בעיה קטלנית בכמעט כל בית קולנוע שביליתי בו בארץ
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אחד התנאים הבסיסיים לבית קולנוע הוא היכולת שלו לכבות אורות. אם החלל אינו חשוך זה קטלני, כמובן.
בכל בית קולנוע שביקרתי בו בישראל יש תופעה קבועה שמשגעת אותי והורסת ממש את חווית הסרט. המסך אינו חשוך!!
יש נורות שונות ומשונות שמקרינות אור על המסך!! זה לפעמים שלט יציאה ירוק (שנמצא רק בצד אחד ומאיר אור ירוק על המסך) או אור ״אין עישון״ אדום.
אבל היום הרג אותי האור המרגיז מכולם. נורות לד קטנטנות שמוצבות בבסיס כל מדרגה בעליה לעומק הקולנוע. כל החלק הימני של המסך קיבל הקרנה פרטית משלו בגוון כחול.
אלוהים יעזור לכם, גלובוס גרופ!! מה בסך הכל יש לעשות בקולנוע כזה - לשמור את התמונה בפוקוס ולהחשיך את החלל...
בכל בית קולנוע שביקרתי בו בישראל יש תופעה קבועה שמשגעת אותי והורסת ממש את חווית הסרט. המסך אינו חשוך!!
יש נורות שונות ומשונות שמקרינות אור על המסך!! זה לפעמים שלט יציאה ירוק (שנמצא רק בצד אחד ומאיר אור ירוק על המסך) או אור ״אין עישון״ אדום.
אבל היום הרג אותי האור המרגיז מכולם. נורות לד קטנטנות שמוצבות בבסיס כל מדרגה בעליה לעומק הקולנוע. כל החלק הימני של המסך קיבל הקרנה פרטית משלו בגוון כחול.
אלוהים יעזור לכם, גלובוס גרופ!! מה בסך הכל יש לעשות בקולנוע כזה - לשמור את התמונה בפוקוס ולהחשיך את החלל...
נראה לי זה בגלל בטיחות, שאנשים לא יפלו ויתבעו את בית הקולנוע.
יצא לי כבר לשמוע זעקות שבר של בחורה שבדיוק הייתה באמצע כניסה לאולם בתחילת הסרט, ובדיוק שהיא ירדה מדרגה האור נכבה,
היא נפלה וצרחה במשך כמה דקות כאילו מישהו רוצח אותה
יצא לי כבר לשמוע זעקות שבר של בחורה שבדיוק הייתה באמצע כניסה לאולם בתחילת הסרט, ובדיוק שהיא ירדה מדרגה האור נכבה,
היא נפלה וצרחה במשך כמה דקות כאילו מישהו רוצח אותה
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אנשים שמאחרים לקולנוע מרגיזים בצורה בלתי רגילה. זה פשוט מזלזל ומטופש... מגיע להם שלא יכניסו אותם בכלל...HT-Assaf כתב:נראה לי זה בגלל בטיחות, שאנשים לא יפלו ויתבעו את בית הקולנוע.
היא נפלה וצרחה במשך כמה דקות כאילו מישהו רוצח אותה...
בנוגע לנושא השרשור:
האור בשולי המדרגות בהחלט איום ונורא, התופעה קיימת גם בחלק מהאולמות ביס-פלאנט ראשל"צ.
סבלתי פעם מאוד מישיבה בכיסא ליד המעבר באולם ה- 4DX. זה ממש סינוור אותי לאורך הסרט.
אפשר בהחלט להנמיך לפחות את עצמת האור...
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התירוץ כנראה נכון, אבל המימוש גרוע.HT-Assaf כתב:נראה לי זה בגלל בטיחות, שאנשים לא יפלו ויתבעו את בית הקולנוע.
אפשר להקרין את הלדים כלפי מטה, למדרגה שמתחת ולא קדימה.
