בחירת סנטר
היי,
אנחנו בשלבי תכנון ועיצוב שיפוץ הסלון.
כרגע בדיונים עם ההנהלה לגבי בחירת רמקולים שקועים / סאטליטים.
במידה ונלך על שקועים - ראיתי המלצות שונות על Polk Audio לדוגמה כמו אלו. או אולי Monitor Audio ?...
במידה והולכים על זה זוג כזה לאחורי, ומשהו קצת יותר חזק לקדמי - איך מתאימים לזה סנטר ? איך בוחרים סנטר בכלל ?
ובכלל -
לפני שאני מעלה אותם ליד2 - האם יש אופציה להניח מדפיים בצורה אסטטית ? (רצפתיים לא באים בחשבון עם העוללה שזוללת ואוכלת מכל הבא ליד - כמובן שגם עמוד / סטנד לא יבוא בחשבון...)
אנחנו בשלבי תכנון ועיצוב שיפוץ הסלון.
כרגע בדיונים עם ההנהלה לגבי בחירת רמקולים שקועים / סאטליטים.
במידה ונלך על שקועים - ראיתי המלצות שונות על Polk Audio לדוגמה כמו אלו. או אולי Monitor Audio ?...
במידה והולכים על זה זוג כזה לאחורי, ומשהו קצת יותר חזק לקדמי - איך מתאימים לזה סנטר ? איך בוחרים סנטר בכלל ?
ובכלל -
לפני שאני מעלה אותם ליד2 - האם יש אופציה להניח מדפיים בצורה אסטטית ? (רצפתיים לא באים בחשבון עם העוללה שזוללת ואוכלת מכל הבא ליד - כמובן שגם עמוד / סטנד לא יבוא בחשבון...)
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- רמקולים שקועים - כמו כל רמקול אחר - חובה לשמוע לפני שקונים..! זה קצת יותר קשה כי אין הרבה הדגמות שלהם בחנויות המתמחות, אבל אצל יגאל בסטריאוסקופ (ואולי גם בפיוז, חללית וכיו"ב...) למשל אפשר לדגום כמה רמקולים מכמה חברות (בסטריאוסקופ אפשר לשמוע מוניטור אודיו, B&W ומורל). חוץ מחנויות שכן מחזיקות דגמים של רמקולים שקועים להדגמה, אפשר לבדוק גם באולמות תצוגה של חלק מהיבואנים, למשל סיריוס (פולק אודיו) וקונקטור (מוניטור אודיו). כאן יש פחות אפשרות להשוואה בין חברות שונות, אבל אפשר להשוות בין דגמים שונים...
- יש רמקולים שקועים שנמכרים ביחידות בודדות, ואז הכי פשוט להתאים סנטר לקדמיים - פשוט לוקחים בדיוק את אותו הרמקול. יש גם סנטרים שקועים לחברות מסויימות (למוניטור אודיו למשל). במקרים אחרים אפשר להתאים סנטר רגיל לזוג קדמיים שקועים - פשוט הולכים על משהו מאותה החברה שמתאים מבחינת החומרים, האלמנטים, הנתונים הטכניים וכו'... רק אציין שבאחוריים אפשר להשקיע הרבה פחות, ועדיף לנתב יותר כסף לקדמיים ולסנטר (אני למשל הולך להשקיע בערך פי 2.5 יותר בקדמיים שקועים מאשר באחוריים שקועים...)
- הדרך הכי "אסתטית" להציב רמקולים מדפיים היא על מתלה צמוד קיר (כמו שתולים טלוויזיה על זרוע ברקן - רק צריך שיהיה קיר בסביבה), על סטנד "דקורטיבי" (אבל אני מבין שזאת לא אופציה לגיטימית), או על מדף/מזנון (ואז אולי כדאי להדביק לרמקולים רגליות אקוסטיות...)
- אחרון חביב, אבל חשוב מאוד: במידה והולכים על פתרון של רמקולים שקועים ו/או במידה ויש כוונה שכל הסידור הזה ישמש עבור קולנוע ביתי, חובה להתאים גם סאבוופר לכל הרמקולים האלה, ורצוי לשמוע אותו ביחד עם הקדמיים, כי שקועים רבים לא יורדים יותר מדי נמוך כשזה מגיע לבאסים ופשוט חייבים להשלים את התדרים האלה מסאב איכותי.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זה יכול לשנות, אבל היות וברוב הרמקולים השקועים אתה יכול לכוון את הטוויטר (ובחלק מהדגמים גם את המיד), אז זה פחות קריטי (יש אפילו סנטרים שקועים עם שני וופרים שאפשר למתג לאיזה מהם ילכו תדרי המיד, לפי מה שנשמע יותר טוב...)