הצטרפתי למועדון "נפגעי חברות שילוח / עמילות מכס"

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

הזמנתי כמתנה זוג רמקולים לגינה, עמידי מזג אוויר, שהומלצו בפורומים בחו"ל בעלות 33 דולר (זוג רמקולים).
בטעות, במקום לשלוח לכתובת שלי ב buy2usa שיועברו לארץ, שלחתי את זה לביתו של בן דוד שלי שגר בארה"ב.

כג'סטה עבורי וכדי לחסוך זמן, הוא החליט לשלוח אותם דרך Fedex (יצאו ביום שני).

היום אני מקבל טלפון, שהמכס החליט אקראית לבדוק את החבילה, וסך העלויות והאגרות בגלל זה הוא 206 ש"ח (50 ש"ח דמי בדיקה ידנית, 150 דמי טיפול - פתיחת תיק וכו', ו-6 שקלים דמי אחסון).

זה פשוט ביזיון שבשביל רמקולים שעולים פחות מ- 150 ש"ח אני אשלם עוד 200 רק כי המכס החליטו לבדוק את החבילה...

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

אז מה חדש?
אולי לא הפעם, אבל עבור חלק מהמוצרים, אולי עדיף להזמין שוב.....

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #3 

אין חדש תחת השמש, פשוט חלקתי את התסכול...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

מעצבן מאוד, מרגיז, והכי מעצבן שאין מה לעשות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

mp3lll כתב:..... והכי מעצבן שאין מה לעשות.
...
מצריים כמשל?

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

ביזיון

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #7 

כ90% מהחבילות שנשלחות דרך FEDEX, DHL וכו' עוברות במכס. לא הבנתי למה צריך לשלם מכס על 33 דולר?
אני הזמנתי מכשיר סלולרי בשווי 580$ שנשלח אלי בדואר רגיל סינגפורי. גם להפתעתי הגמורה הגיע לאחר 6 ימים וכמובן לא הייתי צריך לשלם מכס.
"על החתום...."

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #8 

Hertz33,
אין על זה מכס...
ה -200 ש"ח זה רק בגלל שהמכס החליטו לפתוח את החבילה לבדיקה ידנית.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

זה ממש שוד לאור יום.... (n)
"על החתום...."

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #10 

ממש מוזר, לי בדקו חבילה ונדרשתי לשלם רק את המע"מ.

עריכה: שכחתי שזה לא היה פדקס :)

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #11 

המכס כאילו סומך על החברות האלה, ועל הצהרות השווי של החבילות שלהן (מה שמאפשר להן להיות יעילות ולחסוך זמן בשחרור עצמאי) אבל שמבצעים בדיקות מדגמיות, אתה אוכל אותה. זה תת-שירות והחברות אמורות לספוג העלות, בדיוק בגלל שהן אלה שמרוויחות מהסידור הזה.

אני הבנתי שbuy2usa סופגת מקרים כאלה, ולכן אני אוהב להזמין משם, אחרי ששילמת אין הפתעות (והמתחרות שלה לא יישרו קו)

גם בדואר חבילות רגיל, במידה וצריך לשלם מיסים, משלמים אותם, בלי עלויות נילוות.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

למי בדיוק הולך הכסף שהם דורשים ממך לשלם?
כלומר דמי בדיקה ידנית הולך למכס או נשאר אצל פדקס? ודמי טיפול? ודמי אחסון?

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #13 

אני מניח שהכל הולך fedex על ההתנהלות מול המכס (הם שילמו למכס, אנחנו משלמים חזרה).

