קניית מערכת - בחירת מגבר/רסיבר סטריאו ורמקולים - עזרה חשובה ודחופה !

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
NLAB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב. :D (l)
לבן דודי(בן דוד אח) יש בסופ"ש הקרוב יום הולדת. הוא באמצע שנות השלושים לחייו.
כיוון שזה יהיה יום הולדת מאוד מיוחד עבורו - לדעתי המתנה המושלמת עבורו תהיה מערכת סטריאו, המון פעמים הוא כבר אמר לי שהוא מאוד היה רוצה מערכת אישית משלו ומה גם שמוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחייו, אי לכך אני מאוד רוצה לשמח אותו ולקנות לו מערכת.

למעשה התקציב שלי אמנם יפה מאוד למתנה אך לא גבוה למערכת(אך אפשרי לדעתי) ועומד בערך על 2000 ש"ח וזאת לאחר מתיחה והייתי שמח מאוד מאוד אם תעזרו להפחית לכיוון של 1500 אם ניתן. ביום רגיל מוצרים מיד שניה ותצוגה יותר מבאים בחשבון(בכיף הייתי הולך על Cambridge, Nad, Rotel וכו') אך כיוון שזה מיועד למתנה, רק מוצרים חדשים מעניינים אותי. המערכת מיועדת לצרכי מוזיקה בלבד, נטו הנאה מוסיקלית ולכן אציג רק מגברי סטריאו, יתכן והרמקולים ינגנו סרטים או הפופעות אך זה רק "על הדרך" !

כאמור, המערכת מיועדת לאדם שמוזיקה היא חלק חשוב מאוד בחייו ונחשף למערכות היקרות שלי וכו', הייתי אומר שהייתי רוצה לשדך לו מערכת שמיועדת לאודיופיל(אם ניתן לקרוא לזה ככה) המתחיל ביותר כאשר הדגש העיקרי ביותר בבחירת הרכיבים ובפרט בבחירת המגבר היא על איכות הצליל האופטימלית ביותר שניתן לקבל ובד בבד בעוצמה נקייה כמה שיותר גדולה מתוך המגברים בעלי האיכות הטובה ביותר שאמנה. בן דודי אוהב לשמוע בווליום לעיתים קרובות אך לא בעוצמה ששומעים שהרמקול מתחיל להיות צרוד, לכן חשוב שסף הצרידות, או צוואר בקבוק איך שלא תקראו לזה יהיה מצומצם ככל האפשר.

המערכת מיועדת לחדר שינה קצת יותר גדול מהממוצע. רמקולים רצפתיים לא באים בחשבון עקב גודלם(ולפעמים מחירם היותר גבוה) וגם בגלל שניתן להגיע לתוצאות נהדרות ואף דומות עם מדפיים. הערה חשובה והיא שהרמקולים המדפיים צריכים להיות מדפיים גבוהים(אני מודע לכך שהגודל לא קובע), כלומר לא בכייוון של 25 ס"מ, אלא יותר בכיוון של 30 ומעלה בגלל טעמו האישי של בן דודי !

כמו כן, אשמח אם תאירו את עיניי אם אתם סבורים שאני בוחר בדרך שגויה בבחירת המערכת והייתם הולכים בכייון שונה משלי...
בעיקרון בשביל להקל עלי וגם על זמנכם, אספתי רשימה של דגמים של מגברים ורמקולים שלפי כל ידיעותי שאספתי במרוצת השנים וידיעותיהם של גדולים ממני, נראים לי כבחירה טובה עד מעולה. אודה לכם מאוד מאוד אם תוכלו לדרג בסדר יורד את כל הרשימה מהרקול הכי טוב ועד להכי פחות וכנ"ל לגבי המגברים. בכוונה אשמח אם תהיה זו כל הרשימה משום שיתכנו חוסר מלאים או מועד אספקה בעייתי ואם גם תוכלו לומר לי את ההבדל באחוזים או לציין אם ההבדל מינורי או ניכר בין מוצר למוצר, אהיה אסיר תודה. אם ישנו דגם שלא ציינתי ואתם סבורים שאני מפספס אותו, תגידו לי בבקשה. כמו כן אני מודע לכך שישנם לפעמים חריגות בתקציב - אני מוגבל לשוק שישנו בארץ ולרצפת המחירים הקיימת - אודה לכם אם תצליחו למצוא דגמים זולים יותר באיכות קרובה ! (-:

