ייצור סיני, ומחיר די אותו הדבר, אז אין ממש טעם ללכת עליה לפי דעתי.
בעיקרון אני מעדיף בהרבה חדש, אבל אם הייתה איזה מציאה מטורפת ביד 2 הייתי שוקל את זה.
ראיתי את הגראפים, אם זה אותה מטחנה אבל עיצוב שאני פחות אוהב, ייצור סיני, ומחיר די אותו הדבר, אז אין ממש טעם ללכת עליה לפי דעתי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אין הרבה אלטרנטיבות.
ה-i-Mini היא באמת הכי טובה, ב-value for money.
אם אתה מוכן להוסיף עוד טיפה, אז ה-Lelit עדיפה עליה לדעתי (אני לא בטוח אם אפשר להשיג אותה בחנויות היום).
לא הייתי נוגע בגראף.
ה-i-Mini היא באמת הכי טובה, ב-value for money.
אם אתה מוכן להוסיף עוד טיפה, אז ה-Lelit עדיפה עליה לדעתי (אני לא בטוח אם אפשר להשיג אותה בחנויות היום).
לא הייתי נוגע בגראף.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כל הקוניות האלו די זהות במבנה ובחומרים. אני לא רואה שום יתרון באף אחת מהן כולל לליט.
למרות שיש לה גוף חיצוני מנירוסטה בפנים זה בדיוק כמו כל האחרות והיא אפילו מפזרת את הקפה הכי גרוע מכולן.
יש דווקא מטחנה חדשה לאבגי שנראית כמו לליט מגודלת עם הופר גדול (יש בסניפי ארקפה) הדיסקיות שם כנראה מייצור שלו. צריך לבדוק אם הוא מוכר לפרטיים.
למרות שיש לה גוף חיצוני מנירוסטה בפנים זה בדיוק כמו כל האחרות והיא אפילו מפזרת את הקפה הכי גרוע מכולן.
יש דווקא מטחנה חדשה לאבגי שנראית כמו לליט מגודלת עם הופר גדול (יש בסניפי ארקפה) הדיסקיות שם כנראה מייצור שלו. צריך לבדוק אם הוא מוכר לפרטיים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני חושב שאחד השיקולים בבחירת המטחנה קשור גם למכונת הקפה שלך... אם היא "פשוטה" ותשאר כזאת בטוח הרחוק, אפשר בהחלט להסתפק במטחנה פשוטה. אם היא "פשוטה" אבל לא תהיה כזאת לאורך זמן או שבבעלותך כרגע מכונה טובה ומפונקת, שווה להשקיע במטחנה שתשרת אותך נאמנה זמן רב.dbx22 כתב:שלום חברים.
אז... דעות? המלצות?...
בלאי של מטחנה (שהייתה בשימוש ביתי) הוא בעיקר סכינים שניתנות להחלפה בפשטות ובזול ולכן האופציה של יד שנייה היא לא רעה במקרה של מטחנה.
כפי שראית מנסיונך, מיכשור ש"מקשה על החיים" לא שורד לאורך זמן... ולכן כדאי להשתמש במשהו שתהנה ממנו, יעלה ולא יוריד את "כל החשק".
המטחנה הראשונה שרכשתי היא K3 ואני מרוצה. לא מכיר מטחנות פשוטות יותר (ולכן קשה לי לחוות דיעה מנומקת), אך יש לי הרושם שאם יש לך מכונת קפה טובה או תהיה לך בעתיד, כדאי להשקיע במטחנה טובה כדוגמת K3.
אפשר להרים טלפון לקפה רות ולבדוק אופציה לרכישה של מטחנה משומשת, להמתין שתצוץ אחת כזאת ביד שנייה או לחסוך לחדשה.
בהצלחה
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
עם אתה מרוצה מאיכות הטחינה של המכונה הידנית שלך והעניין הוא רק שנמאס לך לטחון ביד אז אולי תחשוב מחוץ לקופסה ותשתמש במברגה כדי לסובב את היידנית כמו שמישהוא מחברי הפורום הראה בבעבר.