עזרה בבחירת קולנוע ביתי...
שלום לכולם, קניתי בית חדש והגעתי לחלק של הסלון באבזור הבית...
אחריי שקראתי מאמרים רבים הלכתי לאיבוד...
האם כדאי רמקולים שקועים או תלויים? רסיבר כזה או אחר? איזה חברה כדאי? מה היא התמורה הכי טובה לכספי?
מרוב בילבול נתקעתי, לכן אני זקוק לעזרתכם...
הפרמטרים הם:
הנאה מצפיית סרט קולנוע ושמיעת מוזיקה.
התקנה נקייה ואסטתית.
מחיר סביר עד 3000 ₪
1. איזה רמקולים כדאי לי לקנות? שקועים או חיצוניים?
2. באיזה גובה כדאי לי למקם את הרמקולים? האם אי תלייה בגובה האוזן תהיה קריטית?
3. איזה חברה? (רסיבר \ רמקולים)
בכדיי להקל על הניסיון לדמיין, אני מצרף לכם תמונה של הסלון ותרשים ראשוני שלי
הקווים השחורים הם חציבות להסתרת החיווט...
תודה מראש לעוזרים...
אחריי שקראתי מאמרים רבים הלכתי לאיבוד...
האם כדאי רמקולים שקועים או תלויים? רסיבר כזה או אחר? איזה חברה כדאי? מה היא התמורה הכי טובה לכספי?
מרוב בילבול נתקעתי, לכן אני זקוק לעזרתכם...
הפרמטרים הם:
הנאה מצפיית סרט קולנוע ושמיעת מוזיקה.
התקנה נקייה ואסטתית.
מחיר סביר עד 3000 ₪
1. איזה רמקולים כדאי לי לקנות? שקועים או חיצוניים?
2. באיזה גובה כדאי לי למקם את הרמקולים? האם אי תלייה בגובה האוזן תהיה קריטית?
3. איזה חברה? (רסיבר \ רמקולים)
בכדיי להקל על הניסיון לדמיין, אני מצרף לכם תמונה של הסלון ותרשים ראשוני שלי
הקווים השחורים הם חציבות להסתרת החיווט...
תודה מראש לעוזרים...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש.
תקציב מוגבל לסט רמקולים+רסיבר.
ממליץ לך לנסות ולרכוש את הסוני או הפיוניר מהדיוטי ב 200$ .
ביתרת הכסף רכוש סט רמקולים סטאליטיים.
שלישיה קידמית מומלץ להתקין בגובה האוזניים במצב ישיבה.(סנטר ,צמוד לקו העליון/תחתון של המסך.)
סראונד ניתן (לא הכי אידיאלי) להתקין גבוה יותר מהקידמיים.
שלישיה קידמית מומלץ להתקין בגובה האוזניים במצב ישיבה.(סנטר ,צמוד לקו העליון/תחתון של המסך.)
סראונד ניתן (לא הכי אידיאלי) להתקין גבוה יותר מהקידמיים.
תודה על העזרה
אני מבין שלא מדובר במחיר גבוהה לרסיבר עם רמקולים...istarmini כתב:תתחדש.
סראונד ניתן (לא הכי אידיאלי) להתקין גבוה יותר מהקידמיים....
השאלה היא אם אתה עכשיו הייתה קונה עד 3000 ₪ במה הייתה בוחר???
לפי הסלון איפה הייתה ממקם? שקוע או רגיל? חברה מומלצת?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

Re: תודה על העזרה
מבחינת רסיבר הייתי הולך על אחד מהאלו שמוכרים בדיוטי ב 200$. למערכת ,ברמה שאתה מדבר ,אין צורך ביותר מזה ואתה חוסך פה די הרבה כסף לטובת הרמקולים.motid84 כתב:אני מבין שלא מדובר במחיר גבוהה לרסיבר עם רמקולים...istarmini כתב:תתחדש.
סראונד ניתן (לא הכי אידיאלי) להתקין גבוה יותר מהקידמיים....
השאלה היא אם אתה עכשיו הייתה קונה עד 3000 ₪ במה הייתה בוחר???
לפי הסלון איפה הייתה ממקם? שקוע או רגיל? חברה מומלצת?...
במידה ואין לך דרישות הנהלה לרמקולים שקועים לא הייתי הולך עליהם. בכ 2500 ש"ח ניתן לרכוש מספר סטים
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... 7772=67923
המחירים שאתה רואה ניתנים למיקוח . נסה לגשת ולהאזין ולבחור את אלו שנשמעים לך הכי טוב.אין לי נסיון איתם.
לגבי המיקום עניתי לך. זוג קידמי כמה שיותר בגובה האוזן במצב ישיבה. את הסנטר צמוד לקו המסך העליון/תחתון(עדיף תחתון לדעתי).
