מבולבל לגמרי - LED/פלזמה 60" בכל חנות זה נראה אחרת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
CRT_Men פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

חשבתי לקנות LED הלכתי לאחת החנויות מהמומלצות בפורום.
המוכר שבר לי את כל המיתוסים על הפלזמה, ובאמת הפלזמה 60ST60 נראית שם הכי טוב מכל ה-LED.
אבל לאחר מספר ימים שהייתי בחנות אחרת (יותר מוארת) , המוכר לא הבין מה ההתלהבות שלי מפלזמה, לא שאכפת לו למכור לי אבל באמת ראיתי שה- 60ST60 נראית הכי חיוורת בחנות.
בקיצור, אין לי מושג מה לעשות.

מרחק צפייה 4m, גודל 55"-60", תקציב 10K+ , סלון דרום (מואר יחסית ביום), אבל רוב הצפייה תהיה בשעות הערב.
50% HD,
30% SD
20% משחקים בקונסולה וגלישת אינטרנט.

איך להמשיך מכאן ?
תודה מראש לעונים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

איך תמשיך מכאן אני לא יודע אני רק יודע שאני קניתי את ה621 60 של ל.ג''י יופי של דבר היא תעלה לך 10500.אבל אולי אתה רוצה סמסונג או פנסוניק או טושיבה או סוני זה אתה מחליט.
Sony 1040
Monitor mass

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

אני גם בחפירות כרגע למסך 60...
אם ה st נכנסת לך בתקציב אז אין לך מה להתלבט בכלל.

לגבי החנויות: זה מאד תלוי בכיול של המסכים, תנאי תאורה ואינטרס של בעל החנות מה לקדם..

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

בוא נניח לרגע שאנחנו מתעלמים מהגודל למרות שנראה לי שאתה צריך 60". אנחנו גם מדברים על מסך טוב בתקציב שלך אז נתמקד בזה. אני גם מתייחס אך ורק לאיכות תמונה.
פלזמה יש אכן רק אחד 60ST60.
החסרונות בפלסמה ידועים - בהירות נמוכה יותר ותלת מימד יותר חשוך בהתאם (תמיד אקטיבי). הייתרונות הם רמת שחורים וקונטרסט מעולה וצבעים מדוייקים.
בטלויזיות LED אתה תראה טוב הרבה יותר בחדרים מוארים ואם תרצה לצאת קצת מהקופסא של צבעים מדוייקים תוכל לקבל צבעים יותר עזים, כמובן תלוי בדגם וכל זה.
אם אתה הולך לכיוון LED אתה גם צריך להתמקד יותר במחיר וגם אם אכפת לך אם התלת מימד יהיה אקטיבי או פאסיבי.
אם אתה הולך לכיוון LED אז תשאל לגבי המלצות כי בכל מחיר יש משהו אחר שנחשב טוב יותר.
בהצלחה!

lenso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

אתה חייב ללכת לחנויות מתמחות.
בארץ זה פשוט ביזיון איך שהמסכים מוצגים.
הייתי בשקם אלקטריק בירקונים, ליד סגולה, חנות חדשה לגמרי שכל החזית שלה וטרינה ענקית.
נחשו איפה ריכזו את תצוגת הטלוויזיות? בדיוק על הקיר שצמוד לויטרינה, השמש פוכעת ישירות במסכים...
אין לי מושג מי אחראי על סידור החנות אבל בטוח שצריכים להחליף את היצור הזה...(בטח מעצבת פנים ללא כל ידע טכנולוגי)...

CRT_Men פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה לעונים..שאלת סיכום

שליחה #6 

האם זה יהיה נכון לומר בהכללה שאנשי הפלזמה נהנים מתמונה מעולה אבל לשם כך הם צריכים לשבת בסלון מוחשך,
אחרת התמונה דהוייה.
ואנשי ה-LED נהנים מצבעים חיים יותר , ויכולים להנות מהתמונה גם כשהחדר מואר.

האם זאת הסיבה שהפלסמה מייוצרת ונמכרת בכמות קטנה הרבה יותר ?
חוץ מזה קראתי של- 60ST60 יש LEG גבוה יחסית, ולכן מאכזבת לגיימרים.

ושוב תודה לעונים

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

Re: תודה לעונים..שאלת סיכום

שליחה #7 

CRT_Men כתב:האם זה יהיה נכון לומר בהכללה שאנשי הפלזמה נהנים מתמונה מעולה אבל לשם כך הם צריכים לשבת בסלון מוחשך,
אחרת התמונה דהוייה.

ושוב תודה לעונים
...
לגבי סלון מוחשך עבור פלזמה , וסלון מואר עבור LED זה נכון ,
לגבי תמונה "מעולה" או ו"צבעים חיים" זה כבר עניין של טעם

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #8 

CRT_Men כתב:האם זה יהיה נכון לומר בהכללה שאנשי הפלזמה נהנים מתמונה מעולה אבל לשם כך הם צריכים לשבת בסלון מוחשך,
אחרת התמונה דהוייה.

ושוב תודה לעונים
...
אתה מתכוון ל-LAG שזה השהייה בין התמונות. אכן ה-LAG של פלזמות גבוה יותר מאשר LED ומשחקים בקצבים גבוהים (מעל 50 FPS) יכולים להציג תמונה מרוחה של המשחק.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 414 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

WIZ

אתה מבלבל בין שני דברים:

1. ה INPUT LAG - כמה זמן עובר מרגע שאני לוחץ על כפתור (למשל כפתור ירי בשלט PS3) ועד שאני רואה את התוצאה בטלוויזיה. זה תלוי מאוד בדגם הפלזמה. יש פלזמות עם LAG טוב.

2. זמן הרענון של המסך - כמה זמן לוקח למסך להעלים את הפריים הקודם. אם זה לוקח יותר מדי זמן אתה תקבל תופעה של GHOSTING או מה שאתה קורא מריחות. פה הפלזמות מציגות בד"כ את ה REFERENCE.

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

אחרת התמונה דהוייה.

ושוב תודה לעונים
...
ה-ST60 (וגם ה-ST50 של שנה שעברה, שמבחינת איכות תמונה זהה לו) הוא מסך מדהים שאין כמותו.
הייתי בנאדם של LCD/LED ו"שונאי פלזמות" שנים (בעיקר בגלל איך שזה מוצג בחנויות ותמיד נראה חיוור), היום אני פשוט לא מבין מה חשבתי לעצמי לאחר שבמסע הקנייה האחרון שלי למסך חדש גם לי מישהו שבר את המיתוסים. איכות התמונה של פלזמות בכלל ושל ה-ST50/60 בפרט היא פשוט פנומלית ומאז לא מסתכל אחורה.

אין צורך להחשיך את הסלון בכלל. בגדול, יש מעט בעיה אם יש שמש ישירה וחזקה על המסך באופן ישיר, אבל בהחלט אין בעיה לראות בחדר מואר היטב.
(בלי קשר, ניתן גם להגביר קצת את הקונטרסט של המסך והוא הופך בהיר יותר אבל זה פחות בריא למסך וגם לאחר שנה שהמסך אצלי בבית בסלון צמוד למרפסת פתוחה לחלוטין עדיין לא מצאתי אף פעם את הצורך לעשות זאת).

מבחינת הצבעים - הצבעים של פלזמה אמיתיים יותר (דומים לאיך שאתה רואה במציאות), פלסטיים פחות (להבדיל ממסכי LED), אין מריחות, אין בעיות תאורה לא אחידה, קצב הרענון שואף ל-0 מילישניות (ולכן גם תלת-מימד נראה מעולה בתלת מימד אקטיבי) ובכלל, אין מי שנכנס אליי הבייתה ולא נדהם מאיכות התמונה (גם אנשי LCD/LED).

ומבלי להתייחס לפלזמות באופן כללי, זה תקף על אחת כמה וכמה כשמדובר על מסך ברמה של ה-ST50/60.
בקיצור, אני ממליץ לא לחשוב בכלל פעמיים אם המסך בתקציב שלך.
בנוסף, אם אתה גר או מגיע לאיזור הוד השרון, אני מזמין אותך אליי הביתה לראות ולהתרשם.
שלח הודעה פרטית אם אתה מעוניין.

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #11 

integral כתב:WIZ

אתה מבלבל בין שני דברים:

1. ה INPUT LAG - כמה זמן עובר מרגע שאני לוחץ על כפתור (למשל כפתור ירי בשלט PS3) ועד שאני רואה את התוצאה בטלוויזיה. זה תלוי מאוד בדגם הפלזמה. יש פלזמות עם LAG טוב.

2. זמן הרענון של המסך - כמה זמן לוקח למסך להעלים את הפריים הקודם. אם זה לוקח יותר מדי זמן אתה תקבל תופעה של GHOSTING או מה שאתה קורא מריחות. פה הפלזמות מציגות בד"כ את ה REFERENCE.
...
שלום ידידי,

כאשר יש במשחק מצב של 60-70FPS (תנועות מהירות ואקשן) והמסך לא משתנה במהירות הזו אז נוצרת שהות. כשאמרתי LAG התכוונתי לכך שנוצרת שהות בין הפקודות למסך למהירות השינוי במציאות.

