ארון תקשורת ומעבר דירה
שלום לכם,
בעקבות מעבר דירה עלי לתכנן את תצורת הרשת שלי בבית מבעוד מועד. הדירה תרושת בכבלי תקשורת לכל חדר אשר מרוכזים בכניסה לדירה (מאחורי דלת הכניסה) בארון תקשורת - הארון כמדומני בגובה נמוך, כאשר מטר וחצי מעליו נמצא ארון החשמל.
אני בשאיפה להציב את הראוטר האלחוטי שלי בנקודה זו כאשר 3 מחשבים נייחים יתחברו לראוטר באופן פיזי, ושאר הנקודות בבית יוכלו להתחבר באופן אלחוטי עקב הקרבה לסלון.
אני תוהה האם יש פתרון אסטטי להציב את הראוטר מחוץ לארון ולמשוך אליו את כל הכבלים? (חשוב לזכור שמדובר על כ-5 כבלים נפרדים: 3 מחשבים, 1 תקשורת, 1 חשמל)
כמו שזה נראה כרגע הארון תקשורת הוא לא יותר מאשר חור בקיר, לא ארון ולא שום דבר, מה גם שהוא יעמוד מאחורי דלת הכניסה והצבת ארון במקום עשויה ליצור בעיה.
בעיה נוספת היא חוסר בשקע חשמל באזור, אני בשאיפה למשוך כבל ישירות מארון החשמל הסמוך.
אני מעוניין להציב את הראוטר גבוהה יחסית בכניסה לדירה, מה שאומר שעלי להעביר כבלים באורך של לפחות 2 מטר מחוץ לארון.
אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון.
**הערה: כל המידע כרגע מתבסס על תוכניות הדירה, אני מניח את הדברים על סמך היכרות עם דירות אחרות.
בעקבות מעבר דירה עלי לתכנן את תצורת הרשת שלי בבית מבעוד מועד. הדירה תרושת בכבלי תקשורת לכל חדר אשר מרוכזים בכניסה לדירה (מאחורי דלת הכניסה) בארון תקשורת - הארון כמדומני בגובה נמוך, כאשר מטר וחצי מעליו נמצא ארון החשמל.
אני בשאיפה להציב את הראוטר האלחוטי שלי בנקודה זו כאשר 3 מחשבים נייחים יתחברו לראוטר באופן פיזי, ושאר הנקודות בבית יוכלו להתחבר באופן אלחוטי עקב הקרבה לסלון.
אני תוהה האם יש פתרון אסטטי להציב את הראוטר מחוץ לארון ולמשוך אליו את כל הכבלים? (חשוב לזכור שמדובר על כ-5 כבלים נפרדים: 3 מחשבים, 1 תקשורת, 1 חשמל)
כמו שזה נראה כרגע הארון תקשורת הוא לא יותר מאשר חור בקיר, לא ארון ולא שום דבר, מה גם שהוא יעמוד מאחורי דלת הכניסה והצבת ארון במקום עשויה ליצור בעיה.
בעיה נוספת היא חוסר בשקע חשמל באזור, אני בשאיפה למשוך כבל ישירות מארון החשמל הסמוך.
אני מעוניין להציב את הראוטר גבוהה יחסית בכניסה לדירה, מה שאומר שעלי להעביר כבלים באורך של לפחות 2 מטר מחוץ לארון.
אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון.
**הערה: כל המידע כרגע מתבסס על תוכניות הדירה, אני מניח את הדברים על סמך היכרות עם דירות אחרות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אם עושים עבודה מספיק יפה, אפשר לדחוף את הראוטר גם לכזה ארון קטן (או סוויצ' + ראוטר במיקום מרכזי יותר בבית).
הנה דוגמא:
http://www.hometheater.co.il/vp1886215#1886215
הנה דוגמא:
http://www.hometheater.co.il/vp1886215#1886215
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
חלק מהדירה שלנו מתוכנן בדיוק כפי שתארת
השאלה היא אם אתה או בעל מקצוע פרטי או קבלן השיפוצים יכול להגדיל את ארון התקשורת ואז הכל מתחבא בפנים ולא רואים כלום
כמובן שאל תשכח שאתה צריך נקודה או שתיים של חשמל באותו ארון תקשורת
השאלה היא אם אתה או בעל מקצוע פרטי או קבלן השיפוצים יכול להגדיל את ארון התקשורת ואז הכל מתחבא בפנים ולא רואים כלום
כמובן שאל תשכח שאתה צריך נקודה או שתיים של חשמל באותו ארון תקשורת
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מרבית הראוטרים נכנסים לארון סטנדרטי 24 רק אחרי סידור כבלי טלפון וכבלים בצורה נכונה ומסודרת.Daemon כתב:התמונה שצירפת מעולה, נתן לי פרספקטיבה לגבי הגדלים והמיקומים...
