led מומלץ עד 12k יש המלצות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
qashoa פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

מרחק צפיה 3 מטר
צפיה לרוב ב HD לרוב ספורט
סלון מואר

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

עד 12K אתה צריך להחליט אם אתה רוצה תלת מימד אקטיבי או פאסיבי.
פאסיבי זה מסך IPS של LG שבא גם בטלויזיות של פיליפס והדגם המומלץ הוא פיליפס 55pfl7008. רק שתדע שאני אולי משוחד כי זה מה שאני קניתי אבל היא מקבלת ביקורות טובות יותר מכל הדגמים של LG כולל יקרים יותר. אני יושב 3.2 מטר נטו מהמסך.
אם לא מפריע לך תלת אקטיבי אתה יכול ללכת על הדגם של סמסונג שנחשב הכי טוב במחיר הזה פלוס מינוס (אולי טיפה יקר יותר) 55F7500.
לספורט יש מצב שהסמססונג יותר טובה בגלל התמודדות טיפה טובה יותר עם תנועה מהירה אבל לסרטים הם די שוות. לפיליפס יש Ambilight שזה ממש מגניב. ב 3D הפיליפס לוקחת בגדול. באמת חווית 3D הטובה שראיתי בטלויזיות ולא רק בגלל שיש לי אותה :) (לא ראיתי הרבה סוגים אבל ראיתי כמה כדי להשוות).
בסמסונג ה Smart טוב משמעותית ואם זה משנה לך אז תדע שבפיליפס כל ה smart די גרוע.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

אגב, הבנתי שההבהובים של התלת האקטיבי בולטים יותר בתאורת פלורוסנט, אני אישית חוויתי את זה כשצפיתי ב-ES7500 בתצוגה בחנות שהיתה מוארת בתאורת פלורוסנט. ופלורוסנט זה אומר גם תאורה ע"י נורות "חסכוניות" שהתחילו להיות נפוצות בתקופה האחרונה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Coresh כתב:אגב, הבנתי שההבהובים של התלת האקטיבי בולטים יותר בתאורת פלורוסנט, אני אישית חוויתי את זה כשצפיתי ב-ES7500 בתצוגה בחנות שהיתה מוארת בתאורת פלורוסנט. ופלורוסנט זה אומר גם תאורה ע"י נורות "חסכוניות" שהתחילו להיות נפוצות בתקופה האחרונה.
...
כן, זה ברור. הנורות מהבהבות באותו תדר של המשקפיים. זה בלתי נסבל אבל אפשר לכבות את האור... לתלת אקטיבי יש גם חסרונות אחרים.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני אישית לא אוהב סלון חשוך, כך שזה קצת בעייתי מבחינתי.
בחסרונות נוספים אתה מתכוון אני מניח לכל עניין הסנכרון בין המשקפיים למסך?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Coresh כתב:אני אישית לא אוהב סלון חשוך, כך שזה קצת בעייתי מבחינתי.
...
כן אבל התופעה הזו כמעט נעלמה בגלל שמשתמשים בתדרי רדיו או Bluetooth היום במקום באינפרא אדום אבל גם אז בעיית הסנכרון יכולה לקרות ממש בקטנה.
יש גם יותר crosstalk שכמעט לא קיים בפאסיבי (אצלי לא ראיתי את התופעה אפילו פעם אחת, למען האמת אבל ב LG זה עוד קורה לפי עדויות של אנשים בפורום ובביקורות).
בנוסף, המשקפיים האקטיביים מחשיכים את התמונה משמעותית (בערך 50% מהתאורה מול פאסיבי).
לבסוף, אם אתה מוריד תכנים מהאינטרנט בפורמט Half OU אתה גם לא מרוויח מרזולוציה יותר גבוהה (שזה היתרון הגדול ביותר של אקטיבי) כי התוכן בעצמו בחצי רזולוציה...

כדי להיות הוגן, אני חייב לציין שגם לתלת פאסיבי יש חסרונות כמו זה שחייבים להדליק את Perfect Motion או TRUMOTION (החלקת תמונה של פיליפס ו LG) כדי לקבל תמונה חלקה לגמרי ולעיתים ממש רחוקות יש Ghosting בדברים שעפים מהר.

לטעמי, כל השיקולים האלה ובנוסף המחיר הזול של משקפיים (משקפי 3 שקל של הקולנוע מתאימים או 1-2$ באיביי לעיצובים נוחים יותר) והעובדה שכל המשפחה יכולה לצפות יחד למעשה "בחינם" הופכים את הפאסיבי להרבה יותר אטרקטיבי.
אבל יש דברים חשובים אחרים בטלויזיה וחשוב שמי שרוכש יסדר לעצמו את העדיפויות ובמה הוא מוכן להתפשר (איכות 2D, רמת שחורים וכו').

