חנות קפה בירושלים ושחור..
אינני ירושלמי אך בדרך כלל מזכירים את "טחנת הקפה" בעמק רפאים בהקשר למגוון של תערובות וידע בנושא הקפה.
אני מניח שבקרבת האוכלוסייה הערבית תמצא הרבה בתי קלייה ובעיר העתיקה מחזיקים מאוד מסנדוקא כפי שכתב לך HOSQ. אתה לא מוגבל רק לרכישה בירושלים, תוכל לקנות קפה קלוי לשחור (וקפה קלוי לאספרסו/קפוצ'ינו) ולקבל אותו בדואר מנגרו (negro.co.il). לא ניסיתי עדיין את השחור שלו, אך הוא בהחלט יודע מה הוא עושה...
יש כל מיני גישות להכנת קפה שחור. קפה מבושל, אם יש כוח להכין, לא מאכזב:
הדרך שבה אני משתמש היא להרתיח תחילה את המים בפינג'אן. להוריד מהאש ולהוסיף הרבה קפה - כפית גדושה לכל ספלון (חצי כוס סטנדרטית) + כפית גדושה "בשביל הכלי". לערבב היטב, לשים את הפינג'אן על להבה נמוכה ולערבב כשהקפה רק מתחיל לעלות לכבות את האש. לערבב טוב ולהמתין קצת עד שהחלקיקים ישקעו אז למזוג.
יש מאמר שכתב בזמנו עפר על הכנת קפה טורקי "מסורתי" - חפש במאמרי הפורום.
בהצלחה, וספר חוויות לאחר המילואים.
אני מניח שבקרבת האוכלוסייה הערבית תמצא הרבה בתי קלייה ובעיר העתיקה מחזיקים מאוד מסנדוקא כפי שכתב לך HOSQ. אתה לא מוגבל רק לרכישה בירושלים, תוכל לקנות קפה קלוי לשחור (וקפה קלוי לאספרסו/קפוצ'ינו) ולקבל אותו בדואר מנגרו (negro.co.il). לא ניסיתי עדיין את השחור שלו, אך הוא בהחלט יודע מה הוא עושה...
יש כל מיני גישות להכנת קפה שחור. קפה מבושל, אם יש כוח להכין, לא מאכזב:
הדרך שבה אני משתמש היא להרתיח תחילה את המים בפינג'אן. להוריד מהאש ולהוסיף הרבה קפה - כפית גדושה לכל ספלון (חצי כוס סטנדרטית) + כפית גדושה "בשביל הכלי". לערבב היטב, לשים את הפינג'אן על להבה נמוכה ולערבב כשהקפה רק מתחיל לעלות לכבות את האש. לערבב טוב ולהמתין קצת עד שהחלקיקים ישקעו אז למזוג.
יש מאמר שכתב בזמנו עפר על הכנת קפה טורקי "מסורתי" - חפש במאמרי הפורום.
בהצלחה, וספר חוויות לאחר המילואים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הנה, כאן:
http://www.htcafe.co.il/article01917
מאמר מצויין. קראתי אותו שוב עכשיו, ואני הולך לכבות את המכונה ולהחליף את הקפה של הבוקר בקפה שחור
http://www.htcafe.co.il/article01917
מאמר מצויין. קראתי אותו שוב עכשיו, ואני הולך לכבות את המכונה ולהחליף את הקפה של הבוקר בקפה שחור
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
טיפ קטן להכנה שלמדתי מהדרוזים של דלית אל כרמל:
לאחר שהמיים בפינג׳אן רתחו, תנמיך את האש , תכניס את הקפה בכמות הרצויה
״תעזור לו לשקוע״ בעזרת כף וערבוב קל מאוד עד שהוא מאבד את הגושים.
וכאן מגיע הטריק האמיתי : שמור על אש גבוהה מעט מל מה שאתה מכיר
ובעזרת הכף בתנועות חוזרות תרים את משקעי הקפה הצפים + חלק מהמים
מעל בפינג׳אן ושפוך אותם חזרה .
הפעולה למעשה מקררת את הקפה שהוצאת ומחזירה אותו שוב לבישול . ככה נשמרת הטמפרטורה והבישול נהיה איטי והקפה לא נשרף.
חזור על הפעולה עד שהמשקעים והקריצה נעלמים מגובה פני המים.
לרוויה.
לאחר שהמיים בפינג׳אן רתחו, תנמיך את האש , תכניס את הקפה בכמות הרצויה
״תעזור לו לשקוע״ בעזרת כף וערבוב קל מאוד עד שהוא מאבד את הגושים.
וכאן מגיע הטריק האמיתי : שמור על אש גבוהה מעט מל מה שאתה מכיר
ובעזרת הכף בתנועות חוזרות תרים את משקעי הקפה הצפים + חלק מהמים
מעל בפינג׳אן ושפוך אותם חזרה .
