בניית אתר אינטרנט
או-קי אז יש לי כמה שאלות לגבי בניית אתר אינטרנט וכל מה שנחוץ בשביל להקים אתר
אני יודע שבשביל האתר צריך Server , זאת אומרת שזה גם אפשרי עם משהו כזה.. ?
משהו כזה מאשר לשלם לאיזה חברה או שזה לא אותו הדבר ..?
ואיך בדיוק אני מתחיל מה הכלים שצריך בשביל להתחיל לבנות אתר אני יודע שיש הרבה שיטות חלק דרך תוכנות חלק דרך שיטות אחרות.... מה הדרך הכי מקצועית והכי נוחה... ?
אני יודע שבשביל האתר צריך Server , זאת אומרת שזה גם אפשרי עם משהו כזה.. ?
משהו כזה מאשר לשלם לאיזה חברה או שזה לא אותו הדבר ..?
ואיך בדיוק אני מתחיל מה הכלים שצריך בשביל להתחיל לבנות אתר אני יודע שיש הרבה שיטות חלק דרך תוכנות חלק דרך שיטות אחרות.... מה הדרך הכי מקצועית והכי נוחה... ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך זה לחפש בגוגל. אני לא חושב שזה הגיוני ללמד לבנות אתר מאפס בפורום.
יש באינטרנט אינסוף מדריכים בנושא.
לגביי השאלה הראשונה - שרת (או server) זה סה"כ מחשב שנותן שירות (מכאן שמו - שרת). באופן תיאורטי אתה יכול לאחסן ולהריץ אתר אינטרנט מהבית עם מחשב רגיל, הכל שאלה של היקף.
אין אין לך מקום \ אמצעים לרכוש ציוד איכותי \ זמן לתחזק \ וכו' אפשר לפנות לשירותי hosting, חברות שמוכנות להשכיר לך שרת פיזי או וירטואלי בכל מיני רמות לפי דרישה.
לגביי השאלה הראשונה - שרת (או server) זה סה"כ מחשב שנותן שירות (מכאן שמו - שרת). באופן תיאורטי אתה יכול לאחסן ולהריץ אתר אינטרנט מהבית עם מחשב רגיל, הכל שאלה של היקף.
אין אין לך מקום \ אמצעים לרכוש ציוד איכותי \ זמן לתחזק \ וכו' אפשר לפנות לשירותי hosting, חברות שמוכנות להשכיר לך שרת פיזי או וירטואלי בכל מיני רמות לפי דרישה.
אז זהו אם יש לי את הדבר הזה בתמונה זאת אומרת שזה כמו Server לא ?harari כתב:הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך זה לחפש בגוגל. אני לא חושב שזה הגיוני ללמד לבנות אתר מאפס בפורום.
אין אין לך מקום \ אמצעים לרכוש ציוד איכותי \ זמן לתחזק \ וכו' אפשר לפנות לשירותי hosting, חברות שמוכנות להשכיר לך שרת פיזי או וירטואלי בכל מיני רמות לפי דרישה....
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
הדבר הזה בתמונה זה NAS העונה לשם WD sentinel, את הייעוד שלו אפשר לנחש מהשם "NAS - network attached storage". הוא נועד לספק מקום אחסון משותף ברשת.
שמעתי על אנשים שמאחסנים אתר אינטרנט בNAS ומריצים מהבית אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, בטח שלא בדגם ספציפי. גוגל בטוח יודע
שמעתי על אנשים שמאחסנים אתר אינטרנט בNAS ומריצים מהבית אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, בטח שלא בדגם ספציפי. גוגל בטוח יודע
אז יש אפשרות כזו להרים אתר עם הדבר הזה במקום שרת וירטואלי או דרך אחרתharari כתב:הדבר הזה בתמונה זה NAS העונה לשם WD sentinel, את הייעוד שלו אפשר לנחש מהשם "NAS - network attached storage". הוא נועד לספק מקום אחסון משותף ברשת.
שמעתי על אנשים שמאחסנים אתר אינטרנט בNAS ומריצים מהבית אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, בטח שלא בדגם ספציפי. גוגל בטוח יודע...
אם כן זה סבבה לגמרה לעלות אתר עם ה NAS
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
באופן תיאורטי זה אפשרי.
אני לא יודע מה אופי האתר שאתה מתכנן לבנות אבל קח בחשבון שמהירות ההעלאה שלך בבית נמוכה מאוד ויכולה לפגוע בביצועים ובנגישות של האתר. יותר מזה, אם האתר יתפוס את כל רוחב הפס העולה הגלישה בבית תהיה איטית ומלאת תקיעות.
אבל בהצלחה.
אני לא יודע מה אופי האתר שאתה מתכנן לבנות אבל קח בחשבון שמהירות ההעלאה שלך בבית נמוכה מאוד ויכולה לפגוע בביצועים ובנגישות של האתר. יותר מזה, אם האתר יתפוס את כל רוחב הפס העולה הגלישה בבית תהיה איטית ומלאת תקיעות.
אבל בהצלחה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
נתחיל בזה שבניית אתר דורש קודם כל החלטה של איזו טכנולוגיה משתמשים. יש הרבה מאוד אפשרויות, שפות ומערכות הפעלה.
אחרי זה האתר צריך להתארח על שרת. השרת מאופיין לפי הטכנולוגיה (שרת לינוקס, שרת מיקרוסופט למשל) אחרי זה מתקינים את הטכנולוגיה שעליה השרת מבוסס (אם זה PHP נקי, או מבוסס על Wordpress או על Drupal או Joomla או RUBY וכו').
השרת לרוב ישכון בחוות שרתים בארץ או בחו"ל. לשם כך צריך שרת שמתאים לחווה, שבד"כ יכנס במארז של 1U ברוחב של 19". אתה במקרים מסויימים צריך לרכוש את השרת, אך יש חברות שמאפשרות לך לשכור שרת או חלק משרת (או שרת וירטואלי). מעבר לכך יש לך גם הוצאות שוטפות בחווה - תחזוקה, חשמל, אינטרנט, וכו'.
אחרי זה האתר צריך להתארח על שרת. השרת מאופיין לפי הטכנולוגיה (שרת לינוקס, שרת מיקרוסופט למשל) אחרי זה מתקינים את הטכנולוגיה שעליה השרת מבוסס (אם זה PHP נקי, או מבוסס על Wordpress או על Drupal או Joomla או RUBY וכו').
השרת לרוב ישכון בחוות שרתים בארץ או בחו"ל. לשם כך צריך שרת שמתאים לחווה, שבד"כ יכנס במארז של 1U ברוחב של 19". אתה במקרים מסויימים צריך לרכוש את השרת, אך יש חברות שמאפשרות לך לשכור שרת או חלק משרת (או שרת וירטואלי). מעבר לכך יש לך גם הוצאות שוטפות בחווה - תחזוקה, חשמל, אינטרנט, וכו'.
תודה לך על המענה המפורטoferlaor כתב:נתחיל בזה שבניית אתר דורש קודם כל החלטה של איזו טכנולוגיה משתמשים. יש הרבה מאוד אפשרויות, שפות ומערכות הפעלה.
השרת לרוב ישכון בחוות שרתים בארץ או בחו"ל. לשם כך צריך שרת שמתאים לחווה, שבד"כ יכנס במארז של 1U ברוחב של 19". אתה במקרים מסויימים צריך לרכוש את השרת, אך יש חברות שמאפשרות לך לשכור שרת או חלק משרת (או שרת וירטואלי). מעבר לכך יש לך גם הוצאות שוטפות בחווה - תחזוקה, חשמל, אינטרנט, וכו'....
אז בעקרון זה לא כזה פשוט
אני יודע שאם יהיה לי שרת ביתי זה ישפיע על המהירות הורדה מהאתר עצמו וכ'
הייתי בכיוון של אתר סביר התחלתי ואז להתקדם לאט לאט
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אתה יכול להתחיל לכתוב את האתר ולהפעיל אותו אפילו על המחשב הביתי. כל הדברים שזיו הזכיר ניתנים להתקנה והפעלה על המחשב הרגיל. מהירות ההורדה ממך תלויה ברוחב הפס שלך (מהירות העלאה ליתר דיוק). רק אחרי שתראה שאתר שלך עובד תקין וחלק אתה יכול להעביר אותו לשרת בחוות שרתים.