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

freedom_il כתב:
Coresh כתב:אני אישית לא אוהב סלון חשוך, כך שזה קצת בעייתי מבחינתי.
...
לטעמי, כל השיקולים האלה ובנוסף המחיר הזול של משקפיים (משקפי 3 שקל של הקולנוע מתאימים או 1-2$ באיביי לעיצובים נוחים יותר) והעובדה שכל המשפחה יכולה לצפות יחד למעשה "בחינם" הופכים את הפאסיבי להרבה יותר אטרקטיבי.
אבל יש דברים חשובים אחרים בטלויזיה וחשוב שמי שרוכש יסדר לעצמו את העדיפויות ובמה הוא מוכן להתפשר (איכות 2D, רמת שחורים וכו').
...
(Y)
מצד שני, אני לא רואה סיבה לבחור במכשיר שעולה 10K+, עם פיצ'ר שלא יהיה ממש שמיש עבורי כמו 3D אקטיבי. אז אני מוכן להתפשר מעט על איכות ה- 2D, טיפה על עומק השחורים, ולקבל חבילה כוללת שתהיה אומנם לא מעולה, אבל מספיק טובה כדי להתרגל אליה מהר ולהנות ממנה ומכל הפיצ'רים שכלולים בה.

למרות שה-F8000 קצת גורמת לי לשקול להתעלם מכל מה שכתבתי למעלה :lol: , חבל רק שהמחיר שלה כל כך מרתיע.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Coresh כתב:]

(Y)
מצד שני, אני לא רואה סיבה לבחור במכשיר שעולה 10K+, עם פיצ'ר שלא יהיה ממש שמיש עבורי כמו 3D אקטיבי. אז אני מוכן להתפשר מעט על איכות ה- 2D, טיפה על עומק השחורים, ולקבל חבילה כוללת שתהיה אומנם לא מעולה, אבל מספיק טובה כדי להתרגל אליה מהר ולהנות ממנה ומכל הפיצ'רים שכלולים בה.

למרות שה-F8000 קצת גורמת לי לשקול להתעלם מכל מה שכתבתי למעלה :lol: , חבל רק שהמחיר שלה כל כך מרתיע.
...
אלה בדיוק היו השיקולים שלי ואני משוכנע שעשיתי בחירה טובה עם הפיליפס 7008. אז עוד לא היו ביקורות על כל הדגמים המקבילים של LG כמו LA741 ו LA860 ועכשיו שיש ביקורות, נראה שלא הייתי בוחר במשהו אחר.
מה גם, שהביקורות נותנות ל 7008 ציון 8 מ 10 בערך כשתכונות הסמארט ונגן המדיה הפנימי מורידים ציון כשב LG הם כמובן מעלים את הציון (LG מקבלים משהו בין 7 ל 8 למרות הסמארט המעולה).
אם מורידים את ההתחשבות בסמטרט ובנגן מדיה, הציונים של הפיליפס היו עולים קצת ל 8.5-9 בדומה לסמסונג F7500.

F8000 היא בקטגוריית מחיר אחרת ואם היה לי תקציב כזה הייתי בדילמה אחרת לגבי דגמים אחרים. אולי בכלל הייתי הולך על פלזמה VT60 של פנסוניק.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

freedom_il כתב: אלה בדיוק היו השיקולים שלי ואני משוכנע שעשיתי בחירה טובה עם הפיליפס 7008. אז עוד לא היו ביקורות על כל הדגמים המקבילים של LG כמו LA741 ו LA860 ועכשיו שיש ביקורות, נראה שלא הייתי בוחר במשהו אחר.
מה גם, שהביקורות נותנות ל 7008 ציון 8 מ 10 בערך כשתכונות הסמארט ונגן המדיה הפנימי מורידים ציון כשב LG הם כמובן מעלים את הציון (LG מקבלים משהו בין 7 ל 8 למרות הסמארט המעולה).
אם מורידים את ההתחשבות בסמטרט ובנגן מדיה, הציונים של הפיליפס היו עולים קצת ל 8.5-9 בדומה לסמסונג F7500.
...
אתה מתכוון כמובן ל-LA740, המועמדת העיקרית שלי כרגע. כזכור לך מדיון קודם, ציינת שהיא ככל הנראה חולקת את אותו פאנל עם ה-LA790 שקיבלה ביקורת מצויינת ב-AVForums :)
http://www.httv.co.il/vp1902541#1902541

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #10 

יש דילים טובים על סמסונג, סמליין נתקעה עם מלאי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

