היי לכולם,
אז גם אני החלטתי להגשים חלום ישן ולבנות לי חדר קולנוע.
כל החדר מוקף בקירות בטון 20 ס"מ. התוכנית המוצעת היא רק ההצעה שלי לחדר. עוד לא חשבתי על המיקום של הרהיטים עד הסוף ואני דיי גמיש כי כאמור החדר במצב של ריצוף בלבד וקירות ותקרת בטון חשופים.
המטרה שלי היא שהיה חדר אקוסטי אבל חשוב מזה יפה ונעים להיות גם בלי לראות סרט.
יש לי את כל מרכיבי המערכת : מקרן, מסך, רמקולים, רסיבר וכבלים.
אני בעיקר אוהב לראות סרטים ורק לעיתים רחוקות אני אשמע מוסיקה בסטריאו בחדר.
מה שאני מחפש זה עיצוב ואקוסטיקה.
כרגע הרעיון זה לשים שטיח ענק ולחפות את כל הקירות בלוחות גבס. התקרה לשים לוחות ספוג מלמין ישר על הבטון (האם אפשר בכלל ?).
לאחר מכן להפעיל את המערכת, ולעשות תיקונים נקודתיים כמו להוסיף וילונות כבדים, לוכד באסים בפינות וכו'.
אשמח לשמוע רעיונות לגבי אילו חומרים ניתן להשתמש לחיפוי הקירות/תקרה, תאורה, הצעות שיפור וכו'.
אם יש חומר שאפשר לשים ישר על הקירות בטון או לעשות קונסטרוקציה פשוטה מאליומיניום זה עדיף. ככה אני חוסך את הגבס.
בתודה
צביקה
תכנון חדר קולנוע
לפני ורסנו, לפני
פרוטוקול תכנון אקוסטי לחדר קולנוע שונה מהותית מפרוטוקול התכנון האקוסטי לחדר האזנה, מטרות שונות ותוצאות שונות. שילוב מוקדם של יועץ אקוסטי-מעצב-ספק מערכת/יועץ אודיו ויזואלי יהיה האידיאלי אבל רק לעיתים רחוקות מיושם בפועל. בחדר שהוא הגשמת חלום - וייעודי לקולנוע ביתי - התוצאה שווה את ההשקעה. במקום ששיקולי תקציב הם קריטיים לא תמיד אפשר לפעול בצורה האופטימלית אך במידה ויש בידך לערב מעצב/ת תוכל גם לזכות בתכניות עבודה מפורטות שיהיה להן הגיון עיצובי רציף, גוונים נכונים, פתרונות מיקום וחלוקה בחדר, חומרי בניה מתאימים ומראה אחיד.
אקוסטיקה שנראית "טוב" היא בהחלט בעיני המתבונן. יש כאלו שאוהבים לראות את האלמנטים האקוסטיים ויש כאלו שחייבים להסתיר אותם. יש כאלו שספוג עושה להם את זה ויש כאלו שרוצים הצפנה מאחורי קיר דמה, שימוש בפנלים מופים בד ומוצרי עץ מתקדמים. כדי שהאקוסטיקה תשתלב במראה החדר מומלץ לתכנן אותה מראש על כל הבטיה ושלביה גם אם היישום יהיה הדרגתי. ביצוע אקוסטיקה מהבטן מבטיח כי בסופו של דבר המראה לא יהיה מלבב, יראה כמו אוסף של רעיונות וכמעט בטוח שהתוצאה לא תהיה קרובה לפוטנציאל החדר. מעבר לכך, אני ממליץ מאד לבחון חלופות חומרים למוצרים המוכרים בשוק. לא תתפלא למצוא כי יהיו הפרשי ביצוע מרחיקי לכת בין המוצרים השונים - בתנאי שהיצרן ביצע בדיקה למוצריו במעבדה בלתי תלויה וגם מפרסם את הממצאים. ההפרש בביצוע בתחום תדר מסויים בין 0.3NRC לבין 0.6NRC אולי נראה זעיר אבל מיצג רק 100% יתרון יעילות... עובדה זו נכונה לכל התדרים ולכל החומרים. לחומרי אקוסטיקה גם הבדלי ביצוע בתדרים השונים למרות שהתוצאה הממצועת הסופית יכולה להיות זהה. הבדלים אלו הם המשפיעים על הדרך שבה החומר "נשמע" בחדר שלך - ולחומרי אקוסטיקה שונים בעלי מספר סופי זהה יש חתימת צליל שונה. הכירות עם הביצועים האמיתיים של החומר המדובר מאפשרת התאמת החומר אקוסטי לחדר והשגת תוצאה מתוכננת מראש עם מעט מאד ניסוי ותעיה.
במקרה של חדר קולנוע ביתי מומלץ לקרוא חומרים רלוונטים באתרי הבית של חברות מבוססות ומוכחות כגון THX או DOLBY כדי לקבל מושג איך ממציאי הפורמטים רואים את החדרים - גדולים כקטנים.
אקוסטיקה שנראית "טוב" היא בהחלט בעיני המתבונן. יש כאלו שאוהבים לראות את האלמנטים האקוסטיים ויש כאלו שחייבים להסתיר אותם. יש כאלו שספוג עושה להם את זה ויש כאלו שרוצים הצפנה מאחורי קיר דמה, שימוש בפנלים מופים בד ומוצרי עץ מתקדמים. כדי שהאקוסטיקה תשתלב במראה החדר מומלץ לתכנן אותה מראש על כל הבטיה ושלביה גם אם היישום יהיה הדרגתי. ביצוע אקוסטיקה מהבטן מבטיח כי בסופו של דבר המראה לא יהיה מלבב, יראה כמו אוסף של רעיונות וכמעט בטוח שהתוצאה לא תהיה קרובה לפוטנציאל החדר. מעבר לכך, אני ממליץ מאד לבחון חלופות חומרים למוצרים המוכרים בשוק. לא תתפלא למצוא כי יהיו הפרשי ביצוע מרחיקי לכת בין המוצרים השונים - בתנאי שהיצרן ביצע בדיקה למוצריו במעבדה בלתי תלויה וגם מפרסם את הממצאים. ההפרש בביצוע בתחום תדר מסויים בין 0.3NRC לבין 0.6NRC אולי נראה זעיר אבל מיצג רק 100% יתרון יעילות... עובדה זו נכונה לכל התדרים ולכל החומרים. לחומרי אקוסטיקה גם הבדלי ביצוע בתדרים השונים למרות שהתוצאה הממצועת הסופית יכולה להיות זהה. הבדלים אלו הם המשפיעים על הדרך שבה החומר "נשמע" בחדר שלך - ולחומרי אקוסטיקה שונים בעלי מספר סופי זהה יש חתימת צליל שונה. הכירות עם הביצועים האמיתיים של החומר המדובר מאפשרת התאמת החומר אקוסטי לחדר והשגת תוצאה מתוכננת מראש עם מעט מאד ניסוי ותעיה.
במקרה של חדר קולנוע ביתי מומלץ לקרוא חומרים רלוונטים באתרי הבית של חברות מבוססות ומוכחות כגון THX או DOLBY כדי לקבל מושג איך ממציאי הפורמטים רואים את החדרים - גדולים כקטנים.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית