המרת מגבר סטריאו בייתי למגבר לרכב 12v
שלום רב
ניסיון זה נעשה במערכת רמקולים למחשב והצליח.
האם אפשרי גם במגבר יותר חזק (סטריאו בייתי)לעשות זאת,וזה בגלל עומסי מתח והתנגדות שונים.
בעיקרון מנתקים את כניסת החשמל דרך השנאי ומחברים ישירות לקו מתח של 12 v .יציאת הרמקולים וכניסת האודיו זה ידוע.מוצאים היכן החיבורים ומבצעים.
העיקר כאן הוא בעצם שינוי המתח.
האם יעבוד ,האם ישרף,האם ישרוף משהו ברדיו דיסק של הרכב? אם מכן האם צריך חיבור הארכה אם מחברים למצת הרכב או שעדיף חיבור +- ישיר+פיוז(איזה אמפרז'?).
תודה למשיבים בחוכמה ולא כלאחר יד.
ניסיון זה נעשה במערכת רמקולים למחשב והצליח.
האם אפשרי גם במגבר יותר חזק (סטריאו בייתי)לעשות זאת,וזה בגלל עומסי מתח והתנגדות שונים.
בעיקרון מנתקים את כניסת החשמל דרך השנאי ומחברים ישירות לקו מתח של 12 v .יציאת הרמקולים וכניסת האודיו זה ידוע.מוצאים היכן החיבורים ומבצעים.
העיקר כאן הוא בעצם שינוי המתח.
האם יעבוד ,האם ישרף,האם ישרוף משהו ברדיו דיסק של הרכב? אם מכן האם צריך חיבור הארכה אם מחברים למצת הרכב או שעדיף חיבור +- ישיר+פיוז(איזה אמפרז'?).
תודה למשיבים בחוכמה ולא כלאחר יד.
סתם ככה לחבר זה לא יעבוד. אני לא יודע בדיוק מה המגבר שאתה רוצה לחבר, אבל בדר"כ יש שם 2 מסילות (חיובית ושלילית) של כמה עשרות וולטים (40-60 זה הסדר גודל) כל אחת. סך הכל זה גם הגיוני כי אם אתה רוצה 50W ל-8אוהם זה אומר שאתה צריך 20Vrms (שזה בערך 56V peak-peak עוד קצת ספייר על הטרנ' + ספייר כי תחת עומס הספק נופל במידה כזו או אחרת ואתה מקבל בקלות מתח של פי 6-7 ממה שיש לך ברכב).
אז לחבר את זה ל-12V פשוט לא יעבוד. תיאורטית אתה יכול לעשות את זה על ידי ממירי DC-DC, אבל לדעתי במצב כזה כבר עדיף לקנות מגבר פשוט לרכב, הכאב ראש פשוט לא שווה את זה בשוק מצב.
אגב, רמקולים לרכב גם בדר"כ מותאמים למגברים של רכב ולכן יש להן עכבה דיי נמוכה (לדוגמא סאב-וופרים של 2 אוהם זה משהו לגיטימי לגמרי), לכן להשתמש במגבר במיועד לרמקולים עם עכבה גבוהה יותר זה בזבוז של הספק (המגבר יתחמם בצורה מאוד משמעותית).
אז לחבר את זה ל-12V פשוט לא יעבוד. תיאורטית אתה יכול לעשות את זה על ידי ממירי DC-DC, אבל לדעתי במצב כזה כבר עדיף לקנות מגבר פשוט לרכב, הכאב ראש פשוט לא שווה את זה בשוק מצב.
אגב, רמקולים לרכב גם בדר"כ מותאמים למגברים של רכב ולכן יש להן עכבה דיי נמוכה (לדוגמא סאב-וופרים של 2 אוהם זה משהו לגיטימי לגמרי), לכן להשתמש במגבר במיועד לרמקולים עם עכבה גבוהה יותר זה בזבוז של הספק (המגבר יתחמם בצורה מאוד משמעותית).
זקוק לייעוץ בנושא מגבר(המרה ל-12v)
שלום רב
אני כבר שרשרתי נושא זה ב diy.
