צריך המלצה ל NAS (לא כמו כל השרשורים כאן)
הדרישה היא לחברה קטנה, 6 עמדות עבודה שהצורך העיקרי זה איחסון קבצים מרכזי.
הרעיון המקורי שלהם היה שרת אבל אני לא רואה טעם להחזיק שרת בשביל אחסון קבצים נטו.
חשבתי על NAS ב RAID 1 MIRROR
2x1TB או אולי אפילו 2x2TB
מדובר בעיקר במסמכי עבודה (אין צורך ב XBMC, תוכנות הורדה ושאר ירקות) - וורדים, דוחות, DB של תוכנה ייעודית וכו'. לא מאמין שהם ינצלו 1TB גם בעוד 5 שנים.
הדרישות הם :
1. אמינות גבוה ומערכת הפעלה יציבה! בלי באגים ופעם עובד ופעם לא עובד.
2. אחריות מורחבת (רוצה 5 שנים) עד כמה שניתן עם יבואן טוב (היה לי נסיון לא משהו עם WD לאחרונה, גם זמן ההחלפה שלהם היה ארוך, אם כי אני לא בטוח אצל איזה יבואן זה היה).
3. אם יש אופציה לגיבוי אוטומטי כלשהוא שהוא BUILD-IN בתוך מערכת ההפעלה של ה NAS, מה טוב, אחרת חשבתי להשתמש באחד מתחנות העבודה לגיבוי מרוחק.
4. מתאר לעצמי שרוב ה NASים אם לא כולם מבוססי LINUX, בדר"כ אני בעד אבל במקרה הזה הייתי מעדיף משהו מבוסס NTFS - רק בגלל שהוא פחות רגיש לנפילות (ext2/3 בנפילת חשמל יכול לדפוק את הפרטישן) ויותר קל לשחזר חומר אם משהו נדפק בפרטישן - אם קיים משהו כזה כמובן.
5. חיבור רשת GIGA שבאמת מעביר במהירות GIGA ולא הבלוף ש WD עשו בדיסקים שלהם לפני כמה שנים.
בנוסף ראיתי שהרבה ממליצים לקחת UPS ל NAS, האמת שאף פעם לא ראיתי את הצורך אבל אם כבר אז כבר. אז מה יהיה סביר ל NAS כזה? 650VA ?
אשמח להמלצות.
תודה.
הרעיון המקורי שלהם היה שרת אבל אני לא רואה טעם להחזיק שרת בשביל אחסון קבצים נטו.
חשבתי על NAS ב RAID 1 MIRROR
2x1TB או אולי אפילו 2x2TB
מדובר בעיקר במסמכי עבודה (אין צורך ב XBMC, תוכנות הורדה ושאר ירקות) - וורדים, דוחות, DB של תוכנה ייעודית וכו'. לא מאמין שהם ינצלו 1TB גם בעוד 5 שנים.
הדרישות הם :
1. אמינות גבוה ומערכת הפעלה יציבה! בלי באגים ופעם עובד ופעם לא עובד.
2. אחריות מורחבת (רוצה 5 שנים) עד כמה שניתן עם יבואן טוב (היה לי נסיון לא משהו עם WD לאחרונה, גם זמן ההחלפה שלהם היה ארוך, אם כי אני לא בטוח אצל איזה יבואן זה היה).
3. אם יש אופציה לגיבוי אוטומטי כלשהוא שהוא BUILD-IN בתוך מערכת ההפעלה של ה NAS, מה טוב, אחרת חשבתי להשתמש באחד מתחנות העבודה לגיבוי מרוחק.
4. מתאר לעצמי שרוב ה NASים אם לא כולם מבוססי LINUX, בדר"כ אני בעד אבל במקרה הזה הייתי מעדיף משהו מבוסס NTFS - רק בגלל שהוא פחות רגיש לנפילות (ext2/3 בנפילת חשמל יכול לדפוק את הפרטישן) ויותר קל לשחזר חומר אם משהו נדפק בפרטישן - אם קיים משהו כזה כמובן.