הפעולה למעשה מקררת את הקפה שהוצאת ומחזירה אותו שוב לבישול . ככה נשמרת הטמפרטורה והבישול נהיה איטי והקפה לא נשרף.
חזור על הפעולה עד שהמשקעים והקריצה נעלמים מגובה פני המים.
לרוויה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
לכל אחד יש את השיטה שלו, במילאוים כל אחד הוא דוקטור לקפה. זה מילואים, תעשה קפה נגדים: חצי קפה חצי מיים ויהיה בסדר.
יום דבש
ופה בדיוק הבעיה אני לרוב לא שותה שחור מספיק לי מקינטה פעם בשבוע אבל אני זה שתמיד בא עם הציוד ככה שלי יש תמיד את האמגזית וכל החכמים באים אלי שאכין להם..adi_habrusi כתב:לכל אחד יש את השיטה שלו, במילאוים כל אחד הוא דוקטור לקפה....
ככה שחצי מהזמן אני שומע דעות בנושא...
אני מחפש חנות לקנות פוליי קפה בירושלים (לא לשחור למקינטה..)
שתי המלצות - קפה izhiman - קפה מיוחד וטוב מאבו דיס. אפשר למצוא במכולות ערביות במזרח העיר וגם באבו גוש - שווה לנסות. ההמלצה השניה והאיכותית יותר - קפה שחור של נגרו. תנסה בלנדים כמו ברזילאי יחד עם פפואה או גוואטמלה/סידמו עם סומטרה. לגבי ההכנה אני למדתי גם מנגרו והשיטה עובדת מעולה, בקצרה תרתיח מים עם כמות הסוכר הרצויה (תוסיף את הסוכר כשהמים קרים, הסוכר מתקרמל מעט). היחס של המים לקפה הוא בערך 1:8 לקפה חזק אבל באופן שלא מאבד את טעמים (פעם מדדתי - 15 גרם קפה על 120-130 גרם מים), כשהמים רותחים תוריד מהאש ותחכה כמה שניות. תוסיף את הקפה ותערבב טוב חצי דקה - הקפה גם ייחלט כמו שצריך וגם הטמפרטורה תרד - מה שיתן לך את הזמן לבשל את הקפה. תחזיר חזרה על אש קטנה ותערבב כל כמה שניות. המטרה היא לבשל את הקפה שתיים-שלוש דקות מבלי שיירתח. כשאתה מערבב את הקפה אתה מגדיל את פני השטח של הקפה עם האוויר וככה אתה נמנע מרתיחה מוקדמת. תן לקפה להתחיל מעט לעלות (לא יותר מ2-3 סנטימטרים) ומיד תוציא. תחכה לפחות 5-6 דקות לפני שאתה שותה.
חנות קפה בירושלים
חנות קפה בירושלים
עולם הקפה- ברק לב רן המקסים !
רח ינאי 2 (רח צדדי)
מחנה יהודה - רח אפרסק 8
חנות קטנה ומדליקה קומת קרקע,
מוכר גם קפה לשתיה,
קולה קפה במושב אבן ספיר ליד ירושלים,
02-6259283
אלון
קדמה קפה - אספרסו סנטר
עולם הקפה- ברק לב רן המקסים !
רח ינאי 2 (רח צדדי)
מחנה יהודה - רח אפרסק 8
חנות קטנה ומדליקה קומת קרקע,
מוכר גם קפה לשתיה,
קולה קפה במושב אבן ספיר ליד ירושלים,
02-6259283
אלון
קדמה קפה - אספרסו סנטר
נערך לאחרונה על ידי cafekedma ב 30/01/2017 2:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עם המחירים שלו לקפה עדיף להעסיק סודנים שיגדלו לי עצי קפה בחצר...אבל אכן קפה טעים...
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
לכל המפנטזים צר לי לאכזב אתכם אבל לדעתי רוב קולי הקפה הקטנים ממש לא מרוויחים כסף.
נניח קילו ירוק 35 ש"ח 20% הולך בקליה כלומר 42 ש"ח. ציוד + פחת + חשמל + אריזה + שכירות מקום מגיעים לאזור ה- 80 ש"ח לקילו כל זה בלי עבודה שכידוע דורשת לווי צמוד. בקיצור לא נראה לי שבכמויות קטנות יש רווח (זה נכון גם בתחומים אחרים).
נניח קילו ירוק 35 ש"ח 20% הולך בקליה כלומר 42 ש"ח. ציוד + פחת + חשמל + אריזה + שכירות מקום מגיעים לאזור ה- 80 ש"ח לקילו כל זה בלי עבודה שכידוע דורשת לווי צמוד. בקיצור לא נראה לי שבכמויות קטנות יש רווח (זה נכון גם בתחומים אחרים).
