sony hw50,panasonic ae8000,optoma hd25 וההגיון של projector central
א)
במחשבה לקנות מקרן, אני מתמקד כרגע ב sony hw50 וב panasonic ae8000. אני מבין שישנם יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, כגון אפשרות של פוקוס לא אחיד ופינות מוארות בסוני ומצד שני חדות טובה יותר, עדשה חרישית יותר וכו'.
יחד עם זאת, מעיון באתר ה projector central לגבי דרוג 10 מקרני הקולנוע הביתי
http://www.projectorcentral.com/home-th ... ectors.htm
אני מוצא את הפנסוניק במקום השני, את הסוני במקום השביעי ובמקום הראשון.. את optoma hd25.
השאלה שלי היא, מה ההגיון בדרוג הזה, איך זה שהאופטומה 25 שעולה פחות מחצי .. יחסית לסוני והפנסוניק, מדורג במקום הראשון?
קראתי ביקורות מחמיאות לגבי 3 המקרנים הנ"ל. האם ההגיון הוא בכך שהדרוג הוא באיכות פר-מחיר? כלומר משקללים את מכלול התכונות במחיר המקרן?
ב)
על הדרך, אבקש התייחסות למקרנים הנ"ל ביחס לנתונים אצלי:
מרחק עדשה למסך, כ 4.5 מטר (אורך סלון ברוטו כ-6 מטר). מרחק בין רמקולים קדמיים כ-2.8 מטר, תקרה 2.7 מטר. סלון מעט מואר אבל אפשר להגיע לחושך סביר.
האם לסוני יש מספיק עוצמת הארה למרחק זה? (בהתחשב בנתונים של עוצמת אור לאחר כיול). על הנייר לסוני 1700 לומנס לעומת 2400 לומנס לפנסוניק.
במחשבה לקנות מקרן, אני מתמקד כרגע ב sony hw50 וב panasonic ae8000. אני מבין שישנם יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, כגון אפשרות של פוקוס לא אחיד ופינות מוארות בסוני ומצד שני חדות טובה יותר, עדשה חרישית יותר וכו'.
יחד עם זאת, מעיון באתר ה projector central לגבי דרוג 10 מקרני הקולנוע הביתי
http://www.projectorcentral.com/home-th ... ectors.htm
אני מוצא את הפנסוניק במקום השני, את הסוני במקום השביעי ובמקום הראשון.. את optoma hd25.
השאלה שלי היא, מה ההגיון בדרוג הזה, איך זה שהאופטומה 25 שעולה פחות מחצי .. יחסית לסוני והפנסוניק, מדורג במקום הראשון?
קראתי ביקורות מחמיאות לגבי 3 המקרנים הנ"ל. האם ההגיון הוא בכך שהדרוג הוא באיכות פר-מחיר? כלומר משקללים את מכלול התכונות במחיר המקרן?
ב)
על הדרך, אבקש התייחסות למקרנים הנ"ל ביחס לנתונים אצלי:
מרחק עדשה למסך, כ 4.5 מטר (אורך סלון ברוטו כ-6 מטר). מרחק בין רמקולים קדמיים כ-2.8 מטר, תקרה 2.7 מטר. סלון מעט מואר אבל אפשר להגיע לחושך סביר.
האם לסוני יש מספיק עוצמת הארה למרחק זה? (בהתחשב בנתונים של עוצמת אור לאחר כיול). על הנייר לסוני 1700 לומנס לעומת 2400 לומנס לפנסוניק.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
IGAL4d,
קודם כל ברוך הבא.
הדירוג הוא דרוג פופלאריות ובד"כ המוצרים הפופלאריים הם היותר זולים.
הסוני נמצא במקום נמוך בגלל מחירו (3,600 דולר בקיזוז המנורה) לעומת ה-2,600 דולר של הפנסוניק.
אם אלה היו הפרשי המחיר גם בארץ אני הייתי ממליץ על ה-AE8000.