נכון, אבל בסרט האחרון שהייתי הוא התחיל לא פחות מחצי שעה על השעון אחרי שהיה אמור. מכיוון שהזוי בעיניי לשלם כל כך הרבה כסף בשביל לראות פרסומות, להבא לא אכנס לסרט לפני שעברו לפחות 20 דקות מהשעה הרשומה.Galna כתב:אנשים שמאחרים לקולנוע מרגיזים בצורה בלתי רגילה. זה פשוט מזלזל ומטופש... מגיע להם שלא יכניסו אותם בכלל...HT-Assaf כתב:נראה לי זה בגלל בטיחות, שאנשים לא יפלו ויתבעו את בית הקולנוע.
בנוגע לנושא השרשור:
האור בשולי המדרגות בהחלט איום ונורא, התופעה קיימת גם בחלק מהאולמות ביס-פלאנט ראשל"צ.
סבלתי פעם מאוד מישיבה בכיסא ליד המעבר באולם ה- 4DX. זה ממש סינוור אותי לאורך הסרט.
אפשר בהחלט להנמיך לפחות את עצמת האור......
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם היא צרחה כאילו רוצחים אותה במשך כמה דקות, כנראה שמי רצח אותה עשה עבודה ממש גרועה.HT-Assaf כתב:היא נפלה וצרחה במשך כמה דקות כאילו מישהו רוצח אותה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
קרמריקה, אם אני לא טועה, יש בתי קולנוע הרושמים על הכרטיס מתי הפרסומות נגמרות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שלא תגיד שלא אמרו לךנכון, אבל בסרט האחרון שהייתי הוא התחיל לא פחות מחצי שעה על השעון אחרי שהיה אמור. מכיוון שהזוי בעיניי לשלם כל כך הרבה כסף בשביל לראות פרסומות, להבא לא אכנס לסרט לפני שעברו לפחות 20 דקות מהשעה הרשומה....
מהתקנון של סינמה סיטי
אבל למען האמת, בחיים לא יצא לי להיות בסרט שלפניו לא הוקרנו פירסומות...לתשומת לב לקוחותינו: הסרט עצמו אינו בהכרח מתחיל בשעה הנקובה. יתכן ולפני תחילת הקרנת הסרט יוקרנו פרסומות וקדימונים באורך של עד 25 דקות. למרות האמור, אין התחייבות להקרנת פרסומות וקדימונים באולם ואחריות הלקוח להגיע בזמן לסרט בשעת ההקרנה הייעודה....
מה גם שאני בד"כ נהנה מהחלק של הטריילרים
גרוע כמו בסרטים, יש רוצח פסיכופט שלוקח לו חצי שעה לרצוח מישהי על מנת לחתוך לה את ה...(בחר את המזכרת), בינתיים היא צועקת, על מנת שיבוא הגיבור ויתן לו מכה בראש עם אגרטל. כמובן שאז הגיבור מבזבז זמן לשחרר את הבחורה/לנשק אותה/להגיד שהוא אוהב אותה, ובינתיים הרוצח קם ודוקר אותו בסכין.Malcontent כתב:אם היא צרחה כאילו רוצחים אותה במשך כמה דקות, כנראה שמי רצח אותה עשה עבודה ממש גרועה.HT-Assaf כתב:היא נפלה וצרחה במשך כמה דקות כאילו מישהו רוצח אותה......
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
למה אנשים עם מקרן ביתי / מסך מעל 50 אינץ עדיין הולכים לקולנוע? אני באמת שואל - לא בציניות!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יציאה מהביתoris74 כתב:למה אנשים עם מקרן ביתי / מסך מעל 50 אינץ עדיין הולכים לקולנוע? אני באמת שואל - לא בציניות!...
מסך ענק
סרטים עכשווים ולא סרטים בדילי של כחודשיים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
נכון אבל יש יתרונות גם לבית:
איכות וידאו ואודיו גבוהה יותר
ישיבה נוחה יותר
הפסקות מתי שרוצים
חושך מוחלט
אין ערסים (לרובנו...)
ישיבה נוחה יותר
הפסקות מתי שרוצים
חושך מוחלט
אין ערסים (לרובנו...)
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לדעתי זה מיתוס שכולם משתמשים בו למרות שהוא נכון רק עבור מעטים.oris74 כתב:נכון אבל יש יתרונות גם לבית:
ישיבה נוחה יותר
הפסקות מתי שרוצים
חושך מוחלט
אין ערסים (לרובנו...)...
