ווידאו ואודיו מקרטעים בקבצי DTS-HD/MA
לאחר התקנה של סוני DH520 ו כרטיס גרפי DTS-HD תומך ב ATI - HD5450 , המצב :
1. ניגון קבצים מקודדי DTS/5.1 נראה תקין
2. ניגון קבצים M2TS מקודדי7.1 DTS HD.MA עם ווידאו מקרטע, ואודיו כמעט מת.
3. ניסיתי - בVLC/MPC-HC וKMPLAYER
4 בVLC נראה קצת יותר טוב, אבל גם בעייתי.
5. התקנתי את הקודקים של SHARK007 ובינתיים לא נראה שהשפיעו, וכנראה אני לא יודע לקנפג איתם...
6. הרסיבר לא רואים כלל חיווי לDTS-HD , ולפעמים רואים LPCM .
ברשימת הפורמטים כפי שרואים בWINDOWS = הכל נראה תקין ...
עזרה?
1. ניגון קבצים מקודדי DTS/5.1 נראה תקין
2. ניגון קבצים M2TS מקודדי7.1 DTS HD.MA עם ווידאו מקרטע, ואודיו כמעט מת.
3. ניסיתי - בVLC/MPC-HC וKMPLAYER
4 בVLC נראה קצת יותר טוב, אבל גם בעייתי.
5. התקנתי את הקודקים של SHARK007 ובינתיים לא נראה שהשפיעו, וכנראה אני לא יודע לקנפג איתם...
6. הרסיבר לא רואים כלל חיווי לDTS-HD , ולפעמים רואים LPCM .
ברשימת הפורמטים כפי שרואים בWINDOWS = הכל נראה תקין ...
עזרה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האם אתה מנגן את התכנים מכונן קשיח מקומי או דרך הרשת הביתית? אם דרך הרשת, האם היא אלחוטית?
ב-MPC HC אתה צריך להגדיר אותו שיעבוד עם FFDShow Audio ולהגדיר אותו בהתאם, כפי שמוסבר בנספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בוידאו אתה צריך לוודא שפענוח חומרה מופעל (יש גם לזה הסבר במדריך).
אפשרות אחרת, קלה הרבה יותר להגדרה ולשימוש - XBMC.
VLC, עד כמה שידוע לי, אינו תומך בפורמטי האודיו המתקדמים, אבל ייתכן שאני טועה.
KMP - לא ממש מכיר.
ב-MPC HC אתה צריך להגדיר אותו שיעבוד עם FFDShow Audio ולהגדיר אותו בהתאם, כפי שמוסבר בנספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בוידאו אתה צריך לוודא שפענוח חומרה מופעל (יש גם לזה הסבר במדריך).
אפשרות אחרת, קלה הרבה יותר להגדרה ולשימוש - XBMC.
VLC, עד כמה שידוע לי, אינו תומך בפורמטי האודיו המתקדמים, אבל ייתכן שאני טועה.
KMP - לא ממש מכיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
OK, התקדמות (הצידה...): עברתי לMPC-HC + התוספים LAV +madVR ע"פ המדריך המעולה הזה של הפורום "המתחרה":
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide
95% מהקבצים כעת מתנגנים חלק. יש פה ושם כאלו שעדיין לא... נטפל בKMP אח"כ...
עברנו לבעיה הבאה: ע"פ מדיה אינפו רב הקבצים עם DTS MA 7.1 . למרות זאת, ברסיבר אני רואה רק DTS או DTS ES או DD. (אף אחת מנוריות החיווי של הפורמטים החדשים לא פועלת. יתכן וזו בעיית כבל ה HDMI ? הוא די וותיק אצלי... אולי כיוון הרסיבר או שפשוט עצם החיבור של 5.1 רמקולים גורר את זה?
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide
95% מהקבצים כעת מתנגנים חלק. יש פה ושם כאלו שעדיין לא... נטפל בKMP אח"כ...
עברנו לבעיה הבאה: ע"פ מדיה אינפו רב הקבצים עם DTS MA 7.1 . למרות זאת, ברסיבר אני רואה רק DTS או DTS ES או DD. (אף אחת מנוריות החיווי של הפורמטים החדשים לא פועלת. יתכן וזו בעיית כבל ה HDMI ? הוא די וותיק אצלי... אולי כיוון הרסיבר או שפשוט עצם החיבור של 5.1 רמקולים גורר את זה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זאת לא בעיית HDMI.
רק בהגדרות אצלך.
חבל שאתה מתעלם ממה שכתבתי...
רק בהגדרות אצלך.
חבל שאתה מתעלם ממה שכתבתי...
למה מתעלם... כל זה היה אתמול בערב, לא כתבת אז כלום...