מגברים: (לא הצלחתי למצוא מגברים איכותיים יחסית אשר קרובים ל-1000 ש"ח)

1) Yamaha RX-397 - הכי זול בחובורה של ימאהה. אין לי לגביו הרבה ספקות, למעט מחירו המעט גבוה עבורי. 50 וואט לכל ערוץ. עולה 1680 ובחשמל נטו יש עליו גם 2 מכירה אישיות שהצעותיה מתחילות מ-1000 והשנייה משקל אחד.
2) Yamaha AX-397 - בדומה לקודמו גם מחירו של מגבר זה מעט גבוה אך ההספק שלו אדיר, 60 וואט נקיים לכל ערוץ מתוך 100 וואט עם 10% THD, כלומר מגבר של סה"כ 200 וואט ברוטו !!! - לטעמי נתון נאה מאוד.
3) Yamaha RX-497 - לטעמי המגבר הטוב ביותר או אחד הטובים ברשימה אך מחירו גבוה עוד יותר בשבילי, מה שכן יש עליו מכירה אישית בחשמל-נטו ואולי יהיה ניתן להוציא אותו בכמה לירות פחות(300-400 שקל פחות נראה לי...), מה שיכול להיות עסקה משתלמת על פניו אל אינני יודע בכמה אוכל להוציא אותו הסופו של דבר, לכן אייני יכול לסמוך על אופציה זו... בעסקה רגילה הוא עולה 1800. 75 וואט לכל ערוץ.
4) Pioneer A307R - גם כן אחד המגברים הטובים לדעתי ברשימה, אולי הטוב ביותר. המחיר שלו גם מעט גבוה ביחס לתקציב שלי. 80 וואט לכל ערוץ אך בהתחשב בנתון זה מחירו לא ממש ממש גבוה. הוא עולה 1700 ויש עליו מכירה אישית בחשמל נטו שמתחילה מ-1490, כלומר יהיה אפשר להוציא אותו בטיפה פחות ממש שדורשים.
5) Pioneer A209R - לכל ערוץ 60 וואט. הדגם הפחות בכיר מהמגבר הקודם שציינתי, הוא עולה 1400.
- - - - - - - - - - - -
6) Pioneer A109R - הדגם הכי פחות בכיר מבין השלושה של פיוניר שציינתי, ההספק שלו נמוך לטעמי - רק 40 וואט לכל ערוץ. מה גם שמחירו עומד על 1700 בדיוק כמו הדגם הכי ביותר בשלישיה כך שהוא לא ממש בא בחשבון בעיניי !
Denon PMA-495 - אינני יודע מה איכותו והאם הוא טוב יותר ממגברי פיוניר וימאהה שציינתי, ההספק שלו הוא 45 וואט לכל ערוץ ב-8 אוהם ו-75 ב-4 אוהם. אני קצת ספקן לגבי כוחו של מגבר זה ולכן לא יודע אם לבחור בו בכלל ! הוא עולה 1570 שקל.
7) Yamaha RS300 - מגבר גבוה מהתקציב שלי, עולה בערך 2000 ש"ח אך יש עליו מכירה אישית שמתחילה מהצעות של 1400 שקל ומעלה.
- - - - - - - - - - - -
ישנם גם מגברים של Sherwood: יש לי עליהם הרושם שאלו הם מגברים עם חברת מדבקה עליהם. כן אני מכיר את החברה ויודע שהיא מייצרת גם פטיפונים והיא קיימת לא מאתמול, אך כמה איכותים המגברים האלו ביחס לאלה שציינתי - אין לי מושג והאמת שנראים ירודים יותר... ולא, לא בגלל השם !

Sherwood RX5700 - מחירו הוא 1400 ש"ח.
Sherwood RX5502 - מחירו הוא 1600 ש"ח
Sherwood RX4109 - מחירו הוא 980 ש"ח.