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני לא נכנס לו לכיס ולתחשיב הכלכלי שלו , שיעשה מה שהוא רוצה ואם הוא שם כבר שנים אז כנראה שמצליח לו במידה מסויימת.
לתקציב שלי המחירים שלו לא מתאימים וזה מסכם הכל...
לתקציב שלי המחירים שלו לא מתאימים וזה מסכם הכל...
יש גם עוד חנות בשם I LOVE COFFEE בערך 500 מטר משם על רחוב יפו.
מבחינת מחיר נגרו יוצא פחות או יותר אותו הדבר כמו שני המקומות האלה (עם מדברים על חצי קילו כולל המשלוח).
אבל לטעמי נגרו לא רואה אותם ממטר, כן יצא לי קפה טוב (טרי וקלוי בצורה מתאימה) מהמקומות האלו פה ושם אבל בנגרו אתה יודע שתקבל כל פעם קפה מדהים. חוץ מזה שאצל עולם הקפה אין שקיפות נותנים יש לתערובות שמות שלא אומרים לך כלום ולא אומרים לך מה יש בפנים (איזה סודיות כאילו עכשיו אני רץ הביתה לקלות על המחבת תערובת זהה) אומרים זה יותר מתאים לאספרסו זה יותר מתאים לקפוצינו.
מבחינת מחיר אני גם ניסיתי קפה בקליה מקומית מחנות אחרת באינטרנט שהוצע במחיר מאוד אטרקטיבי הקפה היה טרי קלוי יפה ובטעם מזוויע! במקום 10% רובוסטה היו שם נראה לי קרוב ל50% (פשוט הרגשתי צורך עז לברור את התערובת לערביקות ורובוסטות) זה היה כמו קפה טורקי עלית עם טעם שלא אני ולא האשה יכולנו לסבול.
יש עוד אופציה בירושלים של CAFELIX שם יש תחושה שהקפה יותר טרי, אומרים לך שמות של זנים תאריך קליה וממש מתאימים לך קפה לפי פרופיל טעם ררצוי, אבל המחיר חסר כל פרופורציה טוב להיפסטרים של השוק אבל לא בשבילי.
מבחינת מחיר נגרו יוצא פחות או יותר אותו הדבר כמו שני המקומות האלה (עם מדברים על חצי קילו כולל המשלוח).
אבל לטעמי נגרו לא רואה אותם ממטר, כן יצא לי קפה טוב (טרי וקלוי בצורה מתאימה) מהמקומות האלו פה ושם אבל בנגרו אתה יודע שתקבל כל פעם קפה מדהים. חוץ מזה שאצל עולם הקפה אין שקיפות נותנים יש לתערובות שמות שלא אומרים לך כלום ולא אומרים לך מה יש בפנים (איזה סודיות כאילו עכשיו אני רץ הביתה לקלות על המחבת תערובת זהה) אומרים זה יותר מתאים לאספרסו זה יותר מתאים לקפוצינו.
מבחינת מחיר אני גם ניסיתי קפה בקליה מקומית מחנות אחרת באינטרנט שהוצע במחיר מאוד אטרקטיבי הקפה היה טרי קלוי יפה ובטעם מזוויע! במקום 10% רובוסטה היו שם נראה לי קרוב ל50% (פשוט הרגשתי צורך עז לברור את התערובת לערביקות ורובוסטות) זה היה כמו קפה טורקי עלית עם טעם שלא אני ולא האשה יכולנו לסבול.
יש עוד אופציה בירושלים של CAFELIX שם יש תחושה שהקפה יותר טרי, אומרים לך שמות של זנים תאריך קליה וממש מתאימים לך קפה לפי פרופיל טעם ררצוי, אבל המחיר חסר כל פרופורציה טוב להיפסטרים של השוק אבל לא בשבילי.
פורום קפה או נפרעים מהקפה....
היה כדאי לדעתי קצת יותר לפרגן לחנויות קפה המקומיות למרות שזה מאד לא ישראלי...
במקום לשלוח אנשים לכפרים ערביים ולאתרי קומבינה באיטליה וכל זה העיקר לא לקנות בארץ
..."וככה נקדם את תחום הקפה בישראל ".....
כמו ששלמי ציין ובעדינות זה דיי קרוב למציאות והריווחיות איננה כזאת גדולה,
אם תבקש מברק הוא יתן לך בדיוק את המתכון ולא יסתיר כלום מניסיון
למרות שכך נהוג בכל העולם לא לפרט את סוג התערובת אלא רק את יחסיות הערביקה לרובוסטה.