5. חיבור רשת GIGA שבאמת מעביר במהירות GIGA ולא הבלוף ש WD עשו בדיסקים שלהם לפני כמה שנים.
בנוסף ראיתי שהרבה ממליצים לקחת UPS ל NAS, האמת שאף פעם לא ראיתי את הצורך אבל אם כבר אז כבר. אז מה יהיה סביר ל NAS כזה? 650VA ?
אשמח להמלצות.
תודה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אם יש לך רפרנס להצהרה הזו אשמח לקרוא.4. מתאר לעצמי שרוב ה NASים אם לא כולם מבוססי LINUX, בדר"כ אני בעד אבל במקרה הזה הייתי מעדיף משהו מבוסס NTFS - רק בגלל שהוא פחות רגיש לנפילות (ext2/3 בנפילת חשמל יכול לדפוק את הפרטישן) ויותר קל לשחזר חומר אם משהו נדפק בפרטישן - אם קיים משהו כזה כמובן....
סתם שתדע - אתמול קרס לי כונן (SSD) בעקבות נפילת מתח פתאומית (לא ברור מה היו שרשרת הארועים כי זה היה בלילה),
של מערכת ההפעלה שמחזיקה שרת של 6 כוננים ב RAID5 שהוא מתפקד גם כתחנת עבודה (מבוסס אובונטו), מערכת קבצים ext4.
החלפתי כונן, ניצלתי את ההזדמנות לעבור לDebian 7, התקנתי mdadm, איתחול והופ - המערך RAID5 עלה אוטומטית בלי איבוד של שום פיסת מידע.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אבי1234,
שווה לשקול Google Docs, פתרון מהיר, עשיר ביכולות וזול.
שווה לשקול Google Docs, פתרון מהיר, עשיר ביכולות וזול.
זה חברה, לא אדם פרטי
וכמו שציינתי, יש גם DB של תוכנות, גוגל דוקס לא בא בחשבון.
אני מחפש NAS ספציפי שלמישהו היה נסיון טוב איתו.
לגבי הנפילות, אני לא מתייחס כרגע ל RAID 5, ולהרס של דיסק, אני מדבר על נזק ל PARTITION.
אני מתייחס לפוטנציאל נזק כאשר מחשב LINUX נופל וכאשר מחשב WINDOWS נופל, ברוב הפעמים ש LINUX נופל אתה תראה ב BOOT שהוא עובר FSCK וגם לפעמים דורש אותו בצורה ידנית. נדירות הפעמים שתראה SCANDSK רץ ב WINDOWS.
מעבר לכך במקרה חירום אין לי נסיון עם שחזור קבצים ב EXT2/3 אבל כן יש לי נסיון עם שחזור קבצים ב NTFS.
אני מחפש NAS ספציפי שלמישהו היה נסיון טוב איתו.
לגבי הנפילות, אני לא מתייחס כרגע ל RAID 5, ולהרס של דיסק, אני מדבר על נזק ל PARTITION.
אני מתייחס לפוטנציאל נזק כאשר מחשב LINUX נופל וכאשר מחשב WINDOWS נופל, ברוב הפעמים ש LINUX נופל אתה תראה ב BOOT שהוא עובר FSCK וגם לפעמים דורש אותו בצורה ידנית. נדירות הפעמים שתראה SCANDSK רץ ב WINDOWS.
