הסטרימר של יס עלול לחשוף את תכני המחשב שלכם לשכניכם ולהיפך
-
YanivPL
- חבר ותיק

- תגובות: 1342
- נתן תודות: 384 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לקוח יס המשתמש בשירות הסטרימינג של החברה גילה תקלה חמורה שעלולה להציג בפני השכנים שלכם (ולהיפך) את תכני מחשבכם; זאת בגלל שבעקבות אילוצים כאלה ואחרים, משתמשים רבים מחוברים לאותה רשת פתוחה ולא מאובטחת; הלקוח התלונן וגילה כי החברה מודעת לבעיה אך אין לה פיתרון כולל
http://www.mako.co.il/nexter-internet/s ... f31006.htm
http://www.mako.co.il/nexter-internet/s ... f31006.htm
חבל שלא קראת את הכתבה (!?), לא מדובר ברשת אלחוטית לא מאובטחת אלא בתקלה של YES בחיבור HPNA שאמור להיות מאובטח ע"י פילטר שכאשר הוא מתקלקל הרשת נפרצת.mp3lll כתב:לא ברור איך יס אשמה אם לקוח לא טורח לאבטח את הרשת שלו?! העיקר לצעוק חוסר אחריות / בזיון....
כאשר מתגלה התקלה יש פתרון אבל לא ניתן לגלות את התקלה לפני פנייה של הלקוח ועל זה התרעומת.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6112
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
במילה אחת.. בולשיט
יש פילטר שמתקינים לכל לקוח שהרשת בבית שלו מורכבת מ-HPNA מול נתב בכדי למנוע דברים כאלו בדיוק.
אם היה ויש תקלה מסוג זה הרי שמדובר בבלאי/תקלה בפילטר וכמובן שנשלח טכנאי להחלפת הפילטר
מכאן ועד לשלטי חוצות והשמצות הדרך ארוכה... יותר מכך כל משתמש מבין בתחום יכול מעבר לפילטר גם לשים הגנה מאוד בסיסית בנתב וזה חלוקת DHCP מוגבלת לכתובות MAC ספציפיות ובכך לחסום כל מוצר מחוץ לרשת הביתית שמנסה להכנס פנימה.
הכתבה הינה מגמתית ומנסה להציג צד שלילי לחברה - באותה מידה קל וחומר לומר שאם נתב של בזק מתאפס (או בלי סיסמה להגנת WIFI מצד החברה מבעוד מועד) הינה עבירה על החוק ועל בזק להסגר אה ועל הדרך גם כל חברה אחרת שמוכרת נתבים המגיעים מראש ללא הצפנה ומאפשרים לכל אחד להתחבר באם המשתמש עצמו שאמור לדעת מהי הצפנה לא ישים אחת...
יש פילטר שמתקינים לכל לקוח שהרשת בבית שלו מורכבת מ-HPNA מול נתב בכדי למנוע דברים כאלו בדיוק.
אם היה ויש תקלה מסוג זה הרי שמדובר בבלאי/תקלה בפילטר וכמובן שנשלח טכנאי להחלפת הפילטר
מכאן ועד לשלטי חוצות והשמצות הדרך ארוכה... יותר מכך כל משתמש מבין בתחום יכול מעבר לפילטר גם לשים הגנה מאוד בסיסית בנתב וזה חלוקת DHCP מוגבלת לכתובות MAC ספציפיות ובכך לחסום כל מוצר מחוץ לרשת הביתית שמנסה להכנס פנימה.
הכתבה הינה מגמתית ומנסה להציג צד שלילי לחברה - באותה מידה קל וחומר לומר שאם נתב של בזק מתאפס (או בלי סיסמה להגנת WIFI מצד החברה מבעוד מועד) הינה עבירה על החוק ועל בזק להסגר אה ועל הדרך גם כל חברה אחרת שמוכרת נתבים המגיעים מראש ללא הצפנה ומאפשרים לכל אחד להתחבר באם המשתמש עצמו שאמור לדעת מהי הצפנה לא ישים אחת...
benny123 כתב: הכתבה הינה מגמתית ומנסה להציג צד שלילי לחברה - באותה מידה קל וחומר לומר שאם נתב של בזק מתאפס (או בלי סיסמה להגנת WIFI מצד החברה מבעוד מועד) הינה עבירה על החוק ועל בזק להסגר אה ועל הדרך גם כל חברה אחרת שמוכרת נתבים המגיעים מראש ללא הצפנה ומאפשרים לכל אחד להתחבר באם המשתמש עצמו שאמור לדעת מהי הצפנה לא ישים אחת......
