לא רואה את ה NAS
שלום
יש לי NAS בבית מחובר ברשת קווית. עד היום הכל היה בסדר. אחה"צ שדרגתי את האינטרנט מ 30 ל- 100 מ"ב ומאז לא מצליח לראות אותו.
כמובן שגם כיביתי והדלקתי ללא הועיל.
אני יודע שזה נשמע מוזר ולא קשור, אבל יש למישהו מושג?
תודה מראש.
יש לי NAS בבית מחובר ברשת קווית. עד היום הכל היה בסדר. אחה"צ שדרגתי את האינטרנט מ 30 ל- 100 מ"ב ומאז לא מצליח לראות אותו.
כמובן שגם כיביתי והדלקתי ללא הועיל.
אני יודע שזה נשמע מוזר ולא קשור, אבל יש למישהו מושג?
תודה מראש.
נראה לי שכאשר הם איפסו את המודם WAN שלהם הוא "תפס" את הכתובת של Default Gateway: 192.168.1.1 שהיתה בשימוש של הראוטר.
כעת הראוטר עבר ל- 192.168.0.1 ואילו ה NAS שכנראה כן היתה לו כתובת סטטית בתחום ה- 192.168.1.1 נותר כעת מחוץ לטווח.
אם לא דיברתי שטויות עד כה... השאלה מה האפשרויות העומדות בפני?
כעת הראוטר עבר ל- 192.168.0.1 ואילו ה NAS שכנראה כן היתה לו כתובת סטטית בתחום ה- 192.168.1.1 נותר כעת מחוץ לטווח.
אם לא דיברתי שטויות עד כה... השאלה מה האפשרויות העומדות בפני?
הבעיה נפתרה.
לא יכולתי לתת לראוטר כתובת משנית 192.168.1 כי זו הכתובת שהמודם משתמש בה.
מסתבר שההסבר שלי היה די נכון ובצירוף לסברה של mp3lll שיש לו כתובת סטטית.
חפרתי באינטרנט ומצאתי שלחברת D-LINK שהיא החברה של ה NAS יש כלי שנקרא "EASY SEARCH" בעזרתו ניתן לאתר את ה NAS גם אם הוא נמצא מחוץ לטווח הכתובות של הראוטר ואפילו להחזיר אותו לקבל dynamic ip. וכל זאת מבלי לבצע שום reset ובכך לאבד קונפיגורציה קודמת.
זה מה שעשיתי ובסיום כמובן שהגדרתי לו סטטי בתחום החדש.
לא יכולתי לתת לראוטר כתובת משנית 192.168.1 כי זו הכתובת שהמודם משתמש בה.
מסתבר שההסבר שלי היה די נכון ובצירוף לסברה של mp3lll שיש לו כתובת סטטית.
חפרתי באינטרנט ומצאתי שלחברת D-LINK שהיא החברה של ה NAS יש כלי שנקרא "EASY SEARCH" בעזרתו ניתן לאתר את ה NAS גם אם הוא נמצא מחוץ לטווח הכתובות של הראוטר ואפילו להחזיר אותו לקבל dynamic ip. וכל זאת מבלי לבצע שום reset ובכך לאבד קונפיגורציה קודמת.
זה מה שעשיתי ובסיום כמובן שהגדרתי לו סטטי בתחום החדש.