סראונד ניתן למקם בגובה למרות ששוב עדיף כ 50 ס"מ מעל הראש במצב ישיבה.
לגבי הסאב קשה לדעת. נסה או באחת הפינות מקדימה או מצידי הספה מאחור. עבור הסאב אתה צריך נקודת חשמל וכבל RCA ,שהולך ממנו ועד לרסיבר.
בהצלחה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9032
- נתן תודות: 1581 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
לפי התמונה אתה הולך לתלות את הטלוויזיה מהתקרה היכן שהחלון ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- michal20600
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
תתחדש 
בהתייחס להתלבטות שלך האם לקנות רמקולים שקועים או לא -
לא יצא לי לשמוע באופן אישי סט שקוע. הדיעה הרווחת המובעת
פה בפורום הנה שהשקועים עשויים להשמע פחות טוב מלא שקועים. יחד עם זאת, אני משערת שההבדלים באיכויות הסאונד מתבררים ביחס לציוד יקר ולא לגבי מערכת סטליטית זולה יחסית (בכותבי זולה, אין בכוונתי חס וחלילה לזלזל או להתנשא, אלא להתייחס למציאות העלויות בתחביב הזה).
לכן, אני סבורה שהשיקול העיצובי במקרה שלך יכול בהחלט להיות המרכזי בבחירה מה לקנות.
שיהיה בהצלחה
בהתייחס להתלבטות שלך האם לקנות רמקולים שקועים או לא -
לא יצא לי לשמוע באופן אישי סט שקוע. הדיעה הרווחת המובעת
לכן, אני סבורה שהשיקול העיצובי במקרה שלך יכול בהחלט להיות המרכזי בבחירה מה לקנות.
שיהיה בהצלחה
istarmini - תודה רבה על ההכוונה המקצועית, סוף סוף אני מתחיל לתפוס כיוון...
avihuli - אתה צודק, במקור יש כבר הכנות על הקיר אבל שיניתי את כיוון הספה... הטלויזייה מתוכננת להיות בצמוד לחלון ע"י עמוד מהתקרה.
michal20600 - אני יודע שמדובר על מעט קצת בנושא, עדיין אני רוצה להפיק מהסכום הזה את מירב התועלת שאפשר... לפי התגובות אני מתחיל להבין שאין הבדל באיכויות ובפרמטרים במחיר שכזה...
תודה רבה על העזרה...
avihuli - אתה צודק, במקור יש כבר הכנות על הקיר אבל שיניתי את כיוון הספה... הטלויזייה מתוכננת להיות בצמוד לחלון ע"י עמוד מהתקרה.
michal20600 - אני יודע שמדובר על מעט קצת בנושא, עדיין אני רוצה להפיק מהסכום הזה את מירב התועלת שאפשר... לפי התגובות אני מתחיל להבין שאין הבדל באיכויות ובפרמטרים במחיר שכזה...
תודה רבה על העזרה...
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9032
- נתן תודות: 1581 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
נראה לי קצת בעייתי (מעבר לפן הויזואלי / אסתטי שעל זה טעם וריח...), אם התריס יהיה פתוח יהיה לך המון אור מקדימה מה שיגרום סינוור, אלא אם אתה צופה רק בלילה.
מציע לך להפוך את כיוון הספה לצד של החלון ואז את הטלוויזיה לשים על הקיר של הספה במיקום הנוכחי שלה.
ככה אתה גם מרוויח את האפשרות למקם רמקולים רגילים ולא שקועים (סטליטים, מדפיים, רצפתיים - מה שתבחר).
מציע לך להפוך את כיוון הספה לצד של החלון ואז את הטלוויזיה לשים על הקיר של הספה במיקום הנוכחי שלה.
ככה אתה גם מרוויח את האפשרות למקם רמקולים רגילים ולא שקועים (סטליטים, מדפיים, רצפתיים - מה שתבחר).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
מבחינת המיקום אין בעייה של תאורת חוץ שמפריעה לי לצפות בטלויזייה...avihuli כתב:נראה לי קצת בעייתי (מעבר לפן הויזואלי / אסתטי שעל זה טעם וריח...), אם התריס יהיה פתוח יהיה לך המון אור מקדימה מה שיגרום סינוור, אלא אם אתה צופה רק בלילה.
ככה אתה גם מרוויח את האפשרות למקם רמקולים רגילים ולא שקועים (סטליטים, מדפיים, רצפתיים - מה שתבחר)....
לגביי המיקום, התכנון הראשוני (על הנייר) היה אחרת אתה יכול לראות את ההכנות על הקיר (וגם הכסף שהלך לאיבוד) אבל למעשה המיקום הכי אידיאלי הוא כפי שמופיע בתמונה...
