:הל: השלב השני של שידרוגי החינם של בזק יצא לדרך!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

[pressrelease]
השלב השני במהלך השדרוגים של בזק: לקוחות ‏הקצבים הגבוהים ישודרגו בחינם עד 100 מגה

• הגולשים בקצב 20 ו-30 מגה ישודרגו בחינם למהירות‎ Top 40 ‎
• הגולשים בקצב 50 מגה ישודרגו בחינם למהירות ‏Top 100‎
• רן גוראון, משנה למנכ"ל בזק: "בתוך חודשים ספורים, 1.3 מיליון לקוחות ‏ישדרגו את קצב הגלישה"‏

בזק ממשיכה את מהלך השדרוגים, ומכריזה היום על השלב השני, בו היא משדרגת בחינם את קצב הגלישה לכל ‏לקוחותיה הגולשים במהירויות גלישה של 20 מגה ומעלה. לקוחות הגולשים במהירויות 20 ו-30 מגה ישודרגו לקצב ‏Top 40‎‏, קצב חדש המושק היום, ואילו לקוחות הגולשים במהירות 50 מגה ישודרגו בחינם למהירות של ‏Top 100‎‏. ‏באופן זה, בזק מציעה 4 מהירויות גלישה הנעות בין 5 ועד 100 מגה, ומייצרות טווח קצבים שייתן מענה לצרכי כלל ‏הלקוחות. ‏
כזכור, לפני חודשים אחדים בזק שידרגה בחינם את קצב הגלישה לכמיליון לקוחותיה הגולשים בקצבי ה-‏ADSL ‎‏ (5-15 ‏מגה). השדרוג ללקוחות ה-‏VDSL‏ (הגולשים בקצב גבוה מאוד), עליו מכריזה בזק היום, נועד להשלים את מהלך ‏השדרוגים, זאת ללא כל תוספת תשלום מצד הלקוחות. בתוך כך, מעדכנת בזק כי מחיר קצב הגלישה של ‏‎100‎‏ מגה ‏יוזל מהיום ויעמוד על 110 שקל, במקום 130 שקל. קצב הגלישה הממוצע בבזק עומד היום על 15 מגה, ובתום ‏השדרוג הוא צפוי לעלות ל- 18 מגה, כאשר עד סוף השנה קצב הגלישה הממוצע צפוי להגיע ל- 20 מגה. שווי ההטבה ‏שבזק מעניקה ללקוחותיה במסגרת מהלך זה עומד על עשרות מיליוני שקלים. ‏
במהלך זה מצטרפת בזק לחברות תקשורת מובילות בעולם המציעות חבילות "‏Top‏". כלומר, במקום להגביל את ‏הלקוח לקצב גלישה ספציפי, מציעה בזק מסלול בו הלקוח ייהנה מהקצב המקסימלי האפשרי (קצב ‏Top 40‎‏ ינוע בין ‏‏30 ל-40 מגה וקצב ‏Top 100‎‏ ינוע בין 50 ל- 100 מגה). על ידי כך, הלקוחות ירוויחו ויקבלו יותר רוחב פס באותה ‏עלות.‏
שדרוג קצב הגלישה יתבצע באופן אוטומטי ובהדרגה, ללא צורך בפניית הלקוח לבזק. במקביל לשדרוג האוטומטי של ‏בזק, על הלקוח לשדרג את הקצב אצל ספק השירות שלו (ה-‏ISP‏). השדרוג כולל כ-150 אלף לקוחות, הגולשים היום ‏בקצבי ה-‏VDSL ‎‏ והוא יסתיים בתוך שבועות אחדים. במקביל, קצב ה-‏Upload‏ (העלאת נתונים), לכלל לקוחות בזק ‏בקצבי 40 מגה ומעלה, יעמוד מהיום על 3 מגה. ‏
בתוך כך, בזק מכריזה על נתב ה-‏Dual Band ‎‏ כסטנדרט ללקוחות במהירות 40 מגה ומעלה (‏VDSL‏). מדובר בנתב ‏המשדר בו זמנית שתי רשתות אלחוטיות ומאפשר העברת תכנים באיכות‎ HD ‎באופן אלחוטי בתוך הבית. הנתב יהיה ‏זמין מחודש אוקטובר. ‏
רן גוראון, משנה למנכ"ל בזק, "היום אנחנו משלימים את מהלך השדרוגים הרחב ביותר שבוצע בישראל, כך שבתוך ‏חודשים ספורים, 1.3 מיליון לקוחות ישדרגו את קצב הגלישה. בכך אנו משלימים בתוך זמן קצר מהלך שבאופן טבעי ‏היה נמשך מספר שנים. התפיסה של בזק היא לספק ללקוח לא רק אינטרנט, אלא לעטוף אותו במגוון שירותים בעלי ‏ערך מוסף, תוך שדרוג רוחב הפס בקצב מהיר, ועל ידי כך לבדל ולהגדיל את הפער מול המתחרים".‏