מעבר לכך במקרה חירום אין לי נסיון עם שחזור קבצים ב EXT2/3 אבל כן יש לי נסיון עם שחזור קבצים ב NTFS.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
העניין שאם אתה ממש חייב NTFS, זה רק להרכיב NAS לבד והתקין שםנגיד WHS של מייקרווספט, יש מארזים קטנים שיכולים לקבל 2 כונני 2.5,
לגבי EXT, אז כיום קימת כל NAS עובד בכלל על EXT4, ה IOMEGA שהוזכרו דבקה שווה לבדוק, כיום זה LenovoEMC שיש לה גב של EMC והם פשוט רצו קו מוצרי NAS, אז מיוצר בשיטוף אם Lenovo, והם עשו עבודה טובה על הקושה ממה שראיתי ברשת, יכול לבדוק גם מוצרים של D-LINK, יש עוד יצרניות, אבל הן כבר יותר יקרות. תבדוק עולי 320L או 327L , אם זה IOMEGA, אז את סדרת ה IX שלהן.
לגבי EXT, אז כיום קימת כל NAS עובד בכלל על EXT4, ה IOMEGA שהוזכרו דבקה שווה לבדוק, כיום זה LenovoEMC שיש לה גב של EMC והם פשוט רצו קו מוצרי NAS, אז מיוצר בשיטוף אם Lenovo, והם עשו עבודה טובה על הקושה ממה שראיתי ברשת, יכול לבדוק גם מוצרים של D-LINK, יש עוד יצרניות, אבל הן כבר יותר יקרות. תבדוק עולי 320L או 327L , אם זה IOMEGA, אז את סדרת ה IX שלהן.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
מומלץ מאד UPS בעיקר למנוע כיבוי לא מסודר שעלול במקרים מסויימים לגרום לבעיות בעליה הבא.
NAS פשוט עם כונן אחד או 2 לא צריך יותר מ- 200VA.
חשוב לבדוק שה- NAS תואם את ה- UPS (תקשורת ביניהם) מבחינת יכולת כיבוי עצמי של ה- NAS במקרה וה- UPS מזהה נפילת מתח.
NAS פשוט עם כונן אחד או 2 לא צריך יותר מ- 200VA.
חשוב לבדוק שה- NAS תואם את ה- UPS (תקשורת ביניהם) מבחינת יכולת כיבוי עצמי של ה- NAS במקרה וה- UPS מזהה נפילת מתח.
כדאי לך לחשוב על qnap למשל
http://www.qnap.com/en/index.php?lang=e ... =18377&g=2
הוא אמנם מבוסס לינוקס אבל את האפשרויות שהוא מגיע איתן מהקופסא יקח לך הרבה זמן להגדיר בwindows, אפשרויות שמותאמות למשתמש עסקי:
VPN
גיבויים(גם מול קליינטים ברשת וגם לשרת מרוחק)
PXE server
Printer server
שרת למצלמות אבטחה עם אפשרות גישה מרחוק
שני פורטים של 1G עם אפשרות לבונד(אגרגציה, active/standby וכו')
סל מחזור ברשת - ניתן להגדיר לתקיות משותפות שבמקום מחיקה הקבצים יועברו לסל מחזור
גישה מרחוק לקבצים כולל מסלולרי
סנכרון מול מספר שרותים ענן(אמזון, גוגל)
mySQL PHP web servr
http://www.qnap.com/en/index.php?lang=e ... =18377&g=2
הוא אמנם מבוסס לינוקס אבל את האפשרויות שהוא מגיע איתן מהקופסא יקח לך הרבה זמן להגדיר בwindows, אפשרויות שמותאמות למשתמש עסקי:
VPN
גיבויים(גם מול קליינטים ברשת וגם לשרת מרוחק)
PXE server
Printer server
שרת למצלמות אבטחה עם אפשרות גישה מרחוק
שני פורטים של 1G עם אפשרות לבונד(אגרגציה, active/standby וכו')
סל מחזור ברשת - ניתן להגדיר לתקיות משותפות שבמקום מחיקה הקבצים יועברו לסל מחזור
גישה מרחוק לקבצים כולל מסלולרי
סנכרון מול מספר שרותים ענן(אמזון, גוגל)
mySQL PHP web servr
ה QNAP נראה מעניין, מי היבואן ונותן האחריות? כמה זמן אחריות? האם זה מגיע עם הדיסקים בפנים או שאנחנו מדברים על כיסוי בנפרד ודיסקים בנפרד?