ה-HD25 הוא מקרן טוב למחירו (אישית לא ראיתי אותו ואני מסתמך על ביקורות והתרשמות ממקרן דומה, HD33).
יכול להיות מאוד שאיכות התמונה שמוציא המקרן הזה תספק אותך ולכן אני מציע שתתרשם ממנו.
ה-AE8000 והסוני 50 הם מקרנים באיכות גבוהה יותר (מתבטא בעיקר בעיבוד תמונה, בחדות ובשחורים) ובמחיר אחר לחלוטין.
לגבי עצמת ההארה מה שקובע זה לא לאיזה מקרן יש את עצמת ההארה הכי גבוהה.
מה שקובע זה למי יש עצמת ההארה הכי טובה בתמונה איכותית ולמיטב ידיעתי הסוני 50 עולה על ה-AE8000 באספקט הזה.
הבחירה הנכונה לדעתי בהתייחס לתמחור בארץ:
תקציב עד 10,000 ש"ח - HD33 / HD25 / W1070
בתקציב של כ-15,000 ש"ח - TW8100
בתקציב של כ-18,000 ש"ח - סוני VW50
קודם כל ברוך הבא.
הדירוג הוא דרוג פופלאריות ובד"כ המוצרים הפופלאריים הם היותר זולים.
הסוני נמצא במקום נמוך בגלל מחירו (3,600 דולר בקיזוז המנורה) לעומת ה-2,600 דולר של הפנסוניק.
אם אלה היו הפרשי המחיר גם בארץ אני הייתי ממליץ על ה-AE8000.
ה-HD25 הוא מקרן טוב למחירו (אישית לא ראיתי אותו ואני מסתמך על ביקורות והתרשמות ממקרן דומה, HD33).
יכול להיות מאוד שאיכות התמונה שמוציא המקרן הזה תספק אותך ולכן אני מציע שתתרשם ממנו.
ה-AE8000 והסוני 50 הם מקרנים באיכות גבוהה יותר (מתבטא בעיקר בעיבוד תמונה, בחדות ובשחורים) ובמחיר אחר לחלוטין.
לגבי עצמת ההארה מה שקובע זה לא לאיזה מקרן יש את עצמת ההארה הכי גבוהה.
מה שקובע זה למי יש עצמת ההארה הכי טובה בתמונה איכותית ולמיטב ידיעתי הסוני 50 עולה על ה-AE8000 באספקט הזה.
הבחירה הנכונה לדעתי בהתייחס לתמחור בארץ:
תקציב עד 10,000 ש"ח - HD33 / HD25 / W1070
בתקציב של כ-15,000 ש"ח - TW8100
בתקציב של כ-18,000 ש"ח - סוני VW50
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
מציע לך להכניס למשוואת השיקולים גם את האפסון 9100 . ראה קודם כל ביקורת שכתבו כאן על הדגם הקודם אפסון 9000
http://www.hometheater.co.il/article03328
ואח"כ תקרא על הדגם הנוכחי אפסון 9100
http://www.hometheater.co.il/article04191
בהצלחה
http://www.hometheater.co.il/article03328
ואח"כ תקרא על הדגם הנוכחי אפסון 9100
http://www.hometheater.co.il/article04191
בהצלחה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

topprojector,
להבנתי ה-9100 מתומחר בכ-3,000 ש"ח מעל ה-8100.
לדעתי ההבדלים בניהם לא מצדיקים לרב האנשים את ההפרש.
כמו כן לדעתי ה-9100 מתומחר זהה לסוני 50 ולדעתי בניהם (אם הסוני תקין כמובן) הסוני עדיף.
להבנתי ה-9100 מתומחר בכ-3,000 ש"ח מעל ה-8100.
לדעתי ההבדלים בניהם לא מצדיקים לרב האנשים את ההפרש.
