מה ההבדל בין דגמי סמסונג UA F8000 ו UN F8000?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא.Rambo1122 כתב:אז רק בגלל הייבוא שלה מארץ אחרת זה יותר יקר?!...
זה בגלל שאחד מייובא ע"י היבואן הרשמי שאחראי על הרבה מאוד דברים, חוץ מלהביא ב"קומבינה" איזה 10 מסכים בקונטיינר ולמכור לחנויות.
היבואן הרשמי משקיע בתקינה, ספרות בעברית, חלפים ומלאים, שיווק ופרסום, הדרכות לדילרים וכו'.
היבואן הפרללי הוא Opportunist, כלומר, הוא מצליח להשיג מקור (מישהו שיימכור לו כמה מסכים במחיר נמוך כדי להגדיל לעצמו את ההזמנה וכדי לעשות עוד כמה גרושים מהצד) עושה את החשבון שהוא יכול להיות זול יותר ממחיר השוק אז הוא מביא. אם לא, הוא לא מביא....אין התחייבות ואין כלום.
שים לב שכדי להגן על אותו ספק מול היצרן, אשר בחוזה אסור לו בעיקרון למקור לטריטוריות אחרות, המספרים הסידוריים לרוב נמחקים.
יש גם את עיניין העברית ואולי תאימות בפיצ'רים אחרים (DVB-T למשל), אבל זה כבר שיקול אישי.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
מצדיק או לא אתה תחליט לבד אבל תדע שיבואן רשמי גם צריך לציית לחוקים מסויימים ואחד המשמעותיים הוא שהוא צריך להחזיק "תיק מוצר לדגם במשך 7 שנים מיום השחרור האחרון של דגם הטובין" שזה אומר שתקבל שירות וחלפים למוצר שקנית גם עם תום תקופת האחריות במחיר הגיוני (כי תיק מוצר כולל גם מחירון חלפים). אם זה לא חשוב לך, סבבה. לי זה משמעותי.Fima כתב:עדין לא מצדיק את ההפרש האסטרונומי...
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/2BB9 ... 93FEAF.htm
לשלם תוספת ! 25% ! למחיר כעת עבור "תיק מוצר לדגם" או איך שתקרא לזה, לדעתי מופרז.freedom_il כתב:מצדיק או לא אתה תחליט לבד אבל תדע שיבואן רשמי גם צריך לציית לחוקים מסויימים ואחד המשמעותיים הוא שהוא צריך להחזיק "תיק מוצר לדגם במשך 7 שנים מיום השחרור האחרון של דגם הטובין" שזה אומר שתקבל שירות וחלפים למוצר שקנית גם עם תום תקופת האחריות במחיר הגיוני (כי תיק מוצר כולל גם מחירון חלפים). אם זה לא חשוב לך, סבבה. לי זה משמעותי.Fima כתב:עדין לא מצדיק את ההפרש האסטרונומי...
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/2BB9 ... 93FEAF.htm...
בהפרש הזה אני קונה "27 מעולה למחשב - כדוגמה.
מה גם שתווית 'יבואן רשמי' אינה מבטיחה דבר.
ברוב המקרים כחלוף השנים כשתגיע לתקן/להחליף חלק בדגם ישן,
יסכימו להחליף לדגם חדש יותר אך נחות יותר ממה שיש לך בפועל.
קניתי מסך סוני מיבואן רשמי וידוע עם 3 שנים אחריות.
לאחר שנתיים המסך שבק, לא הועילו לי איומי תביעה ואחריות יבואן רשמי.
קיבלתי זיכוי של 900 ש"ח על מסך שעלה לי 3,000 ש"ח שנתיים קודם...
לא רציתי לפתוח שרשור חדש לכן נשאל את השאלה כאן.
מישהו יכול לפרט איזה הבדלים יש בין שני הדגמים UN ו UA? אני מבין ש-UA זה יבואן רשמי לארץ שזה אומר תמיכה מלאה בעיברית, איכות הרכבה, אחריות 3 שנים וכל שאר היתרונות של קניה מסודרת. לעומת זאת UN זה יבואי מקבילי של דגם אמריקאי לכן אין תמיכה בארץ, אחריות חלקית וכוי.
לכן גם הפרש במכירים בינייהם לא קטן. כל אחד יחליט על מה הוא מוכן להתפשר בנושא אותי מעניין דברים הבאים:
1. האים יש צורך בשנאי מתח 110/220V או ממיר וידאו 60/50HZ וכוי
2. האים יש בתוך הטלויזיה ממשק עיברית הכוונה לתפריטים של סמאטר גלישה באתרים בעיברית ומקלדת עיברית. לא מעניין אותי תמיכת כתוביות בעיברית כי יש סטרימר יעודי לזה.
3. האים יש שינוי באיכות חומרים, הרכבה של המסך ואיפה ארץ ייצור של UN לעומת UA?
מומלץ שיהיה תגובה ממישהו שרכש דגם UN וחוות דעת שלו
תודה מראש
מישהו יכול לפרט איזה הבדלים יש בין שני הדגמים UN ו UA? אני מבין ש-UA זה יבואן רשמי לארץ שזה אומר תמיכה מלאה בעיברית, איכות הרכבה, אחריות 3 שנים וכל שאר היתרונות של קניה מסודרת. לעומת זאת UN זה יבואי מקבילי של דגם אמריקאי לכן אין תמיכה בארץ, אחריות חלקית וכוי.