מה יותר כדאי? יש לי שני דודים שטסים השבוע והם יכולים להביא לי מ- א.ל.מ דיוטי פרי...
הכל עולה 200 דולר...
רסיבר של pioneer vsx322 או pure acoustics pu66???
רמקולים של jbl scs 140 או pure acoustics overdo???
דרך אגב הרסיבר של סוני נגמר מהמלאי ולא יהיה יותר...
יש גם סט 6 רמקולים של pioneer אבל אני לא יודע איזה דגם (מתחיל ב- w1)
הכל עולה 200 דולר...
יש גם סט 6 רמקולים של pioneer אבל אני לא יודע איזה דגם (מתחיל ב- w1)
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מומלץ לא לקנות PURE ACOUSTICS.
הסט של פיוניר הוא אולי ה-S-HS100 כי למיטב זכרוני מכרו אותו בעבר בדיוטי פרי. אם זה הדגם, אז הייתי הולך עדיין על ה-JBL.
מצד שלישי, אם התקציב הוא 3,000 ש"ח, ואתה מביא רסיבר ב-$200, אז אולי כדאי לקפות לחנות מתמחה ולשמוע רמקולים קצת יותר טובים ממה שיש בדיוטי... ב-2,000-2,500 ש"ח אפשר להשיג סטים לא רעים בכלל כמו הקאנטון 90, מורל פרימו, ג'אמו 102, פולק אודיו 6750 או 705, טאנוי EFX, והרמן קארדון 11 (או אולי אפילו 16).
הסט של פיוניר הוא אולי ה-S-HS100 כי למיטב זכרוני מכרו אותו בעבר בדיוטי פרי. אם זה הדגם, אז הייתי הולך עדיין על ה-JBL.
מצד שלישי, אם התקציב הוא 3,000 ש"ח, ואתה מביא רסיבר ב-$200, אז אולי כדאי לקפות לחנות מתמחה ולשמוע רמקולים קצת יותר טובים ממה שיש בדיוטי... ב-2,000-2,500 ש"ח אפשר להשיג סטים לא רעים בכלל כמו הקאנטון 90, מורל פרימו, ג'אמו 102, פולק אודיו 6750 או 705, טאנוי EFX, והרמן קארדון 11 (או אולי אפילו 16).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

פיור אקוסטיק מיועד ללג בעומר.motid84 כתב:מה יותר כדאי? יש לי שני דודים שטסים השבוע והם יכולים להביא לי מ- א.ל.מ דיוטי פרי...
הכל עולה 200 דולר...
יש גם סט 6 רמקולים של pioneer אבל אני לא יודע איזה דגם (מתחיל ב- w1)...
מה לגבי רסיבר של פיוניר 322 ?
הבנתי, גם ברסיברים לא מומלץ PURE ACOUSTICS???epony כתב:מומלץ לא לקנות PURE ACOUSTICS.
מצד שלישי, אם התקציב הוא 3,000 ש"ח, ואתה מביא רסיבר ב-$200, אז אולי כדאי לקפות לחנות מתמחה ולשמוע רמקולים קצת יותר טובים ממה שיש בדיוטי... ב-2,000-2,500 ש"ח אפשר להשיג סטים לא רעים בכלל כמו הקאנטון 90, מורל פרימו, ג'אמו 102, פולק אודיו 6750 או 705, טאנוי EFX, והרמן קארדון 11 (או אולי אפילו 16)....
ז"א כדאי לי לקנות את הרסיבר של פיוניר בדיוטי ורמקולים מהדגמים שרשמת???
תודה על העזרה...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כן, אבל אני מציע שלא תקנה בלי להקשיב... 
לאחר התייעצות עם חבר שלי שמומחה בתחום (מי שמכיר מכונה ברשת subx) הבנתי שלא כדאי להתפשר על הרמקולים ולקנות את הדגמים המוצעים בדיוטי (pure acoustics overdo, jbl scs 140, pioneer s11) אלה בתקציב שלי לקנות רמקולים יד 2 או מחודשים...
מיד הוא הציג לי הצעה לרמקולים של חברת kef דגם kht-2005.3 מתצוגה\מחודש במחיר של 1200 ₪ עבור 5 רמקולים לא כולל הסאב.
מה אתם אומרים על הרמקולים האלה???
האם המחיר שווה את העסקה???
מיד הוא הציג לי הצעה לרמקולים של חברת kef דגם kht-2005.3 מתצוגה\מחודש במחיר של 1200 ₪ עבור 5 רמקולים לא כולל הסאב.
מה אתם אומרים על הרמקולים האלה???
האם המחיר שווה את העסקה???