רסיבר. מגבר. קדם מגבר. מבולבל - הסבר? (:

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני בעיקרון לא חדש, אני אודיופיל כבר שנים אבל אני בא מעולם האוזניות עם כמעט אפס הבנה בכל הקשור בעולם הרמקולים... בעיקרון אני בדרך כלל מגגל ויוצא למסע של חקירות, וזה מה שעשיתי, אבל יש כל כך הרבה מושגים, כל כך הרבה הסברים שונים ובלבוליאדה אחת גדולה - אני בטוח שאנשים עם נסיון של שנים יכולים לסכם לי הכל במשפט אחד או שניים ולחסוך לי שעות של חיפוש והפנמה. :)

אז ככה. נניח והייתי רוצה להעמיד מערכת רמקולים איכותית שמורכבת מזוג רצפתיים, זוג מדפיים, סנטר וסאב וופר, והם הולכים להתחבר לטלוויזיה, שהשימוש בה הוא קודם כל בממיר כמובן, במחשב כ-HTPC וגיימינג (ובעיקר גם כנגן מוסיקה, דרך יציאה דיגיטלית להגברה בכרטיס קול איכותי) ובקונסולת משחק.
הבלבול מגיע בין מה שמקשר בין הרמקולים לכל אלו - רסיברים, מגבר וקדם-מגבר, שמסתבר שאלו 3 דברים שונים ואני מתקשה להבין את ההבדל בינהם ובמיוחד מה אני באמת צריך בסופו של דבר.

מה הצלחתי להבין, ואני עדיין מבולבל ולא בטוח- מגבר עושה נטו הגברה. קדם מגבר הוא סוג של תוספת למגבר ויש לו יכולות של עיבוד הסאונד כמו שיש ברסיבר, ורסיבר הוא מגבר אבל עם יכולות עיבוד סאונד כמו דולבי וכדומה - והבנתי שהוא סוג של פתרון "זול יותר" ופחות מועדף על ידי אודיופילים (למה? יש לו יכולת הגברה וגם עיבוד סאונד יחד איתה).

אני לא מבין עדיין איך כל זה מתחבר, ואיך זה מתקשר יחד עם קדם-מגבר. לא בטוח שהבנתי איך כל זה מתחבר- אבל קדם מגבר מכיל את האופציות עיבוד של הסאונד שמצויות ברסיבר? ורסיבר משלב קדם מגבר ומגבר וזה למה יש לו יכולות עיבוד סאונד גם כן? (מן כמו קופסא אחת שיש לה הכל)

אני אשמח מאוד לסיכום מתומצת וברור... זה יעזור לי מאוד. תודה! :)

עריכה- קראתי עוד טיפה, אני עדיין לא לגמרי מבין את ההבדלים בפועל, אבל הבנתי שלמוסיקה עדיף קדם-מגבר עם מגבר, ולמערכת קולנוע ביתית רסיבר. מה עם אלו שרוצים את המיטב מ-2 העולמות? כלומר איכות אודיופילית לחלוטין במוסיקה, אבל גם סראונד איכותי ורב אפשרויות?

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

אנסה לענות:

שליחה #2 

רסיבר:

רסיבר הינו בעצם מערכת הגברה כוללת, אוניברסלית שמכילה את הכל:

קדם מגבר, כולל שליטה על ווליום.
מגבר הספק לדחוף את הרמקולים.
מערכת ניתוב ושליטה על כל המקורות והמוצאים. הוא משמש מרכזיה שמחברים אליה נגני דיסקים, פופון טייפ בתור מקורות, ומומעילה ומחברת את הרמקולים הנדרשים, את מסך הטלויזיה ו/או מקרן הוידאו.
קולט רדיו מהאויר ומשתשמש ברשת בשביל להעביר תכנים.

הרסיברים התחילו דרכם בעצם כמקלט רדיו - יכולת לנגן מונו - רדיו ותקליטים על ידי חיבור חיצוני, והתפתחו לרסיבר סטריאופוני, וכיום זו מפלצת שמסוגלת לדחוף אפילו 9 רמקולים, ולהראות ולהשמיע סרטים עם צליל מרחבי דולבי או DTS.

ריכוז כמות עצומה של פונקציות ופיצ'רים במוצר אחד יוצר במקרים רבים פשרות, וחובבים מסוימים, במיוחד כאלה שמקפידים שלפחות השמעת סטיראו תהיה מופעלת בציוד הכי מוקפד שניתן למצוא, בונים מסלול נפרד/מקביל או שמוותרים לגמרי על רב ערוצי.

במקרה כזה עדיין צריך מקור סטיראו משובח

אליו אפשר לחבר רסיבר סטריאו או מגבר משולב או קדם מגבר עם מגבר הספק.

רסיבר סטריאו מכיל את המגבר המשולב + קולט רדיו.

המגבר המשולב כולל בתוכו קדם מגבר, מערכת ניתוב מקורות ומגברי הספק.

ואפשר מערכת מבוזרת לגמרי שכוללת קדם מגבר שתפקידו לבקר את העוצמה ולנתב את המקורות, ואיליו צריך חיצונית לחבר מגבר או מגברי הספק.

המהדרין בונים מערכת מבוזרת שכוללת נגן CD שמשמש בעצם רק כמנוע -TRANSPORT. ודאק - DAC יקר שמפענח את השמע האנלוגי בצורה הטובה האפשרית,
קדם מגבר משוכלל כפי שהזכרתי, ושני מגברי הספק מונו נפרדים, אחד להפעלת רמקול ימין והשני לשמאל.

אפשר כמובן להסתפק רק ברסיבר ועדיין לשמוע CD, שמנוגן גם על ידי הנגנים החדישים יותר, אבל המהדרין יעדיפו שימשו בנגן ייעודי. ישנם כאלה שמנסים לחבר בין שני העולמות, וישנן שתי דרכים מקובלות:

הרסיבר משמש כקדם מגבר - להרבה רסיברים משוכללים יש בדיוק יציאה כזו, לכן אפשר לתגבר את ערוצי ימין ומשאל (וגם את השאר) במגברי הספק משובחים, ולהוריד עומס רב מהרסיבר, כאשר הוא מחובר גם לנגן CD ייעודי ובלחיצת שלט מציג סרטים ואודיו מרחבי.

דרך אחרת כוללת מערכת מיתוג להעברת הרמקולים, או פשוט שימוש ברמקולים נפרדים טובים יותר עבור מערכת סטיראו מקבילה ונפרדת.

אי אפשר כאן להכריע מה עדיף כי זאת שאלה סבוכה שמתחילה בהבדלי טעם ונגמרת ביכולת כספית, ואל תאמרו שניתן להפריד.

היתרון של הדרך הראשונה, שאפשר ככה לשפר מאוד את הסאונד של הקולנוע ואם מחובר במערכת גם רמקול סאב, לקבל תגבור באס בשמיעת סטריאו

החסרון שלה לגבי ציבור אחר הוא המעבר דרך קדם המגבר של הרסיבר, שאינו מתאים להם כמו קדם מגבר נפרד מבחינת טוהר הסאונד.

מקווה שעזרתי מעט אבל כדאי שתמשיך לחפור בעצמך כי שאלת שאלה שאפשר גם לכתב ספר כתשובה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”