NAS או לא NAS, זא השאלה, צריך עזרה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

היי חברים, ככה, אני כבר זמן מה חושב לקנות NAS, יותר בכיוון של NAS יעודי ולא בנוי, אך לא צריך כל מיני שטויות כמו שיש ל QNAP, סינולוג'י דומיו, ראיתי 2 דגמים, ה D-Link DNS-345, מערכת ההפעלה שלו לא רעה, אך זה ממש לא יצרן שכלכך מבין בתחום, אם כי יש להם מוצרים כאלה מספר שנים, ו ה LenovoEMC/iomega ix4-300d, גם בו יש הרבה כלים שקיימים בדגמים אחרים מבחינת המערכת, אם כי נראה שהוא בנוי טוב יותר ויש כמה שיפורים שאין ל D-Link, יש לי כונן 2TB די מלא, והייתי רוצה שתהיה לי גישה לקבצים שלי מכל מקום, לא רק בבית, הנוסף פשוט רוצה לחסוך בחשמל, במקום להפעיל מחשב שלם שביל להוריד טורנט.
יש לי בסלון I3 530 במארז 2480 של Antec, ודיסק 500GB למערכת ההפעלה, לוח מבוסס H55 ו 4GB זכרון.
בחדר שלי יש, I3 550 במארז 1380, SSD של 64GB למערכת ההפעלה, לוח מבוסס H55 ו 4GB זכרון.
החומר עצמו הוא על דיסק חיצוני של 2TB.
בנוסף יש כמה ניידים וטאבלטים שמתחברים בעל חוטי.
מבחינת רשת, אני על תשתית בזק, ספק 014, יש נתב D-Link DSL6740U H1, ו 3 רכזות, גם הן של D-Link (בסלון של 8 פורטים, בחדרים של 5), והכל מחובר ביחד על כבלי CAT5E, בקיצור רשת GIGA קווית מצויה.

אני די קצר במחינת מזומנים, אבל זה השקעה ששווה את זה, חבר ועוד מספר אנשים, המליצו לבנות NAS לבד, ואני די מהסס בעניין הזה, אין לי כוח להתעסק במערכות הפעלה וכו', למרות שיש לידע בניהול רשתות, אני בדיוק מסיים קורס בזה, אבל ב NAS קנוי, כבר יש מערכת אם רוב הדברים שאני צריך, סך הכל לתת גישה לכל המחשבים שלי, למדיה, ולחסוך חשמל.
תכוונו אותי לכיוון הנכון, יש לציין שאני חושב ללכת על מערך RAID5.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1886
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

שאלה פשוטה,
כמה כסף יש לך להשקיע?

אם אתה חפץ ברייד 5, התצורה הנפוצה היא של 4 דיסקים.
תבדוק כמה יעלו לך 4 דיסקים בנפח שאתה רוצה, לאחר מכן, תראה כמה כסף נשאר לך ל- NAS עצמו.

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #3 

[left]775 Chenbro Mini-ITX case with 4 Hot-Swap HDD bays - 120w Power Supply - 1 x 2.5 inch drive bay - Slim Optical drive Bay - 2 x 70mm fans - Place for 1 optional 60mm fan - Ideal case for small form factor media server.
407 Gigabyte GA-A75N-USB3 - Supports AMD Liano Socket FM1 CPU - AMD A75 chipset - DDR3 up to 2000 MHz memory - HDMI, DVI video outputs - 1 x PCIe x16 slot - 8-channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 4 x SATA3 6Gb/s - eSATA 6Gb/s - Up to 4 USB3.0 ports - Mini-ITX
342 AMD AMD Liano Vision A6-3500 Socket FM1 - Triple Core - 65w - 3MB Cache - 2.1Ghz - Radeon 6530D - Box
287 Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP T1 Series - KHX1600C9D3T1K2/8GX
149 Plonter הרכבת מחשב מחלקים שאתם בוחרים - System assembly
59 Patriot 8GB Supersonic Pulse USB3.0 Flash Drive
[/left]

2,019 ש"ח

זה הNAS שאני קניתי לפני שנתיים ועובד מצויין.

יותר זול ויותר חזר מה-NAS שמוכרים.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני חשבתי על 4 דיסקים של 2TB או 3TB, תלוי מה יותר אמין כיום?
אני פשוט לא רוצה להשתמש במחשבים עצמם כ NAS, בגלל שהם לוקחים יותר חשמל, חבל לי להדליק מחשב לזמן הורדה,
שNAS יעשה אותו דבר בפחות כסף...אומנם אפשר לעשות UC ו UV למעבד, אבל כל פעם לעשות את זה סתם מעצבן, נכון ש 2480 הוא מארז גדול,
אבל קניתי אותו רק בגלל עיצוב ומחיר משתלם, להרכיב עוד מחשב מבוסס ATOM ושבור את הראש על הגדרת הOS...אין לי זמן לזה, בעניין הNAS, אז ככה:
ix4-300d כפי שציינתי אם מעבד חזק יותר, ומיצרן שעוסק בתחום אחסון הרבה שנים, הכוונה ל EMC, לנובו הוא רק מותג כביכול, מספיק לי שאופציות שהOS שלו נותן, לא יודע איך הם מבחינת שדרוגי גרסה, אבל גרסה 4 לפי הלוג, קיבלה הרבה שיפורים
DNS-345 מצד שני,קטן יותר, עולה בארץ יותר, לא יודע האם המעבד שם 2 ליבות או 1, וDLINK לא שחררה עדכון כבר שנה, אומנם יש להם בפורום, שרשור שלם לזה

לLENOVO יש 2XGIGA, יש שני חיבורי USB2, וחיבור USB3
בDLINK, רק חיבורUSB אחד

ושוב על פנים ה LENOVO מנצח פה, אני די מאמין בEMC, אבל ב DLINK לא כלכך, הם אומנם לא חדשים בתחום, אבל אני דועג בעניין שדרוג OS, לא יודע כמה זה שונה ביחס לנתבים נגיד, שיש יעדכונים מידי פעם

יש עולי עוד אופציות לדגמי 4BAY עד 1500 שקל?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #6 

ה-Iomega נראה מצויין. גם לא יקר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #7 

לי דווקא יש qnap, ואני משתמש בו בדיוק בפונקציות שאני צריך, הרבה פחות חשמל מהמחשב ושקט. וכמובן העבודה שלו מאוד יציבה, שזה מאוד חשוב. אבל לא נראה לי שיש להם דגם ל-4 דיסקים עד 1500 ש"ח...

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אין להם, יש את 412..אבל חלש מ IOMEGA, בכל מקרה, נתקלתי בבעיה אחרת, הNAS יעמוד לצד HTPC בסלון, בתוך מזנון,
הבעיה? נו תנחשו? כן, נחשתם נכון...גובה :roll: . המארז שיש לי, הוא ANTEC 2480, הוא בגובה של 140mm, על המדף, הגובה המקסימלי
הוא 160m, לפי iomega, הגובה של ix4-300d הינו 168mm, אני די בטוח שזה כולל רגליות, אני לא אוהב שטח מבוזבז, ואין לי כרגע תקציב למזנון חדש זה בטוח חח, השאלה מה הגובה של הרגליות, אם הוא יותר מ 8mm, אני יכול להדביק רגליות משלי, ואז הכל יכנס, בדקתי עוד דגם, את ה QNAP 412, אבל קודם כל יקר יותר, חלש יותר..וגבוהה יותר חח, כנ"ל DLINK 345 שלא נכנס בגובה, וגם חלש יותר :roll:, אני לא דועג לגבי התחממות, כי יש פתח קדמי, ומאחור יש מעוור, מלמתה אין שום פתחים גם כך :
http://www.nix.ru/autocatalog/nas_iomeg ... 51840.html

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #9 

אתה יכול למקם NAS בחדר אחר, אליו מגיעה הרשת הביתית שלך. אצלי ה-NAS נמצא בחדר הסמוך, יחד עם נתב, switch, מחשב נייח.

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly
נתן תודות: 328 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

קצת לא ברור לי מה אתה הולך לחסוך פה, חשמל?!
הרי אתה הולך להוציא אלפי שקלים על מוצר שגם צורך 120W.
כמה זמן אתה חושב שייקח לך להחזיק את ההשקעה?!

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תראה להשקיע בבניה לבד, כמושאמרתי, אני לא רוצה, כן יש לי נסיון בזה, הרכבתי לא מעט מחשבים בחיי, את הרשת GIGA פרסתי לבד, אם מעט עזרה של חבר, אני בטוח ב 100% שיש חסכון, בדקתי, מכל זאת מדובר במעבד ARM של 2 ליבות, ונוח לי זהבאריזה קטנה יחסית, אם ממשק שאני יכול לגשת עליו גם מסמררטפון, חוץ מזה שלהרכיב מערכת לבד, יהיה לי אותו כסף בערך, נכון שיש מבחר גדול יותר של מערכות הפעלה, אבל איו לי זמן להתעסק בזה לצערי, אם כל הכיף בלנסות דברים חדשים, אני עדין לא יגיעה לתוצעה דומה בNAS בנוי..ששם הכל מוגש הצלחת ורק צריך להגידר, בנוסף יש תמיכה טכנית לזה :D
הייתי רוצה לשמוע תגובה ממישהו שיש לו נסיון אם NAS של IOMEGA, מאז ש הם נקנו ע"י EMC ו הוקמה LenovoEMC הם כם שיפרו מעוד את התוכנה, ביחס למה ש iomega נתנה לפני זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”