אז ככה. נניח והייתי רוצה להעמיד מערכת רמקולים איכותית שמורכבת מזוג רצפתיים, זוג מדפיים, סנטר וסאב וופר, והם הולכים להתחבר לטלוויזיה, שהשימוש בה הוא קודם כל בממיר כמובן, במחשב כ-HTPC וגיימינג (ובעיקר גם כנגן מוסיקה, דרך יציאה דיגיטלית להגברה בכרטיס קול איכותי) ובקונסולת משחק.
הבלבול מגיע בין מה שמקשר בין הרמקולים לכל אלו - רסיברים, מגבר וקדם-מגבר, שמסתבר שאלו 3 דברים שונים ואני מתקשה להבין את ההבדל בינהם ובמיוחד מה אני באמת צריך בסופו של דבר.
מה הצלחתי להבין, ואני עדיין מבולבל ולא בטוח- מגבר עושה נטו הגברה. קדם מגבר הוא סוג של תוספת למגבר ויש לו יכולות של עיבוד הסאונד כמו שיש ברסיבר, ורסיבר הוא מגבר אבל עם יכולות עיבוד סאונד כמו דולבי וכדומה - והבנתי שהוא סוג של פתרון "זול יותר" ופחות מועדף על ידי אודיופילים (למה? יש לו יכולת הגברה וגם עיבוד סאונד יחד איתה).
אני לא מבין עדיין איך כל זה מתחבר, ואיך זה מתקשר יחד עם קדם-מגבר. לא בטוח שהבנתי איך כל זה מתחבר- אבל קדם מגבר מכיל את האופציות עיבוד של הסאונד שמצויות ברסיבר? ורסיבר משלב קדם מגבר ומגבר וזה למה יש לו יכולות עיבוד סאונד גם כן? (מן כמו קופסא אחת שיש לה הכל)
אני אשמח מאוד לסיכום מתומצת וברור... זה יעזור לי מאוד. תודה!
עריכה- קראתי עוד טיפה, אני עדיין לא לגמרי מבין את ההבדלים בפועל, אבל הבנתי שלמוסיקה עדיף קדם-מגבר עם מגבר, ולמערכת קולנוע ביתית רסיבר. מה עם אלו שרוצים את המיטב מ-2 העולמות? כלומר איכות אודיופילית לחלוטין במוסיקה, אבל גם סראונד איכותי ורב אפשרויות?