אם נעזוב לרגע את איכות הציוד עצמו,
יש השפעה עצומה לגודל המסך, מסך 50" לא דומה למסך ברוחב 6 מטרים.
יש השפעה עצומה לתפעול וכוון הציוד. חלק גדול מרוכשי ציוד ביתי, לא טורחים\יודעים למקם אותו לכייל אותו לתפעל אותו בצורה טובה.
נכון - אבל גם בחלק גדול מאולמות הקולנוע לא טורחים/יודעים לכוון ולכייל נכון את הסאונד והוידאו....זה הדבר שהכי מתסכל אותי.opv כתב:לדעתי זה מיתוס שכולם משתמשים בו למרות שהוא נכון רק עבור מעטים.oris74 כתב:נכון אבל יש יתרונות גם לבית:
ישיבה נוחה יותר
הפסקות מתי שרוצים
חושך מוחלט
אין ערסים (לרובנו...)...
יש השפעה עצומה לתפעול וכוון הציוד. חלק גדול מרוכשי ציוד ביתי, לא טורחים\יודעים למקם אותו לכייל אותו לתפעל אותו בצורה טובה....
-
oferlaor
- מנהל

למישהו יש ספק כאן שנושא ההארה על המסך הוא משהו פתיר לחלוטין? אני ממש לא מצליח להבין את בתי הקולנוע - הם לא רואים את זה? לא אכפת להם?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
חשבתי שרק אני מתעצבן מהאורות שמשאירים במהלך ההקרנה...
חייב לציין שבאולמות עם מקרנים רציניים התופעה פחות מעצבנת.
לדוגמא ביס פלאנט באולם ה lg imax המקרן חד ובעל עוצמת הארה וקונטראסט מדהים.
היה חוויה לראות שם מהיר ועצבני 6.
גם הסאונד בייחוד בשורה האחרונה עם רמקולי הסראונד הענקיים היה מצויין
חייב לציין שבאולמות עם מקרנים רציניים התופעה פחות מעצבנת.
לדוגמא ביס פלאנט באולם ה lg imax המקרן חד ובעל עוצמת הארה וקונטראסט מדהים.
היה חוויה לראות שם מהיר ועצבני 6.
גם הסאונד בייחוד בשורה האחרונה עם רמקולי הסראונד הענקיים היה מצויין
-
oferlaor
- מנהל

בסרט האחרון שראיתי (שבגללו פתחתי את השרשור) כמות האור שיצאה מהמדרגות היתה כמו זרקור...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
פעם כשהסרט התחיל לא כיבו את האורות.oferlaor כתב:למישהו יש ספק כאן שנושא ההארה על המסך הוא משהו פתיר לחלוטין? אני ממש לא מצליח להבין את בתי הקולנוע - הם לא רואים את זה? לא אכפת להם?...
בסוף נתתי שאגה "א ו ר ו ת" כולם הסתכלו עלי כאילו אני זה הפסיכי (כולל אשתי...).
אבל אחרי הצעקה כיבו את האורות.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
גם נכון.בועזון כתב:נכון - אבל גם בחלק גדול מאולמות הקולנוע לא טורחים/יודעים לכוון ולכייל נכון את הסאונד והוידאו....זה הדבר שהכי מתסכל אותי.opv כתב:לדעתי זה מיתוס שכולם משתמשים בו למרות שהוא נכון רק עבור מעטים.oris74 כתב:נכון אבל יש יתרונות גם לבית:
ישיבה נוחה יותר
הפסקות מתי שרוצים
חושך מוחלט
אין ערסים (לרובנו...)...
יש השפעה עצומה לתפעול וכוון הציוד. חלק גדול מרוכשי ציוד ביתי, לא טורחים\יודעים למקם אותו לכייל אותו לתפעל אותו בצורה טובה.......
אבל לפחות בקולנוע, השקיעו בתכנון, הרמקולים ממוקמים נכון, המסך בגובה וגודל מתאים וכ'.