ככה זה נראה

השהייה היא פונקציה של FPS ולכן זה מורגש יותר בקטעים מהירים עם FPS גבוה. יש להבין שמרגע לחיצה על השלט שלח יש השהייה של המערכת עצמה (PS3 לדוגמא) שמחשבת את הגרפיקה ואז משדרת למסך ואז יש את ההשהייה של המסך עצמו.

CRT_Men פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא כל כך מבין מה השורה התחתונה של הסרטון הזה....

שליחה #12 

לפי מה שראיתי בשני המצבים (Game ON/OFF) יש השהייה גדולה מאד בין תזוזת החלון במחשב לבין תזוזת החלון במסך. (זה לא ממש מפריע לכם במשחקים עם שינויים מהירים ?)
כשכותבים ב- Google : את המילים panasonic 60st60 input lag מקבלים הרבה ביקורות שליליות על הדגם הזה.

האם יש מסך באותה הליגה ללא הבעיה הזאת ?

תודה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

סמסונג פלזמה E550 תהיה טובה יותר מבחינה זו (צריך להעביר ל GAME MODE ולשנות את שם הכניסה ל PC) אם כי התמונה פחות טובה מב ST60

גם הלד LG 60 LA6200 תהיה יותר טובה מבחינה זו. כמובן ב GAME MODE.

בכל מקרה, אל תקנה בלי לחבר קונסולה ולהתנסות. כל אחד ורגישותו.

CRT_Men פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

.
נערך לאחרונה על ידי CRT_Men ב 04/07/2013 23:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

CRT_Men פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

purpleman, תודה רבה לך. אני מאד מעריך את התגובה שלך.
תסביר לי רק דבר אחד, איך אתה מסביר את זה שהחנות הפלזמה נראית לך חיוורת ובבית אתה מתמוגג. ממנה?
אתה חושב שבחנות לא מכיילים אותה טוב? האם יש פה איזה אינטרס סמוי של החנוית לא למכור פלזמות ?

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #16 

CRT_Men כתב:purpleman, תודה רבה לך. אני מאד מעריך את התגובה שלך.
תסביר לי רק דבר אחד, איך אתה מסביר את זה שהחנות הפלזמה נראית לך חיוורת ובבית אתה מתמוגג. ממנה?
אתה חושב שבחנות לא מכיילים אותה טוב? האם יש פה איזה אינטרס סמוי של החנוית לא למכור פלזמות ?
...
הסיבה היא שמסך פלזמה יכול לתת תמונה טובה אך ורק בתנאי חושך מוחלט או כמעט חושך כמו תאורה ביתית
מינימלית כמו כשקיימת בשעות הערב בבית.
בחנויות בד״כ התאורה חזקה מאוד בין אם בגלל שנכנס אור יום מבחוץ או בין אם יש תאורה חזקה מאוד
בחנות עצמה כמו שנהוג בחנויות מן הסתם ואז בתנאים אלה פלזמה תמיד תראה חיוורת מאוד.
זו גם הסיבה שלמי שיש סלון מואר או צופה הרבה בשעות היום לא מומלץ לרכוש פלזמה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

בנוסף למה שדור אמר, בחנות הם בד"כ לצד מסכי לד, מה שמבליט את התופעה שכן מסכי הלד הרבה פעמים נמצאים בתצוגה במצב של "חנות" שאומר עוצמת תאורה גבוהה וצבעים מאוד חזקים (כי זה מה שמושך אנשים אם כי בלתי נסבל לטעמי ביום יום).

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

CRT_Men כתב:purpleman, תודה רבה לך. אני מאד מעריך את התגובה שלך.
...
בחנות קורים שני דברים:
החנות מוארת בעוצמה משמעותית גבוהה יותר מסלון ביתי ממוצע. ברמת העיקרון זה לא היה נראה לך *עד כדי כך* מהותי אם לא היינו מוסיפים לזה את הדבר השני שקורה - מציבים את הפלזמה ליד עשרות מסכי לד המכויילים למצבי DYNAMIC למיניהם שמקצינים את הבהירות והצבעים לרמה לא מציאותית שלא נעים לצפות בה לאורך זמן אבל כל כך בולטת שאנשים מסתכלים ואומרים "וואו".

