האם מקרן מומלץ יותר מפלזמה/led?
יש לי שאלה מצחיקה. מה יש במסכי הטלוויזיה שגורם עייפות? למה אני, טיפוס אנרגטי מטבעי, נרדמת מול הטלוויזיה (ולא, זה לא בגלל עייפות לאחר יום עבודה קשה. זה יכול לקרות גם ב-10 בבוקר....). מומחה טכנולוגי (או כך הציג את עצמו), התחיל להסביר לי את זה במילים של שבת שלא הבנתי וטען שאם הטלוויזיה מרדימה אותי אני צריכה מקרן. האם הוא צודק? ואם כן, איזה מקרן מומלץ כאן במיוחד? אני רואה ששאלות כאלה נשאלות חדשות לבקרים אז אני אחדד את העניין. בהנחה שמקרן לא מעייף את העיניים והראש והגוף והשכל כמו מסכים אחרים, אשמח למשהו איכותי. שמתאים לחדר קטן, שנותן צבעים לא כהים (אני אוהבת בהיר וחם). האם יש למקרן גם "נקודות שליליות"????
אם שאלות כאלה נשאלו האם פשוט אוכל לקבל הפנייה לשרשורים המתאימים?
אם שאלות כאלה נשאלו האם פשוט אוכל לקבל הפנייה לשרשורים המתאימים?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
זה כמו לשאול מה עדיף...אוטובוס או רכבת?
מקרן מיועד לתת חוויה קולנועית בחלל חשוך לחלוטין ועל מסך ענק.
אבל..לא לכל אחד יש את המקום והאפשרות לתלות מסך הקרנה ענק ולהחשיך את כל החלל בייחוד שמדובר בסלון המשמש את כל דיירי הבית.
מסך דק מיועד לצפייה יום יומית וניתן למיקום כמעט בכל מקום גם בסביבה מוארת ולכן פרקטי יותר ברוב המקרים.
להוסיף לזה שלמסך דק אורך חיים של 60,000-100,000 שעות ולנורת מקרן אורך חיים של 3,000-6,000 שעות.
הבדל מאוד מהותי.
לכן מקרן לא בא להחליף מסך דק בדרך כלל אלה רק בנוסף לו....כאמור לחווית צפייה אחרת.
אבל..לא לכל אחד יש את המקום והאפשרות לתלות מסך הקרנה ענק ולהחשיך את כל החלל בייחוד שמדובר בסלון המשמש את כל דיירי הבית.
מסך דק מיועד לצפייה יום יומית וניתן למיקום כמעט בכל מקום גם בסביבה מוארת ולכן פרקטי יותר ברוב המקרים.
להוסיף לזה שלמסך דק אורך חיים של 60,000-100,000 שעות ולנורת מקרן אורך חיים של 3,000-6,000 שעות.
הבדל מאוד מהותי.
לכן מקרן לא בא להחליף מסך דק בדרך כלל אלה רק בנוסף לו....כאמור לחווית צפייה אחרת.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
האנלוגיה שלך ממש לא נכונה. כי בישראל גם אוטובוס וגם רכבת לא עדיפים ..טלHD כתב:זה כמו לשאול מה עדיף...אוטובוס או רכבת?
הבדל מאוד מהותי.
לכן מקרן לא בא להחליף מסך דק בדרך כלל אלה רק בנוסף לו....כאמור לחווית צפייה אחרת....
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
לא כתבתי בארץ...Lior_M כתב:האנלוגיה שלך ממש לא נכונה. כי בישראל גם אוטובוס וגם רכבת לא עדיפים ..טלHD כתב:זה כמו לשאול מה עדיף...אוטובוס או רכבת?
הבדל מאוד מהותי.
לכן מקרן לא בא להחליף מסך דק בדרך כלל אלה רק בנוסף לו....כאמור לחווית צפייה אחרת.......
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
אני סבור שיש הרבה יותר תלות בתכנים, מאשר באמצעי התצוגה.
בחיים לא אירדם מול פרק בסדרה מרתקת ומעניינת כגון דקסטר, למשל.
מצד שני סדרה כמו "מד מן", נו בהחלט יכול להוות תחליף הולם לכדור שינה...
(כמובן שהדוגמאות שנתתי הן סובייקטיביות ועשויות להשתנות מצופה אחד למשנהו)
אני סבור שיש הרבה יותר תלות בתכנים, מאשר באמצעי התצוגה.
בחיים לא אירדם מול פרק בסדרה מרתקת ומעניינת כגון דקסטר, למשל.
מצד שני סדרה כמו "מד מן", נו בהחלט יכול להוות תחליף הולם לכדור שינה...
(כמובן שהדוגמאות שנתתי הן סובייקטיביות ועשויות להשתנות מצופה אחד למשנהו)
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
דורית,
שוב, הטלוויזיה עצמה מעולם לא הרדימה אותי.
כאשר אני לא עייף, והתוכן עצמו מאוד מעניין, אין לי בעיה לעשות מרתונים, על פני שעות רבות ("אבודים" כמשל)
לגבי מקרן, אינני יכול להביע דעה, פשוט כי אף פעם לא היה לי....
שוב, הטלוויזיה עצמה מעולם לא הרדימה אותי.
כאשר אני לא עייף, והתוכן עצמו מאוד מעניין, אין לי בעיה לעשות מרתונים, על פני שעות רבות ("אבודים" כמשל)
לגבי מקרן, אינני יכול להביע דעה, פשוט כי אף פעם לא היה לי....