**** הערה חשובה בנוגע למגברי של Pioneer: למגברי פיוניר שציינתי ברשימה הנ"ל יש איזושהי בעיה שחלקם באים עם שלט וחלקם לא, לפי מה שהבנתי זה תלוי באות R בסוף שם הדגם, אך כל חנות וצורתה, חלק מעלימים עין ומנסים וחלק לא מספיק מפרטים ונוטים להתבלבל... אני חושב שמגבר בלי שלט הוא די עקר לכן נראה לי שלא בא בחשבון לקנות מגבר בלי שלט.

---------------------------------------------------

רמקולים: (אם תשימו לב הרמקולים שציינתי הם די גבוהים ביחס למדפיים אחרים, בעיקרון הכיוון של הגודל הוא 30 ומעלה, אין לי מינימום מסוים כאשר כמה שיותר גבוה יותר טוב באופן כללי אך כמובן האיכות והעוצמה חשובים בהרבה יותר. אני מציין את הגובה בתור פרמטר משני בלבד אך חשוב לאחר בבחירת האיכותיים ביותר מתוך הרשימה בעזרתכם כמובן)

Wharfedale Vardus 100
Wharfedale ATLANTIC AT 100SE
WHARFEDALE XARUS XR2000
Wharfedale Valdus 200
WHARFEDALE AT-200 - מעט יקרים לתקציב שלי, אולי יעשו לי עליהם הנחת מזומן.
Wharfedale Vardus 50
Wharfedale DIAMOND 9.1 - טיפה נמוכים מידי, אלך עליהם רק אם הם טובים יותר מהשאר.
Wharfedale Diamond Studio 8.1
Wharfedale DIAMOND 10.1 - מעט יקרים לי וטיפה נמוכים מידי, כנ"ל: אלך עליהם רק אם הם טובים יותר מהשאר.
Pure Acoustics QX550 - רמקולים מאוד מפתים - 48 ס"מ גובה !!! ומחיר אטרקטיבי יחסית לתקציב שלי - 950 שקל. אני יודע שיש חברה כזו אמיתית אבל כאן בארץ יש מלא דגמים תחת אותו שם בלי אבא ואמא ואין לך מושג אם זה מה מהדגמים הוא רמקול שמיוצר באום אל פאחם(ואני ממש לא גזען)
PURE ACOUSTICS XTI 100S - כנ"ל !
DALI CONCEPT 1 - יש עליהם מכירה אישית שמתחילה מ-1000. מחיר רגיל 1500. על פניו, נראים לי יקרים מידי אם לא אצליח להוציא אותם במחיר טוב.
KEF CRESTA-10D.A
MOREL SOLAN - מכירה אישית החל מ-1200 שקל ועוד אחד. סביר מאוד להניח שגם הם יהיו לי יקרים מידי, כאשר במחיר רגיל נמכרים ב-1700.
JBL E30
Polkaudio RTi2
Pyle PHS66 - גובהם 51 ס"מ, מחיר המחירון המצוין באתר החברה הוא 230$ ובארץ נמכרים ב-900 שקל. נראים לי סתם רמקולים עם מדבקה עליהם !

---------------------------------------------------

מעל להכל כמובן, מה לדעתכם מבין כל המוצרים שמניתי יניב את השידוך המוצלח ביותר בין המגבר לרמקולים בהתייחס לרצונות שכתבתי לעיל, כלומר מחיר נמוך ככל האפשר וכו' ! ? ? ? ? ?

כמו כן, במערכת שמכילה שידוך של המוצרים לעיל, כמה שיפור יכולים לתת כבלים בעלי איכות טובה ופירמה לעומת כבלים אנונימים, אם האם בכלל נותנים שיפור? איכות הכבלים ניכרת בעיקר במערכות בעלי רזולציות גבוהות, אני מודע לכך, אך האם תהיה ניכרת במעט במערכת מוסיקלית למתחילים? כשאני מתכוון לכבלים איכותיים אני מתכוון לדוגמא לכבלים של Van Den Hul או Kimber Kable, כמובן לכבלי ה-Entry level כמו ה-Skyline של VDH... ובדיוק אותה שאלה בנוגע לכבל האינטרקונקט... !