זה כנראה נכון והן חולקות ככל הנראה את אותו פאנל עם פיליפס 7008. אני אומר את זה כי ככל הנראה ה local dimming בפאנל 7008 טוב יותר מפיליפס 6008 עם יותר אזורים וזה תואם לפאנלים של LG מסדרה 7. מה גם שזה עובד אצלי טוב בניגוד לביקורת ב AVForum של 6008 שהוא טען שזה לא עובד בכלל.
אז ככל הנראה יש לנו 3 טלויזיות עם פאנל זהה או דומה מאוד, LA740, LA790 ופיליפס 7008. בביקורות התלוננו על שחור לא מושלם ועל קצת clouding בכולן מה שרומז לי שמדובר על פאנל מאותו פס ייצור. יש גם לפעמים הבדלים באיזורים כי יכול להיות שהיבוא של LG בארץ הוא אסיאתי ולא אירופאי ולכן בכלל אין בארץ את ה 790. הפיליפס שלי בוודאות אירופאית והורכבה בהונגריה או משהו כזה.
עכשיו, בהנחה שהפאנל מאוד דומה נשאר לבחור איזה עיבוד תמונה וסמארט עדיף. נטו עיבוד תמונה, פיליפס לוקחת (שוב לפי טעמי האישי ולפי ביקורות). בסמארט וניגון, כמובן LG מנצחת. בתלת מימד, למרות שלא בחנתי לעומק, ביקורות ופידבקים של אנשים אומרים שפיליפס טובה יותר.

לביקורות:
Trusted reviews עשה ביקורת לשתיהן כשהפיליפס הייתה יקרה משמעותית ונתן לה גם ציון 7 ב value. זה הוריד את הציון הכללי שלה ל 8 למרות שבארץ ההפרש בינהן במחיר קטן יותר ממה שמפורסם בביקורת (2000 פאונד לפיליפס מול 1450 ל LG, זה מעל 30% הפרש). ה LA740 קיבלה אצלם ציון 7 למרות הסמארט הטוב יותר והמחיר הזול :? :
http://www.trustedreviews.com/philips-5 ... ons_Page-3
http://www.trustedreviews.com/lg-55la74 ... ons_Page-3
FlatPanelsHD לא היה מרוצה מ LA860 ואמר שהם לא שינו כלום משנה שעברה. אם בארזים נפלה שלהבת...
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1370350970
ואחרון, WhatHiFi שנתן ל 6008 בעלת עיבוד תמונה דומה מאוד ל 7008 4 כוכבים אבל לדבריהם, 4 כוכבים הכי טוב השנה גם התאכזב מה LA860:
http://www.whathifi.com/review/philips-47pfl6008
http://www.whathifi.com/review/lg-55la860w

ציון1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

שלום! עם תוספת של כ 2000 ש"ח תוכל לקבל פיליפס 8008 עם תמונה הכי יפה שיש לדעתי, במיוחד בצבעים,בשחורים ובקונטרס.בנוסף תקבל גם אמבילייט בשלושה צדדים ותלת מימד הכי יפה שיש. בהצלחה.

ציון1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

שלום! עם תוספת של כ 2000 ש"ח תוכל לקבל פיליפס 8008 עם תמונה הכי יפה שיש לדעתי, במיוחד בצבעים,בשחורים ובקונטרס.בנוסף תקבל גם אמבילייט בשלושה צדדים ותלת מימד הכי יפה שיש. בהצלחה.

qashoa פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עכשיו הקרב נשאר בין ה 8008 לבין הסמסונג 7500
או בכלל ללכת לכיוון הפלזמה של סמסונג ה f8500
לא יודע, על מה אתם ממליצים?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #15 

qashoa כתב:עכשיו הקרב נשאר בין ה 8008 לבין הסמסונג 7500
או בכלל ללכת לכיוון הפלזמה של סמסונג ה f8500
לא יודע, על מה אתם ממליצים?
...
F8500 תתן איכות תמונה טובה יותר ...אבל איך זה מסתדר עם התקציב שלך?...
היא עולה הרבה...הרבה יותר...

qashoa פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני אצטרך למתוח את התקציב
השאלה איך היא תתפקד בסלון מואר?
יחסית ל f7500 או הפלפס 8008
דבר שני זה אם אני מגיע לסכום הזה אז אני חושב לקחת את ה f8000 ביבוא מקביל
ב 15000
השאלה עכשיו אם נכניס את ה f 8000 למשוואה
האם עדיין ה f8500תהיה עדיפה?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ה F8500 היא לא הגיונית (בקטע טוב) בכל פרמטר, מסתבר. חוץ מזה שה palette של הצבעים שלה אופייני לסמסונג וגווני עור נראים קצת שזופים או אדומים אבל זה ככל הנראה לא מורגש מידי. גם ה contrast והבהירות שלה טובות מאוד לפי ביקורות. תזכור שתמיד פלאסמה תהייה פחות בהירה אבל סמסונג שיפרו את זה ב F8500. אני לא מבין אין הכנסת אותה אבל כי יש אותה בגדלים 51" ו 64". 64" יקרה בטירוף ו 51" חבל לקנות כי ההפרש משמעותי מול 55".