כמו כן לדעתי ה-9100 מתומחר זהה לסוני 50 ולדעתי בניהם (אם הסוני תקין כמובן) הסוני עדיף.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
עידן, לי יש את ה 8100 של אפסון. מקרן פנטסטי. יש לי חבר עם ה 9100. יש שם, נדמה לי, מוד THX שאין ב-8100 וביחד עם יכולות כיול (ISF) שיש רק ב 9100, הוא הגיע לתמונה יותר "עמוקה" וטובה משלי. עוד צריך לזכור שה 9100 מגיע עם 2 יחידות משקפיים וה-8100 לא מגיע עם אף משקף. שווה את ההבדל במחיר בינהם ? אני בדיעבד חושב שכן. לגבי החלטה מול הסוני 50 אני מעדיף לא לבחור בדגם שיכולות להיות בו בעיות של חוסר אחידות בתמונה ומעבר לזה, לי באופן אישי חשובה עוצמת הארה על מנת להיות עם יותר יכולות להקרין עם תאורה בחדר (הסוני חלש 1700 אנסי לעומת האפסון שהוא 2400 אנסי).
- idan309
-
- חבר מביא חבר

topprojector,
לגבי הבחירה ב-8100 או ב-9100 זה עניין סוביקטיבי (יש כאלה שצבע המקרן חשוב להם יותא מאשר שאר ההבדלים).
אני אישית לא התרשמתי ישירות מה-9100 (רק מה-9000) אבל אני מכיר אנשים אוביקטיביים שעשו השוואה בין ה-9100 לסוני 50 ואני חושב שרובם אם לא כולם היו בדעה שבסך הכל הכללי הסוני טוב מה-9100 ולכן במחיר דומה הסוני היא הבחירה הנכונה.
לגבי עצמת ההארה, כמו שהסברתי לחבר IGAL4d זה לא משנה מי המקרן עם עצמת ההארה הגבוהה יותר.
מה שחשוב זה לאיזה מקרן יש את עצמת ההארה הכי גבוהה בתמונה איכותית.
למיטב ידיעתי הסוני 50 הוא המקרן עם עצמת ההארה הגבוהה ביותר בתמונה איכותית.
לגבי הבחירה ב-8100 או ב-9100 זה עניין סוביקטיבי (יש כאלה שצבע המקרן חשוב להם יותא מאשר שאר ההבדלים).
אני אישית לא התרשמתי ישירות מה-9100 (רק מה-9000) אבל אני מכיר אנשים אוביקטיביים שעשו השוואה בין ה-9100 לסוני 50 ואני חושב שרובם אם לא כולם היו בדעה שבסך הכל הכללי הסוני טוב מה-9100 ולכן במחיר דומה הסוני היא הבחירה הנכונה.
לגבי עצמת ההארה, כמו שהסברתי לחבר IGAL4d זה לא משנה מי המקרן עם עצמת ההארה הגבוהה יותר.
למיטב ידיעתי הסוני 50 הוא המקרן עם עצמת ההארה הגבוהה ביותר בתמונה איכותית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אני ראיתי את שני המקרנים אחד מול השני באותו החדר.idan309 כתב:topprojector,
למיטב ידיעתי הסוני 50 הוא המקרן עם עצמת ההארה הגבוהה ביותר בתמונה איכותית....
היתרון היחידי ,לפחות לעיני, של הסוני הוא החדות. הוא חד יותר על זה אין ויכוח.
הבעיה איתו שהוא מלא בבעיות וכדי להשיג אחד בלי בעיות או עם בעיות חלקיות צריך קשרים במשרד ראש הממשלה
חשוב להדגיש, שזה לא שהאפסון לא חד ,פשוט שהסוני חד יותר.
לא מזמן חבר קנה את ה 50 ,לאחר שהפעיל קשרים במשרד ראש הממשלה.
אחרי שקיבל גילה את בעיית הפינות ,בעוצמה גבוה יותר מזו שראה בבדיקה הראשונית. תוסיף לזה את הניתוקים שקיבל בסנכרון המשקפים , מה שאילץ אותו לארגן מתאם IR חיצוני של סוני(בהזמנה חינמית ישירה מחו"ל, על חשבון סוני ,אבל משלוח על חשבונו ובלבול מוח לא קטן).והנה קיבלת את המשפט שאמר לי "אני מצטער שלא רכשתי את ה9100 ".
