שומר מסך סלקטיבי
שלום,
לאחר חיפושים מתישים מאוד ברשת וללא הצלחה,
המחשב מחובר למסך מחשב ראשי וטלויזיה lcd עליה רץ xbmc- במקביל וללא הפרעה- כלומר שניהם בפוקוס מבחירה.
כאשר יש שימוש ב- xbmc בלבד או כאשר אין שימוש בשני המסכים, כיצד ניתן להפעיל שומר מסך על המסך של המחשב?
לדעתי מצב שאמור להיות שכיח בהמון בתים ואין פתרון / התיחסות לזה בשום מקום...
אשמח לעזרה
לאחר חיפושים מתישים מאוד ברשת וללא הצלחה,
המחשב מחובר למסך מחשב ראשי וטלויזיה lcd עליה רץ xbmc- במקביל וללא הפרעה- כלומר שניהם בפוקוס מבחירה.
כאשר יש שימוש ב- xbmc בלבד או כאשר אין שימוש בשני המסכים, כיצד ניתן להפעיל שומר מסך על המסך של המחשב?
לדעתי מצב שאמור להיות שכיח בהמון בתים ואין פתרון / התיחסות לזה בשום מקום...
אשמח לעזרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש ב-XBMC אופציה שנקראת "החשכת מסך" (screen blanking). תאפשר אותה ואז מסך המחשב יוחשך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

השם המדוייק בעברית "החשך צגים אחרים". נמצא במערכת-הגדרות-מערכת-פלט וידאו.
בזמנו כתבתי סקריפט קצר ל-AutoIT מדובר בסיפור של מס' שורות בודדות ואפשר בקלות לקמפל זאת לאפליקציה.
הרעיון הוא ליצור מסך שחור בגודל מסויים ובקורדינטות מסויימות ולקבוע כפתור ו/או איזור רגיש ללחיצה על העכבר שיגרום ליציאה מהמסך השחור.
חיפוש בגוגל יעלה לך דוגמאות מתאימות.
במקרה שלי היה מדובר במסך של מחשב נייד כך שלא היה פתרון אחר.
במקרה שלך הפתרון הפשוט הוא כיבוי פיסי של המסך.
הרעיון הוא ליצור מסך שחור בגודל מסויים ובקורדינטות מסויימות ולקבוע כפתור ו/או איזור רגיש ללחיצה על העכבר שיגרום ליציאה מהמסך השחור.
חיפוש בגוגל יעלה לך דוגמאות מתאימות.
במקרה שלי היה מדובר במסך של מחשב נייד כך שלא היה פתרון אחר.
במקרה שלך הפתרון הפשוט הוא כיבוי פיסי של המסך.
אבל בשני מסכים אם XBMC מנגן סרט זה לא מזהה חוסר פעילות במסך אחד ומכבה רק אותו, או שזה מכבה את שני המסכים ביחד כשיש חוסר פעילות, או משאיר אותם דולקים.
אצלי לכבות את המסך ידנית זה לא פרקטי כי יש לי המון דברים שמחוברים למפצל USB שנמצאים במסכים .. וגם זה לא נח כל הזמן לכבות ולהדליק..
אצלי לכבות את המסך ידנית זה לא פרקטי כי יש לי המון דברים שמחוברים למפצל USB שנמצאים במסכים .. וגם זה לא נח כל הזמן לכבות ולהדליק..
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
תראה פה ב1:50, לא הבנתי כלום ממה שהוא עשה, אבל האם זה מה שאתה רוצה?
אתה מבקש משהו לא הגיוני.. אם xbmc פעיל על שני המסכים, למה שמסך אחד יבחר להכבות? נשמע לי יותר הגיוני לבחור דרך להפעיל את המצב של העברת התמונה לשני המסכים בצורה סלקטיבית כל פעם שאתה רוצה לראות xbmc על הטלוויזיה. אתה יכול לעשות את זה משלט, מכפתור בxbmc או מקיצור דרך על המחשב..
