בחירת סנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
papiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
הצטרף: נובמבר 2010
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,

אנחנו בשלבי תכנון ועיצוב שיפוץ הסלון.
כרגע בדיונים עם ההנהלה לגבי בחירת רמקולים שקועים / סאטליטים.

במידה ונלך על שקועים - ראיתי המלצות שונות על Polk Audio לדוגמה כמו אלו. או אולי Monitor Audio ?...

במידה והולכים על זה זוג כזה לאחורי, ומשהו קצת יותר חזק לקדמי - איך מתאימים לזה סנטר ? איך בוחרים סנטר בכלל ?

ובכלל -
לפני שאני מעלה אותם ליד2 - האם יש אופציה להניח מדפיים בצורה אסטטית ? (רצפתיים לא באים בחשבון עם העוללה שזוללת ואוכלת מכל הבא ליד - כמובן שגם עמוד / סטנד לא יבוא בחשבון...)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
הצטרף: אפריל 2009
מיקום: פתח תקווה
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

רצוי לרכוש סנטר באותה רמה או מאותו סוג של הרמקולים הקדמיים שלך.
לגבי התקנה של רמקולים על הקיר יש כמה פתרונות כגון מתקני תלייה ייעודיים שמותקנים מאחורי הרמקול על הקיר...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

  • רמקולים שקועים - כמו כל רמקול אחר - חובה לשמוע לפני שקונים..! זה קצת יותר קשה כי אין הרבה הדגמות שלהם בחנויות המתמחות, אבל אצל יגאל בסטריאוסקופ (ואולי גם בפיוז, חללית וכיו"ב...) למשל אפשר לדגום כמה רמקולים מכמה חברות (בסטריאוסקופ אפשר לשמוע מוניטור אודיו, B&W ומורל). חוץ מחנויות שכן מחזיקות דגמים של רמקולים שקועים להדגמה, אפשר לבדוק גם באולמות תצוגה של חלק מהיבואנים, למשל סיריוס (פולק אודיו) וקונקטור (מוניטור אודיו). כאן יש פחות אפשרות להשוואה בין חברות שונות, אבל אפשר להשוות בין דגמים שונים...
  • יש רמקולים שקועים שנמכרים ביחידות בודדות, ואז הכי פשוט להתאים סנטר לקדמיים - פשוט לוקחים בדיוק את אותו הרמקול. יש גם סנטרים שקועים לחברות מסויימות (למוניטור אודיו למשל). במקרים אחרים אפשר להתאים סנטר רגיל לזוג קדמיים שקועים - פשוט הולכים על משהו מאותה החברה שמתאים מבחינת החומרים, האלמנטים, הנתונים הטכניים וכו'... רק אציין שבאחוריים אפשר להשקיע הרבה פחות, ועדיף לנתב יותר כסף לקדמיים ולסנטר (אני למשל הולך להשקיע בערך פי 2.5 יותר בקדמיים שקועים מאשר באחוריים שקועים...)
  • הדרך הכי "אסתטית" להציב רמקולים מדפיים היא על מתלה צמוד קיר (כמו שתולים טלוויזיה על זרוע ברקן - רק צריך שיהיה קיר בסביבה), על סטנד "דקורטיבי" (אבל אני מבין שזאת לא אופציה לגיטימית), או על מדף/מזנון (ואז אולי כדאי להדביק לרמקולים רגליות אקוסטיות...)
  • אחרון חביב, אבל חשוב מאוד: במידה והולכים על פתרון של רמקולים שקועים ו/או במידה ויש כוונה שכל הסידור הזה ישמש עבור קולנוע ביתי, חובה להתאים גם סאבוופר לכל הרמקולים האלה, ורצוי לשמוע אותו ביחד עם הקדמיים, כי שקועים רבים לא יורדים יותר מדי נמוך כשזה מגיע לבאסים ופשוט חייבים להשלים את התדרים האלה מסאב איכותי.

papiron פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
הצטרף: נובמבר 2010
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

ושאלה שאולי תהיה קצת מטופשת (אני מניח שאני יודע את התשובה כבר...) - כשמניחים את הסנטר במאונך - זה משנה אם ההיי או המיד יהיה בצד ימין שמאל ?
וו נעמט מען א ביסלע מזל ??

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

זה יכול לשנות, אבל היות וברוב הרמקולים השקועים אתה יכול לכוון את הטוויטר (ובחלק מהדגמים גם את המיד), אז זה פחות קריטי (יש אפילו סנטרים שקועים עם שני וופרים שאפשר למתג לאיזה מהם ילכו תדרי המיד, לפי מה שנשמע יותר טוב...)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”