אני מפשפש ברשת על ניידים לפני רכישה בעוד כמה חודשים ורציתי לשאול אם מישהו יכול לתת דעה לגבי המחשבים הניידים עם הדיסקים הקשיחים המפוצלים לדוגמא:
500GB 5400RPM+24GB SSD Cache
יצא לכם להתנסות?
יש ביצועים טובים יותר?
או אולי כדי ללכת על דיסק קשיח במהירות 7200RPM ??
כן יש שיפור בביצועים והרעיון הוא שהביצועים משתפרים עם הזמן ככל שהמחשב "לומד" את הצרכים שלך.
מה הייעוד של המחשב? בפעילות יומיומית לא תרגיש בהבדל בין 5400 ל7200 חוץ מהחום מתחת למקלדת.
בלפטופ שלי היה 1TB 5400 ו32GB SSD וזה עבד יפה מאוד, אני בסוף ביטלתי את הSRT (טכנולוגיית הcaching של אינטל) והחלפתי את הSSD באחד של 256GB שעליו מותקנת מערכת ההפעלה. הביצועים כמובן הרבה יותר טובים והדיסק המכאני ישן רוב הזמן, אבל גם עם הcache הם היו לא רעים.
כל הרעיון של הSRT הוא לתת ביצועים טובים יחסית במחיר נמוך יחסית.
זה יהיה מחשב ללימודים (מדעי המחשב) ויהיה המחשב הראשי שלי כי הנייח שלי מיושן ביותר, הוא יריץ סביבות פיתוח לכן חשוב לי מהירות וכמובן שלא יתקע בכל הרצת קטע קוד או משהו.
אתה ממליץ לוותר על ה7200 וללכת על ה5400 בכללי?
ולא הבנתי מה שאמרת על הSSD, החלפת את כל הדיסק לSSD אחד של 256? או שהוא היה בנוסף ל1TB הרגיל?
אני לא יודע אם יש לי תקציב למחשב עם SSD אבל המחירים של ה SSD הcache יחסית בסדר לתקציב שלי, השאלה אם זה כדי.
אני מחפש מחשב 15.6 I7 במחיר של 4000 שקל+- יש הצעות למחשב SSD?
כדי אולי להסתפק בSSD קטן ולהוסיף עוד כונן פלאש חיצוני? למרות שאני לא אוהב לעשות דברים כאלה..
גם אני סטודנט ומריץ לא מעט קוד.
אני החלפתי את הSSD הקטן לאחד גדול יותר שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, ככה שיש לי גם דיסק מכאני גדול וגם SSD גדול. (עשיתי את זה יותר בשביל הכיף ובשביל ביצועים מעל הממוצע ולא כי אני באמת צריך את זה)
הSSD עלה לי כ-1000 ש"ח אבל אתה יכול לקנות 128GB בכ-500.
את הלפטופ שלי (i7 דור שלישי, 8GB RAM, 1TB HDD, 32GB SSD) הזמנתי לפני שנה בחו"ל והוא עלה 900$ (אחרי מבצע באתר של לנובו), ממליץ לך לעשות אותו דבר, אתה יכול לבחור את המפרט שלו ויש הרבה יותר מבחר.
לדעתי, לך על מחשב עם SSD קטן בתור cache, זה ייתן לך שיפור בביצועים ועם הזמן תראה אם אתה רוצה להשקיע (ועם הזמן המחירים גם ירדו) בSSD ייעודי למערכת ההפעלה.
אני לא יודע אם דיסק 7200 זה הכרחי, לחבר שלי יש 7200 בלפטופ ללא SSD ומאוד מפריע לו החום שהוא פולט (הוא ממוקם ממש מתחת ליד במקרה שלו), הוא קנה caddy ושם את הדיסק במקום כונן הCD כדי להזיז אותו משם.
ועוד דבר, אם אתה כמוני ובקושי משתמש בכונן דיסקים, תקנה לפטופ בלי כונן דיסקים - הוא יהיה דק יותר וקל יותר. יש לי כונן חיצוני דק שמתחבר בUSB למקרה הצורך (עולה כ-20$ באיביי)
במהלך הקנייה אתה יכול לבקש מהחנות שרכשת שתתקין לך ואת מה שהגיע עם הנייד שיעבירו לקופסה חיצונית שזה גם אתה יכול לעשות זה דיי פשוט עולה 50 -100 שח המארז החיצוני..
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced