סיפור על פונוסטייג' חדש והשוואת מחט תחליפית מול מחט מקורית - רשמים ומסקנות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yosiaz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #1 

אקדים ואומר שהכל התחיל בפונוסטייג' שבניתי...
ברשותי טורנס TD-160 MKI עם ראש (מקורי) של STANTON 500 שפינקתי עם מחט חדשה מהקופסה
(עד היום הכל היה מחובר לרסיבר ימאהה סטריאופוני (RX-496) איכותי למדי אך לא לגמרי וינטאג')

בניתי כאמור פונוסטייג' אנאליטי המבוסס על שלושה מגברי שרת של BUR BROWN - OPA2134, השקעתי במעגלי ייצוב זרם ואספקת מתח נפרדים ואיכותיים (DIY כמובן), השקעתי בחיבורים ובשנאי ממוסך מגנטית ויצאתי לדרך

שמתי תקליט (חדש מהניילון הודפס בגרמניה) והתחלתי בסיבוב, אך שומו שמיים ! הסאונד זוועתי ! הגבוהים צורמים, הבאסים מפוזרים ובגדול - גועל נפש...

חזרתי לשולחן השירטוטים, שלפתי את מעגלי הזרם, החלפתי מייצבים, שדרגתי קבלים, עברתי שוב על כל הסכמות\ חיזקתי הלחמות אך - יוק ! הכל עדיין נשמע זוועה !

התאכזבתי קשות מהיצירה שבניתי אך כמו כל אנאליסט טוב, ביצעתי בידוד של המשתנה החדש ובדיקת התנאים הבסיסיים מחדש.
ניתקתי הכל מהפונוסטייג' החדש, חיברתי הכל חזרה לרסיבר ושם שמעתי את הזוועה שוב ! (רק פחות בחדות)

שתי מסקנות ראשונות בתהליך - הפונוסטייג' החדש בסדר אך מאוד חושפני וחד, ומכיוון והתקליט חדש - נותרה המסקנה שהראש נשמע זוועה.

המשך תהליך...

שלפתי את הפטיפון מהמקום, וידאתי חיבורים של החיווט בראש, החלפתי חוטים המחברים הראש לזרוע, חוטי חיבור הפטיפון לפונוסטייג'..
אבל יוק - עדיין נשמע זוועה

פתאום בקול נפץ אדיר נפל לי האסימון (i)

שלפתי את המחט הישנה מהקופסא, התקנתי שוב בראש - והפלא ופלא !
הכל נשמע כמו שצריך !

חקרתי לעומק את המחט שהוזמנה (EBAY) וגיליתי שהיא שונה במבנה ובחומרים מהמחט הישנה (בצורה נראית לעין)
כמובן שהמחט הינה בדיוק לראש הספציפי וזה אף מצויין על האריזה שלה, אך כאמור היא "תחליפית" ולא מקורית.

מסקנה מכל הסיפור הארוך הזה - טובה מחט וינטאג' מקורית בת 30 שנה מאשר מחט חדשה תחליפית !
ואם כבר להחליף אזי רק למקורית !

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

קוראים לזה After Market ובמודעות של eBay מצניעים את העובדה על-ידי הוספת המילה Replacement Stylus. הן בדרך כלל זוועה. ה-Stanton AL500 הוא ראש די בינוני וגם עם מחט מקורית וחדשה לגמרי הוא לא בדיוק 'זה'. לטורנס שלך מגיע יותר ועם כל הפרויקטים המגניבים שלך - גם לך מגיע יותר. ל-Statnon יש ראשים הרבה יותר טובים. למעשה, יש להם ראשי MM מעולים שלא כל-כך מכירים בישראל. ה-681EEE הוא אחד המועדפים שלי ויש להם ראש שנקרא 881S שהוא ממש מדהים. דווקא ה-AL500 הנפוץ מוציא להם שם רע. כל ראש משומש מ-eBay בסגנון של Shure M95, M97 ב-$50 עדיף על ה-AL500. ל-Shure יש ים של מחטים חלופיות ולא קשה למצוא גם מקורית במצב טוב באזור ה-$15...

ההבדל שעושה ראש טוב לעומת ראש בינוני הוא מהותי ביותר ולפעמים אפשר להשקיע הון בציוד היקפי נלווה ולא להגיע לתוצאות טובות כמו אלה שמביא עמו שדרוג ראש בתוספת של כמאתיים שקלים.

מדי פעם אני מוצא ב-eBay איזה מכרז זניח וחסר משתתפים לשלה ישנה שעליה מותקן איזה ראש ישן של Shure או AT שהמוכר כלל לא חשב למכור אותו בנפרד. אני רוכש כאלה ב-$10 עד $25 ולמעשה יש לי אוסף של כל מיני ראשים שמצאתי ב'מקרה' בלי ממש לצפות מהם ליותר מידי. אחד מהם M959 של Shure ממש מפתיע לטובה על טורנס כמו שלך... אם תרצה אני אשלח לך אחד לנסיון. אני מבטיח לך שלא תוכל לשמוע את ה-AL500 אחר כך. :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

מי אמר שהראש שלו זה 500AL? הוא כתב רק 500, ול-500 יש שלל גירסאות: AL ככל הזכור לי זה גירסה לתקליטנים (DJ), הגירסה לשימוש ביתי נקראת E (יש נוספות) ולכל אחת מהן יש גירסאות משנה: EE, MkII וכו'... אבל בכל אופן אתה צודק שמדובר בראש בינוני במקרה הטוב.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”