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
הרמה והאמינות הנמוכות של העיתונאות בארץ, בעיקר בתחומים הקשורים לעניינים טכניים או רפואיים, ידועה כבר הרבה זמן. לא מפתיע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
1. אני דווקא לא חושב שמדובר בקשקוש. למעשה, יס מחברים כאן לקוחות שונים לאותה רשת פיזית. מכאן, למעשה, הכל פתוח. נקודה.oferlaor כתב:איזה קשקוש. העיקר להפחיד...
2. אם מישהו חושב שהגבלת כתובות DHCP בנתב מוסיפה משהו לאבטחה - הוא טועה. כל אחד יכול לשים לעצמו כל כתובת IP בלי שום קשר לשרת DHCP. למעשה, זו גם הדרך המועדפת עבור מי שרוצה לפרוץ.
3. ההתיחסות היחידה שלי לפילטר היא שהוא כמו להסתיר כספת עם שמיכת פיקה.
שורה תחתונה - אם בבנין יש 70 משפחות, הרי שאם פרצתי למשפחה אחת (וזה לא משנה אם זה על ידי וירוס, התקפה מכוונת או סתם שכן שלא אבטח את הרשת שלו) - קיבלתי גישה לכל ה-70. אני לא הייתי מזלזל בזה.
You are never fully dressed without a smile
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6112
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
Shed
באותה מידה ניתן להשוות זאת להגנה על הרשת עם סיסמה אלחוטית לנתב כאשר בלי סיסמה הרשת חשופה מה שמגיע בברירת מחדל של הנתבים בשוק.
כאן חברת יס מספקת הגנה בתצורת פילטר ואין היא מסתירה עובדה זאת, אני לא מוצא פסול בדרך התנהלות החברה מול הלקוח קצה, לומר לא ראיתי לא שמעתי זה הכי קל וברשת הביתית של סטרימר/VOD יש מספר תצורות CAT5/HPNA/PLC כאשר רק ב-HPNA יש התייחסות לפילטר שמתקינים בכל תצורה כזאת...
באותה מידה ניתן להשוות זאת להגנה על הרשת עם סיסמה אלחוטית לנתב כאשר בלי סיסמה הרשת חשופה מה שמגיע בברירת מחדל של הנתבים בשוק.
כאן חברת יס מספקת הגנה בתצורת פילטר ואין היא מסתירה עובדה זאת, אני לא מוצא פסול בדרך התנהלות החברה מול הלקוח קצה, לומר לא ראיתי לא שמעתי זה הכי קל וברשת הביתית של סטרימר/VOD יש מספר תצורות CAT5/HPNA/PLC כאשר רק ב-HPNA יש התייחסות לפילטר שמתקינים בכל תצורה כזאת...
לא מסכים עם ההשוואה. מי שמוכר לי נתב אלחוטי לא מחבר אותי לאותה רשת פיזית של השכן שלי. ובכל מקרה - במכירת נתב אלחוטי לא מדובר על ספק שירות אלא על מכירת ציוד (בדיוק כמו שמי שמוכר לי מחשב, לא אחראי על איזו מערכת הפעלה אני אשים עליו, ומה מידת ההקשחה שלה).benny123 כתב:Shed
באותה מידה ניתן להשוות זאת להגנה על הרשת עם סיסמה אלחוטית לנתב כאשר בלי סיסמה הרשת חשופה מה שמגיע בברירת מחדל של הנתבים בשוק....
עם כל הכבוד לפילטר וליס, הוא לא מספק "הגנה". למעשה יס מעדיפה לשים פילטר (שהוא לא באמת פתרון) במקום לפרוס טופולגית כוכב (שבה יש coax לכל דירה בבנין ולכן אין תווך פיזי משותף.benny123 כתב:Shed
כאן חברת יס מספקת הגנה בתצורת פילטר ואין היא מסתירה עובדה זאת,...
אני מבין לחלוטין את ההחלטה העסקית של יס, אין ספק שכבילה של הבניין מחדש היא לא הגיונית מבחינה כלכלית. אבל בואו נקרא לילד בשמו - ליס עולה יותר מדי כסף לספק הפרדה אמיתית בין לקוחות ולכן היא החליטה להשתמש בפילטר (שאותו אפשר לשווק כהגנה לרוב הציבור שלא מבין דבר וחצי דבר בנושא).
אם אני הייתי צריך לקבל את ההחלטה במקום יס - כנראה שהייתי מקבל את אותה החלטה, אבל זה לא אומר שלא הייתי "מרוויח" את הביקורת הזו בצדק.
You are never fully dressed without a smile