בקיצור חדות זה לא הכל. חוץ מהחדות ,מבחינת שחורים ותוצאה בתלת מיימד , האפסון לא נופל מהסוני. תוסיף משקפי RF ויש לך אחלה מוצר ביד.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

יואב,
אני מקבל את מה שאתה אומר כי עשית השוואה ישירה.
אני אישית עשיתי השוואה בין האפסון 8500 לסוני 50.
ההבדל המשמעותי ביותר פרט לחדות (שאצלי זה הדבר הכי חשוב) זה שהתמונה זורמת בצורה אחרת (כנראה בגלל שהאפסון הוא LCD והסוני הוא SXRD) ולפחות בעיני זה נראה יותר טבעי.
ברשותך 2 שאלות:
1. האם היום החבר מוכן להחליף איתך מקרנים?
2. האם כאשר שני המקרנים תקינים, יש אספקט כלשהו שבו האפסון עולה על הסוני?
IGAL4d,
בשורה התחתונה איזה מקרן שלא תבחר מבין ה-TW8100 / TW9100 / VW50, אתה תהיה מרוצה.
אם אין לך רצון לקחת שום סיכון לגבי טיב המקרן הספציפי בחירה ב-9100/8100 תהיה בחירה עדיפה.
ההבדל המשמעותי ביותר פרט לחדות (שאצלי זה הדבר הכי חשוב) זה שהתמונה זורמת בצורה אחרת (כנראה בגלל שהאפסון הוא LCD והסוני הוא SXRD) ולפחות בעיני זה נראה יותר טבעי.
ברשותך 2 שאלות:
IGAL4d,
אם אין לך רצון לקחת שום סיכון לגבי טיב המקרן הספציפי בחירה ב-9100/8100 תהיה בחירה עדיפה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
שתי תשובותidan309 כתב:יואב,
ברשותך 2 שאלות:
IGAL4d,
אם אין לך רצון לקחת שום סיכון לגבי טיב המקרן הספציפי בחירה ב-9100/8100 תהיה בחירה עדיפה....
1. לא יודע ,כי לא שאלתי וגם לא מתכונן לשאול.
2.לא (חוץ מענין סנכרון המשקפים שפה לאפסון יתרון שלא ניתן לערעור). הבעיה ,כמו שציינתי, לא לכולם קשרים במשרד ראש הממשלה והסיכוי ליפול עם הסוני, די גבוה.
כפי שציינתי, בסופו של דבר צריך לעשות את הפשרה. בהמשך לתמקדות בין הסוני לפנסוניק, למשל לסוני יש את ה alignment (איך בעברית- "יישור"? "כוונון"?) באופן אוטומטי, לפנסוניק להבנתי אין, מה שאומר שצריך ללכת למעבדה בכל פעם שהעניינים יוצאים מהכוונון, והם כנראה יוצאים עם הזמן . וזה נראה לי שיקול חשוב, למרות שבשימוש הראשוני לא תמיד זה יבוא לידי ביטוא. אבל לפנסוניק יש עדשה בכוונון חשמלי? עם זכרונות למצבים שונים? ואולי גם קל יותר לכוון אוטומטית בין מצב 16:9 למצב - 2.35:1, ויש הרבה סרטים שבאים בכל פעם בפורמט מסך שונה. עם הסוני צריך לכוון את הפוקוס ידנית, ולכך נדרשים אולי 2 אנשים בכל פעם (לפי הפרוג'קטסנטרל). עידן309 צודק גם לעניין הדברים הלכאורה שוליים, מבחינה אסתטית, אשתי ("ההנהלה") בוודאי תעדיף את הלבן של הסוני- שהוא פחות בולט ו"נעלם" עם הצבע של התקרה (שאין לי כל כוונה להשחיר אותה, שכן אחרת אמצא את עצמי ישן בסלון). הסוני גם יפה יותר בצורה הסימטרית. שני המקרנים מצטיינים בחרישיות של העדשה/מאוורר, קראתי ביקורות על מקרנים אחרים שהדציבלים שלהם נושקים ל 30, בעוד שאצל הסוני למשל זה יותר קרוב ל20, ואצלי זה עניין חשוב. אקבל את ההמלצה הגורפת והמקובלת על רוב חברי הפורום- ללכת לחנויות, לראות ולהתרשם באופן ישיר.