יחד עם זאת, האם יורגש הבדל באיכות הצליל ובמוסיקליות בין מגבר סטריאו יעודי כמו אלו שמניתי לעיל לבין מגבר קולנוע במחיר של סדר גודל 1500-2000 שקל??? אני כמובן מדבר רק על איכות במוזיקה, קולנוע כאן לא פקטור ! אך אם אין הבדל ברמות המחירים הללו... זה עבורי חומר למחשבה !

אני מודה מקרב לב לכל עונה ועונה ואסיר תודה אני לעזרתכם, כמו כן קשה יהיה גם לא להודות למי שקרא את המגילה שכתבתי - אני מתנצל מראש ! (-:
קיץ מהנה ופורה לכולם. 8)

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

קראתי.

אני אתחיל מהסוף - תשכח מנושא הכבלים. ברכיבים בעלות כזאת, זה חסר משמעות.

אין לך מה להסתכל על הספק כאן, אתה לא הולך להניע כאן רמקולי 4ohm.

כל מגבר סטיראו בסיסי של פיוניר,ימאהה יהיה מצויין לך.
מבחינת רמקולים - ה cresta או dali יהיו העדיפים כאן (לטעמי).

xena
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
הצטרף: אוגוסט 2005
שם מלא: xena
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

במשפט, מהו עקרון התאמת המגבר לאוהם הרמקולים?

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

xena כתב:במשפט, מהו עקרון התאמת המגבר לאוהם הרמקולים?
...
כמה קשה אמור המגבר לעבוד על מנת להניע את הרמקולים. רמקולים בהתנגדות נמוכה דורשים הספק גבוה יותר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

ראשית, אני חייב להסכים עם keystone - בתקציב הנתון (ובכלל, לעניות דעתי), אין שום טעם "ליפול" לכבלים ממותגים!

עכשיו, מבחינת רמקולים, הייתי קודם כל פוסל את כל הוורפידיילים שאינם מסדרת הדיאמונד (וככל שעולים במספר "היהלומים", מה טוב - כמו כן, היות ויצאה סדרת דיאמונד 12x החדשה, הדגמים הישנים יותר אמורים לעלות פחות..!), וכן את ה-Pure Acoustics וה-Pyle.
בנוסף, הייתי בוחן גם את המוניטור אודיו M2 (גובה 35 ס"מ)) - יש מצב טוב מאוד שהם במכירת חיסול עכשיו (יצאה סדרה חדשה יותר שנקראת MR במקום סדרת ה-M הוותיקה), אז כדאי לבדוק בכמה חנויות, אולי אפשר למצוא אותם בהנחה..!

מבחינת מגברים, הייתי הולך דווקא לכיוון אחר לגמרי וקונה T-AMP דיגיטלי (אמור לעלות בסביבות ה-500 ש"ח בלבד לחדש..! יש דגמים עם חיבורים יותר איכותיים ואפילו עם DAC, אבל אז צריך לקנות מחו"ל ואני לא יודע אם אתה מעוניין בכיוון הזה)
עוד אופציה היא ללכת על מגברים מתצוגה - אתה יכול לחסוך כמה מאות ש"ח ככה, ועדיין לקבל אחריות... (Y)

בכל מקרה, הפער באיכות כבר ברמות המחירים שציינת בין מגבר סטריאו למגבר ק"ב בכל הנוגע למוזיקה דו-ערוצית הוא בהחלט משמעותי! מהבחינה הזאת לפחות לא נראה שצריכה להיות לך התלבטות... :idea: (Y)

באשר למה השידוך הכי מוצלח, לצערי זה תלוי בעיקר באוזנו של חתן השמחה - אולי אתה יכול לקחת אותו לסיבוב האזנות בתירוץ כזה או אחר ולשאול אותו לדעתו (נגיד שאתה רוצה לקנות מערכת סטריאו קטנה לקרוב משפחה, או לחדר אחר בבית ותשמח לשמוע את דעתו...) מבלי שיידע שזה מיועד אליו... :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”