תסתכל למשל על התמונה בקובץ המצורף.

הצד השמאלי שלה הוא התמונה המקורית שהורדתי מהאינטרנט כפי שצולמה ע"י מצלמה. הצד הימני שלה הוא שיכפול שהגברתי בו את רמת הצבעים, הקונטרסט והבהירות באמצעות Photoshop.
אם היית מסתכל רק על התמונה השמאלית לא היית חושב שהיא נראת דהוייה וחיוורת כמו שאתה מסתכל כשמציבים אותה ליד התמונה המועצמת. זה לחלוטין לא אומר שהצד הימני איכותי יותר, אלא להפך.

אם היית נכנס לאולם תצוגה שמציג רק פלזמות, לא היית מסתכל על עשרות המסכים ואומר "וואו, איזה דהויים הם".
וכשזה מגיע לסלון הביתי שלך (ועל אחת כמה וכמה בתנאי תאורה טובים יותר) - אתה מקבל איכות תמונה שלא תאמן עם צבעים אמיתיים ולא פלסטיים.

כאמור, אתה מוזמן לבוא לראות :)
מקווה שעזרתי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #19 

Purpleman בעקרון צודק אבל אתה חייב גם להתייחס לעובדה שעם טלויזית LED תוכל לכייל מספר מצבי תמונה שחלקם מתאימים לצפייה ביום או באור.
בקשר לתמונות, זה אמנם הדגמה טובה של העקרון אבל זה לא בר השוואה לטלויזיות. הסיבה היא שכל חברות המצלמות, במצב רגיל, מוציאות יותר צבעים/בהירות/קונטרסט מהתמונות מכפי שהן התקבלו RAW. אותו דבר עושות טלויזיות כדי שהצבעים שנכנסו יתאימו ל palette של המסך ולמצב התמונה הנבחר.
גם בתמונות, העיבוד הבסיסי של המצלמות או של התוכנות שמעבדות RAW כמו פוטושופ נועד כדי לקרב את התמונה לאיך שנראיתה במציאות ולא איך שקלט אותה חיישן המצלמה.
אפשר לכייל גם טלויזיות LED לרמה מעולה של דיוק בצבעים, במיוחד בדגמים בסדרות הגבוהות. זה בדרך כלל כולל הנמכת התאורה האחורית, לפחות בקצת, בין היתר. יש טלויזיות שאפשר לכוון בהן את טמפרטורת הצבע ב 3 צבעים בכל מצבי התמונה (פיליפס - יש 128 ערכים לכל צבע) ויש כאלה שיש בהן רק טמפרטורת צבע מ 0-20 ואז רק במצב "Expert" או ISF אפשר לקבל צבע מדוייק.
פנסוניק עושה עיבוד תמונה באמת מהטובים ביותר (שוב לדעתי) וה ST60 בהחלט דגם מומלץ. אני לא חושב שזה נותן זכות לפסול את כל טלויזיות ה LED בטענה שכולן לא מדייקות בצבעים או משהו כזה.
לי נראה, שלבן אדם מן השורה, פלזמה תיתן צבעים מדוייקים יותר "מהקופסה" ובלי להתעסק יותר מידי ומי שרוצה להגיע לרמה כזו ב LED צריך להתעסק ולכוון די הרבה זמן עד שמגיעים לתמונה מושלמת. לי לקח איזה שבועיים של תיקונים קטנים כמעט כל יום אחרי שראיתי משהו בטלויזיה עד שהייתי מרוצה.
מצד שני ב LED, אם בא לך להתקרב למראה של "וואו", תוכל גם להגיע לזה מה שלא תוכל לעשות כמו שצריך בפלזמה. זה בעיקר רלוונטי לתלת מימד כי שם צריך יותר אור וניגודיות.