* שכחתי את התשובה לשאלה: הניגון בעייתי גם מקובץ על כונן מקומי , וגם ממחשב אחר ברשת (חוטית/100M) .
אני אנסה כמובן את השינוי בMPC. ולגבי XMBC - אם הMPC לא יעבוד...
* שכחתי את התשובה לשאלה: הניגון בעייתי גם מקובץ על כונן מקומי , וגם ממחשב אחר ברשת (חוטית/100M) .
אני אנסה כמובן את השינוי בMPC. ולגבי XMBC - אם הMPC לא יעבוד...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה שאתה צריך זה לגרום לכך שה-MPC HC יראה "Playing DXVA" ולא רק Playing, ושהאייקון הכחול של FFDShow Audio יופיע כשאתה מנגן את התכנים.
משם, הדרך קלה מאוד לכך שהכל יעבוד. מגדירים את ה-FFDShow Audio כפי שמוסבר במדריך ואתה אמור לראות ש-DTS-HD מופעל.
משם, הדרך קלה מאוד לכך שהכל יעבוד. מגדירים את ה-FFDShow Audio כפי שמוסבר במדריך ואתה אמור לראות ש-DTS-HD מופעל.
תודה. זו התוכנית להערב... מעניין מדוע התוצאה בשיטה של של המדריך ה"מתחרה" לא עובדת (עדין...).
עדכון:
גם עם FFDSHOW וגם עם LAV האודיו עובד בפורמטים החדשים.. עם נדייק - 99% מההקליפים...
שני קליפים לא. הם פשוט לא מפעילים בכלל את הFFDSHOW או את הLAV, ויש "שקט תעשייתי"... אולי אעלה אותם לכאן אח"כ...
דוגמא--->
https://docs.google.com/file/d/0B1fLVXA ... sp=sharing
גם עם FFDSHOW וגם עם LAV האודיו עובד בפורמטים החדשים.. עם נדייק - 99% מההקליפים...
שני קליפים לא. הם פשוט לא מפעילים בכלל את הFFDSHOW או את הLAV, ויש "שקט תעשייתי"... אולי אעלה אותם לכאן אח"כ...
דוגמא--->
https://docs.google.com/file/d/0B1fLVXA ... sp=sharing
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 11/07/2013 7:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יופי שהסתדר! 
יכול להיות שהקליפ עצמו פגום או לא מקודד טוב. אני אבדוק בבית בהזדמנות.
הבדיקה הנכונה של DTS-HD היא עם סרט קולנוע מבלו ריי מלא (קובץ ISO/M2TS) ולא עם טריילרים.
יכול להיות שהקליפ עצמו פגום או לא מקודד טוב. אני אבדוק בבית בהזדמנות.
הבדיקה הנכונה של DTS-HD היא עם סרט קולנוע מבלו ריי מלא (קובץ ISO/M2TS) ולא עם טריילרים.
שוב צרות...
לאחר כיבוי והדלקה של המחשב - כל רשימת הקודקים החדשים נעלמה בתכונות של הDEFAULT PLAYBACK DEVICE 
וכמובן שיש שקט, הם לא מתנגנים...
ביטלתי את התקן הקול בBIOS של הAUDIO ONBOARD (לוח 775 C2D של GB) הסרתי את הדרייברים שלו ( HD REALTEK) , הסרתי התקנתי מחדש את הCATALIST של - AMD - לא עוזר
הצעות?
EDIT:
OK, עדכון, הבנתי את הבעיה... הכיוונון שלי ברסיבר היה להעברת הAUDIO בHDMI לAMP+TV . המצב הזה, כשהמחשב עולה, והטלוויזיה + הרסיבר פועלים, הוא מדווח ב EDID את יכולות הLCD - שני ערוצים, וPCM...
ברגע ששיניתי לAMP , הדיווח היה של כל הפורמטים הנתמכים ע"י הסוני. קצת דפוק הייתי אומר...
יש המלצות בנדון?
אגב, הרמז בא מהתוכנה הזאת:
http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
וכמובן שיש שקט, הם לא מתנגנים...
ביטלתי את התקן הקול בBIOS של הAUDIO ONBOARD (לוח 775 C2D של GB) הסרתי את הדרייברים שלו ( HD REALTEK) , הסרתי התקנתי מחדש את הCATALIST של - AMD - לא עוזר
הצעות?
EDIT:
OK, עדכון, הבנתי את הבעיה... הכיוונון שלי ברסיבר היה להעברת הAUDIO בHDMI לAMP+TV . המצב הזה, כשהמחשב עולה, והטלוויזיה + הרסיבר פועלים, הוא מדווח ב EDID את יכולות הLCD - שני ערוצים, וPCM...
ברגע ששיניתי לAMP , הדיווח היה של כל הפורמטים הנתמכים ע"י הסוני. קצת דפוק הייתי אומר...