- xtrips
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
כמובן לא ארחיב בנושא כאן.
כמובן לא ארחיב בנושא כאן.
מוסמך ISF L3, THX HomeTheater L2, HAA L2
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
כמובן לא ארחיב בנושא כאן....
אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
- xtrips
-
- חבר שרק התחיל

מסיבות ברורות.opv כתב:למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא....
- opv
- חבר מביא חבר

ממה שאני מבין, אתה מכייל ISF ולא בעל חנות.xtrips כתב:מסיבות ברורות.opv כתב:למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא.......
אני חושב שהרבה חברים ישמחו לשמוע חוות דעת של איש מקצוע.
- xtrips
-
- חבר שרק התחיל

חברי, אני עובד עם כל הספקים. אז... הסיבות ברורות עכשיו?opv כתב:ממה שאני מבין, אתה מכייל ISF ולא בעל חנות.xtrips כתב:מסיבות ברורות.opv כתב:למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
אני חושב שהרבה חברים ישמחו לשמוע חוות דעת של איש מקצוע....
אתם יכולים להמשיך לדסכס כאן. לזה מיועד פורום (בדרך כלל
אני אמרתי את שלי, וזה כבר יותר מדי.
- opv
- חבר מביא חבר

זה כמובן ענין שלך ושל מנהלי האתר.xtrips כתב:חברי, אני עובד עם כל הספקים. אז... הסיבות ברורות עכשיו?opv כתב:ממה שאני מבין, אתה מכייל ISF ולא בעל חנות.xtrips כתב:מסיבות ברורות.opv כתב:למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
אני חושב שהרבה חברים ישמחו לשמוע חוות דעת של איש מקצוע....![]()
אתם יכולים להמשיך לדסכס כאן. לזה מיועד פורום (בדרך כלל)
אני אמרתי את שלי, וזה כבר יותר מדי....
בפורומים בחו"ל, כמו AVS למשל, מכיילים משתתפים בדיונים הטכניים באופן קבוע.
- xtrips
-
- חבר שרק התחיל

כמה תיקונים. מהכיולים וההסמכות אני שואב את המומחיוית והמקצועיות שלי. אבל אני עושה פרויקטים. זה קצת שונה ומסביר את הצורך בדיסקרטיות.opv כתב:זה כמובן ענין שלך ושל מנהלי האתר.xtrips כתב:חברי, אני עובד עם כל הספקים. אז... הסיבות ברורות עכשיו?opv כתב:ממה שאני מבין, אתה מכייל ISF ולא בעל חנות.xtrips כתב:מסיבות ברורות.opv כתב:למה שלא תרחיב?xtrips כתב:בתור עוסק בתחום, אמנם ה- SONY נע באותו תווך מחירים פחות או יותר ביחס לאחרים המוזכרים כאן, הוא קבע רף חדש ולא ניתן להשוות אותו לאחרים בשום פנים ואופן.
אני חושב שהרבה חברים ישמחו לשמוע חוות דעת של איש מקצוע....![]()
אתם יכולים להמשיך לדסכס כאן. לזה מיועד פורום (בדרך כלל)
אני אמרתי את שלי, וזה כבר יותר מדי....
![]()
בפורומים בחו"ל, כמו AVS למשל, מכיילים משתתפים בדיונים הטכניים באופן קבוע....