לבנות רמקול על שמה.
ועכשיו לסיפור.
לפני שלושה ימים יצר איתי קשר חברי הטוב אבי {שכן הוא גם לפני פרוייקט בניית רמקולים שעדיין הרעיון והפרוייקט בחיתוליו} . וכך עשה , אחרי השיחה קבענו עם יהודה גור {אבי הציפור}
ואחרי אירוח קל בביתי יחד עם אבי וכוס קפה חזק עם 2 סוכר נסענו לראות את "הציפור הכחולה".
הגענו לביתו של יהודה ... בית עתיק במיוחד בן 110 שנים וניראה פשוט מיוחד במינו , אווירה
מוסיקלית מרחפת באוויר , אבל הרמקולים טרם נחשפו בפנינו , פנינו מועדות למרפסת ומיד יהודה שולף שני בקבוקי בירה ואנחנו מתחילים לדסקס ...
"אותה ציפור נוצרה בשילוב של אהבה והרבה תוכנות ונוסחאות" ...
יהודה . מוסיקאי וחובב מוסיקה וצלילי גיטרה בנה את הציפור לפי צרכיו ... הרמקול האולטימטיבי בשבילו .
היחידות שבחר לפרוייקט הן של פוקל מסדרת V והטויטר מסדרה גבוהה גם של פוקל.
הגיע הזמן לשמוע את הציפור.!
ת'אמת חשבתי שהבירה עשתה עבודה טובה מידי , בתמונות הוא ניראה קטן ומולי אני רואה מפלצת ענקית בעומק גובה ורוחב שלא מבייש מתאבק סומו מיקצועי .
החדר קטן מאוד והרמקול מנגן לאורך , הימני לכוד בין המיזנון לקיר והשמאלי יחסית חופשי
{אך עדיין ישנה גומחה מצידו שתופסת מספיק גלים עומדים בשביל לשנות לך את התיק הרפואי אצל רופא אף אוזן גרון.}.
אלקטרוניקה.
מגבר הספק NAD מסידרה ישנה וטובה , קדם מגבר גם של NAD מסידרה ישנה וטובה גם כן ,,, המקור AMC גם כן מהסדרות שלא רואים בכל יום.
אבי מייד מתנפל על המכשיר וזורק את הצלילים הראשונים ... טוני ברקסטון מתחילה לשיר...
הבס משתלט על החדר {עם העוצמות שאבי שומע אני לא מתפלא} ,,, לחיצה קטנה על כפתור בקדם מגבר והבס נירגע ... "עכשיו המגבר מנגן ללא היתערבות של אקולייזר" ... הרבה יותר טוב , הרמקול מתחיל לנגן מוסיקה ,,, עוד כמה ג'ורג מייקל וטוני ברקסטון ואבי מפנה לי מקום
להרגיע קצת את יהודה... {מה ששמתי לב הוא שההקלטות של טוני ברקסטון נישמעות כמעט אותו הדבר בכל רמקול ... הקלטות מצויינות לבום בוקס ולמכוניות עם מערכת שכונתית}.
הדיסק הראשון שבחרתי הוא של CHRIS JONES שם השיר NO SANCTUARY HERE ...
כבר מהצליל הראשון הבנתי שהרמקול הזה יודע איך לנגן מוסיקה , הטויטר עושה עבודה מצויינת ורמת הפירוט טובה מאוד , המיד והטויטר יושבים ביחד כמו כפפה אך הבס מאחר טיפה , הבמה כמעט ולא מורגשת {חדר בעיתי} ואת הסנטר הפסקתי לחפש.
קטע סולו גיטרה והרמקול מלטף את המיתרים ומוציא אותם בטבעיות ובקלות לחלל החדר...
הקטע השני שבחרתי הוא של אחד היוצרים המוערכים CHET BAKER - IF I SHOULD LOOSE YOU ... כאן רציתי להרגיש יותר טבעיות הפסנתר ובחצוצרה אך אני מרשה לעצמי להפיל את האשמה באלקטרוניקה ... לא מספיק אמיתי אך עם פוטנציאל להישמע הרבה יותר מפורט וטיבעי... הרמקול מאוד דינמי חזק ובעל נוכחות ומתאים להרבה סיגנונות מוסיקה.
בגדול המטרה היא לא לבחון אלה להקשיב אך אנשים כמונו לא יכולים רק להקשיב, אנחנו מסיקים מסקנות מכל מערכת , מחפשים חסרונות ויתרונות ממש כאילו אנחנו הולכים לרכוש אותה ...
מסקנותי הן קצת מורכבות , עד שלא אשמע את הרמקול בחדר גדול יותר {הרבה יותר} ומשודך לאלקטרוניקה טובה יותר לא אדע בדיוק איך הוא נישמע.
אך אני כן יודע איך עכשיו הוא נישמע ואין מה לעשות ... למחירו הוא נישמע פי 2 עם פוטנציאל להישמע פי עשר טוב יותר.
איכות הבניה מדהימה עם תשומת לב לפרטים הקטנים ביותר , מורגש שהרבה נשמה הושקה
בציפור זמיר שיותר דומה לדינוזאור ענק שמאוד קשה לדמיין אותו מתעופף בקלילות.
כן זה סיפור קצת ארוך ... אך הייתי מוכרח לשתף.
תודה רבה ליהודה גור היקר שאירח אותנו כיד המלך בסבלנות ראויה לשבח.