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #14 

גם לי הייתה בדיקה אקראית של מכשיר סלולר, חוץ מהמיסים עוד 200 שח על הבדיקה, כמו שנאמר פה אם שולחים דרך USHOPS הם משלמים את הבדיקות האלה מהכיס שלהם בשביל לא להפסיד לקוחות, הכסף הזה הולך למכס ולא ל-FEDEX, אגב מצחיק שבדיקה שלוקחת בדיוק 2 שניות עולה 200 שח, אפילו זונת צמרת לא מרוויחה קרוב לזה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #15 

לדעתי אתה יכול לערער כי הטובין שרכשת אינו מצריך בדיקה
ואינו נמצא תחת הגדרת מוצרים בעיתיים
יש טובין שמוגדרים כבעיתיים כגון סכינים חרבות שזה מחייב פתיחה ובדיקה כי צריך מסמכים יעודים ליבוא
של מוצרים כגון אלו מה שאצלך לא המצב.
יש הרבה קומבינה במכס , אתה יצאת בזול אבל יבואנים שמביאים סחורות בים משלמים כסף רב למדינה על כל דבר קטן מתחיל מבדיקה אקראית של המכס עובר דרך מכון התקנים שגובה מהיבואן כסף רב ולא עושה את עבודתו (בזמנו היה רעיון בכנסת להקים גוף פרטי להתחרות המכון התקנים אל ההתנגדות במכון הייתה גבוה והמבין יבין ולכן זה נפל ) ועד לכך שהמכולה נכנסה מאוחר לנמל כי העובדים היו בעיצומים או סתם לא היה בא להם לעבוד היבואן משלם עבור אחסנה שלא באשמתו ולא על פי בקשתו הרבה מאוד כסף כי זה חלק מהשחיטות השלטונית !!! מדוע לשלם כסף למכס שזו עבודתו בדיקת טובין ? ולשם כך האזרח משלם מיסים אז מדוע לגבות כסף עבור בדיקה תשובות רק למושחתים אי שם במכס אולי עכשיו שניכנס שר תעשייה ומסחר חדש ושר אוצר חדש אפשר להעביר שאילתות בעניין השחיטות של במכס
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #16 

אני בספק שערעור כזה יתקבל, מהסיבה הפשוטה שזכותם לבדוק אקראית כל חבילה.
חבילה ובה רמקולים עם הצהרת שווי נמוכה הינה חבילה חשודה ( כנראה ) בניסיון הונאה - וזכותם לבדוק.
ההיגיון הוא שאם הם בדקו והסתבר שטעו, שהם ישלמו על זה... לא אני!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #17 

זה ההבדל בין לשלוח ישירות בפדקס/UPS ומאסטופ לבין buy2usa.
ב-buy2usa אתה משלם מראש כשהחבילה מגיעה לניו ג'רסי ואין הפתעות של "בדיקה אקראית". הם סופגים את זה אם זה קורה.
אני יודע שאתה כבר מודע לזה... ;) אבל זה לקח חשוב לכל מי שקורא את השרשור הזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #18 