ברצוני להפוך מגבר סטריאו בייתי למגבר שיעבוד ברכב.השאלה האם יעבוד ובאיזה צורה.
תהליך לפי ראותי :מה שאני מבין זה לחותכים את כניסת הזרם דרך השנאי ומחברים ישירות למעגל חיבור חוטים ל 12 v .
החיבור הוא או למצת הרכב או חיבור ישירות לחווט הרכב(בחיבור המצת האם צריך גם מינוס?).
מציאת כניסת האודיו וחיבור חוט אם פלגים rca לכוון יציאת הסאב ברדיו דיסק של הרכב.
כמובן לאחר מכן חיבור הרמקול וכיוון וכיול ברדיו דיסק.
ההגברה כמובן באה מהמגבר.
האם אפשרי לעשות זאת כי זה מגבר בייתי ושינוי המתחים וההתנגדות קצת שונים.
אני כבר שרשרתי נושא זה ב diy.
ברצוני להפוך מגבר סטריאו בייתי למגבר שיעבוד ברכב.השאלה האם יעבוד ובאיזה צורה.
תהליך לפי ראותי :מה שאני מבין זה לחותכים את כניסת הזרם דרך השנאי ומחברים ישירות למעגל חיבור חוטים ל 12 v .
החיבור הוא או למצת הרכב או חיבור ישירות לחווט הרכב(בחיבור המצת האם צריך גם מינוס?).
מציאת כניסת האודיו וחיבור חוט אם פלגים rca לכוון יציאת הסאב ברדיו דיסק של הרכב.
כמובן לאחר מכן חיבור הרמקול וכיוון וכיול ברדיו דיסק.
ההגברה כמובן באה מהמגבר.
האם אפשרי לעשות זאת כי זה מגבר בייתי ושינוי המתחים וההתנגדות קצת שונים.
תראה חבר -הכל ידוע.אבל יושב לי מגבר בבית ללא תעסוקה ואני רואה שהרבה אנשים עושים פרוייקטים קטנים וזה מצליח.
למה אי אפשר, במגבר של מערכת רמקולים למחשב זה הלך טוב.המגבר של הסאב.מה שכן ההגברה מוגבלת כי זה מגבר חלש.
למה אי אפשר במגבר סטריאו יותר חזק לבצע את אותו הדבר.
הרי כאשר אין איזה מנוע חשמלי המעגל יכול לעבוד Ac ל DC.אלה חוקי החשמל לא?
למה אי אפשר, במגבר של מערכת רמקולים למחשב זה הלך טוב.המגבר של הסאב.מה שכן ההגברה מוגבלת כי זה מגבר חלש.
למה אי אפשר במגבר סטריאו יותר חזק לבצע את אותו הדבר.
הרי כאשר אין איזה מנוע חשמלי המעגל יכול לעבוד Ac ל DC.אלה חוקי החשמל לא?
ההודעה הקודמת שלי עונה לך על השאלה בצורה מפורטת. אי אפשר להפעיל ממתח של 12V משהו שדורש מתח של +-50V.
א. יכול להיות שהוא מגבר מאוד חלש שגם ככה עובד עם מתח נמוך יחסית.
ב. יכול להיות שהוא פועל בדר"כ במתח גבוה יותר אבל בגלל שמדובר על משהו גנרי שמיועד לדברים זולים ופשוטים הוא תוכנן כך שיוכל לעבוד גם במתחים נמוכים יותר על חשבון ביצועים והספק מוגבלים יותר.
ג. לא משנה מה חיברת שם והאם זה עובד או לא (ויכול להיות שגם שם יש בעיות שאתה פשוט לא שמת לב אליהן), מגברים שמיועדים לעבוד במתחים גבוהים לא יעבדו בחיים מ-12V. בדר"כ המייצבים שם הם של כמה עשרות וולטים (24, 28, וכו') עבור הדרגות הראשונות של ההגברה. המייצבים האלה בכלל לא מייצבים שום דבר עם מתח של 12V, ואין לך מושג איך המעגל עובד אם בכלל. ככה שיכול להיות שגם אם תצליח להפעיל משהו (כמו לדוגמא את המגבר של הסאב שלך), זה עדיין לא אומר שהוא מתפקד כמו שצריך. לדעתי זה באמת בזבוז מוחלט של זמן וזה בטוח לא יעשה טוב לאיכות הקול שהמגבר הזה ידע להפיק.