אני מניח שיחידה שחיברת היא SWITCH. הראוטר שלי מעט גדול יותר, אבל גם אם לא יכנס, אוציא אותו מחוץ לקופסא ואצור מעבר לכבלים הדרושים....
הנה עוד דוגמה:
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יופי של עבודה! אהבתי. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9034
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
והנה עוד אחת בדירה החדשה אצלנו באותו סידור שקיים אצלך.
שים לב כי מאחורי מתאם השיחות VOB / ראוטר יש את המודם של הוט - מחובר באזיקון.
תלוי איך אתה מתכנן את הסידור הפנימי. אצלי 8 כבלי רשת + 5 טלוויזיה + 5 טלפון + חשמל שמגיע מהארון למעלה עם מאמת נפרד.
שים לב כי מאחורי מתאם השיחות VOB / ראוטר יש את המודם של הוט - מחובר באזיקון.
תלוי איך אתה מתכנן את הסידור הפנימי. אצלי 8 כבלי רשת + 5 טלוויזיה + 5 טלפון + חשמל שמגיע מהארון למעלה עם מאמת נפרד.
פשוט תפריד בין הנתב לנקודת הגישה...
אנחנו קנינו Unifi Pro של Ubiquiti שמכסה בשקט בית של 2 קומות (אם ממקמים אותו במקום הנכון)
הוא מאוד אסטטי וטוב משמעותית בתור נקודת גישה מכל נתב אחר שיש בארץ כרגע.
המחיר שלו בחו"ל סביר מאוד.
http://www.ubnt.com/unifi
הunifi לא צריך שום דבר מלבד חיבור כבל רשת. את מזרק הPOE שמים בארון.
הם התחילו למכור גם את גרסאת הAC... (המרובעת)
אנחנו קנינו Unifi Pro של Ubiquiti שמכסה בשקט בית של 2 קומות (אם ממקמים אותו במקום הנכון)
הוא מאוד אסטטי וטוב משמעותית בתור נקודת גישה מכל נתב אחר שיש בארץ כרגע.
המחיר שלו בחו"ל סביר מאוד.
http://www.ubnt.com/unifi
הunifi לא צריך שום דבר מלבד חיבור כבל רשת. את מזרק הPOE שמים בארון.
הם התחילו למכור גם את גרסאת הAC... (המרובעת)
So long and thanks for all the fish!
- esaly
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2003
- שם מלא: esaly
- נתן תודות: 328 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
חברים, מתנצל שאני מתפרץ לדלת פתוחה אבל יש לי שאלה אם ניתן 
אני צפוי לעבור לדירה חדשה שיש לה שקעים כמצורפים בתמונה,
אני רוצה להשחיל כבל רשת בתוך הצינור של הנק טלפון.
האם כמו שזה נראה בתמונה מגיע לשם צינור ייעודי?
האם יהיה לי מספיק מקום בצינור לכבל רשת נורמלי ואיכותי לרשת 1000?
איזה כבל מומלץ לי לתצורה הזו ואיפה אני יכול למצוא שקע תואם לסט שאני מקבל (כמו בתמונה).
אני צפוי לעבור לדירה חדשה שיש לה שקעים כמצורפים בתמונה,
אני רוצה להשחיל כבל רשת בתוך הצינור של הנק טלפון.
האם כמו שזה נראה בתמונה מגיע לשם צינור ייעודי?
האם יהיה לי מספיק מקום בצינור לכבל רשת נורמלי ואיכותי לרשת 1000?
איזה כבל מומלץ לי לתצורה הזו ואיפה אני יכול למצוא שקע תואם לסט שאני מקבל (כמו בתמונה).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
שימו לב כי רוב הנתבים כיום בעלי זכרון ומהירות שעון גבוהה מהתקנים דומים בעבר, לפיכך הם מתחממים הרבה יותר. ארון תקשורת קטן כפי שהוצג, עלול לגרום למכשירים להתחמם רבות, בנוסף לספק הכח החיצוני אשר גם כן תורם להעלאת הטמפרטורה בארון התקשורת. אני אישית עברתי כמה נתבים עד שמצאתי אחד שמתמודד יחסית טוב בחום לעומת אחרים שהתחממו יותר מידי ונתקעו.