תעבורה איטית בNAS
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

- תגובות: 1728
- שם מלא: עמית לגו
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 393 פעמים
יש ברשותי NAS NETGEAR NV+ וקצב התעבורה מהמחשב אליו היא איטית מאוד לרמה של 12 מגה בייט לשנייה. למרות זאת קראתי את המאמר של עופר על הNAS הזה ושם הוא טוען כי קצב התעבורה אמור להיות יותר גבוה מאשר מה שאני מקבל כרגע http://www.hometheater.co.il/article01354 חשוב לציין שהNAS מחובר לSWITCH של חברת HP ויש לו 1GB של זיכרון.
מה ניתן לעשות כדי לשפר את קצב התעבורה של הNAS?
תודה מראש
מה ניתן לעשות כדי לשפר את קצב התעבורה של הNAS?
תודה מראש
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

כןsam22 כתב:עמית,
יכול להיות שזה נובע מהגדרות בנאס?
המחשב והNAS מחוברים לאותו סוויץ?...
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

כן וכןירח_אפל כתב:במתג שלך תומך במהירות 1Gbps?
האם יש גם חיווי של סינכרון במהירות כזו?...
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

הNAS כבר על רשת ג'יגה וגם הSWITCH מראה על כךירח_אפל כתב:המתג שאתה משתמש בו תומך ב1Gbps? והלקוחות?
יש לך חיווי על מהירות הסינכרון שלו?...
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בהנחה שהכבלים שלך בסדר וה SWITCH הוא באמת 1GB אז אני מציע לך לעשות את הדברים הבאים:
1. ראשית בשביל לפסול את המחשב שלך כבעיה הייתי מציע חיבור ישיר ללא SWITCH אם יש לך מוצלב CAT5/6
אם לא...
1. האם המחשב שלך מריץ WINDOWS VISTA במקרה?
2. ב GUI של ה NETGEAR NV וודא שה JAMBO FRAMES על מצב ON והמהירות היא 1GB FIXED FULL DUPLEX
3. בכרטיס הרשת שלך וודא ש JAMBO FRAMES מאופשרים וכן 1GB FIXED FULL DUPLEX
4. כבה את שניהם נתק מה SWITCH, הצלב את החיבורים (המחשב ל PORT של ה NAS ולהפך) והדלק.
1. ראשית בשביל לפסול את המחשב שלך כבעיה הייתי מציע חיבור ישיר ללא SWITCH אם יש לך מוצלב CAT5/6
אם לא...
2. ב GUI של ה NETGEAR NV וודא שה JAMBO FRAMES על מצב ON והמהירות היא 1GB FIXED FULL DUPLEX
4. כבה את שניהם נתק מה SWITCH, הצלב את החיבורים (המחשב ל PORT של ה NAS ולהפך) והדלק.
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

שני החוטים של הNAS והמחשב הם CAT6, המחשב שלי אינו מריץ VISTA אלא WINDOWS 8 PRO, ווידאתי את 3 וניסיתי את 4 עדיין אין שינוי במהירות והוא נשאר קבוע על סביבות ה15 מגהבייט לשנייה וכאשר אני מדליק את הJAMBO בNAS עצמו המהירות יורדת ל2 מגהבייט לשנייהkaplaey2 כתב:בהנחה שהכבלים שלך בסדר וה SWITCH הוא באמת 1GB אז אני מציע לך לעשות את הדברים הבאים:
אם לא...
4. כבה את שניהם נתק מה SWITCH, הצלב את החיבורים (המחשב ל PORT של ה NAS ולהפך) והדלק....
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

מוצלב ניסית? המטרה היא פה לפסול אלמנטים מהמשוואה, אנחנו רוצים לבדוק שמחשב הוא לא הבעיה
בכדי שנוכל להתרכז ב NAS. (אתה יכול לכבות את ה JAMBO אם הוא מאיט אותך)
אתה יכול לבצע גם ניסוי יותר פשוט, תחבר מחשב אחר (נייד לדוגמא) ל PORT שעכשיו מחובר אליו ה Winodws 8
ב SWITCH שלך ותבצע בדיקות העתקה, אם אתה חווה את אותה איטיות אפשר להתרכז ב NAS.
איזה חומר אתה מעתיק, אתה יודע בוודאי שיש לזה השפעה ישירה על קצבי העתקה? (קבצים קטנים לעומת גדולים)
דווח על התוצאות
אתה יכול לבצע גם ניסוי יותר פשוט, תחבר מחשב אחר (נייד לדוגמא) ל PORT שעכשיו מחובר אליו ה Winodws 8
איזה חומר אתה מעתיק, אתה יודע בוודאי שיש לזה השפעה ישירה על קצבי העתקה? (קבצים קטנים לעומת גדולים)
דווח על התוצאות
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

ניסיתי מוצלב ובדקתי עם לפטופkaplaey2 כתב:מוצלב ניסית? המטרה היא פה לפסול אלמנטים מהמשוואה, אנחנו רוצים לבדוק שמחשב הוא לא הבעיה
דווח על התוצאות...
אותה איטיות חלה גם איתו
סוג הקבצים שאני מעביר הם בסדר גודל של 5 ג'יגה לקובץ
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

אז אפשר להתרכז ב NAS עצמו
שאלה: כמה מקום פנוי יש לך ב NAS? אני שואל כי קצבי העברה איטיים בדרך כלל מאופיינים ב VOLUME די מלא +80%
וזה קורה בגלל מבנה ה FILE SYSTEM והפרגמנטציה - אם ה VOLUME לא מלא אז אפשר להמשיך לבדוק הלאה.
שאלה: כמה מקום פנוי יש לך ב NAS? אני שואל כי קצבי העברה איטיים בדרך כלל מאופיינים ב VOLUME די מלא +80%
וזה קורה בגלל מבנה ה FILE SYSTEM והפרגמנטציה - אם ה VOLUME לא מלא אז אפשר להמשיך לבדוק הלאה.