אל תמהר לרוץ ולהוציא כסף על שרת, תתחיל לעבוד על המחשב בבית.
אגב, server זה קודם כל תוכנה, זה יכול להיות IIS של Microsoft, או apache server, או tomcat application server, או תוכנות אחרות, אותן ניתן להתקין על כל מחשב
אל תמהר לרוץ ולהוציא כסף על שרת, תתחיל לעבוד על המחשב בבית.
אגב, server זה קודם כל תוכנה, זה יכול להיות IIS של Microsoft, או apache server, או tomcat application server, או תוכנות אחרות, אותן ניתן להתקין על כל מחשב
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
בנוגע לחומרה:
תלוי למה האתר שלך משמש.
אם זה משהו פרטי, כמה עשרות אנשים ביום אתה יכול בבית...
קח בחשבון שאם יש לך טורנטים זה פוגע... (או כל UPLOAD אחר לצורך העניין).
אין צורך בשרת ייעודי אם כי זה עדיף.
בנוגע לקוד עצמו, תשאל את עצמך האם האתר סטטי או דינאמי?
אני מניח שאין היום אתרים סטטים אבל זה משמעותי בגישה לתכנות.
בתכנות אתרים דינאמיים (שזה בערך 99% מהאתרים) יש 2 צדדים, צד שרת וצד לקוח.
צד השרת
תוכנה לכל דבר שמחזירה תוכן בהתאם למצבים משתנים.
שפות התכנות הפופולאריות לצד שרת הינן:
לשפות הנ"ל ישנן FRAMEWORKS, מעין ספריות עזר להקלה על התכנות. מדובר על קוד שבד"כ משתמשים בו שוב ושוב ולכן הוא נארז לספריות ומשתמשים בו. דוגמאות נפוצות:
ל ASP.NET יש את VISUAL STUDIO, סביבת הפיתוח הכי טובה בעולם.
לשאר השפות יש את APTANA, ZEND ועוד רבים...
שפת צד שרת קשורה למערכת הפעלה. בעוד את RUBY ו-PHP ניתן להריץ על WINDOWS ו-LINUX את ASP.NET אפשר רק על WINDOWS SERVER.
בנוסף, צד שרת צריך תוכנת "שרת" שיודעת לקבל ולהחזיר פניות בפרוטוקול HTTP (בין היתר). בWINDOWS זה IIS ב-LINUX זה בד"כ APACHE.
בנוגע לPHP/RUBY ישנן חבילות מובנות ל-WINDOWS ו-LINIX המשלבות בסיס נתונים ותוכנת צד שרת.
הן נקראות WAMP ו-LAMP בהתאמה, זהו קיצור, תגגל ותבין.
בנוגע לצד לקוח.
כאן יש HTML שזהו הקוד הבסיסי להצגת עמודי אינטרנט. HTML אחראי על התוכן והאובייקטים.
בשביל העיצוב יש CSS, קוד עיצוב המתבסס על ירושה.
אתר תקין מיישם את שניהם כאשר ישנה הפרדה מוחלטת בין עיצוב לתוכנה.
בנוסף ישנו JAVASCRIPT, זהו התכנות האמיתי לצד לקוח. JAVASCRIPT אחראי לכל האפקטים שיש באתרים (למעט FLASH).
JAVASCRIPT יכול לקחת אלמנטים של HTML ו-CSS ולעשות בהם כרצונו וזה כוח משמעותי.
גם ל-JAVASCRIPT יש FRAMEWORKS, הבולטים שבהם הם JQUERY ו-JQUERY UI... יש מלא פקדים חינמיים לחבילות הנ"ל.