אני לא חייב NTFS ואני לא הולך להשקיע זמן מיותר בבנייה CUSTOM, אני צריך מוצר מדף מוצלח ואמין.
כמו שציינתי, הייתי מעדיף אבל אם אין אז אין, נעבוד עם מה שיש.
שאלה נוספת, אם כבר VPN, האם האופציה הזאת עובדת כראוי ללא נפילות?
אם כן אז זה יקל עלי ויחסוך לי לקנות מכשיר ייעודי ל VPN.
אני לא חייב NTFS ואני לא הולך להשקיע זמן מיותר בבנייה CUSTOM, אני צריך מוצר מדף מוצלח ואמין.
כמו שציינתי, הייתי מעדיף אבל אם אין אז אין, נעבוד עם מה שיש.
שאלה נוספת, אם כבר VPN, האם האופציה הזאת עובדת כראוי ללא נפילות?
אם כן אז זה יקל עלי ויחסוך לי לקנות מכשיר ייעודי ל VPN.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
יש לי qnap, אבל למטרות ביתיות, ואני מאוד מרוצה. המפיץ הרשמי:
http://www.qnap.com/en/index.php?lang=e ... 176&sc=491
צריך רק לבדוק איפה אפשר לרכוש יותר זול
http://www.qnap.com/en/index.php?lang=e ... 176&sc=491
צריך רק לבדוק איפה אפשר לרכוש יותר זול
Re: תודה
אצלי מוגדר OpenVPN על ה-QNAP כשרת VPN, הגדרה ראשונית מאוד פשוטה.אבי1234 כתב:מה לגבי פונקציונליות ה VPN? האם יש לך נסיון עם זה?...
מאחר ואני צריך גישה רק ל-Nas לא מיפיתי כתובות של שאר הקליינטים ברשת, בשביל זה כן תצטרך לדעת מה אתה עושה.
תודה
במהלך חיפוש המידע באינטרנט נתקלתי בהשוואה ל NAS של חברת synology, והבנתי שהמוצר שלהם
Synology DiskStation DS213+
הרבה יותר מומלץ וגם נותן מהירות גבוה יותר.
ראיתי שהמחיר שלו יקר, האם שווה את ההשקעה?
היבואן נראה לי דווקא צעצוע, לא מישהו מוכר ורשימת המוכרים "המורשים" גם חנויות אינטרנט צעצועים.
זה קצת מרתיע אותי, אשמח לשמוע חוות דעת שלכם.
היבואן נראה לי דווקא צעצוע, לא מישהו מוכר ורשימת המוכרים "המורשים" גם חנויות אינטרנט צעצועים.
זה קצת מרתיע אותי, אשמח לשמוע חוות דעת שלכם.
Re: תודה
2 החברות מעולות, לא אמורים להיות הבדלים מהותיים במחירים (לפחות על פי בדיקות שערכתי בעבר) , אם אתה משווה תפוח לתפוח.אבי1234 כתב:במהלך חיפוש המידע באינטרנט נתקלתי בהשוואה ל NAS של חברת synology, והבנתי שהמוצר שלהם
זה קצת מרתיע אותי, אשמח לשמוע חוות דעת שלכם....
לא יודע בקשר ליבואן אבל כדאי שתפנה אליו ישירות (אני אישית רכשתי סינולוגי ביבוא אישי לפני יותר משנה ואני מרוצה עד הגג).
לא חושב ששוק המוצרים הללו כזה גדול ב
כדי למשוך יבואנים גדולים (וזה לא רע בהכרח).. גם ככה רובם נותנים בסוף שירות במעבדה משותפת כמו אומניטק וכו׳.
שני הסנטים שלי לשיחה...
IOMEGA - שוב מנסיון אישי - גם בחינם לא אקח אותו יותר.
