נספרסו - "טריק" להוצאת יותר מהקפסולות החלשות (וגם החזקות)
ראשית (גם אם זה כמעט מיותר לציין), אני מסיר מעצמי כל אחריות כלשהי לנזק שאתם עלולים לגרום למכונה שלך בשימוש זה או כל שימוש אחר שהוא לא הסטנדרטי. אני מניח שהטריק הזה מעמיס על המשאבה יותר מאשר שימוש סטנדרטי, ובהחלט יתכן שהאחריות לא תכובד.
עם זאת, אני עשיתי זאת עשרות פעמים, ללא שום נזק ארוך טווח. אחרי כמה פעמים, יש השפעה של כאילו היחלשות של המשאבה לזמן קצר (שבעצם מבטל את הצורך בשימוש בטריק), ולאחר מספר שימושים רגילים, המכונה חוזרת לעבוד כרגיל.
אבל כאמור, על אחריותכם בלבד.
ואחרי כל בלבול המוח הזה, הנה הטריק: על מנת להוריד את מהירות הזרימה של המים, ובעצם להגביר את התנגדות הקפה, ניתן לבצע מעין pre infusion למכונה ע"י תחילת חליטה והפסקתה מיד כששומעים את הקפסולה מתחוררת (ולפני שיצאו מים), בדר"כ עניין של שנייה או שתיים. ממתינים שלוש-ארבע שניות וממשיכים לחלוט כרגיל.
מה שקורה הוא שהקפה נרטב מעט, מתנפח, ואז ההתנגדות שלו גבוהה בצורה משמעותית.
מצאתי שזה עובד מעולה עם כל הלונגו למיניהן (במיוחד עם הליניציו לונגו שהיא טעימה אבל קצת חלשה בדר"כ), משפר קפסולות חלשות, ואפילו קפסולות חזקות בדר"כ מרוויחות מזה.
טרם ניסיתי, אבל נראה לי שגם הקפסולות בטעמים ירוויחו מזה לא מעט.
עם זאת, אני עשיתי זאת עשרות פעמים, ללא שום נזק ארוך טווח. אחרי כמה פעמים, יש השפעה של כאילו היחלשות של המשאבה לזמן קצר (שבעצם מבטל את הצורך בשימוש בטריק), ולאחר מספר שימושים רגילים, המכונה חוזרת לעבוד כרגיל.
אבל כאמור, על אחריותכם בלבד.
ואחרי כל בלבול המוח הזה, הנה הטריק: על מנת להוריד את מהירות הזרימה של המים, ובעצם להגביר את התנגדות הקפה, ניתן לבצע מעין pre infusion למכונה ע"י תחילת חליטה והפסקתה מיד כששומעים את הקפסולה מתחוררת (ולפני שיצאו מים), בדר"כ עניין של שנייה או שתיים. ממתינים שלוש-ארבע שניות וממשיכים לחלוט כרגיל.
מה שקורה הוא שהקפה נרטב מעט, מתנפח, ואז ההתנגדות שלו גבוהה בצורה משמעותית.
מצאתי שזה עובד מעולה עם כל הלונגו למיניהן (במיוחד עם הליניציו לונגו שהיא טעימה אבל קצת חלשה בדר"כ), משפר קפסולות חלשות, ואפילו קפסולות חזקות בדר"כ מרוויחות מזה.
טרם ניסיתי, אבל נראה לי שגם הקפסולות בטעמים ירוויחו מזה לא מעט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה תהליך בילט אין במכונות של אספרסוקלאב ושל illy.
לא אמור להיות שם נזק.
לא אמור להיות שם נזק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מרטין - הזכרת את זה פה:
http://www.htcafe.co.il/article02371.%D ... D7%AA.html
והם בפרסומים שלהםן ממציאים לזה המון סופרלטיבים כמו אמולסיה וכל מני.
זה אכן עובד וזאת אחת הסיבות שבדרך כלל קפה אספרסו קלאב יותר טעים מנספרסו.
http://www.htcafe.co.il/article02371.%D ... D7%AA.html
והם בפרסומים שלהםן ממציאים לזה המון סופרלטיבים כמו אמולסיה וכל מני.
זה אכן עובד וזאת אחת הסיבות שבדרך כלל קפה אספרסו קלאב יותר טעים מנספרסו.
אספרסו קלאב טעים יותר? יש לך טעם שאתה זוכר ספיציפית? אלו שאני טעמתי היו בלתי ניתנים לשתייה, כמו החלשות ביותר של נספרסו, גרועים יותר מהלוואצה של פעם עם הקפסולות המחוררות. יש במשרד של חבר כזו, אם יש לך קפסולה ספיצפית שאתה זוכר כטעימה אני אלך לנסות.
את איליי לא יצא לי לטעום עדיין.
את איליי לא יצא לי לטעום עדיין.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

באופן כללי נספרסו מוציאים קפה יותר מדי עדין שרץ מהר מדי. באספרסו קלאב (קפיטלי) הקפסולה גדולה יותר ויש את הכאילו פרה אינפיוז'ן הזה מובנה אז הקפה תמיד זולג קצת יותר לאט ויוצא קצת יותר טוב.
לאילי אין מגוון גדול - פעם שתיתי אבל אף פעם קפסולה לא עושה לי חשק של עוד...
לאילי אין מגוון גדול - פעם שתיתי אבל אף פעם קפסולה לא עושה לי חשק של עוד...
תלוי בקפסולות.. אני נמנע בדר"כ מכל דבר חלש יותר מהודו או ריסטרטו, ואז הזרימה טובה גם ללא שימוש בפרה-אינפיוז'ן.
צריך לנסות את ההכי חזק של אספרסו קלאב. אלו שאני טעמתי היו מאוד דלוחות כאמור, כמו החלשות ביותר של נספרסו.
צריך לנסות את ההכי חזק של אספרסו קלאב. אלו שאני טעמתי היו מאוד דלוחות כאמור, כמו החלשות ביותר של נספרסו.
יש לי מכונת קפה אוטומטית (טוחן את הפולים, מהדק, מזרים מים ואוגר את הקפה המנוצל במיכל). בספר הוראות המכשיר יש אופציה להפעלת מנגנון שלפני הזרמת המים דרך הקפה, המכונה מרטיבה את הקפה, ממתינה כמה שניות ורק לאחר מכן מזרימה את המים.
משרשור זה אני מבין את הסיבה
משרשור זה אני מבין את הסיבה
מוטי