בצד לקוח המצב יותר קל מצד שרת, למרות שעברו כל מיני טכנולוגיות עם השנים מה שתואר לעיל הוא המקובל היום בתעשיה לצד לקוח.
לטעמי האישי יותר קל ללמוד .NET מכל שפה אחרת.
קודם כל סביבת הפיתוח היא, BY FAR, יותר טובה מכל סביבת פיתוח שתמצא.
שנית התמיכה בקוד, בעת הכתיבה, היא עשירה וכלי ה-DEBUG טוב יותר וזה עוזר בזמני פיתוח.
כל שפות התכנות לצד שרת דורשות ידע מעמיק בתכנות באופן כללי, בשביל ליצור תוצר נורמלי.
כולן היום מיישמת תכנות מונחה עצמים (OOP). זה מונח שחייבים לדעת בשביל ליצור תוכנה שניתן לתחזק ובשביל לתכנת יעיל יותר ומהר יותר.
אם אתה לא יודע תכנות בכלל הייתי ממליץ להתחיל ללמוד תכנות מהבסיס להבין טוב את נושא המשתנים, פונקציות ו-OOP.
לאחר מכן תבחר שפה ותתחיל.
מתכנת טוב מסתדר בכל שפת תכנות. ההבדל בין שפה לשפה, בהתעלם מסביבות העבודה, מתאפיין בעיקר בשמות פונקציות העזר (כולל שמותיהן ב-FRAMEWORKS). מדובר בנושא משמעותי שלוקח זמן ללמוד ומי שבקיא ב-FRAMEWORK מתכנת משמעותית מהר יותר.
מעבר לזה תכנות ב- C#, PHP, RUBY , JAVASCRIPT מאוד דומה מבחינת המבנה, מדובר במבנה קלאסי שקיים גם ב- C++, C, JAVA ועוד...
כל המונחים שציינתי אמורים לעזור לך להתחיל, בעזרת GOOGLE
למרות האורך זה על קצה המזלג וזו סקירת על... קח תזמן
תלוי למה האתר שלך משמש.
אם זה משהו פרטי, כמה עשרות אנשים ביום אתה יכול בבית...
קח בחשבון שאם יש לך טורנטים זה פוגע... (או כל UPLOAD אחר לצורך העניין).
אין צורך בשרת ייעודי אם כי זה עדיף.
בנוגע לקוד עצמו, תשאל את עצמך האם האתר סטטי או דינאמי?
אני מניח שאין היום אתרים סטטים אבל זה משמעותי בגישה לתכנות.
בתכנות אתרים דינאמיים (שזה בערך 99% מהאתרים) יש 2 צדדים, צד שרת וצד לקוח.
צד השרת
תוכנה לכל דבר שמחזירה תוכן בהתאם למצבים משתנים.
שפות התכנות הפופולאריות לצד שרת הינן:
- ASP.NET של מיקרוסופט
RUBY
PHP
PERL
PYTHON
לשפות הנ"ל ישנן FRAMEWORKS, מעין ספריות עזר להקלה על התכנות. מדובר על קוד שבד"כ משתמשים בו שוב ושוב ולכן הוא נארז לספריות ומשתמשים בו. דוגמאות נפוצות:
- RAILS (לשפת RUBY, בד"כ RUBY ON RAILS)
CakePHP
CodeIgniter - PHP
.NET, מגיע כחלק מובנה ל ASP.NET
ל ASP.NET יש את VISUAL STUDIO, סביבת הפיתוח הכי טובה בעולם.
לשאר השפות יש את APTANA, ZEND ועוד רבים...
שפת צד שרת קשורה למערכת הפעלה. בעוד את RUBY ו-PHP ניתן להריץ על WINDOWS ו-LINUX את ASP.NET אפשר רק על WINDOWS SERVER.
בנוסף, צד שרת צריך תוכנת "שרת" שיודעת לקבל ולהחזיר פניות בפרוטוקול HTTP (בין היתר). בWINDOWS זה IIS ב-LINUX זה בד"כ APACHE.
בנוגע לPHP/RUBY ישנן חבילות מובנות ל-WINDOWS ו-LINIX המשלבות בסיס נתונים ותוכנת צד שרת.