שאלת קודם לגבי F7500 מול פיליפס 8008:
כבר היה דיון על זה בשרשור אחר אז אני אסכם לך: לפיליפס יש פאנל דומה שמיוצר ע"י סמסונג בדגם הזה. עיבוד התמונה של סדרה 8 של פיליפס הוא עם מעבד 17 ביט ייחודי ונותן תוצאות טובות יותר מ F7500 בוודאות. מה גם שהגוונים של הצבעים (גווני עור למשל) והחדות נראים טבעיים יותר בפיליפס. תוסיף לזה Ambilight 3 צדדים (שיש גם בסדרה 7008 של פיליפס) ותקבל טלויזיה מנצחת. WhatHiFi נתנו ל 8008 5 כוכבים.
החיסרון של הפיליפס 8008 הוא העיצוב. יש לה מסגרת שמורגשת בדגם 47" אבל פחות בולטת ב 55" והמסך עבה יותר.
שתדע, לדעתי, גם אם ה F7500 הייתה זולה יותר וקרובה יותר למחיר של פיליפס 7008 לא יודע אם הייתי בוחר ב F7500 מול הפיליפס. זה כבר עניין של העדפה אישית על סוג ה 3D ואיך הצבעים נראים.
8008 מול F8000 זה כבר עניין של העדפה אישית של עיצוב ומחיר ואם בא לך על Ambilight שיש רק לפיליפס או סמארט טוב ושחורים עמוקים יותר בסמסונג. מישהו רכש פה בשרשור קודם את F8000 במחיר שאמר שהוא טוב - אני מנחש באיזור 16K אבל עם אחריות סם-ליין.

שיהיה בהצלחה ואל תקנה F7500 אם אתה לא מתכוון להשתמש בסמארט ובנגן מדיה הפנימי של הטלויזיה.
:lol:

qashoa פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

האמת אני לא מתכוון להשתמש בסמארט ובנגן מדיה הפנימי של הטלוויזיה.
לקחת את ה f8000 או הפיליפס 8008?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

יש ביניהן הפרש במחיר, לא?
אם אני זוכר נכון ה 8008 היא בסביבות 14-15K וה F8000 היא באיזור 16-17K (מיבואן רשמי, כמובן).
בוא נניח לרגע שהן באותו מחיר, ל 8008 יש Ambilight ול F8000 יש עיצוב יפה יותר משמעותית. אתה שואל פה על טלויזיות שכל ביקורת נותנת להן ציון 9 או 10 וזה גם מתחלף מי קיבל יותר בכל אתר.
אם לא אכפת לך מההפרש בכסף או מאחריות של יבואן רשמי אז נראה לי הסמסונג זו קנייה בטוחה יותר גם מכיוון שככל הנראה תוכל לכוון אותה יותר בקלות לתמוה שתיראה לך הכי טובה (בפיליפס יש יותר אפשרויות וחלק מהן משמעותיות - לוקח זמן להבין אין משפיע כל דבר. אפשר להביא אותה בתכלס להראות דומה מאוד לסמסונג...).
אם אתה רוצה תמורה הכי גבוהה לכסף נראה לי פיליפס. בהפרש תוכל לקנות איזה HTPC או סטרימר או אפילו להוסיף קצת ולקבל רסיבר ומערכת קול בסיסית. או אולי סמארטפון או טאבלט ואיתם תוכל לשלוט בטלויזיה - לפיליפס יש אפליקציה של שלט שעובדת לא רע.

זה קצת פילוסופי אבל אם היית צריך להחליט בין שתי דירות שאחת טיפ טיפה יותר טובה אבל עולה 12% יותר, מה היית עושה? קונה את הזולה יותר ומשקיע בשיפוץ את ההפרש או קונה את היקרה?

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

יש עוד עניין נחמד ב-F8000 - יכולת שידרוג חומרתית ע"י ה- Evolution Kit. אני חושב שאילו ה-F8000 היתה עם תלת פאסיבי, הייתי שוקל אותה הרבה יותר ברצינות למרות תג המחיר הלא שפוי, לאור הביקורות המצויינות שכבר הספיקו להצטבר עליה. כמה עולה כליה במצב טוב היום? :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”