shay1 כתב:לדעתי אתה יכול לערער כי הטובין שרכשת אינו מצריך בדיקה
ואינו נמצא תחת הגדרת מוצרים בעיתיים
יש טובין שמוגדרים כבעיתיים כגון סכינים חרבות שזה מחייב פתיחה ובדיקה כי צריך מסמכים יעודים ליבוא
של מוצרים כגון אלו מה שאצלך לא המצב.
יש הרבה קומבינה במכס , אתה יצאת בזול אבל יבואנים שמביאים סחורות בים משלמים כסף רב למדינה על כל דבר קטן מתחיל מבדיקה אקראית של המכס עובר דרך מכון התקנים שגובה מהיבואן כסף רב ולא עושה את עבודתו (בזמנו היה רעיון בכנסת להקים גוף פרטי להתחרות המכון התקנים אל ההתנגדות במכון הייתה גבוה והמבין יבין ולכן זה נפל ) ועד לכך שהמכולה נכנסה מאוחר לנמל כי העובדים היו בעיצומים או סתם לא היה בא להם לעבוד היבואן משלם עבור אחסנה שלא באשמתו ולא על פי בקשתו הרבה מאוד כסף כי זה חלק מהשחיטות השלטונית !!! מדוע לשלם כסף למכס שזו עבודתו בדיקת טובין ? ולשם כך האזרח משלם מיסים אז מדוע לגבות כסף עבור בדיקה תשובות רק למושחתים אי שם במכס אולי עכשיו שניכנס שר תעשייה ומסחר חדש ושר אוצר חדש אפשר להעביר שאילתות בעניין השחיטות של במכס
...
אין לך אפשרות לערער על תשלום בדיקה, הם יכולים לבדוק כל חבילה שהם רוצים ואין לזה קשר לתכולה שלה, זה יותר קשור לשווי, אפילו חברות שילוח לא יכולות לערער על תשלום הבדיקה, רק על גובה המיסים, אין בכלל טופס כזה, זה הסיבה ש-USHOPS החליטו לספוג את זה, כי לקוח שהיה מקבל חבילה ואז פתאום אומרים לו המכס בדק, תשלם עוד 200, לא מעניין אותו למה ומה, מבחינתו USHOPS אשמים, ולכן החליטו שעדיף להם לספוג את זה במקום לקבל ביקורות רעות באינטרנט מאשנשים שלא מבינים שאין להם שליטה על זה, צעד חכם לפי דעתי, אני מניח שלא הרבה חבילות נבדקות, ולכן שווה להם להפסיד על אחת ל.... וגם הלקוחות יודעים שאין מצב שפתאום המכס דופק אותם

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #19 

אציין שוב שגם בדואר חבילות רגיל אין עלות על הבדיקה

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #20 

[quote="puma

אין לך אפשרות לערער על תשלום בדיקה, הם יכולים לבדוק כל חבילה שהם רוצים ואין לזה קשר לתכולה שלה, זה יותר קשור לשווי, אפילו חברות שילוח לא יכולות לערער על תשלום הבדיקה, רק על גובה המיסים, אין בכלל טופס כזה, זה הסיבה ש-USHOPS החליטו לספוג את זה, כי לקוח שהיה מקבל חבילה ואז פתרום אומרים לו המכס בדק תשלום עוד 200, לא מעניין אותו למה ומה, מבחינתו USHOPS אשמיםף ולכן החליטו שעדיף להם לספוג במקום לקבל ביקורות רעות באינטרנט מאשנשים שלא מבינים שאין להם שליטה על זה, צעד חכם לפי דעתי, אני מניח שלא הרבה חבילות נבדקות, ולכן שווה להם להפסיד על אחת ל.... וגם הלקוחות יודעים שאין מצב שפתאום המכס דופק אותן[/quote]

לא יודע באמת איך זה עובד אבל לא נראה לי שחברה תיקח על עצמה עלויות לחינם ללא קשר לביקורת כי הם לא אשמים זה לא הם שמחייבים יש כאן פטנט אחר אם תשים לב שאת הטובין אתה מקבל דרך דואר שליחים בניגוד לחברות שליחות רצינית שיש להם שליחים משלהם
בתקנון של כול חברות השליחויות כולל USHOPS ו BU2USA כתוב שהם לא אחראים לחוקי המכס וזה אומר שאם אתה מנסה לשלוח טובין בעייתי והוא ייעצר במכס
הם לא אחראים

יש בהחלט משקל לחוקיות הטובין בבדיקה אם החבילה נשלחת באופן מסודר ביחד עם חשבונית מצורפת או העתק תשלופ דרך פייפאל הם לא יתווכחו אתך

שבוע שעבר רכשתי מוצר מאמזון והמוצר נשלח ללא חשבונית ל BU2USA קיבלתי מהחברה בארץ מכתב שבו הם מבקשים לסדר את עניין החשבונית אחרת הם לא יוכלו לדעת בכמה לחייב מכס אם בכלל כתבתי מכתב לאמזון שלחו לי חשבונית ואין בעיה
מה שאני בא להגיד שחשוב שמשלוח יהיה מסודר למניעת בעיות
ועדיין אין הצדקה לקנס על כך שפתחו את החבילה זו שחיטות
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”