הן נקראות WAMP ו-LAMP בהתאמה, זהו קיצור, תגגל ותבין.
בנוגע לצד לקוח.
כאן יש HTML שזהו הקוד הבסיסי להצגת עמודי אינטרנט. HTML אחראי על התוכן והאובייקטים.
בשביל העיצוב יש CSS, קוד עיצוב המתבסס על ירושה.
אתר תקין מיישם את שניהם כאשר ישנה הפרדה מוחלטת בין עיצוב לתוכנה.
בנוסף ישנו JAVASCRIPT, זהו התכנות האמיתי לצד לקוח. JAVASCRIPT אחראי לכל האפקטים שיש באתרים (למעט FLASH).
JAVASCRIPT יכול לקחת אלמנטים של HTML ו-CSS ולעשות בהם כרצונו וזה כוח משמעותי.
גם ל-JAVASCRIPT יש FRAMEWORKS, הבולטים שבהם הם JQUERY ו-JQUERY UI... יש מלא פקדים חינמיים לחבילות הנ"ל.
בצד לקוח המצב יותר קל מצד שרת, למרות שעברו כל מיני טכנולוגיות עם השנים מה שתואר לעיל הוא המקובל היום בתעשיה לצד לקוח.
לטעמי האישי יותר קל ללמוד .NET מכל שפה אחרת.
קודם כל סביבת הפיתוח היא, BY FAR, יותר טובה מכל סביבת פיתוח שתמצא.
שנית התמיכה בקוד, בעת הכתיבה, היא עשירה וכלי ה-DEBUG טוב יותר וזה עוזר בזמני פיתוח.
כל שפות התכנות לצד שרת דורשות ידע מעמיק בתכנות באופן כללי, בשביל ליצור תוצר נורמלי.
כולן היום מיישמת תכנות מונחה עצמים (OOP). זה מונח שחייבים לדעת בשביל ליצור תוכנה שניתן לתחזק ובשביל לתכנת יעיל יותר ומהר יותר.
אם אתה לא יודע תכנות בכלל הייתי ממליץ להתחיל ללמוד תכנות מהבסיס להבין טוב את נושא המשתנים, פונקציות ו-OOP.
לאחר מכן תבחר שפה ותתחיל.
מתכנת טוב מסתדר בכל שפת תכנות. ההבדל בין שפה לשפה, בהתעלם מסביבות העבודה, מתאפיין בעיקר בשמות פונקציות העזר (כולל שמותיהן ב-FRAMEWORKS). מדובר בנושא משמעותי שלוקח זמן ללמוד ומי שבקיא ב-FRAMEWORK מתכנת משמעותית מהר יותר.
מעבר לזה תכנות ב- C#, PHP, RUBY , JAVASCRIPT מאוד דומה מבחינת המבנה, מדובר במבנה קלאסי שקיים גם ב- C++, C, JAVA ועוד...
כל המונחים שציינתי אמורים לעזור לך להתחיל, בעזרת GOOGLE
למרות האורך זה על קצה המזלג וזו סקירת על... קח תזמן
- shlomiassaf
- חבר ותיק

לטעמי, בשביל משתמש מתחיל, אחסון לינוקס פשוט ב34 שקל לחודש זה מעל ומעבר...oferlaor כתב:נתחיל בזה שבניית אתר דורש קודם כל החלטה של איזו טכנולוגיה משתמשים. יש הרבה מאוד אפשרויות, שפות ומערכות הפעלה.
השרת לרוב ישכון בחוות שרתים בארץ או בחו"ל. לשם כך צריך שרת שמתאים לחווה, שבד"כ יכנס במארז של 1U ברוחב של 19". אתה במקרים מסויימים צריך לרכוש את השרת, אך יש חברות שמאפשרות לך לשכור שרת או חלק משרת (או שרת וירטואלי). מעבר לכך יש לך גם הוצאות שוטפות בחווה - תחזוקה, חשמל, אינטרנט, וכו'....
לשחק קצת עם WORDPRESS ולללמוד.