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

freedom_il כתב:Purpleman בעקרון צודק אבל אתה חייב גם להתייחס לעובדה שעם טלויזית LED תוכל לכייל מספר מצבי תמונה שחלקם מתאימים לצפייה ביום או באור.
בקשר לתמונות, זה אמנם הדגמה טובה של העקרון אבל זה לא בר השוואה לטלויזיות. הסיבה היא שכל חברות המצלמות, במצב רגיל, מוציאות יותר צבעים/בהירות/קונטרסט מהתמונות מכפי שהן התקבלו RAW. אותו דבר עושות טלויזיות כדי שהצבעים שנכנסו יתאימו ל palette של המסך ולמצב התמונה הנבחר.
גם בתמונות, העיבוד הבסיסי של המצלמות או של התוכנות שמעבדות RAW כמו פוטושופ נועד כדי לקרב את התמונה לאיך שנראיתה במציאות ולא איך שקלט אותה חיישן המצלמה.
אפשר לכייל גם טלויזיות LED לרמה מעולה של דיוק בצבעים, במיוחד בדגמים בסדרות הגבוהות. זה בדרך כלל כולל הנמכת התאורה האחורית, לפחות בקצת, בין היתר. יש טלויזיות שאפשר לכוון בהן את טמפרטורת הצבע ב 3 צבעים בכל מצבי התמונה (פיליפס - יש 128 ערכים לכל צבע) ויש כאלה שיש בהן רק טמפרטורת צבע מ 0-20 ואז רק במצב "Expert" או ISF אפשר לקבל צבע מדוייק.
פנסוניק עושה עיבוד תמונה באמת מהטובים ביותר (שוב לדעתי) וה ST60 בהחלט דגם מומלץ. אני לא חושב שזה נותן זכות לפסול את כל טלויזיות ה LED בטענה שכולן לא מדייקות בצבעים או משהו כזה.
לי נראה, שלבן אדם מן השורה, פלזמה תיתן צבעים מדוייקים יותר "מהקופסה" ובלי להתעסק יותר מידי ומי שרוצה להגיע לרמה כזו ב LED צריך להתעסק ולכוון די הרבה זמן עד שמגיעים לתמונה מושלמת. לי לקח איזה שבועיים של תיקונים קטנים כמעט כל יום אחרי שראיתי משהו בטלויזיה עד שהייתי מרוצה.
מצד שני ב LED, אם בא לך להתקרב למראה של "וואו", תוכל גם להגיע לזה מה שלא תוכל לעשות כמו שצריך בפלזמה. זה בעיקר רלוונטי לתלת מימד כי שם צריך יותר אור וניגודיות.
...
אתייחס בכמה נקודות:

1. אפשר לכייל גם פלזמה למצב תצוגה שמתאים לאור יום. מה שאי אפשר לעשות בפלזמה אלא רק בלד זה לכייל אותה לתת יותר מדי אור גם לתנאי תאורה גבוהים. אבל בהחלט אפשר לקבל תמונה בהירה די והותר לצפייה ביום. אין ספק שלמסך LED יש יכולת (שכאמור, בעיניי מיותרת) - להוציא כמות מאוד גבוהה של אור.

2. זה נכון שבד"כ משתמשים בפוטושופ כדי לקבל צבעים שיותר קרובים למציאות ולשפר את האיכות, אבל זו ממש לא היתה הנקודה. אני השתמשתי פה דווקא כדי להמחיש איך הטלוויזיות בחנות מציגות תמונות שאיננה מציאותית או משופרת, אלא רק באה לתת את אפקט ה"וואו". זה מה ששאל הבחור על מדוע התמונה נראת לו חיוורת בחנות.

3. זה נכון שמסכי לד טובים ניתן לכייל ולקבל דיוק צבעים טוב יותר, אך בד"כ נדרש ציוד כיול מקצועי, ניתן להשיג תוצאות טובות באמת רק במסכי פרימיום וגם במסכים הטובים ביותר יש זליגות אור ועננות ברמה כזו או אחרת שמונעת לקבל צבע אחיד מדוייק בכל קצוות המסך (גם בסדרת ה-8000 של סמסונג, למשל, משלושת השנים האחרונות).

שלא תבין לא נכון, זה לא שאני פוסל מסכי LED.
למעשה, לרוב האנשים אני ממליץ על מסכי LED, אבל זה בגלל שאת רוב האנשים מעניינים דברים שונים ממה שמעניין אותי וחשוב להבין את הצרכים וקהל היעד שלך.
אותי מעניינת איכות תמונה נטו, קונטרסט וצבעים טובים, חדות תמונה וקצב רענון. לאנשים אחרים יותר איכפת עד כמה המסך דק ויפה, בכמה זול אפשר להשיג אותו ורובם הגדול ישאיר אותו על מצב DYNAMIC גם בסלון בבית. כמעט שלא יצא לי אי פעם להיכנס לסלון כלשהו (שברובם יש מסכי LED, בואו נהייה אמיתיים) ולראות מסך שמכוייל אפילו באופן בסיסי (בהירות/קונטרסט).
אז לרוב האנשים מתאים LED. למי שבאמת נהנה מאיכות תמונה ללא פשרות - לדעתי אין בכלל שאלה כאן: פלזמה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”