לכן גם הפרש במכירים בינייהם לא קטן. כל אחד יחליט על מה הוא מוכן להתפשר בנושא אותי מעניין דברים הבאים:
1. האים יש צורך בשנאי מתח 110/220V או ממיר וידאו 60/50HZ וכוי
2. האים יש בתוך הטלויזיה ממשק עיברית הכוונה לתפריטים של סמאטר גלישה באתרים בעיברית ומקלדת עיברית. לא מעניין אותי תמיכת כתוביות בעיברית כי יש סטרימר יעודי לזה.
3. האים יש שינוי באיכות חומרים, הרכבה של המסך ואיפה ארץ ייצור של UN לעומת UA?
מומלץ שיהיה תגובה ממישהו שרכש דגם UN וחוות דעת שלו
תודה מראש
Fima
אני בערך באותה התלבטות, אפילו לגבי אותה טלויזיה (באיביי אתה יכול לקנות את ה-F8000 ב-10K כולל משלוח ומכס.
אני חושב שאתה צריך לחשוב על כל מה שיכול לקרות (וגם קרה לך לדבריך) אל מול העובדה שאין אחריות:
1. מה תעשה אם המסך יגיע תקול?
2. מה תעשה אם המרת התדר תפגע באיכות יותר מדי?
3. מה תעשה אם לא תהיה תמיכה בכתוביות עברית?
4. מה תעשה אם המסך ינזק?
ועוד.
לכל השאלות האלו תשובה לא מורכבת מדי, אבל הן מסתכמות לעלות כספית לא נמוכה.
אני מסכם ואומר, שקניית מסך מחו"ל פוגעת לדעתי בשקט הנפשי שלך לגבי הטלויזיה.
כבר כשהמוצר יגיע הביתה, תפחד שמא הוא יעשה בעיות, בניגוד למוסך שתקנה בארץ.
זהו בגדול, אני מצטרף לשאלות פה מעלי.
אני בערך באותה התלבטות, אפילו לגבי אותה טלויזיה (באיביי אתה יכול לקנות את ה-F8000 ב-10K כולל משלוח ומכס.
אני חושב שאתה צריך לחשוב על כל מה שיכול לקרות (וגם קרה לך לדבריך) אל מול העובדה שאין אחריות:
1. מה תעשה אם המסך יגיע תקול?
2. מה תעשה אם המרת התדר תפגע באיכות יותר מדי?
3. מה תעשה אם לא תהיה תמיכה בכתוביות עברית?
4. מה תעשה אם המסך ינזק?
ועוד.
לכל השאלות האלו תשובה לא מורכבת מדי, אבל הן מסתכמות לעלות כספית לא נמוכה.
אני מסכם ואומר, שקניית מסך מחו"ל פוגעת לדעתי בשקט הנפשי שלך לגבי הטלויזיה.
כבר כשהמוצר יגיע הביתה, תפחד שמא הוא יעשה בעיות, בניגוד למוסך שתקנה בארץ.
זהו בגדול, אני מצטרף לשאלות פה מעלי.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אין בעיה עם יבואן רשמי אלא עם יבואן רשמי בודד ("בלעדיות").MartinHSabag כתב:לא.Rambo1122 כתב:אז רק בגלל הייבוא שלה מארץ אחרת זה יותר יקר?!...
זה בגלל שאחד מייובא ע"י היבואן הרשמי שאחראי על הרבה מאוד דברים, חוץ מלהביא ב"קומבינה" איזה 10 מסכים בקונטיינר ולמכור לחנויות.
היבואן הרשמי משקיע בתקינה, ספרות בעברית, חלפים ומלאים, שיווק ופרסום, הדרכות לדילרים וכו'.
היבואן הפרללי הוא Opportunist, כלומר, הוא מצליח להשיג מקור (מישהו שיימכור לו כמה מסכים במחיר נמוך כדי להגדיל לעצמו את ההזמנה וכדי לעשות עוד כמה גרושים מהצד) עושה את החשבון שהוא יכול להיות זול יותר ממחיר השוק אז הוא מביא. אם לא, הוא לא מביא....אין התחייבות ואין כלום.
שים לב שכדי להגן על אותו ספק מול היצרן, אשר בחוזה אסור לו בעיקרון למקור לטריטוריות אחרות, המספרים הסידוריים לרוב נמחקים.
יש גם את עיניין העברית ואולי תאימות בפיצ'רים אחרים (DVB-T למשל), אבל זה כבר שיקול אישי....
אם היו עוד יבואנים רשמיים מלבד סמליין, ישפאר או ח.י. (לדוגמא) המחירים היו בוודאי יורדים משמעותית ועדיין החברות הנ"ל היו רווחיות - ובשורה התחתונה הלקוח הסופי, כלומר אנחנו, היינו מרוצים וטובי לב.
ואני רושם את הדברים בתור בעלים על מסכים מסמליין וישפאר.