השאלה שלך (החוזרת) לגבי הציוד הספציפי, היא השאלה האחרונה שצריכה להישאל.Dave-18 כתב:אז יש אפשרות כזו להרים אתר עם הדבר הזה במקום שרת וירטואלי או דרך אחרתharari כתב:הדבר הזה בתמונה זה NAS העונה לשם WD sentinel, את הייעוד שלו אפשר לנחש מהשם "NAS - network attached storage". הוא נועד לספק מקום אחסון משותף ברשת.
שמעתי על אנשים שמאחסנים אתר אינטרנט בNAS ומריצים מהבית אבל אין לי מושג איך לעשות את זה, בטח שלא בדגם ספציפי. גוגל בטוח יודע...
אם כן זה סבבה לגמרה לעלות אתר עם ה NAS...
קודם כל צריך להקים את מערכת התוכנה והתוכן.
המוטיבציה שלך לא ידועה, אז קשה לדעת למה לכוון אותך.
בכל מקרה, לשאלתך.
אם זה לצורכי לימוד עצמי או החזקת אתר עם תנועה מוגבלת ובלי דרישות uptime רציניות, אז מספיק כל מחשב אישי.
אם זה אמור להיות אתר "רציני", אז להחזיק את השרת אצלך זה בלתי סביר מכל הבחינות. סתם דוגמא, כל בעיית רשת אצלך בבית מורידה את האתר.
הכי נוח מבחינת מחיר וגמישות זה מחשב בענן. לאמזון (AWS EC2) יש כיום הצעה למחשב מינימלי לשנה במחיר 0.
מעבר לזה, המחשבים הקטנים מאוד זולים והיתרון שאתה יכול ליצור ולמחוק אותם מתי שנוח.
כשמדובר באתר עובד עם דרישות גדלות אז או שבוחרים משהו חזק יותר או שעוברים לשירותי hosting, הכל בהתאם למחירים.
ההבדל העיקרי בין ענן כמו של אמזון לhosting זה הגמישות. באחרון ההתחייבות היא לרוב חודשית.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 10/07/2013 9:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- shlomiassaf
- חבר ותיק

למה לך להתחיל להסתבך
אם אתה מחפש משהו התחלתי אז או שתפתח אתר בוורדפרס שזו מערכת קוד פתוח מומלצת או במערכת כמו לייבסיטי שזו חברה לבניית אתרים עם מערכת ניהול תוכן מאוד נוחה והם מאחסנים לך את האתר.
שני הפתרונות הללו יהיו זולים ומקצועיים לאין ערוך מלהתחיל מאפס.
ואם תרצה פידבקים אחרי שתעלה את האתר, בכיף.
בהצלחה
שני הפתרונות הללו יהיו זולים ומקצועיים לאין ערוך מלהתחיל מאפס.
ואם תרצה פידבקים אחרי שתעלה את האתר, בכיף.
בהצלחה
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
טוב אם אתה רוצה משהו בסיסי ולא Ynet אז,
אפשר לעצב כמה דפים בוורד או בתוכנה מיוחדת ולשים על נאס שיש לו שרותי http מובנים כמו qnap ולהשתמש ב ddns או כתובת אייפי קבועה .
אפשר פשוט להשתמש גם ב:
http://www.wix.com/
ששם כל אחד יכול לבנות אתר מצויין עם הרבה תכונות מתוחכם ויפה ללא צורך בידע מיוחד .
הכל תלוי בידע שלך , בזמן שלך ובמשאבים שאתה מוכן להוציא...
אפשר לעצב כמה דפים בוורד או בתוכנה מיוחדת ולשים על נאס שיש לו שרותי http מובנים כמו qnap ולהשתמש ב ddns או כתובת אייפי קבועה .
אפשר פשוט להשתמש גם ב:
http://www.wix.com/
ששם כל אחד יכול לבנות אתר מצויין עם הרבה תכונות מתוחכם ויפה ללא צורך בידע מיוחד .
הכל תלוי בידע שלך , בזמן שלך ובמשאבים שאתה מוכן להוציא...