יש המלצות בנדון?
אגב, הרמז בא מהתוכנה הזאת:
http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה ככה גם ברסיברים של ימאהה. צריך לשים על AMP במקום TV+AMP.
ההמלצה היא פשוט להשאיר על AMP. הסאונד מהרמקולים המצ'וקמקים של הטלוויזיה זה לא משהו שאני אישית מתגעגע אליו במיוחד...
ההמלצה היא פשוט להשאיר על AMP. הסאונד מהרמקולים המצ'וקמקים של הטלוויזיה זה לא משהו שאני אישית מתגעגע אליו במיוחד...
ואיך הבנאדם צריך לנחש את זה?... ולמה זה לא כתוב במדריך "שלך" ?... (עם לינ ק לתוכנה הזאת כמובן...) 
המצב של PASSTHROUGH של האודיו לטלוויזיה עדיין רלוונטי כשהרסיבר כבוי/בSTANDBY... מעניין אם זה עובד במצב AMP...
נב: הדוגמה שלי מתנגנת אצלך?
המצב של PASSTHROUGH של האודיו לטלוויזיה עדיין רלוונטי כשהרסיבר כבוי/בSTANDBY... מעניין אם זה עובד במצב AMP...
נב: הדוגמה שלי מתנגנת אצלך?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

דווקא כן ציינתי את זה במדריך:
עוד לא ניסיתי את הדוגמית...ברסיבר עצמו מומלץ לכבות HDMI Passthrough ו/או אופצייה של TV+AMP (תלוי בדגם הרסיבר)....
עוד שאלונת:
יש בכרטיס הזה לדעתכם יציאה של אודיו גם מהשקע השני - הDVI? בניסוי חיבור שלי אליו - לא הצלחתי לראות שהדרייבר מזהה בו אודיו...
אגב, מה גורל הדוגמית?...
יש בכרטיס הזה לדעתכם יציאה של אודיו גם מהשקע השני - הDVI? בניסוי חיבור שלי אליו - לא הצלחתי לראות שהדרייבר מזהה בו אודיו...
אגב, מה גורל הדוגמית?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ניתן להוציא אודיו רק ביציאת ה-HDMI של כרטיס המסך ולא ב-DVI.
בדקתי את הדוגמית שהבאת, היא מתנגנת מצויין ב-XBMC ב-DTS-HD.
בדקתי את הדוגמית שהבאת, היא מתנגנת מצויין ב-XBMC ב-DTS-HD.
תודה, אבדוק שוב, לוודא.
אגב, מצאתי פתרון חביב לבעיה של קינפוג לא נכון של המחשב בגלל נתוני EIDE לא נכונים (או חסרים) בעת הפעלה לא מתוזמנת נכון יחסית למצב שאר המכשירים (רסיבר/טלוויזיה).
יש דרך לקבע את המאפיינים של הדרייבר של המסך באופן שיתאימו לרסיבר ולא לטלוויזיה, ושישארו סטטית, ללא כל שינוי.
השיטה בתמצית:
1. קריאה של הנתונים האמיתיים (אודיו ווידאו) במצב התקין ע"י תוכנה בשם MONINFO
2. ייצוא לקובץ INF (זו אחת האפשרויות בתוכנה)
3. "UPDATE" לדרייבר של המסך וביצוע כאילו-עדכון דרייבר מאותו קובץ INF
4. מרגע זה, המחשב תואם לתצורה האמיתית של הרסיבר (שבפועל אכן גם מחובר אליו) כנראה ללא כל צורך בעדכון דינמי uPnP .
עד עכשיו נראה שזה אמנם עובד...
אגב, מצאתי פתרון חביב לבעיה של קינפוג לא נכון של המחשב בגלל נתוני EIDE לא נכונים (או חסרים) בעת הפעלה לא מתוזמנת נכון יחסית למצב שאר המכשירים (רסיבר/טלוויזיה).
יש דרך לקבע את המאפיינים של הדרייבר של המסך באופן שיתאימו לרסיבר ולא לטלוויזיה, ושישארו סטטית, ללא כל שינוי.
השיטה בתמצית:
1. קריאה של הנתונים האמיתיים (אודיו ווידאו) במצב התקין ע"י תוכנה בשם MONINFO
2. ייצוא לקובץ INF (זו אחת האפשרויות בתוכנה)
3. "UPDATE" לדרייבר של המסך וביצוע כאילו-עדכון דרייבר מאותו קובץ INF
4. מרגע זה, המחשב תואם לתצורה האמיתית של הרסיבר (שבפועל אכן גם מחובר אליו) כנראה ללא כל צורך בעדכון דינמי uPnP .
עד עכשיו נראה שזה אמנם עובד...
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 21/07/2013 17:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה רבה, נראה בהחלט טיפ נחמד.