הגדרת נתב DSL699U5 כמודם בלבד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
UriM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

שידרגתי את מהירות התשתית בבזק ל-20/3 וכתוצאה מכך נדרשתי להחלפת המודם הקיים (D-link 2500) לנתב/מודם VDSL. המודם הגיע והפעלתי אותו אבל אני לא מצליח להפעיל אותו בתצורת מודם בלבד. הנתב, כפי שרשמתי בכותרת הוא מדגם DSL699U5 (לא יודע מה החברה, לא כתוב עליו).

התשתית בבית היא קווית בעיקרה, שעד כה מחוברת באופן הבא:
ראוטר Cisco/Linksys E4200_V1 מחובר למודם בשקע Internet והוא מחלק את כתובות ה-IP לרוב הצרכנים ב-DHCP (מחשבים, NAS, מדפסת ועוד). אחד משקעי ה-LAN של הנתב מחובר למתג של Cisco SLM2008. ה-Cisco הוא מתג 8 פורטים מנוהל, שאליו מחוברים כל החדרים בבית. באחד החדרים יש עוד מתג פשוט שאליו מחוברים 3 צרכנים באותו החדר.
עד היום הכל היה מנוהל באופן פשוט מה-E4200. מרחב הכתובות היה 192.168.1 כשה-NAS והמתג המנוהל החזיקו כתובת IP קבועה מחוץ למרחב החלוקה של ה-DHCP.
כשחיברתי את הנתב החדש מבזק גיליתי שהוא עם הכתובת 10.0.0.138 ואצלו מופעל ה-DHCP. כל נסיון לשנות את המצב ולתת שליטה על ה-DHCP לנתב שלי עלו בתוהו.

מישהו מכיר את הנתב הנ"ל של בזק? מישהו יודע איך להפוך אותו למודם בלבד?

shoisha
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

תתקשר לבזק 166.
או שתנסה פה:
http://www.bezeq.co.il/support/Publishi ... %D7%9D.pdf
עדיף שתנסה פה..
את המודם הזה בזק התחילו לספק אותו רק לפני כחודש, כך שמעטים האנשים שהם בעלי המודם הזה. הוא מגיע באופן דיפולטיבי כמחייג אוטומטי, בניגוד למודמים בעבר, שהחיוג היה נעשה דרך המחשב עצמו, או נתב אשר היה מחובר אליו.
ברגע שאתה הופך אותו לברידג', ולפני שאתה משנה את ההגדרות בE4200 כך שהוא יחייג בדיוק כמו שהיה עם ה2500u. תגדיר חייגן במחשב כדי לבדוק שהחיבור באמת עובד ל1@1. אם זה עובד אז תחבר את הנתב ותפעיל את אופציית החיוג אצלו. PPPOE (שוב לא מכיר באופן אישי את הE4200)
יש לך עוד מידע עליו פה -> http://www.bezeq.co.il/support/Pages/VD ... 9U5.aspx#2.
בהצלחה.
אם אתה מסתבך, אתה מוזמן להשאיר פה הודעה, ואני אנסה לעזור

UriM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

shoisha תודה על העזרה.
הוא אכן מחיייג אוטומטית ומצריך הגדרת user ן-passward לספק האינטרנט דרך דפדפן (ממשק באתר של בזק - prov.bezeq.co.il).
אין בעיה לחבר אותו למחשב בודד ולהפעיל אותתו ככה. העניין הוא שמכיוון שה-E4200 כבר מוגדר וכל שאר הרשת שלי כבר מוגדרת (מי ב-DHCP ומי עם כתובת קבועה) הייתי שמח להמשיך ככה.
בפעם היחידה שהצלחתי לחבר אותו לרשת ככה שהכל עבד (זאת אומרת שניתן היה לגלוש מכל המחשבים בבית) איבדתי גישה לממשק ה-E4200 ול-NAS. יכול להיות שאני יכול להעביר את כל הצרכנים ברשת שלי למרחב 10.0.0 ולהשאיר לנתב של בזק לנהל את כתובות ה-IP אבל ל-E4200 יש יכולת הגדרה ושליטה טובים יותר.

ירח_אפל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

כשמודם/נתב מוגדר בתור מודם בלבד.

אז הוא משמש כמודם בלבד. ואין שום אפשרות לגשת לשירותים אחרים שלו. כולל חיבורי USB וממשק.
את זה אתה לא יכול לשנות. תצטרך לבחור או להשתמש בו בתור נתב, או לוותר על השירותים האלה.

UriM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ירח_אפל כתב:כשמודם/נתב מוגדר בתור מודם בלבד.

אז הוא משמש כמודם בלבד. ואין שום אפשרות לגשת לשירותים אחרים שלו. כולל חיבורי USB וממשק.
את זה אתה לא יכול לשנות. תצטרך לבחור או להשתמש בו בתור נתב, או לוותר על השירותים האלה.
...
אני לא רוצה שהמודם/נתב של בזק יהיה נתב. רק מודם.
אין לא שום חיבורי USB והוא גם לא כולל wi-fi. הוא פשוט מגיע מבזק מוגדר בתצורת נתב ואת זה אני רוצה שנות.

shoisha
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

UriM כתב:
ירח_אפל כתב:כשמודם/נתב מוגדר בתור מודם בלבד.

...
אני לא רוצה שהמודם/נתב של בזק יהיה נתב. רק מודם.
אין לא שום חיבורי USB והוא גם לא כולל wi-fi. הוא פשוט מגיע מבזק מוגדר בתצורת נתב ואת זה אני רוצה שנות.
...
אתה קראת את הקישור שהבאתי לך?
תשים לב, יש לך מדריך איך להגדיר שלב אחרי שלב את הנתב למודם, אבל כנראה שאתה בוחר להתעלם מזה.
דר"א התמונה האחרונה במדריך היא ממשק נציג (מה שהנציג רואה כאשר הוא משתלט מרחוק), ממה שקראתי במקומות אחרים, לא מומלץ להשתמש בקובץ הקונפיגורציה שבמדריך.
במידה ולא עובד -> תאפס את ההגדרות של הנתב.

אני נותן לך שוב את הקישור למקרה שתפספס. http://www.bezeq.co.il/support/Publishi ... %D7%9D.pdf

UriM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

סליחה shoisha באמת לא בדקתי את הקישור בתגובה הראשונה שלך.
חיפשתי באתר של בזק הוראות ורק הצלחתי להגיע לאותן הוראות התחברות בסיסיות שמגיעות עם המכשיר עצמו. הנחתי, באופן מוטעה, שהקישור שרשמת הוא לאותן הוראות שאני כבר מכיר.

בכל מקרה המון תודה. ההוראות הן בדיוק מה שהייתי צריך. המכשיר עובד עכשיו כמודם בתצורת bridge, בדיוק כמו ה-2500U שהיה לי עד עכשיו.

שוב תודה על העזרה.

tal_aloni
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

תודה, שם המשתמש והסיסמא הם: Admin / Admin
(אות ראשונה גדולה)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”