ב. יכול להיות שהוא פועל בדר"כ במתח גבוה יותר אבל בגלל שמדובר על משהו גנרי שמיועד לדברים זולים ופשוטים הוא תוכנן כך שיוכל לעבוד גם במתחים נמוכים יותר על חשבון ביצועים והספק מוגבלים יותר.
ג. לא משנה מה חיברת שם והאם זה עובד או לא (ויכול להיות שגם שם יש בעיות שאתה פשוט לא שמת לב אליהן), מגברים שמיועדים לעבוד במתחים גבוהים לא יעבדו בחיים מ-12V. בדר"כ המייצבים שם הם של כמה עשרות וולטים (24, 28, וכו') עבור הדרגות הראשונות של ההגברה. המייצבים האלה בכלל לא מייצבים שום דבר עם מתח של 12V, ואין לך מושג איך המעגל עובד אם בכלל. ככה שיכול להיות שגם אם תצליח להפעיל משהו (כמו לדוגמא את המגבר של הסאב שלך), זה עדיין לא אומר שהוא מתפקד כמו שצריך. לדעתי זה באמת בזבוז מוחלט של זמן וזה בטוח לא יעשה טוב לאיכות הקול שהמגבר הזה ידע להפיק.
יש לי פתרון בשבילך.
קצת מכוער, LOWTEC אבל יכול לעבוד בהינתן דרישותיך
אם ממש בא לך להציב רסיבר/מגבר ביתי ברכב, ואני לא נכנס לשאלת האיכות, התאמה, קירור וכדו' תוכל לעשות זאת דרך ממיר מתח ייעודי מ 12DC ל 220AC
מוכרים כאלו בחנויות קמפינג ואביזרי רכב
הדבר היחיד שתצטרך לעשות הוא לוודא כי הצריכה של המגבר לא תעבור את ההספק של הממיר, ותשאיר עוד כמה וואטים ספייר בממיר מתח.
בדרך זו תוכל פשוט להציב את הממיר בתא המטען ולחבר ישירות בלי לחתוך שום חוט את המגבר ישירות "לחשמל"
anatoli15 הסביר מבחינה חשמלית מדוע כל פתרון אחר של "מודינג" להתאמת מגבר ביתי לרכב יתן אסון בטוח...
אגב, במחיר של הממיר תוכל לקנות מגבר "יד2" מצויין כך שלדעתי אתה מתאמץ לגמרי סתם.
בהצלחה
יוסי
קצת מכוער, LOWTEC אבל יכול לעבוד בהינתן דרישותיך
אם ממש בא לך להציב רסיבר/מגבר ביתי ברכב, ואני לא נכנס לשאלת האיכות, התאמה, קירור וכדו' תוכל לעשות זאת דרך ממיר מתח ייעודי מ 12DC ל 220AC
מוכרים כאלו בחנויות קמפינג ואביזרי רכב
הדבר היחיד שתצטרך לעשות הוא לוודא כי הצריכה של המגבר לא תעבור את ההספק של הממיר, ותשאיר עוד כמה וואטים ספייר בממיר מתח.
בדרך זו תוכל פשוט להציב את הממיר בתא המטען ולחבר ישירות בלי לחתוך שום חוט את המגבר ישירות "לחשמל"
anatoli15 הסביר מבחינה חשמלית מדוע כל פתרון אחר של "מודינג" להתאמת מגבר ביתי לרכב יתן אסון בטוח...
אגב, במחיר של הממיר תוכל לקנות מגבר "יד2" מצויין כך שלדעתי אתה מתאמץ לגמרי סתם.
בהצלחה
יוסי