מבחינת פיתרון ידני אתה יכול להחזיק בדסקטופ קישור שפותח תמונה שחורה לגמרי במסך מלא ולהקליק עליו בעת הצורך... רק צריך לזכור שזה המצב כשחוזרים למחשב.itaysp כתב:אצלי לכבות את המסך ידנית זה לא פרקטי כי יש לי המון דברים שמחוברים למפצל USB שנמצאים במסכים .. וגם זה לא נח כל הזמן לכבות ולהדליק.....
יש לי מחשב, 2 מסכים מחוברים אליו וטלויזיה. XBMC תמיד פתוח בטלויזיה.. כשאני מנגן סרט בXBMC, הייתי רוצה שאחרי כמה דקות המסכים של המחשב יכנסו לשומר מסך/יכבו.. אבל לא ינעלו (שזה מה שיש בהגדרות של XBMC).C0rnFlex כתב:אתה מבקש משהו לא הגיוני.. אם xbmc פעיל על שני המסכים, למה שמסך אחד יבחר להכבות? נשמע לי יותר הגיוני לבחור דרך להפעיל את המצב של העברת התמונה לשני המסכים בצורה סלקטיבית כל פעם שאתה רוצה לראות xbmc על הטלוויזיה. אתה יכול לעשות את זה משלט, מכפתור בxbmc או מקיצור דרך על המחשב.....
אני לא יודע אם אפשר לגרום למסך אחד רק ללכת לישון..
כנראה כמו שנאמר פה צריך לכתוב איזה סקריפט שיפעיל תמונה שחורה על המסכים אחרי X זמן של אי שימוש..
לא בדיוק הבנתי מה הולך שם גם..tomer953 כתב:
תראה פה ב1:50, לא הבנתי כלום ממה שהוא עשה, אבל האם זה מה שאתה רוצה?...
אז כתבתי לעצמי משהו קטן..
יש עדיין כמה דברים שצריך להוסיף/לתקן אבל אין לי הרבה זמן בתקופה הזאת לעבוד על זה.
לא רואים את שמות המסכים, משהו שאני צריך להוסיף.. אז למי שיש יותר מ2 מסכים אולי יהיה קצת קשה לדעת איזה מסך לבחור מהאופציות.
חוץ מזה, בוחרים את המסך שבו XBMC רץ, בוחרים מספר דקות, לוחצים APPLY ואפשר למזער את התוכנה.
אחרי X דקות של אי תזוזה של העכבר כל המסכים חוץ מהמסך של XBMC יושחרו.. תזוזה שוב של העכבר, והם יחזרו... וכך חוזר חלילה כל עוד התוכנה עובדת.
התוכנה רק משחירה את המסך, היא לא מכבה אותו.
מי שרוצה לנסות:
http://itay.mobi/MonitorDarkener.zip
יש עדיין כמה דברים שצריך להוסיף/לתקן אבל אין לי הרבה זמן בתקופה הזאת לעבוד על זה.
לא רואים את שמות המסכים, משהו שאני צריך להוסיף.. אז למי שיש יותר מ2 מסכים אולי יהיה קצת קשה לדעת איזה מסך לבחור מהאופציות.
חוץ מזה, בוחרים את המסך שבו XBMC רץ, בוחרים מספר דקות, לוחצים APPLY ואפשר למזער את התוכנה.
אחרי X דקות של אי תזוזה של העכבר כל המסכים חוץ מהמסך של XBMC יושחרו.. תזוזה שוב של העכבר, והם יחזרו... וכך חוזר חלילה כל עוד התוכנה עובדת.
התוכנה רק משחירה את המסך, היא לא מכבה אותו.
מי שרוצה לנסות:
http://itay.mobi/MonitorDarkener.zip
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל הכבוד! 
יכול להיות שחסר ב-zip קובץ mousekeyboardactivitymonitor.dll?itaysp כתב:מי שרוצה לנסות:
http://itay.mobi/MonitorDarkener.zip...