כידוע בשנה האחרונה החלה בזק בפריסה‎ ‎מואצת של תשתיות סיבים אופטיים, כך שיגיעו קרוב ככל הניתן לבתי ‏המנויים. הפרוייקט, ‏Fiber NGN‏ מהווה שלב נוסף בפרוייקט ה-‏NGN‏, לקראת כניסה עתידית של החברה לאספקת ‏רוחבי פס גדולים מהקיימים היום, ושירותי תקשורת מתקדמים ללקוחות, שיאפשרו גלישה בקצב של עד 1 גיגה.‏
בתוך כך, ולקראת חופשת הקיץ מאפשרת בזק ללקוחות האינטרנט שלה ליהנות מגלישה בחו"ל למשך חודש בחינם, ‏למצטרפים ל-‏Bezeq Free WiFi‏ ובנוסף ליהנות מ- 100 דקות שיחה מחו"ל בחינם ללקוחות ה- ‏Bphone‏. מדובר בשתי ‏אפליקציות חינמיות, הניתנות להורדה מכל מכשיר סמארטפון או טאבלט (פירוט בנספח המצ"ב). ‏

[/pressrelease]
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Rephael
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

חזיז ורעם.. יפה יפה, סוף סוף מהלך לשיפור חויית משתמשי הקצה. כמה וכמה שאלות שכרגע עולים למוחי למי שיודע אולי ויכול להבהיר:
1.האם לקוחות שכרגע מנויים למהירות מסויימת (נגיד 100) וישנמכו כעת ל50 או מנויים ל50 וישנמכו ל30 - ויחכו לשידרוג האוטומטי מצדם, ישארו עם אותו מחיר של החבילה הנמוכה שהייתה להם
2."בזק מכריזה על נתב ה-‏Dual Band ‎‏ כסטנדרט ללקוחות במהירות 40 מגה ומעלה" , הנתב קיים חודשים רבים וכעת חזר למלאי אז מה בדיוק הכוונה? מחיר מוזל? לא ברור
3."מחיר קצב הגלישה של ‏‎100‎‏ מגה ‏יוזל מהיום ויעמוד על 110 שקל" - הרי כרגע אפשר להשיג מחיר של 100 - אז איפה הוזלה אני רק התייקרות..

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #3 

נחמד מאוד
אבל למה לא שדרגו גם את הקצב העלאה??

לפחות בעוד איזה מגה או שתיים היה נחמד

אני גם רואה עכשיו את הוט אם פרסומת
של שדרוג לקוחות שלהם ל 200 מגה ללא עלות
אם רק הוט היו מעלים את האפלאוד למינימום 10 מגה
גם בזק היתה מעלה

shmelka1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

מה זה top40? זה אומר שהתשתית של בזק לא מסוגלת להגיע בוודאות אפילו ל-40 מגה?

מסכנים בעלי מהירות 15 מגה, הם היחידים (חוץ מה-100) שלא משודרגים.

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0

שליחה #5 

shmelka1 כתב:מה זה top40? זה אומר שהתשתית של בזק לא מסוגלת להגיע בוודאות אפילו ל-40 מגה?

מסכנים בעלי מהירות 15 מגה, הם היחידים (חוץ מה-100) שלא משודרגים.
...
תלוי במרחק מה MSAG. ישנם לקוחות (כמוני) אשר המרחק שלהם גבוה, ובזק אמרו לי ש 30Mbps זהו הקצב הגבוה ביותר אליו אוכל לשדרג. אך הנתונים במודם מראים שהקו יכול להסתנכרן במהירות קרובה מאוד ל 50Mbps. אז במקרה שלי, השדרוג יעלה לי בוודאות את המהירות ב-10Mbps.
אלו שגולשים על 15Mbps לא יכולים להיות משודרגים אוטומתית פשוט כי מדובר ב ADSL2+ ולא ב VDSL. אז במקרה שלהם הם צריכים להחליף מודם כדי להשתדרג.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

הם לא שידרגו לכל הלקוחות.. אני הצטרפתי למסלול 5MB כמה ימים לאחר שהוכרז מבצע השדרוגים ולא זכיתי לשדרוג (n)

NightbeaT
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

מה עם לקוחות שכבר ב100 מגה ולא מקבלים אותם... מתי זה ישתנה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

איך יודעים אם עשו את זה לנו או לא?

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

המהלך יחל בעוד שבוע, ב-16 ביולי, ויימשך 3 שבועות.
...

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:איך יודעים אם עשו את זה לנו או לא?
...

אתה יכול לראות במודם את נתוני הסינכרון

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #11 

שלום,
תודה על המידע.

מבחינתי בזק יכולה להצהיר על שדרוגים, מפה ועד הודעה חדשה.
כל עוד רשת ה-NGN שלהם אינה זמינה באזור שלי, החברה הזו כלל לא רלוונטית עבורי
(קו טלפון שלהם אני עדיין מחזיק, למרות שיש לי שיחות ללא הגבלה, בחבילה של הוט)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

אבדוק בערב. לא נראה לי שהם שדרגו לי ובכל מקרה, אני לא מתכנן לשדרג בספקית.

האם בזב"ל משדרגים אוטומטית (כרגיל) את הלקוחות שלהם ושוב זה גורם לבעיה עם שאר החברות?

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0

שליחה #13 

oferlaor כתב:אבדוק בערב. לא נראה לי שהם שדרגו לי ובכל מקרה, אני לא מתכנן לשדרג בספקית.

האם בזב"ל משדרגים אוטומטית (כרגיל) את הלקוחות שלהם ושוב זה גורם לבעיה עם שאר החברות?
...
גם ככה המחירים ברוב הספקיות הם אחידים כרגע (אתה יכול לקבל 29 ש"ח בבזב"ל לכל המהירויות בשימור לקוחות, ממש לא מסובך).
אז גם אם הם לא ישדרגו אוטומתית אין בעיה לשדרג ידנית וללא תוספת תשלום ברוב המקרים.
באיזו בעיה עם שאר החברות מדובר?

Rephael
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

האם מישהו שם לב להעלאה במחיר בחשבונית 014. חודשים היה 29.89 ועכשיו 30.15. אגורות בודדות אבל מה העניין? :roll:

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #15 

המע"מ עלה.
אלעד

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #16 

Rephael כתב:האם מישהו שם לב להעלאה במחיר בחשבונית 014. חודשים היה 29.89 ועכשיו 30.15. אגורות בודדות אבל מה העניין? :roll:
...
מע"מ עלה מ-17% ל-18%. חל על כל העסקאות במשק...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

Attainable Rate (Kbps): 83528 23529

Path 0 Path 1
Downstream Upstream Downstream Upstream
Rate (Kbps): 63005 3710 0

נראה שטכנית הקו יודע לסחוב 83M אבל בפועל מוגבל ל-63...

כמובן שאני לא מקבל יותר מ-45... מחובר ל-Netvision

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #18 

oferlaor כתב:איך יודעים אם עשו את זה לנו או לא?
...
כששודרגתי (לפני כמה ימים!) מ-5 ל-15 קיבלתי אימייל. אל תדאג, בזק ידאגו שתדע.

ולעניין: רק חבל שהם גם "שדרגו" את המחירים במקביל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #19 

היי,

תזכירו לי בבקשה איך יודעים מה המרחק מה- MSAG? בקו אווירי אני כ- 100 מטר ממנו, אך מעניין אותי מאוד מה המרחק בפועל...

בנוסף, למי שיש כאן DLINK 7850 עם ה- FIRMWARE האחרון של בזק - 1.01.19_OpenWifi - שבו לא ניתן לראות כלום במסך ה- Statistics -- xDSL - איך יודעים מה יכולות הקו?
מכירים דרך להעיף את ה- OpenWifi?

המון תודה! :-)

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1895
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #20 

עכשיו הצקתי ל166 וכרגיל אין לי אפשרות לשדרג את המהירות מעל ה20 שאני כרגע.

מסופקני שישדרגו אותי בקרוב,כבר המון זמן מבטיחים ובפועל שום דבר לא קורה.

נ.ב - איך אני רואה את נתוני הקו שלי עם הנטגיר VVG2000 ? אני כרגע רואה רק את המהירות שאני מחובר אליה

Modem Status Connected
DownStream Connection Speed 22270 kbps
UpStream Connection Speed 1728 kbps
VPI 8
VCI 48

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”