הקפה שלו טרי מאד ואיכותי והוא יודע ואוהב את התחום,
בכלל הוא מוסיקאי ומשם ההכנסה העיקרית כי מהחנות קפה הוא
לא מצליח להחליף את הסוברו בת 8 שנים שלו..,
דבר נוסף וחשוב לחובבי הקפה ,הוא היה חלוץ ומצליח מאד בניויורק בקליה על קולה ייחודי
שעובד על גז ועצי זית ורק מסיבות אישיות שהוא יאלץ לסבול מהם לנצח בלי לפרט נאלץ לחזור לארץ.
ברק לב רן - עולם הקפה , חנות הקפה שלי בירושלים.
אלון
www.Gaggia.co.il
www.Pascale.co.il
www.Pascale.fr
www.Automat-team.co.il
www.Technicafe.co.il
www.Kedmagift.co.il
במקום לשלוח אנשים לכפרים ערביים ולאתרי קומבינה באיטליה וכל זה העיקר לא לקנות בארץ
..."וככה נקדם את תחום הקפה בישראל ".....
כמו ששלמי ציין ובעדינות זה דיי קרוב למציאות והריווחיות איננה כזאת גדולה,
אם תבקש מברק הוא יתן לך בדיוק את המתכון ולא יסתיר כלום מניסיון
למרות שכך נהוג בכל העולם לא לפרט את סוג התערובת אלא רק את יחסיות הערביקה לרובוסטה.
הקפה שלו טרי מאד ואיכותי והוא יודע ואוהב את התחום,
בכלל הוא מוסיקאי ומשם ההכנסה העיקרית כי מהחנות קפה הוא
לא מצליח להחליף את הסוברו בת 8 שנים שלו..,
דבר נוסף וחשוב לחובבי הקפה ,הוא היה חלוץ ומצליח מאד בניויורק בקליה על קולה ייחודי
שעובד על גז ועצי זית ורק מסיבות אישיות שהוא יאלץ לסבול מהם לנצח בלי לפרט נאלץ לחזור לארץ.
ברק לב רן - עולם הקפה , חנות הקפה שלי בירושלים.
אלון
www.Gaggia.co.il
www.Pascale.co.il
www.Pascale.fr
www.Automat-team.co.il
www.Technicafe.co.il
www.Kedmagift.co.il
נערך לאחרונה על ידי cafekedma ב 20/02/2017 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
אלון אין לי שום בעיה לפרגן לעסקים מקומיים את המטחנת IMINI שלי קניתי אצל ברק (יותר נכון אשתי קנתה לי), והוא הזמין אותנו להדרכה, בחור באמת נחמד, שאין ספק שהקים את העסק מתוך אהבה אמיתית לתחום, בתור ירושלמי שמכיר את המצוקות של בעלי העסקים חשוב לי לפרגן לעסקים מקומיים, המקום של ברק נמצא בין שלוש מקומות שעברו שיפוצים של העירייה שזו כבר התעללות נוראית. אם תכנס למקום ישר יציעו לך כוס קפה על חשבון הבית, ובאמת שמדובר באנשים נחמדים, מה שלא גורע מהשגות שיש לי כלפי מקום זה או אחר.
הבעייה של העסקים האלו היא המיקום ואני לא מדבר ברמת הרחוב אלא ברמת העיר. עם כל הפטריוטיות שלי לעיר מדובר בפרובינציה. הירושלמים אוהבים כשר, זול, מנות גדולות, וממותג כשאין את כח הקנייה של אזור המרכז קשה לי להאמין שהתחלופה שם היא כמו בסניף ארומה הסמוך.
הבעייה של העסקים האלו היא המיקום ואני לא מדבר ברמת הרחוב אלא ברמת העיר. עם כל הפטריוטיות שלי לעיר מדובר בפרובינציה. הירושלמים אוהבים כשר, זול, מנות גדולות, וממותג כשאין את כח הקנייה של אזור המרכז קשה לי להאמין שהתחלופה שם היא כמו בסניף ארומה הסמוך.
לגבי התחלופה אתה בהחלט טועה משום שברק הוא ספק של הדיוטי פרי, של אחת מרשתות הקפה הארציות ושל בתי עסק רבים בירושלים כך שאתה יכול להיות רגוע. אישית יצא לי לבקר בבית הקליה שלו באבן ספיר ולראות שהוא קולה על פי הזמנות ולא סתם כמויות.
לגבי המיקום, למיטב ידיעתי הוא עושה משלוחים עד הבית.
הוא באמת אמן אמיתי בתחום, שאוהב אותו ונוסע תדיר לתערוכות בחו״ל, מבין ענק עם לב ענק.
לגבי המיקום, למיטב ידיעתי הוא עושה משלוחים עד הבית.
הוא באמת אמן אמיתי בתחום, שאוהב אותו ונוסע תדיר לתערוכות בחו״ל, מבין ענק עם לב ענק.