QNAP - למה שהגדרת לדעתי גם 412 יספיק והמחיר שלו ב 1,000 ש"ח +- זול יותר (לפי זאפ).
סינלוגי - אין לי נסיון איתם ולכן לא כול להביע דעה...
אלפסק - לא להעז לוותר עליו - וכמו שאמרו קודם - לוודא שהדגם מתאים לNAS ואז יש לך גם הורדה אטומטית במקרה של נפילת מתח.
לQNAP יש מגוון שרותי גיבוי אוטומטי מכל סוג וגם לענן, מעבר לכך בעלות יחסית נמוכה אתה יכול לגבות עם ATERA וזה נותן ראש די שקט...
גיא
IOMEGA - שוב מנסיון אישי - גם בחינם לא אקח אותו יותר.
QNAP - למה שהגדרת לדעתי גם 412 יספיק והמחיר שלו ב 1,000 ש"ח +- זול יותר (לפי זאפ).
סינלוגי - אין לי נסיון איתם ולכן לא כול להביע דעה...
אלפסק - לא להעז לוותר עליו - וכמו שאמרו קודם - לוודא שהדגם מתאים לNAS ואז יש לך גם הורדה אטומטית במקרה של נפילת מתח.
לQNAP יש מגוון שרותי גיבוי אוטומטי מכל סוג וגם לענן, מעבר לכך בעלות יחסית נמוכה אתה יכול לגבות עם ATERA וזה נותן ראש די שקט...
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
256MB זיכרון נדיף זה מעט מדי מהניסיון המועט שלי ברגע שעוסקים בגיבוי וסנכרון.guy_k כתב:שני הסנטים שלי לשיחה...
QNAP - למה שהגדרת לדעתי גם 412 יספיק והמחיר שלו ב 1,000 ש"ח +- זול יותר (לפי זאפ)....
TS-421 או TS-221 הרבה יותר עדיף עם 1GB זיכרון, יתרון נוסף הוא מחברי USB 3.0 שיאפשרו סנכרון וגיבוי מהיר לכונן חיצוני.
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
תבדוק בכל זאת את ה IX4-300D
http://go.iomega.com/en-us/products/net ... csItem_tab
המפרט סבבה ביחס למחיר שלו בארץ, ו3 שנות אחריות, בכל זאת גב של EMC שהן אחת החברות הותיקות בתחום האחסון.
http://go.iomega.com/en-us/products/net ... csItem_tab
המפרט סבבה ביחס למחיר שלו בארץ, ו3 שנות אחריות, בכל זאת גב של EMC שהן אחת החברות הותיקות בתחום האחסון.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- Light
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
לי אין אישית יותר מידי מה להוסיף,
אני רק מקווה שזה לא מקור הגיבוי היחידי שלך
במיוחד שזאת חברה ממליץ לך לקרוא פה: http://www.michaelcarnell.com/3-2-1-backup/
אני אצלי בבית מגבה תמונות (אחרי שנשרפתי פעם)
אצלי הגיבויים נמצאים ב3 מקומות
1. גיבוי בבית על גבי NAS
2. גיבוי בענן (אישיתי אני משתמש ב Skydrive אבל יש עוד הרבה שירותים)
3. גיבוי על דיסקים - אני משתמש ב M-DISC (נשמר אצל ההורים)
בהצלחה.
אני רק מקווה שזה לא מקור הגיבוי היחידי שלך
במיוחד שזאת חברה ממליץ לך לקרוא פה: http://www.michaelcarnell.com/3-2-1-backup/
אני אצלי בבית מגבה תמונות (אחרי שנשרפתי פעם)
אצלי הגיבויים נמצאים ב3 מקומות
1. גיבוי בבית על גבי NAS
2. גיבוי בענן (אישיתי אני משתמש ב Skydrive אבל יש עוד הרבה שירותים)
3. גיבוי על דיסקים - אני משתמש ב M-DISC (נשמר אצל ההורים)
בהצלחה.
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB